Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 Mei 2012

Semua Baru...

Aku dapat email dari Eb pasai aku ada tempah header N watermark kat dier...
asik header lama je kan..sesekali nak gak terasa bila bukak blog tu...
terdetik la kat hati....

"cantik jugak blog aku ni..kakakkakakka"

asik sama je kan..sesekali nak gak perubahan...

sebelom ni blog aku gini rupanyer.....

ni pulak header baru....

sampaikan suke jee...sanggup tau jadikan wallpaper PC kat opis aku...

nampak..saya suke..saya suke...


aku ni 1st time buat watermark ni..tp tak pandai la sangat nak taruk kat gambo yang aku update kat blog ni kan,,,'

kengkawan aku ni mesti tau punyer....
Eb siap kasi sampai 2 watermark...dua2 cumilll macam aku...haaakkktuuiitttt

suke...sangat2 la suke... TQ Eb ...so sebab ada haeder N watermark baru..aku pon ubah  la sikit blog aku ni kan....tulisan ape bagai...kakakkaka...sekali si Eima tulisan buat dier pinar mata..kakakka...
padan muka dier..kakakka...so aku pon tukar la balik...demi dier....


p/s : korang rasa..ok kaaa????????

Lambat Bersiaran

Hari ini mmg aku sangat2 la lambat bersiaran...sebab kepala otak dok Pk macam2 nak tulis...tp tahap M tu mula meninggi...dengan kekangan kerja atas meja...banyak pulok kertas2 atas meja aku...kena buat gak keje ni...

kang ada yang kata aku tak buat keje..mmmm...tu yang payah tu...aku terlebey rajin buat keje...ayatnyer...
"alahai rajin sangat la pulak buat awal...sabar2 la..."

selengge...sengal...geram aku...tapi bila aku mula tembe2lembab macam kura2...
mula la ada yang bersuara....

"tak buat2 lagi....dah lama dah ok..."

bangang...lambat pon salah...awal pon salah...selengge...adoi....
so arini aku juz BW kat korang ja...mmg tu rutin aku bila On PC aku...buka page blog dolu...BW dolu...pastu baru aku dok sebok nak PK entry ape yang kongsi kat sini...

tapi arini macam sengal...so petang2 nanti baru up lagi entry baru K selain ni...


p/s : mood macam nak G shopping ngan en asbeen lagi la hujung minggu ni

Khamis, 17 Mei 2012

Dating Sama yang Tersayang lagi

Baru je balik dari Dating ngan en asbeen...macam tak jumpe kat rumah...
ni bukan ape...dating ngan dier...merangkap lunch sekali N merangkap jua dier yang belanja..kakkakak.....

Mesti korang egat aku G AYAM PENYET lagi kan...

tarak...AYAM PENYET kiter hold dolu..akan datang,...kakkakka...

kali ni aku G jauh sikit jaa...puchong sana..kikkikikiki...
mmg restoran ni dari aku mula bercinto ngan en asbeen lagi..dari naik moto...suke benar G sini...
tapi waktu pregnantkan syawal dolu...G sekali jaa...sebab tekak takmo terima...

tapi pregnant adik syawal kali ni..mak aiii..semangat berkobar-kobar gitu nak G sana....banyak kali sudah ni selama pregnant ni....

sebelom tu amik gambo tuan empunye wang yang akan di layangkan depan cashier nanti...
hamikkk ko...gelap..udah laki aku pon tak berapa cerah..terima je la...muka ada senyum..walaupun duit akan melayang sebentar lagi..mmmm....

nampak benor kedai ni dah lama...udah lusuh tajuk restoran..mmm....

RESTORAN TUAN FARIDAH AYAM AKMPUNG...

apa yang special kat sini...ayam kampung je pon...tapi ayam kampung dier sedap sangat..lembut gitu N ganggup je di luar...kena pulok  ngan sambal belacan dier...peerrgggghhhhhhh...

mmg dari zaman bercinto laie aku N en asbeen mmg akan amik lauk yang sama jaa..entah tak penah jemu pon..samo jaaa...

kat sini waktu puncak time lunch...sangat2 la ramai...mmmm...antara pukul 12.00pm - 2.00pm...lepas tu dah lenggang..mana taknyer..lauknyer pon dah licin...

