Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 Mac 2012

Agak2 sikit Syawal

Pepagi lagi B4 mandi syawal akan bangun minum susu, sementara abah dier mandi...aku solat dolu B4 mandi...
dah minum susu, mesti sebok nak tengok kartun PORORO dier...

aku dengan baik hati dah siap2kan baju en asbeen atas katil untuk di sarung..tetiba kejadian yang tak di ingin berlaku....agak2 korang ape...

aku terus sound si tecik tu syawal yafiq tu...

"SYAWAL..AGAK2 SIKIT SYAWAL..."


Agak2 ada yang boleh tengok tak...

syawal menconteng baju keje abah dier...
nasib baik la dier guna pensil..
(aku mmg terapkan dalam diri syawal lebih baik guna pensil dari pen...pen aku sorok..)

slamber dier je...dier cari buku dier tak jumpe..padahla dier yang sorok tak tau mana...dier G conteng baju abah dier....

en asbeen kuar bising la kat dier..mmmm..dengan redho en asbeen pon pakai jugak la baju tu walaupun aku nak iron baju len tok dier...mmmmm...
syawal macam biasa muka tak bersalah ini budak...

MALAS AKU NAK UP GAMBO SYAWAL SEBAB BLOG AKU BUAT HAL BALIK...GAMBO AKU UPLOAD SENGET2 PULOK...LAST2 AKU MALAS...

KORANG AGAK JE LA MUKA DIER CAMNO..MMMMM.....



P/S : AKU PON JADI SELENGGE PASAI APE SETIAP KALI UPLOAD GAMBO MESTI SENGET..PADAHAL B4 UPLOAD ELOK JAA.....

Khamis, 29 Mac 2012

Sepanjang Berlangsungnyer Perhimpunan Bulanan BPSM , KPM

Ni citer Selasa lepas pasai 

aritu aku citer sikit jaaa...
arini aku citer yang panjang lebar sikit tau...

mmg jadi trend kat opis aku ni kalo buat perhimpunan bulanan mesti siap bertema-tema bagai..mmg betoi2 macam event gitu tau..pastu siap hias2 bagai...padahal perhimpunan biasa jaa...
kat sini la boleh tengok sape punyer bufday, sape yang pegawai kuar masuk kat opis aku ni, sape yang baru kawen (lagi2 yang tak tau N tak ajak..kakakkka), sape yang melahirkan anak (nnt aku pon bakal ada gak la muka anak aku)..kakakkakak, sape yang bersara, sape yang meninggal N sebagainyer la...

kengkadang siap ada slot ceramah sikit la..mmmm...yang penting amanat BOS BESAR mesti ada...bebel2 jap...pastu persembahan la...mmmmmsemua tu amik masa dalam 3, 4 jam la....

so selasa tu tema kami MERAH HITAM..
bezanyer kali ni , kalo sebelom ni tugasan untuk settlekan perhimpunan ni mesti setiap cawangan dalam bahagian aku yang settlekan..kali ni beza sebab kena ikut jawatan...

kali ni BOS (KPSU) yang settlekan semua...
(bukan senang nak tengok BOS buat keje kan...kakakka...asik mengarahkan jee..)

aku malas nak amik gambo2 dorang bekerja....aku amik gambo kiterorg KOIR jaa....




tak nampak kan peyot aku tu..kakakakka..padahal kalo tengok perbezaan sebelom ni mmg dah nmpk peyot aku..
yang herannyer kengkadang peyot aku nampak ke depan...kengkadang aku melebar je...buat aku terPK pulak...mana pulak peyot aku ni..kakakkaka....

time ngah tunggu BOS BESAR masuk N tunggu counting nak nyanyi lagu 
SETANGKAI KEMBANG MELATI

masuk je BOS BESAR nyanyi lagu
NEGARAKU n PERKHIDMATAN AWAM...

abis tu dah...

kiterorg bergambo jap....menggedixs bagai..



ni la ketua kami yang dok kelola koir BPSM ni...tapi keje2 cari minus one, cari lirik...mak jemah jugak..alahai sengal punyer chief..kakakkakak....

sesekali KOIR KPM kalo pakai baju camni ok gak...cantik jaa....


sementara tunggu nak naik stage nak nyanyi lagu last song tu....sempat jaa menggedixs jaaa....



haa...yang tengah tu la BOS BESAR AKU tu...

ni time ni nak nyanyi lagu STANDING IN THE EYES OGF THE WORLD

suke je semua nyanyi...siap nyanyi sekali ngan kiterorg...

abis jee...ape lagi mmg masa menggedixs lagi la...
 NI time gambo formal jaa...
kiri kanan kami tu BOS KPSU...yang kiri tu en roslin...dier mmg terbaik tau...org tak panggil bergambo...sebok nak jugak jaa....yang kanan tu tuan ahmad..kami panggil dier pengurus koir..kakakakak...
dier yang manage kami ni...

