Yang DiSaYAngi

Khamis, 3 Mei 2012

eSOK HARI CUTIKU...


Esok aku cuti.//..... (tak da yahoo sangat pon...)

bukan G mana pon...duduk rumah jaga syawal N anak akak aku...Adam...
sebab taksa dorang tutup ja....
al maklum la...putrajaya ni mmg musim ngan HMFD ni..alahai...
so turn aku menjaga deme2 ni...
akak aku dah semalam....
isnin N rabu mak aku dah settle...
so now my turn...lahai...

kalo berkesempatan aku usha2 sikit blog n korang pon jangan lupa terjah aku...aku pon insyallah terjah korang gak...

sI adik mula bergerak bila si abang bersuara



Syawal dari aku pregnant dalam 2, 3 minggu mmg aku dah ajar sayang akan adik dier dalam peyot ni...

tapi sejak dua menjak ni...si adik ni mula dah memulakan XTVT dier dalam peyot tu bergerak-gerak bagai...kena pulak si abang ni dah mula suke sangat cium peyot ibu dier ni...pastu gelak2...

N yang bestnyer pulok...2, 3 hari ni, syawal suke pulok cium peyot aku siap buat bunyi2 lagi..pastu gelak bagai sampai kuar air mata..ape yang lawak ngan bunyi dier buat pon aku tak paham...mmmm....
sampaikan adik dier pon gerak2 pulok..suke agaknyer abang dier gelak2 kat depan dier kot..kakakkak...aku pon mula2 mmg gelak la...

tapi udah 2, 3X buat macam tu, tarak la aku boleh terima kan....nak tekan2 peyot aku lak...pastu gaya syawal  ni...kalo nak menium tak mo cium gitu jee..nak kena selak2 bagai..nampak peyot ibu dier cumilll nak membesar ni baru la dier nak cium..sayang siap lama2 patu bunyi gini la...
"mmmmmmmmuuuuuuuahhhhhhhhhhhhh"

bukan main panjang...mmmmm....tapi kalo dier sebok main aku paksa cium..ala kadar je la...cium..terus larik..kakakakka...

nikmatnyer la anugerah yang ALLAH berikan ni...



p/s : sedang ibu kamu menaip ni...syawal adik kamu sedang buat XTVT kat dalam peyot ni...alahai...geli la pulok....

Rabu, 2 Mei 2012

Bakpe jadi guani ??????????


Dah lama aku punyer FB jadi gini...alahai....aku pon tak paham nape...aku bukak kat PC kat opis aku jadi camni...tapi kat umah ok....tapi tadi aku try buat kat PC kawan sebelah aku..alahai sama jaa...

boleh kaa kengkawan aku ni kasi tau....nape...??????????

Review The Avengers (TERBAIK)

Semalam hari yang di nanti telah pon tiba...

setelah selesai masak semua kat umah....aku syawal N en asbeen G la alamanda yang sekangkang kera je ngan umah tu nak tgk the avengers ni....mmg kiterorg tunggu citer ni..dari B4 en asbeen tak sihat...sampai la dah sihat..baru leh G tengok...siap hitung hari tu...

The best is adalah syawal 1st time tak tido tu....dah nak abis scene yang best baru nak tido..alahai...
dalam tak tido sebelah aku budak laki...si tecik tu sebok la kaco budak laki tu..bising2...sampai budak tu buat... "sssshhhhh...diam"...kakakakka...syawal pandang budak tu dier macam marah...cakap bahasa dier kakakka...

citer tu mmg terbaik....

tak nafikan mmg citer ni banyak jugak unsur lawak...lagi2 si ronney downey jr tu...a.k.a iron man...kakakka....tapi aku macam tak best tang pelakon hulk tu...bakpe la nampak tua benor muka dier...

si mark ruffalo...


aku suke lagi si edward narton...
hensemkan...kikiki...en asbeen pon suke dier lagi...mmmm...

nampak sangat tau mak jemah ni mmg tengok la semua citer super hero ni...

black widow
iron man
thor
hulk
hawkeye
captain america

mmmm...mana taknyer semua citer ni dari kartoon...so kena la paham en asbeen tu kaki kartoon..mmg terjebak la sekali....

tapi mata ni tak berkelip la tengok si THOR ni...
adoi hensem seh....siap balik umah cakap ngan en asbeen...

