Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Mei 2012

habit SYAWAL


Syawal sejak aku pregnant ni mmg menjadi-jadi habit dier yang satu ni....

MAIN SIKU....konpom nak tido mesti nak main siku..tak tido pon main siku..aper cer..asal aku ngah tengok TV main siku..boleh terima pakai lagi...tapi yang tak leh terima pakai ni...main siku tengah aku dok syok2 layan lipat baju...alahai...buka aku je...abah dier pon jadi mangsa...tengah la sedap2 tido...bila terjaga je...main siku aku...adoi...payah benar..nak siku takmo berlipat...nak lurus kemain tangan tu je...mmg naik lenguh tu...

yang best...bukan aku N en asbeen je jadi mangsanyer...
mak aku N akak aku...ADAMNIGINA tu pon sama....

aritu dier jaga syawal N adam sebab taska dorang tutup...bergilir-gilir la kami menjaga kan...
dier ngadu kat aku...mak aku pon ada...

"adoi...bengang aku jaga syawal...mmg dier tido main siku erk??????"

aku dah gelak...tak sempat aku nak jawab...mak aku bidas...

"yela...ko pon kena...aritu ngan mak....sebok la menggentel..."

gelak beso la aku...mmg makin menjadi-jadi la habit dier....

Khamis, 3 Mei 2012

eSOK HARI CUTIKU...


Esok aku cuti.//..... (tak da yahoo sangat pon...)

bukan G mana pon...duduk rumah jaga syawal N anak akak aku...Adam...
sebab taksa dorang tutup ja....
al maklum la...putrajaya ni mmg musim ngan HMFD ni..alahai...
so turn aku menjaga deme2 ni...
akak aku dah semalam....
isnin N rabu mak aku dah settle...
so now my turn...lahai...

kalo berkesempatan aku usha2 sikit blog n korang pon jangan lupa terjah aku...aku pon insyallah terjah korang gak...

sI adik mula bergerak bila si abang bersuara



Syawal dari aku pregnant dalam 2, 3 minggu mmg aku dah ajar sayang akan adik dier dalam peyot ni...

tapi sejak dua menjak ni...si adik ni mula dah memulakan XTVT dier dalam peyot tu bergerak-gerak bagai...kena pulak si abang ni dah mula suke sangat cium peyot ibu dier ni...pastu gelak2...

N yang bestnyer pulok...2, 3 hari ni, syawal suke pulok cium peyot aku siap buat bunyi2 lagi..pastu gelak bagai sampai kuar air mata..ape yang lawak ngan bunyi dier buat pon aku tak paham...mmmm....
sampaikan adik dier pon gerak2 pulok..suke agaknyer abang dier gelak2 kat depan dier kot..kakakkak...aku pon mula2 mmg gelak la...

tapi udah 2, 3X buat macam tu, tarak la aku boleh terima kan....nak tekan2 peyot aku lak...pastu gaya syawal  ni...kalo nak menium tak mo cium gitu jee..nak kena selak2 bagai..nampak peyot ibu dier cumilll nak membesar ni baru la dier nak cium..sayang siap lama2 patu bunyi gini la...
"mmmmmmmmuuuuuuuahhhhhhhhhhhhh"

bukan main panjang...mmmmm....tapi kalo dier sebok main aku paksa cium..ala kadar je la...cium..terus larik..kakakakka...

nikmatnyer la anugerah yang ALLAH berikan ni...



p/s : sedang ibu kamu menaip ni...syawal adik kamu sedang buat XTVT kat dalam peyot ni...alahai...geli la pulok....

Rabu, 2 Mei 2012

Bakpe jadi guani ??????????


Dah lama aku punyer FB jadi gini...alahai....aku pon tak paham nape...aku bukak kat PC kat opis aku jadi camni...tapi kat umah ok....tapi tadi aku try buat kat PC kawan sebelah aku..alahai sama jaa...

boleh kaa kengkawan aku ni kasi tau....nape...??????????

Review The Avengers (TERBAIK)

Semalam hari yang di nanti telah pon tiba...

setelah selesai masak semua kat umah....aku syawal N en asbeen G la alamanda yang sekangkang kera je ngan umah tu nak tgk the avengers ni....mmg kiterorg tunggu citer ni..dari B4 en asbeen tak sihat...sampai la dah sihat..baru leh G tengok...siap hitung hari tu...

The best is adalah syawal 1st time tak tido tu....dah nak abis scene yang best baru nak tido..alahai...
dalam tak tido sebelah aku budak laki...si tecik tu sebok la kaco budak laki tu..bising2...sampai budak tu buat... "sssshhhhh...diam"...kakakakka...syawal pandang budak tu dier macam marah...cakap bahasa dier kakakka...

citer tu mmg terbaik....

tak nafikan mmg citer ni banyak jugak unsur lawak...lagi2 si ronney downey jr tu...a.k.a iron man...kakakka....tapi aku macam tak best tang pelakon hulk tu...bakpe la nampak tua benor muka dier...

si mark ruffalo...


aku suke lagi si edward narton...
hensemkan...kikiki...en asbeen pon suke dier lagi...mmmm...

nampak sangat tau mak jemah ni mmg tengok la semua citer super hero ni...

black widow
iron man
thor
hulk
hawkeye
captain america

mmmm...mana taknyer semua citer ni dari kartoon...so kena la paham en asbeen tu kaki kartoon..mmg terjebak la sekali....

tapi mata ni tak berkelip la tengok si THOR ni...
adoi hensem seh....siap balik umah cakap ngan en asbeen...

"sama tak rambut saya ngan thor...??????????"

en asbeen boleh kata...
"sama la sangat...haaaakktuuuiiittt..."

kakakakkak..selengge....
tapi citer ni mmg terbaik...rasa  nak repeat je balik...

en asbeen ...balik je...boleh pulak seacrh kat yahoo tgk thiller citer ni..mmm...nampak benor berkesan di hati...



p/s : lepas ni ada lagi nak tgk....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK