Yang DiSaYAngi

Jumaat, 23 Mac 2012

Sarapan untuk Pagi ini

Pagi ini ada baca yassin...
baca yassin pon semanagt ja...huuhuhuhu...

sebab ada di taja sarapan jugak ni....
korang tengok la kuantiti sarapan aku untuk pagi ini...

amik ko....

macaroni 
kuih lopez
nasi lemak
roti jala
pulut kuning
oren
dadih mocha
air teh

amik ko...punyer banyak...org tengok aku amik..katanyer ni sampai tengahari ni...
tapi aku kata...untuk lunch lain pulak..kakkakakkaka.....

Khamis, 22 Mac 2012

KURSUS KOIR @ JB : Tergedixs di YAYASAN WARISAN JOHOR

Semalam aku buat entry pasai
APA ITU MUZIK waktu kat JB...

lepas settle je kelas vokal sampai ke tengahari tu...
jadual seterusnyer lawatan ke YAYASAN WARISAN JOHOR....

aku bila kat putrajaya lagi..bila tengok jadual ada lawatan ke YWJ ni..mmg excited giler aku...
boleh mengimbau kembali zaman2 dolu gitu...suke2 sangat...
aku ni mmg suke ngan menari...apa saja..insyallah aku boleh...tapi mesti la aku tak leh kalah ngan retis tu..
ADAMNIGINA...ni otai...tp dier mmg tak leh lawan 1 lagi otai maa....itu.,..
ROBIAH ABDULLAH...MY MUM
terbaik dorang ni....

sampai je kat sana kami di dendangkan dengan sore2 org yang layan kiterorg tu...dier ni ala2 gitu..paham la kot..kalo kat YWJ ni....mmmmmm....

aku sebenarnyer tak sabar nak tengok dorang buat persembahan....


mmmmm...agak2 ada leh boleh tengok tak....
cantik tau dorang ni perform..sampai aku yang rakam pon naik sheikh 

tak lama pastu org dari YWJ yang layan kiterorg tu boleh pulak ajak kiterorg ni naik belajar sekali gitu....
aku mmg excited..tapi kalo tak di panggil tak yah lorr...alih2 nama aku, mak jemah kawan aku ni...pastu aku tarik kawan aku sorang naik atas stage..amik ko...suke jee mak tau.....
tapi ada jugak yang bising la..tunjuk2 kat aku sebab aku preggy..tapi kawan mak jemah aku yang pakai tudung pink tu kata..lantak sama dorang....

aku ok...aku yakin yang aku boleh...lagipun aku yakin benda ni mmg tak heavy mana pon....
urusetia yang guide aku tu....BOSS aku tu terkezut jaa aku preggy...tapi lincah gitu...tapi aku cakap dalam lincah, aku berjaga-jaga..lagipun aku dah kasi tau sama anak sayang aku kat dalam tu....

"sayang anak ibu...arini kiter mau menari...so anak ibu kena menari-nari kat dalam tu jugak tau..tapi tak mo menari...tengok N dengar ibu nari tau...ini untuk anak ibu tau...."

tapi perasaan aku macam rasa dier benarkan N paham akan aku....

haa...nampak yang baju putih tu la aku..alahai....terkial-kial padahal tu step asas jaa...aku tau..tp lupa jaaa.....

mmg syiok wooooo....mmmmm...
siap lepas bergambo la pulak kat luar...

ko tengok la kawan aku yang tudung pink tu...selengge gile...dah macam kuda sudah....

cikgu kesayangan semua jaa...tak da dorang ni..lumpuh KOIR KPM ni...tak da yang guide ni....

muka kau mesti ada lor...mmmmm....

mmmmm....
pastu balik hotel siap sedia ngan lagu tugasan untuk malam tu....
korang agaknyer lagu ape...

aku terkezut jaa....lagu..

SETANGKAI KEMBANG MELATI

nyanyian abdullah chik N noraniza idris....

mmg lagu lama wooo.....


p/s : nnt aku try upload video aku menari tau...

