Yang DiSaYAngi

Jumaat, 25 Mei 2012

KOIR n SENAMROBIK...direhatkan untuk tahun ni

Pagi ni aku dapat dua berita yang mmg aku suke...tapi macam ada TAAAAPPIIII....gitu..mmm....

1st aku dapat memo dari Khidmat Pengurusan aku pasai KOIR APC 2011
adoi..aku dah melompat suke dah ni..kikikki
walaupun cikgu koir aku tau yang aku pregnant...tapi still nama aku ada...korang tengok la...

nampak bila tu...mmmmm

guano...guano ni....aku ada cakap ngan en asbeen...dier mmg benarkan sebab dier tau mmg ni la yang aku suke daripada suke kat dier..kakkakak...tapi aku macam bertapi2 kat dier..aku dok PK....

aku :
"abang...syg takut la...yela...mak jemah kan buyung...kang ada yang mengata blkg pulok...kang ada yang kata...dah pregnant pon, sebok nak ber KOIR bagai...mana la tau..mulut org kan...."

en asbeen : 
" wat pe nak sebok dok PK ape yang org kata..mulut org mana boleh tutup...saya tau tahap kemampuan awak...saya tak kisah...tp jgn heavy sudah la...saya tau awak boleh...kalo tak nape waktu pregnantkan syawal 6 bulan dolu, awak boleh masuk tarian cuti2  1 malaysia.."

mmm...mengeluh aku..aku mmg nak join...kui..kui..kui...pada aku benda ni tak heavy sangat...member yang join  ngan aku koir pon tau, aku boleh...aku siap cakap ngan dier...

aku : kak....aku rasa better ko G dolu..pastu ko cakap kat cikgu aku camno...pastu tgk la cikgu kata ape....
member aku : ko tak yah...ko G je ngan aku..pastu ko cakap la ngan cikgu...ko dapat memo...ada nama ko...boleh ke join..pastu ko tanya..ada tak baju yang muat ngan saya ni...lagipun perut ko tak nampak sangat...tapi ko kena duduk belakang la wei..kalo cikgu bagi..ok la...tapi aku rasa...cikgu ok..

itu 1 hal...tetibe coach SENAMROBIK (haaahhhkktuuuiittt siap ada coach..tak menahan)
member aku jugak pon...call nak tunjuk step...semua datang...yang datang pon yang org tahun lepas yang join kan...tapi senamrobik ni mmg aku surrender la...aku tak leh join...dorang pon kata akku jadi pengurus untuk dorang N tolong dorang hafal step..bab aku cepat sikit pick up...so aku tak da hal la...aku ok ja...
tahun lepas dapat no.3...insyallah dorang nak buat betoi2...nak juara...(boleh kaa..)kikikikiki

ni gambar last year punyer...
semangat muka aku...



nampak yang laki tu la...coach kami..kakak...coach la sangat....kengkawan jugak ni..lantik diri sendirik..kakaka..sebab dier tengok kami dolu terkial2 ja...

so tahun ni aku N coach aku bergabung tenaga cari step yang boleh ikut bip...



p/s : macam nak ajak en asbeen karok je esok.kakakkaka

Khamis, 24 Mei 2012

Roti Canai mudah naik berat badan kee


aku tadi pagi makan kueyteow sup...sebab dok PK tak mo makan lunch nnt...lepas check up baru makan...
yalo..kena ada sikap berjaga-jaga ni...kalo tak mengundang bahaya ni ngan AIR GULA....tak mo aku...payah gak kalo kena...tapi kalo  kena apa kan day..terima je la....(kalo boleh takmo..)

tetibe member aku bawak balik roti canai kat aku...so aku ni bila jam 10@11Am ni mudah sangat lapar balik...mmg kena ada sampingan macam kuih..tapi nasib pulok aku tak beli kuih arini...aku pon mula lapar..aku makan la roti canai tu...

elok ke suapan yang terakhir...member aku yang lain tegor..
"wei lu makan roti canai lagi cepat naik berat badan lu la wei...waa rasa lu mmg konpom kena minum air gula la..."

aku cakap ...
"lu langsi dowhh cakap...nape tak bagitau tadi..dah terlambat...dah telan pon...sengal..."

elok pulak kawan aku yang lain pon kata..kalo dier G check up dolu pon doc selaloo pesan jgn nasi lemak, jgn roti canai...

mana la aku tau..ni 1st pengalaman aku dari segi berat badan ni..mmg la cuak kan...

dier gelakkan aku..sengal gile memasing...mmm...sekarang jam 11.50am...mmg konpom aku tak mo makan tengahari ni...insyallah la Allah bagi jalan...insyallah aku ok arini.ammminnn...

tapi betoi ka roti canai mmg cepat naik berat badan...mmmm....


p/s : kerisauan melanda...