"sama tak rambut saya ngan thor...??????????"

en asbeen boleh kata...
"sama la sangat...haaaakktuuuiiittt..."

kakakakkak..selengge....
tapi citer ni mmg terbaik...rasa  nak repeat je balik...

en asbeen ...balik je...boleh pulak seacrh kat yahoo tgk thiller citer ni..mmm...nampak benor berkesan di hati...



p/s : lepas ni ada lagi nak tgk....

Isnin, 30 April 2012

Kehilangannya Terubat JUA

agaknyer en asbeen kesian sangat kot tengok muka aku yang sememangnyer ralat kan HP kesayangan hilang...lagi 10 hari HP aku masuk setahun...
ada aku catatkan memori aku beli HP SETAHUN LALU ni kat blog ni...
tak pe la...at least ada kenangan...

en asbeen pujuk memujuk je...(sebab dier tau dier salah kan...kalo tak jangan harap la nak dapat pujuk tu..kakakka)

selepas kejadian..malam tu en asbeen ajak ke d'mines sekali lagi...tu je la tempat yang boleh kami tuju N riki harga untuk HP baru...sebab en asbeen dah kata dier nak gantikan...mmmm....
walaupun aku takmo...dier kata dier nak kasi jugak sebab dier tau aku teramat ralat sangat ngan HP aku tu...

alhamdulillah...sedia ada di tangan sekarang...tapi entah tak rasa excited waktu pakai HP SETAHUN LALU


GALAXY S PLUS

up sikit la dari sebelom ni...
sebelom ni aku pakai sama ngan en asbeen...beli pon sekali kot....


GALAXY ACE

takpe..janji ada kan..nak banyak bunyi pon tak boleh...bukan aku bayar...en asbeen bayar.. 
(tapi guna jugak suku duit aku..kakakkakka)

moga2 ni kekal ngan aku.ammminnnnn

Sedey akan kehilangannyer...

benda ni berlaku waktu CHECK UP aritu....

lepas aku kuar je dari bilik nurse tu, aku terus terjah en asbeen dengan muka suke3 sangat3...

B4 aku masuk bilik nurse tu mmg aku ada upload gambo HB aku dlm FB aku...N tak lama lepas tu nombor aku naik..en asbeen panggil aku..aku terus cakap ngan en asbeen...

"abang pegang HP ni..masuk dalam beg saya.."

sebab beg aku mmg ngan dier...aku mmg masuk sehelai sepinggang..hanya buku merah N aku jaa...
bila selesai aku kuar...aku jumpe en asbeen..tak hengat ape2 terus jalan kuar...tapi mmg aku perasan sebelah en asbeen mmg ada 1 pasang suami isteri N anak dorang yang tecik syawal...so aku tak la PK ape pon...sampai setangah jalan dalam kete...aku tergerak hati nak call MIL aku...tetibe bila aku minta HP aku kat en asbeen...boleh dier kata...

"mana ada kat saya..."

aku mula cuak....aku cakap la...
"abis takkan kat saya...saya mmg bagi kat abg tadi..."

dalam  hati aku dah konpom hilang N boleh pulak en asbeen kata...
"nak patah balik tak??????????"

adohai suamiku....aku jawab 
"mestilah..tapi saya mmg konpom dah selamat dunia akhirat dah...mmmm,..."

sampai sana...tak da sape pon...N aku aku tengok tempat yang en asbeen duduk tu pon kosong N tak da pape pon....aku mmg sangat la sedey...sebab selama aku guna HP dari umo aku 18tahun, mmg aku tak penah guna duit aku....semua org kasi yang dorang punyer....en asbeen kasi pon ada..mmm....
tu mmg HP aku yang 1st aku guna...yang gunakan duit aku sendiri...tu yang aku ralat sangat tu...

balik umah aku susah nak bertegur ngan en asbeen..lama baru tegor...mmmmm....

tapi kesedey han aku tak lama....

p/s : pada kengkawan yang baca entry aku arini....boleh tak kasi nombor korang kat aku....ada yang blogger aku simpan nombor dorang....dah selamat ngan HP aku...hilang...alahai....boleh ye kengkawn...