Rabu, 21 Mac 2012

KURSUS KOIR @ JB : Bermula la episod mengenali apa itu MUZIK

Haaa...tadi kiter dah usha sikit pasai sampainyer aku kat JB dengan perangai JAKON macam

ini kiter mula kan hari kedua aku kat sana selepas bukan main lagi malam N break1st aku makan mewah kan....
masuk kelas dok la PK sape la yang nak ajar kiterorg MUZIK ni...kat atas meja dah ada dah fail tentang MUZIK...aku dok la egat kot RAMLI MS kaa, M.NASIR kaa, AUBREY SUWITO kaa, AUDI MOK kaa...
kakkakakakak..verangan lebey jaaa....

openyer korang tau sape..ni haaa..alahai...
alamak sorang pulak..tak berapa nampak..

ni dia....cikgu koir aku kot..kakakakkaka......

yang main gitar tu CIKGU ROSLI..
mmg berpengalaman ponngan KOIR KPM ni...orang lame katakan..mmmm....

yang cumil2 ngah main keyboard tu CIKGU HAFIZ
cikgu koir kiterorg gak dari IPGM ILMU KHAS KL
mmg mengajar muzik pon...dier pon akan conduct kami time cikgu rosli ni tk da jaa....

haaa amik ko..selama ni aku tau pandang N tak tau camne nak baca...setelah berilmu di dada ni.kakakkakakak...udah paham itu apa...

bukannyer TAUGEH
bukannyer SPERMA

ini namanyer KROCET....kikikiki....

nnt aku try upload sore kami, aku rakam nyanyi lagu ni...
SETANGKAI MAWAR MERAH... (lagu patriotik kot)

ahhhhhaaahhhhhh....ni dia..muka aku mesti ada...nampak tak mak buyung time ngah pening2 gitu....
ko tunggu la time naik minyak naik sheikh dier tu..amik ko...senyum tarak camni...sampai ke telinga siap boleh sangkut lagi....



pasni aku citer G SEKOLAH SENI JB tau...baru nampak naik minyak aku tu....



p/s : petang training KOIR untuk bahagian la...cam maleh jaa...

KURSUS KOIR @ JB : sesampainyer di JB

Dah hampir masuk 3minggu baru aku nak berceloteh ngan korang citer aku sepanjang kursus koir ni...
mak aiii G koir pon jejauh sana tu....

betui2 kat danga Bay jaa....
aku duduk hotel M Suites
tapi dapat hotel ala apartment gitu....
so 5 org la leh sumbat..senang citer...

sesampainyer kami di sana...mak aiii macam tak penah jumpe dapur, katil, living area..macam2...
korang tengok aksi selengge + senget aku ni...

nampak mak jemah ngan yot2 nyer..tak nampak pon...menggatal lebey kat safa kayu tu tau..kat umah takda..kakakakka

ahhhhaaaahhhh...ni mesti la mak jemah yang amik...sebab kang kalo mak jemah yang pose..masak korang nak tengok...kakakakakk

ni bilik aku haaaa....suke jee tau..dah lama sangat tak masuk hotel..

mmmmm...banyak lahgi..tak yah la kot..nnt aku update pasai dalam kelas Ok uolls...



p/s : ada semangat nak buat entry ni...baca la korang...kang tak sempat nak baca..aku dah update yang baru..kakkakakakka (sebab no fenin ini hari..kikikiki)

wordless wednesday - Ni namanyer tak da Keje cari keje


ada lagi....

nampak mak buyung beraksi dengan tak padan dengan buyung....dah macam pas baton dah...

ni namanyer tak de keje cari keje..menyemak kat tepi highway sebab pundi kencing memasing dah penuh..kakakkakaka



p/s : sekarang ada keje...kakakak...mau buat keje...pastu baru G cari keje kat tempat korang...

Selasa, 20 Mac 2012

Nak Senget nak buat camno..dah aku senget



aku sendirik pon tak paham gak nape la kengkawan ku sekalian yang suke benor mengomen gambo aku yang senget..kakakkakaka...

aku pon tak tau nak buat camno..bila aku update kat PC mmg ok gambo aku..tp bila aku update kat HP samsung aku tu..alahai terus senget..padahal aku dah rotate pon...mmmmm....

nak buat camno...aku pon senget macam gambo aku jugak...terima la aku senget + gambo aku senget sokmo memanjang..kakkakakakakkak.....



mmg saja kot nak senget kan korang macam aku..kakakkaka
Arini lunch ngan en asbeen tecik ni..sebab nk amik kek kat puchobg..so mmg jauh la...kikiki

Tp kat puchong ni ada 1 tempat aku n en asbeen suke mkn..lg2 time lunch...suke..mmg licin..kenyang peyot..hati senang..


RESTORAN TUAN FARIDAH



P/s : amik kek sempena surprise party....

posted from Bloggeroid

Mesyuarat MESCA KPM

Bersiaran langsung di dewan serbaguna aras 9...KPM....