Bakpe la makan ROTI Begitu

Lately ni mmg aku banyak citer tentang syawal yafiq...bukan ape...pada waktu ni la nampak segala2 perkembangan yang ada pada dier....

sehari sebelom abah dier balik...aku ada kasi dier roti..
ROTI GARDENIA
sungguh enak di makan begitu saja...

mmg enak...sebab tu syawal suke benar makan roti ni macam tu je tanpa sapu ape2...
kengkadang aku N en asbeen..kalo dah abis roti kat umah kiterorg akan beli baru...sebab tukang perabis si syawal ni...tapi masalahnyer tukang perabis tang lain...

korang tengok la cara dier makan roti..
korang tengok la...dier makan..amik yang tepi jaa...yang putih tu dier kasi kat aku..kalo aku tak mo ambik...dier suap paksa kat mulut aku..mmmm..alahai itu anak...aritu maktok dier pon kasi roti kat dier..aku dah pesan siap2 kat mak aku...

"mak ...kasi yang kulit tu jeee...dier bukan makan yang tengah tu..."

mak aku jawab..
"la yeke...ko ni sama ngan mak tok la...makan yang kulit je...yang kulit ni banyak khasit...baguih ikut maktok.."

untungla maktok layan gitu..mmmm...

muka nak cute je time makan...
khusyuk nampak makan sambil tgk pororo...

mengada nampak...korang nampak dier amik yang tepi jaaa....

alamak muka suka hati nampak...


p/s : suke tengok dia senyum...

Yahooo...muka ada sinyummmm


yahooo...ABAH dah balik..syawal pon suke sangat..sebok la dok main ngan abah dier sana sini...pastu mula la perangai dier balik...3 hari duduk ngan aku...elok je haa tido...malam tadi pulok tido sebok la dok tido jaga...tido jaga..pastu kaco abah dier mmmm....sabo je la anak itu...kikikikikiki....

kengkawan opis aku kata...hidup la aku AKOB balik..kakakkaka...selengge..abis selama ni ni aku bergolak ketawa ngan deme tak da ka...sengal..kakakka...


p/s : abah jom jalan2...

Rabu, 23 Mei 2012

XTVT B4 g keje N school tanpa ABAH

XTVT yang mmg aku N syawal buat tanpa ABAH di sisi  sebelom G keje N school...
kami akan menggedixs dolu...

HARI PERTAMA TANPA ABAH

yo orr je syawal....
(ibu die pon sama gak..)

muka masam jaa syawal...mmmm...


HARI KEDUA TANPA ABAH
kalo korang nampak jari aku cacat sikit..mmm...tu pon akibat dari main netball nov 2007...aku salah capture time training...bila dah urut..last2 gitu jadinyer..macam tulang terkeluar dari landasannyer..mmmm...sadis...tak yah cakap aku..mak aku pon sama...pon kes main netball 20tahun yang lepas jari kelingking dier senget sampai sekarang...dua hari semalam dier tunjuk siku dier sebelah tajam, sebelah tak...yang tak tajam tu akibat dari training time olahraga time B4 aku ada..dier jatuh..mmm..macam2...

budak sebok tengok upin ipin B4 g school..

pandang sepintas lalu aja...

ohhhh so sweet senyumnyer....

ni semua gambo2 ni mesti di poskan melalui whatsapp setiap pagi kat ABAH SYAWAL...sebok nak tengok anak bini dier...kikikiki....

ibu dier apa lagi...mmg peluang la..kalo nak menggedixs bagai depan kamera..kakakkak....


p/s : untung la wei arini banyak dowhh aku publish entry..kakakkakka

Syawal hari kedua tanpa ABAH (KES SEMALAM)


Syawal tanpa Abah Hari Kedua

Sama macam SYAWAL HARI PERTAMA tanpa abah....
ok jugak semalam....dari petang di bawak ke malam semua baik2 belaka...
kalo tak...tak da la time mandi pon duduk pon baik jeee....

dah gaya duduk antara dua sujud...duduk pon dah betul mengadap kiblat..alahai...

Cekci Mekci syawal ni tau walau dalam sopan...

malam tadi pon baik je tido...selaloo amik masa setengah jam...semalam 15min sudah tido...B4 tido dier nampak lappy terpasang..aku cakap ngan dier...

"takmo2 tengok upin ipin...esok ibu janji ibu kasi tengok...kiter kena tido awai...esok kiter lambat nanti 
mak lang marah..jom kiter tido...G naik atas katil"

terus dier naik atas katil, terus baring...tak bangun2..tunggu aku datang dodoikan...

so sweet...sayang ini budak tecit...

Sebok Laki aku nak Bergosip jugak

Sudah Jadi kebiasaan bila salah sorang dari kami ni kalo outstation@kursus...B4 tido mesti calll dolu...tanya anak camno..dah tido kaa..ok ka tak...

So semalam lepas aku dah settle tidokan syawal...elok je aku nak call...dier dah call dolu..mmm...
so sembang2 la kami...tetibe asik la putus call tu..menyirap pulok aku...aku calll balik tanya mengapa...
katanyer phone bateri sudah kong...mmm...

tetiba dier call la balik...dier kata kiter sembang la sampai bateri abis...tapi kalo nak sembang pon asik terbantut..mmg mood pon hilang la..mmmm...

tetibe en asbeen tanya...
"sayang...saya tak da ni...takda gosip terbaru ka arini...????"

terkezutt mak jemah tau...mentang2 la mak jemah suke bawak balik gosip2 citer kat dier...dier tak dengar 1 hari...sebok pulok tanya....kakakkakka...

aku cakap la...
"mak aiii sejak bila jadi pak jemah ni sayang oit..sebok la nak jadi mak jemah tau..mesti la ada gosipnyer..tapi tak best la dalam fon..kena jumpe..citer depan2 baru terserlah intonasi N mimik muka mak jemah tu..."

bantai gelak laki aku..tapi dier sebok nak tau gak...aku pon citer2 la ngan dier..mmmm...
sepanjang dier kata sana pon aku N dier pon berhubung melalui...
semua tentang perkembangan aku N syawal kat sini...dier pon sama jemah jugak...dah sampai jeti pon amik gambo anta kat aku..mmg terpengaruh ngan aku..kakkakakak

mlm tadi aku anta gambo syawal  BERTAFAKUR
dier balas balik..

"comel sangat anak kiter nier...rindu sy kat dier"

tertiba balas lagi..tak sempat aku nak balas...

"sy syg sgt kat awk tau...jauh2 mie terasa syg sy kat awk...=))"

mmmm...kembang2 la segala yang boleh di kembangkan...mmmm..bukan senang en asbeen aku ni nak berdrama swasta camni...suke3..saya suke,...saya suke...

mana taknyer..bila aku cakap camtu...dier juz cakap..yela...saya pon...pastu K....cam nak tampa je...alahai...


p/s : kami tunggu kamu abah

Norma Pergi Buat Selamanya (Al-Fatihah)


ada yang tau tak blog ni.....
bagi sesape yang mengikuti kisah Norma dalam blog KAK MOON
mesti tau apa yang jadi pada norma...aku bila tau je yang norma dah pergi meninggalkan dunia ini..tersentap aku...terjerit...ALLAHUAKBAR....innalillah..

Norma meninggal pada pukul 1.00pagi di hospital serdang..mmg dekat ngan aku...ya allah...cukup besar dugaan yang perlu norma tempuh..tapi ape yang aku tau..yang penah aku baca dalam blog 

norma mmg seorang yang kuat N tabah hadapi semua ni...dengan berbekalkan seorang suami (TALIB) yang sememangnyer sangat la kuat menghadapi dugaan ni...ya allah tak terkata aku dengan kekuatan yang ada pada Norma N Talib ni...

untuk tau lebey lanjut...korang G la terjah kat blog KAK MOON ni...


p/s : mood tak tau nak kata ape...terdiam seribu bahasa

Alamanda Tarak Aircond

Untungla hari ni Gomen...ini hali lu orang kaya woooo....mmmm...(termasuk la...tapi kayo kejap je pon..)

semalam aku G alamanda..lenggang je...sebab tak gaji lagi kan...
arini mesti ramai tahap gaban alamanda tu...
TAPI RAMAI KAAA...

alamanda kepanasan seminggu ni...sebab tarak 
TARAK AIRCOND..lahai...

alamanda tarak duit ka mau bayar letrik..tapi lampu ada ja kot...mmm...tu masalah aircond la tu...dah seminggu dah camtu...hari sabtu lepas aku beli barang kat alamanda pon terasa panas, berwap...baru acik tahu aircond tak da...mmmm...

semalam aku coci mata kat parkson pon tgk staff parkson tu siap berkipas bagai haaa...hangat la tu....cian depa..mmm...nak buat lagu mana...keja...kena la...cian depa...

wordless wednesday - Bertafakur

Bertafakur ke Cik Abang...khusyuk nampak...

Selasa, 22 Mei 2012

Syawal hari Pertama tanpa ABAH (KES SEMALAM)

KES SEMALAM
Petang semalam...aku dok PK2 camno la aku ngan syawal malam nanti...
aku doa2 la syawal baik je sepanjang en asbeen tak da...kengkadang budak ni bukan boleh kire ngan dier....kengkadang buat hal jugak time abah dier tak da..sama gak time aku tak da...

so petang semalam aku amik macam biasa...senyum kambing saja...aku amik adam sekali..juz tunggu akak aku kat taska jaa..pastu akak aku sampai...syawal takmo naik..dier marah aku...dier tarik aku kuar...dier minta aku tunggu abah dier..aku cakap la...
"SYAWAL ABAH G WORK LA...ABAH HARI RABU BARU BALIK...KITER BALIK NGAN MAK LANG N ADAM K..."
baru nak naik...akak aku bising kat dier..."ko nape syawal??????"
syawal cam biasa cakap jerman...gaya macam nak cakap dier patut balik ngan abah dier...akak aku gelak je kat dier...

sampai umah terus aku buat keje aku..basuh baju, kuarkan baju kotor syawal sari beg N tukarkan dengan baju baru masuk beg syawal..basuh botol susu syawal,masak nasi ...6.30PM aku ajak syawal mandi..seb baik jugak..selaloo petang2 tu dier mandi ngan abah dier je...aku time pagi...

malam tu aku layan seindah sakura..(dalam hati dok PK mau tido awai malam ni..)
sambil syawal layan UPIN IPIN kat you tube...aku layan TV...sesambil goreng ikan...
goreng telor...iklan jap...aku solat maghrib...syawal join sekali...

jam 8.30PM kasi syawal makan...abis 1 pinggan beso untuk dier sorang...sesambil aku layan SECRET GARDEN kat TV8..syawal main2 sambil makan sampai licin...aku dah start pening dah...abis je syawal makan...aku muntah...tak kuar ape pun..kuning2 je...itam2 jee...ntah la..aku PK angin...mmm...sebab aku tak makan lagi kan...tak pela...dahulukan syawal dolu...syawal kalo aku makan makanan dier..dier marah, tak mo makan...

9.30PM aku  pulok makan...(sejam ko kasi syawal makan..)sambil dier tengok kartun dier 
TIMMY TIME..dier datang menyebok nak makan gak...nasi aku tak pe lak dier rembat...setengah je untuk dier..kesimpulannyer malam tu..syawal makan 1 1/2 pinggan...

settle makan, aku amik kain yang basuh tu...aku sidai, bungkus sampah letak luar pintu, sapu sampah, makan vitamin untuk adik syawal, buat susu syawal N aku, kemaskan mainan syawal, tutup kipas, check grill N pintu, pastu masuk bilik...

syawal minum susu sambil tengok UPIN IPIN lagi...pastu settle dier N aku minum susu..aku basuh....terus aku bukakkan bacaan ayat al-quran kat lappy (syawal ni kalo tak bukak, tak mo tido...mmmm...)sambil aku dodoikan dier nagn zikir+dier gentel siku aku..terus tido...

alhamdulillah pagi syawal bagun awal dari biasa...6.40AM aku settle mandi N solat..aku kejut dier minum susu, terus minum sambil layan UPIN IPIN lagi..mmmm...pastu mandi, siap2...baguih...

aku tuwun dari umah jam 7.20AM...10min tunggu akak aku kat kete...sambil aku pesan kat syawal...
"SYAWAL JANGAN MARAH IBU TAU, IBU KEJUT SYAWAL AWAL, KITER KENA AWAL SEBAB KITER TUMPANG ORANG..JADI BILA KITER TUMPANG ORANG KITER KENA IKUT MASA ORANG...JANGAN BIAR ORG IKUT MASA KITER...NNT ORG MARAH...PAHAM TAU"

tak semena-mena syawal pandang aku tanpa kelip...terus dier kata...
"CIHHHHH"

maksudnyer..."TERIMA KASIH"

kikikiki...aku N en asbeen mmg dah terapkan kat dier, kalo kami amik ape2 dari dier atau minta dier amik2 aper2 kasi kat kami...mesti kami berdua akan kata..."TERIMA KASIH", even kalo minum susu pon kami akan kata MEKASIH minum susu, dier dah abis pon dier kasi kat kami , kami akan kata MEKASIH...diet akan balas CIHHHHHH..kikkikik...


p/s : doa aku arini..moga2 baik seperti semalam...