tapi amik ayam sikit, sayur sikit, telo masin secubit, kena pulok banjir kuah masak lemak lala gitu N lala nyer, N yang penting sambal belacannyer.di kaut sikit...gaul sekali...masuk mulut..mak aaiiii...mmg aku makan tak pandang kiri kanan...

hamikkkk ko..aku tukang susun...N en asbeen tukang cover line aku nak amik gambo...licin wooo..nampak sangat...sambal belacan dier mmg tak pedas sangat...

en asbeen penah cakap yang bila amkan sini dier kalah ngan aku..sebabnyer selaloo kalo makan..dier yang abis dolu...kalo makan sini...aku yang selaloo abis dolu..kakakakaka....
tak penah2 ayam tu licin sampai ke tulang..makan sini je..aku pon sama dengan ngan en asbeen...siap berlawan je gaya kiterorg sapa abis dolu..mmmm....

tapi aku mmg suke sangat la makan sini..tak penah jemu lagi...mmg ni la lauk N air yang sama selama aku makan kat sini....

korang rasa berapa harga makanan kami????????

en asbeen siap bajet n bawak cukup2 je..sebab tau amaunnyer tak larik..samo jaaaa



p/s : TQ en asbeen...nnt belanja lagi yee

Shopping Sampai tengah malam

Last week en asbeen dah kobar2 kat aku yang Aeon Puchong (IOI MALL) ada hari Aeon member card...
(dolu J card...udah....di tukar Jusco tu ke Aeon ..mmg panggil Aeon card la..)


lepas abis keje..amik syawal...balik mandi +solat dolu baru kuar..alih2 jammed jaa kat LDP highway..mmmm...masak la...nak masuk magrib jaa..seb baik la syawal tido time jammed tu..kalo tak payah gak la...tara nak sampai sana kan...

sampai jaa...aku dah hint2 ngan en asbeen mau mencekik dolu...syawal ni bukan boleh kire...kalo terjaga je...mula la mengamok nak makan..mmmmm...

tetibe kena tahan pulok ngan staff aeon ni..mmm...nak promote la card credit bagai...adoi...
mmm..seb baik la en asbeen tak terpengaruh ngan benda alah gini..
aku mmg dah mention ngan en asbeen ni..takmo ada kena mengena ngan Card Credit ni...masak kepala otak nnt...seb baik la en asbeen ni jenis paham N dengar kata...kena la pulok ramai org sangat2...ko bayangkanlah...mmg tak amik gambo la...dengan syawal takmo ngan abah dier..nak ngan aku...nak berdukung bagai..terpaksala...dengan perut memboyot ke depan mendukung si syawal yang sudah tinggi + berat tu..mmmm....

settle makan...

1st time aku tengok en asbeen memborong tanpa tengok tag harga...humagggaiii..terbaik la kamu..kakkakak....mmg banyak giler la...

dengan pampers syawal je 4 pek...kat umah pon baru beli 2 kot..mmm...
alih tu..barang2 n baju syawal...untuk si adik dier sikit...
yang best untuk si apak dier la yang terbaik...amik..ape nak amik...semua dier amik..mmm...dier tolak troli...aku dukung syawal...sebab syawal takmo+tak suke duduk dalam troli dari dolu lagi..mmmm....
last2 baru tanya aku...

"sayang..awak takmo amik ape2 ka...?????????"

mak aiii...baru egat bini..kakkakak....tak leh blah...giler terbaik la shopping en asbeen sampai tolak troli..mmm..untung la....

si syawal sebok la nak berjalan2 n berlarik2..mana la si ibu dier ni nak benarkan...mula dier buat perangai kan...mengada2 dier datang...last2 aku cakap ngan dier...

"pelok ibu...nnt hilang..kalo hilang nnt dah tak leh jumpe..ke mmg dah tak nak jumpe ibu ngan abah dah....mmg syawal nak hilang dari ibu erk..???? dah tak nak jumpe ibu dah kaa...kalo nak jumpe ibu n abah lagi...duduk diam2..pelok ibu...ibu sanggup dukung syawal sampai kebas tangan tau....adik pon sayang syawal ...adik baik je kat dalam....egat tu...."

terus dier lepak je kat bahu aku...sambil aku dukung N dier pelok aku....en asbeen..mata rambang shopping sana sini..


p/s : dah lama tak shopping giler2 gitu...

