Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 April 2012

MATAKU berkediap-kedip

mata aku dari pagi sampai opis asik la berkedip-kedip bagai...adoi..naik tak selesa aku....
korang paham kot maksud aku berkedip-kedip tu kan...mmmmm....

aku dok ngadu kat kengkawan aku ni yang mata aku berkedip...dorang suruh ishtifar....
aku selawat n ishtifar banyak2..aku pon tak tau nape...

risau pulak aku..kengkawan aku ni kata takut benda yang tak diingini berlaku...tapi apakah..mmmmmm.....

aku cuba G google....alih2 aku jumpe ni..pon kes macam aku...


entah la.....



Jumpe BLOGGER sipi2 gitu..pon ada ka??

Semalam aku jumpe BLOGGER FEMES
agak2 kalo aku jumpe blogger2 tiga serangkai ni....dapat ke.....
(sebenarnyer dorang ni 4 serangkai...bab BFF dier ni tak aktif blog....so deme je la...)

Dolu aku penah jumpe dorang ni...

tapi sipi2 gitu...biasa la....kalo ngan kawan dier yang sorang tu mmg aku dah kenai sangat...ngan yang dua lagi ni...baru berjinak2 gitu...so tok seh la terencat sangat nak G tegor kan...kang ada yang penampo aku ni kang..kakkakakkakak....

agak2 korang tau ke sape tu....
ni haaaa....

MAAFKAN SAYA
pinjam gambo kome kejap yee....kikikikiki....

deme2 ni la yang aku cer citer ni.....yang berlitup tu mmg aku kenai....sape tak kenai..payah la....kakakakka...
pemes amous gitu tau...kakakkaka.....sape tak kenai si NANA
si ibu damia ni...opss..lupa jaa....
HAPPY BUFDAY YG KE -4 ....udah beso anak dier ni....

yang dua mengepit ngan dier tu....itu la yang aku jumpe sipi2 gitu....
sebelah kiri tu DIAH DEBOOM
maafkan saya..gatai bagi nama jaa.kkkakakakakak

yang kiri tu...udah kawen..muka cam tak kawen lagi..cam aku...kakakkakakak.....

deme2 ni aku penah jumpe...deme je tak penah nampak aku....
bila masa aku jumpe dorang ni....
si NANA 
rajin jugak kasi aku tiket free..(2X je kot...kakakkakak...)

so dimana ada NANA  adala deme2 ni....

1st aku jumpe DIAH DEBOOM time tengok happy feet 2....sipi2 gitu....aku tgk seat dorang dekat ngan seat aku....aku cakap ngan en asbeen...en asbeen suruh tegor...agak kot...kang tak sior la diri ini kena penampo kot...org sedap2 tgk citer kan...kakkakakakka.....

2nd aku si FALSYA GEGURL time tu tgk twilight (pakwe deme2 ni....)
balik tu aku jumpe si  NANA 
aku nampak je si FALSYA GEGURL kat sebelah pakai dress itam....sweet jaa....gitu....
cam aku kot...kakkakakakka......tapi tak tegor kot....kang kena jugak penampo kali kedua kot..sebab memasing udah ngantok kan...si damia tu pon udah tido

nak ngadate ngan dorang ni....tak tau bila kan...kikikikikiki....

Khamis, 12 April 2012

caya tak aku jumpe BEN ASHAARI

Arini mak jemah nak gosip2 jaa tau...gosip baik2 jaa arini...sebab mak jemah sodar sejak2 preggy kali kedua ni...mulut mak jemah ni kengkawan kata macam puaka...kakakkakak....
bukan puaka ape pun....cakap main ikut dia jaa..kkakakak...bukan yang tak baik la...tapi buat kengkawan ni golak bosar ngan den ni haa...kakakkak....

tak mo citer panjang..tapi mak jemah dah settle check up diri mak jemah ni..
(excited dengar bunyi jantung BB..dup dap..dup..dap..kikkikiki...)

of coz la lepas jumpe nurse kena la G amik vitamin segala mak nenek tu....

prosedur kat KK presint 9 putrajaya ni...nak tunggu giliran kena la scan kad yang kiter dapat kat kaunter pendaftaran tu....tengah la diri ini sedap menunggu bila la nama yang tak berapa nak panjang ni nak naik ni...

tengah sedap2 menunggu nama naik...mak jemah G la balik kat scanner tu..(ada pon..)terus scan...alih2 pusing belakang....mak....sapa yang kental je semacam ni...2, 3X pandang ni....wahhhh....
teruja tau macam jumpe retis gitu.....

mesti la korang tau mak jemah jumpe sape...dah kasi tau kat atas tu pon kan..kikikiki//....


mak jemah pinjam sat no gambo tu...
camni la badan dier..mak aiii....mmg betoi2 G gym ni...mmmmm...
terus mak jemah G kat en asbeen...

aku : abg...tengok la tu...tu la blogger femes jaa....ben ashaari...
en asbeen : ooooo...yeke mmg ramai kenai dier la....
aku : saya rasa la kot.
en asbeen : abis dier kenai awak tak ????
aku : abg ni kengkadang boleh tahan gak ni...mesti la tak kenai...macam selalooo mak kata...osaya kenai org...org je tak kenai saya...kakkakakakakak....mak bukan retis ok..kakkakakak...

en asbeen pandang terus kata...mak aiii....kental2 badan dier gitu ko...
(aikkk...jadi pak jemah nampak en asbeen..kakakkaka)
gelak jee aku tengok ....

dier bawak anak dier G klinik...tapi dari jauh je la kot aku tengok...
comey jee...tadi si tecik ni tido ngan nenek dier..mmmm...comey jee...
cam syawal dolu2 gitu....

nak amik gambo abg ben ni..mmg tak la....dier tadi pandang aku pon pelik sebab aku dok pandang2 dier...macam dalam hati dier kata.." apahal la minah ni usha aku..." kakakakkakak.....


terbaik la jumpe blogger pemes amous ni..kikikikiki....





p/s : bukan jumpe dier je...EIMA pon aku jumpe....alisha suke ngan aku yang penting....

Kembali Bersiaran semula -SETELAH TERINGIN MAU BALIK KAMPONG-

Hari ini 12.04.2012....

macam biasa masuk keje sampai tengahari..pastu G check up kat klinik petang ni...
hopefully HB aku kali ok ....

Last 2 weeks aku punyer HB sipi2 nak tukar pen kaler itam..last2 kuar warna merah jugak....
10.9....mmmmm...harap2 kali ni ok la....

bukan ape....lama tak bersiaran ni...jumaat lepas setelah perasan teringin membuak-buak dalam hati dari khamis lepas nak balik kampong en asbeen ni...(biasa la aku ni mana ada kampong...kampong aku tu je...presint 16)

setelah berfikir2 akhirnyer 2.30ptg lepas solat jumaat aku ajak jugak en asbeen balik KG dier....bukan main suke la dier...dapat balik umah dier....seb baik la syawal si tecik tu pon dah ok dah...dah kering2 dah campak2 jahat tu....so aku balik jugak...hati teringin macam nak makan sesuatu je..padahal tak do pong...kakakakakka.....

kat sana pon mmmm..takda apa2 aktiviti pon...juz duduk2 lepak2 king...
yang best bila tido..mak aiiii sejukkk bonar la...suke3 terasa je hirup udara kampong gitu tau....

kat kampong jugak la menu untuk aku mencekik....
-sayur bayam
-hati ayam
-milo panas

itu je sampai hari terakhir aku pulang ke kampoang aku kat sini pulak..kakakkakakakkakak