Yang DiSaYAngi

Jumaat, 16 Mac 2012

Celebrate Bufday Syawal Yafiq yang ke-2

10 MAC 2012 genap la si budak tecik SYAWAL YAFIQ BIN MOHD YAAKOB
2 Tahun...

alhamdulillah....syawal pon dah makin memebesar N alhamdulillah jugak syawal yafiq seorang yang agak suke la menyusahkan hati ibu n abah dier ni dolu dengan sakit, perangai macam2 lagi...
sekarang alhamdulillah syawal yafiq seorang yang dengar kata, suke buat muka cumilll bila ibu N abah dier marah (sebab dier tau ibu N abah dier bukan marah betoi..jap G gelak2 lepas marah dier..kakakak)
pandai makan sendiri (abis lak tu...2, 3X tambah..), makan banyak, yang paling penting syawal yafiq dah tak menyusahkan hati ibu N abah dier dengan SAKIT2 dier..alhamdulillah...itu yang aku syukuri sangat2..

sekarang pon syawal yafiq ppon senang nak bangun pagi, senang tido awal, senang mandi pagi, senang minum susu, senang nak G school...tak yah berdukung haa sekarang....kuar je dari kete..salam abah...terus berlari dari masuk school..nampak cikgu depan pintu senyum2...duduk kat meja makan terus aku bukakan sarapan dier terus makan...siap halau aku N lambai2 aku..alahai...itu budak...

So 10.03.2012 hari sabtu...mmg aku N en asbeen tecik tu dah plan nak celebrate bufday syawal yafiq ni...maap la syawal..ibu N abah kamu bangun lambat..kamu yang kena kejutkan..kikikikiki...
gumbira rasa hati nampak..kikikikiki...


smart kengkadang aku tengok anak aku ni..kikikiki,


kejut jaa terus aku N en asbeen bangun nyanyikan lagu HAPPY BIRTHDAY untuk dier...bukan main suke siap berdiri menari2, tepuk tangan..alahai..siap2 jaa...kami gerak G MID VALLEY...alang2 ada mertenity Exhibition kat situ...tapi pegi kejap jaa..dapat beli barang pureen jaa...
aku bawak syawal G main kat Play ground yang kena bayar...amik ko RM28 ...takpe sekali sekala...

bukan main lagi gumbira..siap abah dier naik sekali...tempat ni mmg best..aku duduk tepi..kaloaku tak preggy alamat mmg aku la yang kena bawak dier...en asbeen main tenet baca komik..mmm...

alamak asal lak abah dier yang suke hati lak ni..kakakakak...

beso tempat dier ni...mmg puas la kalo budak macam syawal yang suke berlari tu main kat sini...mula2 nak masuk..bukan main lagi..tak menyabar langsung....sebok dok tarik tangan aku...
(macam aku yang nak guide dier tu..)

lepas tu aku ddk kat cafe dier..terasa lapar lak..aku order set combo kids..
kononnyer untuk aku la..sementara si tecik tu ngan abah dier main2 kan....
alih2 baru aku nak ngap..datang pulak dorang ni...apo lagi..kena la kongsi2..kikikikiki...


gumbira nampak amik makanan ibu.....

dah settle...masa untuk pulang...


TQ ibu N abah sebab celebrate bufday syawa yafiq..kikikikiki...

doa ibu n abah semoga syawal yafiq menjadi seorang yang dengar kata N nnt beso jaga ibu N abah pulak tau....



LUV  U SAYANG

TQ kengkawan yang amik Berat ni...Ni haa JAWAPANNYER

Tq pada kengkawan yang baik hati menjawab teka teki yang aku buat semalam...maaf la aku tak sempat nak update yang baru...

kalo nak buat auto publish pon suraya ni selengge orgnyer ...payah sikit nak menghafal ni...
(hafal lagu...laju jaa..)

untuk kengkawan aku yang mmg prihatin ngan aku ni...sayang korang kat aku kan...aku pon sayang korang gak..kikikiki...

ni la jawapaan bagi teka teki aku tu...

HB SURAYA : 10.4

mmmm...sadis kan..mmmm...
so far wat masa ni mmg aku makan ubat setelah di bebel oleh en asbeen yang tecik tu...mmmm..
sebab dier bebel...dier pon malas nak tadah telinga dengar aku ngadu jaa..kikikikikiki....

so sape yang jawab betoi ni...tak da pon...kikiki...tapi yang dekat2 tu ada la...


INA a.k.a INTAN BERLIAN

tapi jangan risau yang menjawab tu 4 org jaa....
so kepada mereka...sila la kasi korang punyer address kat suraya1510@gmail.com
ASAP ok.....