Rabu, 16 Mei 2012

Kasih seorang BAPA


KASIH SEORANG BAPA...

mmmm...syawal ni mmg penakut sikit kalo dier tengah buat salah...aku laung jaa nama abah dier...terkicit-kicit la lari kat belakang aku..tak pon belakang kerusi...alahai..mmm...padahal abah dier nak buat muka marah camni...

mmm..mmg tak la...abah dier kuar je dari bilik sambil cekak pinggang..muka bengis sikit...bila aku pandang...abah dier tertengok aku jee...dier gelak2 n senyum....kakakkaka...pastu bising kat aku...

"awak ni..asal pandang saya...baru nak buat muka marah..."

aku dah bantai gelak sambil kata...
"lahhhaaaiiiii...muka marah konon..kakakkakakka"

terus syawal pon gelak2 jugak...

mmg abah syawal ni agak susah sikit nak marah syawal kalo syawal buat silap...kalo marah pon tak lama...pastu minta syawal pelok dier N cium dier...mmm,....

macam2 la anak beranak ni...lagi2 kalo berguling atas katil...elok aku kemas elok2..dorang guling2..last aku muka hijau..mula dua2 kuar dari bilik...dorang nak kemas mmg tak la...


p/s : tetibe rindu lak kat anak beranak ni...

Nak kasi yang baru pon takmo

SYAWAL AGAIN...
lalety ni banyak sangat hal syawal yang aku nak kongsi dlm blog ni...
Isnin lepas, abis keje, amik syawal n tunggu en asbeen kat taska...aku N en asbeen G Alamanda mau cari Botol Susu baru syawal menggantikan yang lama....dah lama kan...lagipon botol susu ni mana la boleh pakai lelama..3 bulan sekali kena tukar..lagi2 yang murah2 ni...tp murah2 pon sekarang udah FREE BPA...

konon semalam aku kasi la botol susu baru tu kat kat cikgu taska...

petang tu aku G amik...cikgu dier kata syawal tak minum susu 1 hari sebab dier heran tgk bukan botol yang selaloo dier guna...cikgu kata dier pandang botol tu macam bukan dier punyer..takmo minum....jenuh pujuk...mmm...pelik aku..last dalam kete pon aku kasi susu yang cikgu buat tu..meraung dier macam histeria...cuak pulak aku...

sampai rumah pon...sampai hilang la kesabaran en aseben ni..sampai paksa budak tu minum...syawal mmg nak minum...tp dier tolak2..
ni la botol susu yang di tolak2 bagai...aku puas la pujuk...cakap elok...mention kat dier..ni botol baru dier..yang lama dah tak boleh pakai...adoi..mengamuk la dier tak mo...sampai tendang2 peyot omeel aku ni..mmm....sabar benar aku....

bila tukar dengan botol susu  ni...
sekali dier ternampak pulok aku taruk susu  kat botol ni...pon mengamuk pulok...last2 en asbeen buat yang baru sambil aku pujuk dier tengok upin ipin..baru diam...

alahai..itu anak...aku pujuk dier malam tu pon sama tak mo gak..tolak2..tapi tak la sampai histeria macam petang tu kan....

aku bukan tak mo bawak botol avent ni kat taska...sebab botol ni mmg untuk kat rumah N jenjalan jaa...
so di sebabkan ada dua kat rumah tu..terpaksa la pagi ni aku bekalkan syawal botol susu avent yang kat rumah tu...

p/s : macam2 la syawal yafiq oiiitttt

Misi Mencari Taska untuk ADIK SYAWAL


sekarang sudah masuk 20 minggu...so misi untuk mencari taska untuk yang akan datang ni...
mungkin org kata awal lagi kot...tapi tak leh la nak lengah2 lagi kot..kena la dari sekarang sebok mencari...nnt dah beso peyot ni kang...tahap M makin tinggi pulok la nanti
mmg mengeluh jua aku mencari kan...

(sama macam kes syawal dolu..)

nak je aku anta kat taska syawal...aku tgk cikgu2 dier jaga syawal pon ok kan...senang boleh anta sekali...1 hala....tp tu la susah tu...semalam konon nak berburak ngan penyelia yang jaga taska syawal tu...