Ni semua gara2 mesuarat mesca potong gaji tetiap bulan singgit...pastu ada meeting ni leh dpt hadiah jaaa..kikikiji....



posted from Bloggeroid

Isnin, 19 Mac 2012

Tekak Mau melantak makan NASI LEMAK MALI la...

Hari ini aku kena jaga pintu opis...mmmm...so sampai pukul 6ptg je la kot..pastu sape yang balik lambat..aku pas la kunci kat dier..kikikikiki...

alang2 kawan aku nak G sentul amik kek..(bapak punyer jauh...)
tetiba teringin mau makan nasi lemak MALI la pulak...

setelah sessi pujuk memujuk telah berlaku tengahari ni...
en asbeen tecik pon bersetuju..janji balik..kikikiki...

so yahoo dapat makan nasi lemak mali...ye...

so kepada : DEAH , FALSYA mak jemah mau G sana....nnt leh jumpe kan..kikikiki....kalau..kikiki...
nnt boleh ajak NANA n nana keding jugak...kalo mau datang...contact2 mak tau...

019-6110448

Aku bengang Ngan PA ni..sengal..


Aku menyirap la ngan PA2 kat opis aku ni...adoi...elaun itu ini mau...tapi keje bapak punyer payah nak buat..jaga boss jaa kot...alamak...

bukan ape...aku ni jaga bahagian service...so mmg jaga2 pegawai2 N pagar2 dawai kat opis aku ni..(termasuk la aku,,,so segala perkhidmatan dorang mmg unit aku la jaga...tak da unit kami..mmg tak jalan dorang ni...semua nak kena suap jaa..adoi...

1 hari aku ngan kwan aku ni...call sorang PA ni..bukan org lain..mmg aku kenai pon..kengkawan gak...
yang menyirap tu..call 15 ratus 16 ratus kali kat tenpat dier langsung tak berangkat....
last2 aku N kawan aku ni G naik tempat dier...elok kami naik ke tempat dier..terserempak ngan boss dier...

takkan nak amik maklumat boss dier kat tuan punyer badan yang ngah sebok nak G meeting kan...ada PA ape guna...baik G kat PA dier jaa...

elok kami G je tempat dier....mmg dah mencarut dah dalam hati...pastu ishtifar jap...
kawan aku terus pandang aku terus maki hamun depan aku menyirap punyer pasai ngan PA ni...bangang ni...
boleh pulak main makan2 kat luar bilik diier siap belek2 makanan sambil berdiri..mulut kunyah2....

aku N kawan aku ni minta maklumat boss dier yang baru bertukar kat opis aku dah lama dah kat  dier..tak dapat2...terus kawan aku G jumpe dier...

kawan aku : oit D***L ....jap...
PA : asal kak...
kawan aku : sini la...aku nak tanya maklumat boss ko yang ko nak kasi kat aku tu...
PA : alamak akak...akak tak nampak kaa saya ngah BZ ni..saya banyak keje ni...
(sambil menunding jari ke arah meja yang dier dok sebok2 BZ)

aku yang dengar pon menyirap la pulak...alamak..sebok makan kot...

kawan aku : meh la sini aku nak minta maklumat boss ko...
(sambil berjalan masuk bilik PA tu...)
PA : ala akak tak namapk ke dier tadi kuar....akak minta la kat dier...
kawan aku : buat aku minta kat dier kalo ada ko..apa guna ada ko..jaga boss je kot....

terus diam PA tu...pastu bising...

PA : asal akak tak caal saya sebelom naik...?????
kawan aku : aku dah call beratus kali sekali pon ko tak jawab...
PA : ooo yeke...oooo nomobor 7274 tu akak erk
(sambil buat sore gedik..)
kawan aku : ye la aku...abis takkan ko kot...
PA : ala akak minta la kat dier...
kawan aku : ko kan PA dier...asal lak minta kat dier...ko pe guna ddk goyang kaki jaa kaa...aku ni jaga lagi ramai dari ko..ok je...ko jaga sorang je....

terus buat muka bengang..padan muka dier...

last2 dier cakap nak kasi ari jumaat...
mmg jumaat la dier kasi..jumaat petang..tu pon selepas di bising lagi...

adoi....bengang lak camtu...


kepada : EIMA aku tau ko tak camtu N ko jangan jadi camtu tau....PA kat opis aku semua camni dowh...menyirap aku...keje dorang unit aku yang keje buat....



p/s : mood geram./..