Kepada ALYCIA tak yah la kasi address yee....kiter calling2 nnt...

ada la sikit..untuk kengakwan aku ni....

ok....sekarang mau buat keje dolu...
nnt aku try merajinkan diri update lagi ok....
(kalo aku tak pening la..kikikikki)

Khamis, 15 Mac 2012

Sadis ja...

Semalam aku G Klinik untuk Check up YOT2 yang omel ni...berkobar la konon nak G...walaupun dalam hati kuat mengatakan yang akan sesuatu bakal terjadi...

semalam macam biasa G check up macam biasa...

bila time amik darah...mula la berlap dahi aku ni..cuak ngan darah aku ni kan...

settle amik darah G check up...nurse pon dah dapat aku punyer result darah aku...aku dengar...aku dah..mmmmmm....
apakan daya...dah nak jadi...

last2 kena datang lagi 2 minggu ...
elok kena datang sebulan sekali ...kena datang 2 minggu pulak..mmmm...
nak wat camno...dah HB aku merah sama ngan darah aku gak...


ni yang aku bosan ni...silap2 sampai ke 9 bulan aku kena G 2X dalam sebulan..mmmm....
padahal benda yang sama check kan...mmm...apa kan daya,....

aku cakap ngan nurse tu aku makan ubat2 yang dorang kasi N banyak sayur hijau makan..semua la..apa ja yang dier cakap aku tak makan...sadis..ngadu2 ngan en asbeen..katanyer...
:nak buat camne....pasrah je la...pasni kiter buat jadual pemakanan awak..."

boleh pulak buat lawak..alahai...aku pon ikutkan jaa...
tapi nurse tu kata..nak tak nak aku kena jugak berusaha...aku dah berusaha walaupun aku ni mmg payah la nak makan ubat...(sampai meleleh air mata aku..)tetap jugak...kalo dah ada yang memaksa N pantau kan..mmm....


dalam kesedihan ini aku pon sebok la nak buat teka teki tok korang ....

agak2 berapa HB aku semalam...??????????

mesti jawab sebelom pukul 12tengahari ni tau..lepas tu...udah tak de...


Rabu, 14 Mac 2012

Bersiaran langsung di KKPJ presint 9

Arini aku baru nak update entry tau..mak jemah ni...kalo pening tak berterusan gini...kejap ada..kejap surut boleh la update kan...ni asik tak surut2 dari ahad aritu..ape cer

Aku bila si kembar aku ni... SURAYA MEKCHU tu cakap kalo trimester 2 still pening tu..mmg low blood tu..mmmm...cuak gak aku ni...

Sekarang ni aku kat klinik ngah tunggu nak amik darah..mak aiiii.aku dah la penakut ya amat ngan jarum beso ni..mmmmm....muka jaa kental..tp penakut..tuhan jaa tau..

Aku ni mmg dolu asik merah je lahemoglobin aku ni..aku rasa lepas ni pon sama gak ni...siap sedia la kamu sura tadah teling beso2 nak kena bebel dek nurse ni




posted from Bloggeroid

Selasa, 13 Mac 2012

Sakit Kepala Melanda kembali

Aku ni mmg sangat rajin bebenor aku terjah blog kengkawan aku ni..tp aku tak da la pulak buat entry baru kat blog aku..alahai...sakit kepala melanda lagi...

aku PK mayB sebab alahan ibu mengandung kan...sampai ari ahad aku G wedding kawan aku kat Jerantut..punya la tak penah jalan aera situ..mmm...balik terus flat..mmmm...
Esoknyer EL...pening tak hengat..mmmmm...

aku egat dah rehat kat umah 1 hari ok la..tp sama je bangun baliknyer si tecik tu dari taska N en asbeen blk dr opis..still sakit kepala..alahai..tak berenti sakitnye...mmmmm...aku pon naik heran..

aku kalo lapar mmg akan pening tak hengat..tapi ni dah makan pon still sama je pening tak mo2 surut pon..en asbeen urut kepala aku pon x da kesan langsung

alih2 tido awal...bangun pon awal...pon sama jugak...terus terbawak2 ke opis..alahai..mmg berlambak keje atas meja ni...aku tak dapat...hanya la boleh melihat tanpa kata..sakit tak hengat...


En asbeen suruh aku G check/...dier pulak tak sabar...
"sabar bang..esok syg check up..."
dier takut...sebab aku mmg HB @ darah aku low,....

makana la macam2 pon sama jaa..hati ayam, bayam, kerang ke semua aku bedal...tapi sama je resultnyer..mmm...itu dolu..tapi tak tau la sekarang ni kan...

tapi kalo org ajak jalan mmg aku gagahkan jua walau sakit kan..sebab seronok dapat jalankan...tp lepas balik..alahai sakit tu lagi sakit...mmmmm....

entah la munngkin aku ni ANEMIA...aku pon tak tau...