1st aku jumpe dier dolu..mmg sangat ramah...aku jadi macam sangat2 la suke ngan dier..bestnyer dier ni...
tapi semalam...semacam jaa...

aku jumpe semalam tanya ada kosong atau tak...jawab pon acuk tak acuk...
aku egat nak booking kan...sebab aku bersalin pon ujung bulan 9..aku masuk balik bulan 12...malas nak lama2 dok umah...beku otak aku dok lama2 ni...

so konon nak masuk bulan 12 la...tak dpaat pon at least awai bulan 1/2013...
tapi jawapnnyer tetap sama...tak da ..penuh...takda kosong...at least kasi la nama aku Que dolu kan..mmm...terus aku down je ngan dier..macam dingin jaa ngan aku..mmm..tak paham aku...

sabo kan je la...
so pagi tanpa break1st dolu...letak je bag..aku G taska kat blok opis aku N taska depan blok opis aku...alhamdulillah...dorang pon kata penuh..tp pasai ape aku cakap alhamdulillah tu sebab aku suke...kiter cakap elok2...di balas pon jawapan yang elok...aku boleh la terima walaupun masih dalam que atau awangan2 lagi kan...sejuk la sikit hati aku..tak la kiciwa sangat...

macam2....

misi mencari TASKA bermula sekarang....anak ibu dalam peyot ni kena kuat ikut ibu G cari taska tau...


wordless wednesday - Syawal Twins


Syawal ada kembar...mmmmmmmm

Selasa, 15 Mei 2012

Ucapan Tahniah buat My Sister K ...

Ucapan tahniah buat akak aku....pregnant untuk kali keempat...
ni akak aku yang duduk kat penang...

aku ada citer ngan korang PASAI AKAK AKU..KEMBAR SI ADAMNIGINA

dier la pregnant....kalo ADAMNIGINA korang pon tau...dier pon dah 7 bulan...
bulan 7 ni bersalin....2 minggu B4 posa...mmmm....

tapi yang aku nak citer ni....kembar dier....si kakak...excited je semalam dier call semalam konon nak cakap ngan mak aku...bukan dier tak tau mak aku mana ad malam2...G masjid kot..kikikikiki....
excited terlebey sampai dok tanya ngan aku apa yang aku makan nak dapat anak laki...

aku cakap..tak tau..macam2 makan...N  dier kata kengkawan dier kata kalo nak anak laki banyakkan makan daging...aku pon tak tau...
yela....akak aku ni kan anak dier yang sebelom ni kan 3 pompuan...tu yang dier teringin nak anak laki tu...nak merasa jaga anak laki pulok...mmmm....

ni la anak2 dier..muka semua sepesen jaaa....

haaaa...ni la kembar SI ADAMNIGINA

excited jee dier.....

KAKAK N ADIK
anak2 pompuan rubiah tahun ni semua pregnant jaaa....
di mulai dengan 

ADAMNIGINA =  due awal bulan 7/2012
aku = due 30.09.2012
akak aku kembar ADAMNIGINA = due 13.01.2012

mak aku macam biasa aku citer muka tak excited langsung./....kakakak...
pastu dah lama sebok bertanya itu ini..kakkakak...alahai itu mak...

untung la kamu puan rubiah tahun ni 2 cucu...
tahun depan sorang lagi cuc bertambah...

jadinyer keseluruhan cucu2 kamu 9 orang...kakakkak....
tak sangka...banyak jaaa

Di gigit atau APA?????


Korang rasa...?????????

petang semalam mmg aku agak lambat ambik si syawal i dari school memandangkan kekangan kerja kan..so aku minta la en asbeen amik aku dolu...baru syawal...kata one way..senang...selaloo aku yang berlarik dolu G amik syawal B4 en asbeen sampai kat school syawal tu...

semalam amik pon macam biasa..tak namapak ape2 perubahan dari syawal...
tetibe bila aku pegang tangan dier baru terperasan jaa akan kesan tu...aku cakap ngan en asbeen yang mungkin dier kena gigit...aku tak kesah sangat la...bebudak..nak heran ape..aku pon penah jadi budak..tau lasak takat mana kan....mmmm...

tetibe aku terperasan lagi 1 kesan...atas sikit dari kesan yang pertama yang aku nampak tu...adohai...sampai dua...aku pon tunjuk kat en asbeen...en asbeen kata...ni mungkin bukan kesan gigit..kalo gigit...mesti nampak kesan GG...tapi...entah la...mmm...en asbeen kata macam kesan cengkaman tangan org yang cengkam agak kuat..entahla...

tapi syawal mmg tak da la pulok nak ngadu atau tunjuk ape2 kan...dier balik rumah main macam biasa...

