Yang DiSaYAngi

Jumaat, 24 Februari 2012

Nak Jugak Menyebok Aku Ni...

Aku sebenarnyer dari last week aku nak buat entry pasai dorang ni..alih2 AKAK aku...

dah buat dolu sudah..alahai...
Isnin aritu aku ada bukak paper Metro jaa...Anak buah aku masuk paper...
(Glamer kejap mak..kakakkak....walaupun...)

ni anak buah lain adik beradik...kire lain mak satu bapak gitu...fenin wooo family aku ni..kan ADAMNIGINA???

kui...kui..kui...kui...tapi so far kami mmg baik antara 1 sama lain..cuma aku je la yang agak kureng sikit bergaul ngan dendorang ni....si ADAMNIGINA ni je yang havoc lebey...
dier pon ARTIS....kakakakka...katanyer...kakakkakakak....

ni la anak sedara aku...

ADAMNIGINA a.k.a dik..aku cilok kat blog ko jaa.kkakakkka...

ni la anak sedara aku..MIMI SHAM..anak abang aku yang sulung...tak da sangat ngan muka aku kan..kakakkak....MIMI SHAM ni pon ada kakak...kiterorg panggil YANTI..tp namaretis dier aku lupa lak..kakkaka....dorang ni dah lama gak la berkecimpung dlm dunia seni ni...cuma belom ada rezeki nak meningkat naik kan...tapi alhamdulillah sejak bersifu ngan DATO'M.NASIR tu rezeki dier melimpah-limpah...semangat N kesabaran dier yang buat dier terus dlm dunia seni tu..MIMI SHAM ni pon dolu penah join OIAM season 1...ngan geng2 FAIZAL TAHIR, SUKI, ALIFF SATAR semua la..tu geng la tu....

sorang lagi pendatang baru ni...ni adik aku lain mak...tapi 1 bapak...

ni la dier...SAFRA AINI AMIR HUSSAIN..
nama retsi dier SAFRA HUSSAIN..
dier ni pon ada banyak tawaran job yang dier terima..so far..ada je la muka dier kat TV kan...tapi pembantu2 gitu la...ada rezeki heroin la tu..kikikikiki...

keluarga aku ni mmg suke ngan dunia seni N ramai jugak yang berkecimpung dalam dunia seni ni..kakakkaka...even akak aku ni...ADAMNIGINA
pon sama..kakkakak...aku...biaq mak jemah jela yang tau..akakkakak.....

mau tengok gambaq lain2 P la terjah blog akak aku ni..ADAMNIGINA



p/s : mood banyak keje..nak menyelit gak...

Khamis, 23 Februari 2012

BZ baru tukar keje...Tapi windu kat korang la

Hari ini aku banyak la sangat keje...tapi otak aku asik egat korang je...nak BW korang...nak update entry kasi korang tengok hari aku ini hari....

tapi bila aku pandang keje aku dok sebok PK blog...alahai...

kejap ye kengkawan..aku siapkan keje aku sepantas mungkin...pastu aku terjah umah korang..
(korang pon jangan la tak update blog..kalo tak camno aku nak terjah kan..)

Bubyer kengkawan...nanti aku G kat korang tau...


Rabu, 22 Februari 2012

Syawal Mula Memahami Aku...mood : bangga jaa

Syawal tinggal lagi 17 hari lagi genap la syawal yafiq 2 tahun...baguih itu budak,....sudah membesar dengan jayanyer...(walaupun asik nak sakit jaa..kui..kui..kui...)

Dalam masa 2 1/2 bulan aku preggy ni...alhamdulillah pada aku nampak perubahan pada syawal yang mula dengar kat...kui..kui..kui..yeke...ok la jugak dari dolu...

Hobi dier sekarang ni suke memanjat ibu dier yang selengge ni..mmg kalo tak memanjat bukan la nama syawal yafiq...tau tak..kikikikikiki...so tak boleh la menajat ibu dier ni yang ngah nak membesar kan peyot ni N adik dier dalam peyot..sealuu la kena bising ngan abah dier..banyak kali jugak cakap...tak mo2 turun..last2 baru tuwun gak...lambat la kot nak dengar cakap ni...

semalam en asbeen ada cakap ngan dier...

en asbeen : Syawal...takmo la panjat2 ibu lagi...cian ibu...ibu nak kasi adik kat syawal..buat panjat2 pulak..(kakakkakakak,...gelak aku..selengge punyer laki..kakakakka)....jadi syawal jangan panjat2 ibu tau...
syawal : jajah..jajah....jajah....yeeeee...yeeeeee...(aku pon selengge gak tak paham..)
en asbeen : 1 lagi..abah nak pesan syawal jangan la kalo kawan2 dekat ngan syawal..dorang nak main ngan syawal...syawal jangan main sorang2 tau...main sama2...syawal kena berkawan tau..jgn main sorang2 tau...jgn ikut macam abah...(sebak lak dengar si abah berkata-kata)
syawal : yee...yee..yee(sambil tepuk tangan)

lepas tu syawal buat tak tau G la main sowang2..konon tukar tajuk..membaca depan abah dier...geleng kepala abah dier...akata abah dier...
"sebijik macam ibu dier..org nasihat...sebok nak tukar topik..."

kui...kui...kui..kui...ada betoinyer tu en asbeen...