 N gambo unformal pulak...mmmm...dah macam tangga jaaa...


 ni la jejaka2 malaya KOIR BPSM merangkap dorang jugak la jejaka2 KOIR KPM ..kakakakak...
mmg terbaik la sore korang aritu.....bulat jee aku dengar dari depan..
tetiba dah macam pendekar bujang lapo yang lebey orang...kakakkakak....
sebelah kiri tu pendekar mustar..kakakakk.., sebelahnyer sarip dol, sebelahnyer dari ajis, ramli N sudin..kakakakak.....

suke3 ngan dorang ni....aku nyanyi aritu pon suke3 je...fun saja
yang penting waa tak pancit jaa tengah jalan time nyanyi ni...

Selasa, 27 Mac 2012

Air Vitamin C VS Air Kenduri

Aku sejak2 preggy ni....pael macam2 tau..kakkakak...
dolu time syawal tak macam ni tau...

kalo G makan biasa akan minta air Milo jaa...

sekarang ni kalo G restoran mana2 mmg akan minta 
AIR VITAMIN C n AIR KENDURI

ape tu....kakkakakkak....
AIR KENDURI tu air  ni...
kakakakkak...bukan aku tak leh sebut air sirap...
saja gatai mulut bila org minta order aku cakap...
"BANG AIR KENDURI 1"

org yang minta order pon blur je tgk aku N tanya balik...kakkakakak....
aku pon gelak balik n cakap kat ider...
"BANG AIR KENDURI TU AIR SIRAP"...

sebab pernah sekali kawan aku order air sirap...aku kata...
"NI AIR KENDURI...KAT KENDURI JE BOLEH MINUM NI"
kawan aku balas...
"DAH LAMA JAA TAK MENYEDUT AIR KENDURI"

sengal kan...

AIR VITAMIN C ni sejak2 aku ni HEMOGLOBIN aku LOW...aku kena perbanyakkan vita C dalam badan...

so aku pon minta la air ni...
AIR OREN....

sama macam kes AIR KENDURI tu..aku suke sebut AIR VITAMIN C kat org yg minta order tu...
mmg selengge aku...entah la itu yg selalu kuar kat mulut aku nak buat camno kan....



p/s : selennggge kannn..

Bersiaran langsung di perhimpunan bulanan BPSM..KPM

Hari ini aku lambat sikit nal bersiaran sebab hari ini mak jemah ada perhimpunan bulanan ja hari ini...

Yang penting temanyer merah mak ngah hitam ko..mmmmm

Hari ini jugak aku akan mengsumbangkan sore kat sini..
Koir jaa lagi dengan baju merah haaahaatuuuiitt..kakakakakakka

So pasni aku datang kar korang tau..jn egat aky tak jenguk korang pulak...



posted from Bloggeroid

Isnin, 26 Mac 2012

Hadiah IBU VS hadiah MAK LANG

Semalam aku tak kemana juz G kenduri kawen member aku jaa....

balik je dari kenduri mak lang syawal A.K.A ADAMNIGINA tu bawak hadiah untuk syawal..syawal yang kononnyer pahamkan terus ambik tak kasi aku terus masuk dalam bilik sambil peluk hadiah tu..konon nak tunjuk kat abah dier la tu...mmmmm....

excited benor....aku N abah dier kasi dier hadia..tak da lak dier se excited tu..mmmmm....
ni  hadiah aku...

punyer la beso hadiah sampai tak nampak muka....
padahal beso ni je pon....

ni dier hadiah dari IBU n ABAH syawal..
sempoa...tu abah dier yang pilih...mmmm...aku egat nak amik mainan..last2 itu yang di rembatnyer..kononnye anak dier suke  main..mmg suke..tapi kejap la tapi..kakakakkak....

tak pandang org nampak...

ni baru hadiah IBU...meh kiter tengok hadiah MAK LANG syawal tu....

tengok tak sempat aku nak amik gambo hadiah berbungkus....semangat tu...abah dier nak bukakkan...dier tak kasi...korang tengok la...

nampak dier dah koyakkan dolu sudah..alahai....sabar anak...

sudah gigit nampak....
last2 aku tolong bukakkan dier punyer la mengamok sampai berambu air mata nangis...
aku larik naik atas katil...en asbeen dah marah...suruh aku pujuk balik...aku pujuk jee...terus gini jadinyer...

selamat ko tido bersama-sama hadiah MAK LANG syawal...
untungla jadi MAK LANG syawal hadiah mu di hargai..kakkakakkaka....
sampai di bawa ke tido....

tapi akhirnyer...

Yang jatuh di pelataran..kikikikiki...terjunam jaa dari tangan dier...

close up sikit...
nampak...

baru kini ku paham perasaan 
MAK LANG SYAWAL
NAD MAMAZN

betapa anak tu sukekan sesuatu kan...mmmm..
celik mata je terus cari CAR neyr..alahai anak...