kata en asbeen...
"saya tak kisah selagi tak teruk N selagi dier mau G taska...tapi kalo dier asik menangis tak mo G taska N tujuk tanda2..baru saya amik tindakan lepas tu kot...."

kata en asbeen...mmmm..apo kan dayo ikut kan jooo...

pada aku pon sama...ada asam garam anto anak duduk taska..kawan ngan macam2 budak kan..terima la seadanya..janji syawal yafiq sihat walafiat...itu dah memadai buat aku N en asbeen...


p/s : weii...berat tak naik2 syawal..tapi asik nak berdukung G school...penat lak aku

Isnin, 14 Mei 2012

Rindu la ngan Rambut ni...


p/s : Windu la ngan rambut syawal ni...

Syawal di pagi ISNIN

SYAWAL DI PAGI ISNIN

Elak mata dari cahaya sinaran vitamin D di pagi hari

ibu dier sebok nak menceriakan diri dier di pagi hari dengan rambut baru... (ada rambut kaa..???)

up sikit muka en asbeen.. (muka aku yang tak leh blah....)

konon si ibu masih berusaha lagi menceriakan pagi syawal...

mmm...payah ini budak..mana2 mau dukung..ngan en asbeen tak mo..bila di paksa dukung ngan en asbeen..meronta-ronta tangan tu minta ibu dier dukungkan..terpaksa la...melalak..tak naya..mmm...selaloo gak cakap ngan dier..

"syawal tak kesian kat adik ke...cian adik tau...adik nak relax2 kat dalam peyot ibu..syawal nak dukung..mmmm...."

dier pandang aku...muka seribu tanya tanda...selalooo gitu...

ok fine dah nak sampai school dier..baru nak senyum...

cikgu dier nampak dier..terus  gelak2 ngan dier..mmm...
cumill je cikgu dier kata..aku pon dah gelak2 gak tengok si syawal malu2 kat cikgu dier....


p/s : kawan aku kata muka syawal macam muka aku..bila dier botak gini...selengge punyer kawan...

SYAWAL IPIN bukan UPIN IPIN

satu kejadian pada petang sabtu lepas jam 6:30PTG...
satu kejadian sedey telah berlaku pada syawal..sedey tau...aku yang sedey..sebab aku tak suke...tak suke..tak suke...

aper yang aku tak suke....
ni la dier....

la dier...en asbeen G sodok rambut syawal..sedey la aku ni..mmmm...aku mmg tak suke ngan BOTAK2 ni..walaupun org kata BOTAK tu seksi..pada aku...aku tak mo...takmo..takmo..mmmm...
nampak syawal pon protes sebenarnyer tu..mmm...tu protes sebab nak tgk upin ipin...si apak dier sebok tarik dier nak sodok rambut dier...

si syawal ni jenis rambut yang nipis..tapi panjang kat tepi telinga N belakang...so agak merimaskan dier....
so en asbeen kata..mau nipiskan sikit guna mesin...sebab sebelom ni ok jaa buat guna mesin..tetibe..syawal tak reti ddk diam...kepala tu sebok nak tengok upin ipin..amik ko...
tersodok lebey...mmmm...marah aku..pukul2 en asbeen...si en asbeen dah gelak2 ...nak wat camno..terpaksa la sodok abis sampai gonjeng gini...


maaf la ye gambo kabur sebab pergerakan mereka yang tak reti duduk diam...mmm....
ni la hasilnyer...
lepas settle tu aku kemas bilik..sapu rambut syawal tu..sedey je tengok rambut tu...sangat2 la sedey...aku tak leh nak usik2 rambut syawal lagi...syawal ni agak susah sikit nak tumbuh rambut...tu yang nipis memanjang..mmm....

malam tu G alamanda...

terserempak ngan org lalu lalang kat situ...tengok syawal kata....
"eiiii....IPIN la"...syawal muka malu2..alahai anakku...

itu takpe lagi...aku nak tuwun esoknyer G beli barang...syawal pakai baju hijau..ada budak dalam lif ngan kawan dier..dier bisik2 ngan kawan dier...dier egat aku tak dengar kot...
"Psss....budak tu macam hantu pendek la.."
mentang2 la syawal pakai baju hijau

siut punyer budak....en asbeen gelak jaa....
rindu la ngan rambut syawal...

sama kaa ngan ipin..??????