Pagi tadi pon aku G anta dier kat taska aku ada pesan kat dier (mmg selaloo pesan kat dier pon..)

aku : syawal, ibu anta syawal G school, elok2 tau, dengar cakap cikgu, takmo gaduh2, elok2 kawan tau...nanti ibu datang amik syawal petang ni...tapi ibu tak amik macam petang semalam, bawa syawal G opis...ibu amik macam biasa..kiter tunggu abah kat school tau...ya..dengar cakap ibu tau ya..
syawal : ya bu..bu..bu...

terus muka aku terkezut jaa...pandang dier....
anta dier...say bye syawal...dier pon say bye.bye..(sambil melambai-lambai..alahai..)terkezut jaa...


Selasa, 21 Februari 2012

Boleh Tak G Opis Tak Pakai Baju

Semalam aku pakai baju kurung Gopis...dah mula rasa tak selesa..mak aiii..baru 2 bulan kot..kakkakaka...
baju ok..kain je tak selesa..mmmm...sempit jaa aku rasa...

malam tadi aku nak iron baju...mau la cari mana la baju yang sesuai ni...alahai..temenung jauh aku ngan baju2 kurung kat dlm almari tu...teringin nak pakai lagi..tapi mengenangkan perut udah membeso...aku pon heran..baru 2  1/2 bulan kot...mmmmm...itu lah masalah aku bila mau G opis N kuar mana2 tak tau mau pakai baju ape..alahai...last2 aku decide pakai skirt...tapi blouse nyer enggak ada...mmmmm...

aku terpandang baju mengandung aku...aku try pakai..mak aiii...udah nampak itu peyot2 tu..mmm...aku tunjuk kat en asbeen dier kata...

en asbeen : ok la tu...cumill..pakai la esok...
aku : ala...segan la kot abang oit..baru lagi..nak pakai baju ni..mmmm...
en asbeen : abis tu..pakai je la...nak segan ape..dah mmg ada..bukan salah pon...
aku : mmg la tak...tapi alahai segan la..org lain yang preggy sama ngan saya pon tak besar peyotnyer...
en asbeen : sengal la bini aku ni...dorang tu baru 1st time preggy...awak tu 2X...adoi....

mmmmmm...tergantung gitu jaa.....so mlm tu aku dicide iron baju en asbeen je la...pagi tadi pon tak tau nak rembat baju mana ni...mmmm...garu kepala la aku depan almari ni...

aku cakap ngan en asbeen ...

aku : abang boleh tak G opis tak yah pakai baju...
en asbeen : GILO sayang ni....

kkakakkakak....kalo free macam budak ni kan best..kakakkakak



p/s : mood masih selengge pikiorr baju ni..mmmmmmmm...

Isnin, 20 Februari 2012

Teringin nak Buat BUFDAY PRTY ke-2 Syawal Yafiq


Syawal Yafiq tu lagi 19 hari genap si tecik tu 2 tahun..
Aku dari tahun lepas lagi berangan nak buat Bufday Party untuk si tecik SYawal Yafiq tu...Verangan bagai..alahai...tapi macam tak da kekuatan la...

aku takut ada yang tak benarkan..atau ada yang PK membazir...aku tanya ngan en asbeen..dier ok jaa...


TAPI......................................

Alhamdulillah Rezeki Anak2...BR1M

PAgi ni dah settle aku menerjah kengkawan aku ni...aku baru Update blog aku ni....


kalo kengkawan yang perasan N ada baca entry aku pasai ni...

semalam aku ada G event untuk amik Voucher BR1M kat dewan seri siantan PPJ petang kelmarin...
punyer ramai hamba Allah kat situ....mak aiiii....

dah amik No...N melantak kejap...aku tengok nombor gilirin..hanya untuk penerima je diberi tempat duduk...jadinyer..terpaksa la en asbeen N syawal berlegar-legar...tapi sampai hatikah aku ni...
mmm...last2 aku cakap ngan en asbeen..G la balik dolu...aku balik naik Bas..akkakaka..
(dok terPK lama gak tak naik bas ni...)

setelah en asbeen balik...aku pon masuk...N punyer lama dengar Tengku Adnan berucap bagai..alahai...udah la ngantok..kenala pulak alahan aku datang la pulok...mmmm...last2...tertido aku....
sebelom tu sempat aku snap ni...


weiii...aku tak paham la wei..asal gambo aku..bila upload gini ni jadinyer..alahai...aku dah rasa macam malas nak update entry dah...mmmm..tapi klo update tak da gambo tak best pulak..padahal.gambo aku elok je...upload terus jadi gini..mmmmm....lantak la...
(tapi kalo ada kengkawan nak tolong..ok gak...)


alhamdulillah...hari ini aku G tebus voucher ni..terus masuk bank en asbeen..kalo bank aku selamat kang.,.kakakkakakakkak....

aku nak buat simpanan untuk persiapan untuk adik si syawal yafiq ni....



p/s : mood : dok bengong PK pasai gambo tu...