JJCM lepas windu sambil menggedixs

Tadi aku citer pasai makan kat UPIN IPIN PUNYER RESTORAN

dah settle tu...upin ipin pon dah abis..kami pon elok dah abis makan...
seberang jalan tu kan opis LES COPAQUE PRODUTION
dolu opis tu biasa jaa waktu aku datang...sekarang ni siap ada katak atas tempurung kat roof top tu...fuyoooo...dah tu siap ada mural upin ipin kat setiap dinding opis tu...mmg cantik...aku N en asbeen tengok je la org dok lalu lalang amik gambo...aku N en asbeen tak la excited sampai cakap...
"pasni G kat sana amik gambar.."

kakakkkakakkakka..last2...nak balik..elok pulok park kete pon depan opis LES COPAQUE PRODUTION
mmmm...selamat la ko bila syawal yafiq dah terpandang gengnyer...sebok la nak G sana...tengoknye kejap je...2, 3 saat..pastu main larik2, pusing2 kat situ..mmm...aku pulok yang busan...ajak balik tak mo..nak main2...last en asbeen kata...

"sayang G tangkap syawal...kiter amik gambar kat sini..."
aku terus tangkap syawal yang sebok dok berlarik ke langit tu..kakakk...

meraung dier...bising...XTVT dier kena kaco...

muka aku pon tak semenggah...nak kasi dier senyum N ketawa....mmg tak la...last2 aku angkat dier gitu...geletek2 kan dier..hammiikkk  ko...muka dier...mmmm...sabo je la ngan anak itu...

gumbira rasa hati nampak....

baru semenggah sikit muak kami ni...muka yang akan di tinggalkan untuk tiga hari oleh...
ABAH...

pastu abah pulok tangkap dier...mmg tak senang la itu budak nak berlarik ke langit tu..mmmm...
korang tengok la muka dier....

alamak syawal tengok geng dier...dan2 tu la pulok geng dier berkata-kata ...mmmmm

haaa...selengge lagi muka aku..muka syawal muka blur...en asbeen senyum tak hengat..ni pon aku yang amik..nak tunggu ada yanga mik...mmg tak la...

haaa...comey la sikit muka memasing kan....kikiikikikii...

dah tak da paper...kami pon gerak la balik...dah settle menggedixs kan ...masuk kete..syawal takmo masuk..kesimpulannyer tak mau balik..alamak...guano ni..mmm..menangis dalam kete sampai la dier......

TIDO....kakkakak...penat...padahal B4 datang...baru je bangun dari tido kot...mmm...

ni la restoran dier...betoi2 corner ni...
ramai yang tanya harga ok kaa...mahai kaa..????

pada aku ok la...25 kebawah...ok la dengan makanan N minuman aku tu...

kire pada aku N en asbeen kalo G sini tak ralat sangat nak kuarkan duit...tak mahai sangat kan....
makanan pon sedap...



p/s : En asbeen balik esok...Syawal..jom ajak abah jalan2..

JJCM Lepaskan Rindu

Semalam aku ada kongsi pasai patah kaki ibu syawal

kengkonon B4 patah kaki ibu syawal tu mau la ada XTVT lepaskan windu gitu..kakkakak...

petang tu kami G restoran dorang ni...
UPIN IPIN la...kat shah alam tu....jauh tu...nak makan ROTI CANAI STRAWBERRY punyer pasai...tetibe nak makan...lama dah tak makan...datang sana pon setahun yang lepas...ni setahun kemudian datang lagi..nampak nor pemalas mau jalan jauh2 ...teringin jaa G...kakkakak....

Sampai jaa...
amik gambo opis upin ipin ni dolu...mmmmm.....cer tengok mural tu...dolu tak da....

sekarang dah ada..nampak sangat lama aku tak datang sini ni....mmmm....

sampai jaa....abg amik order tu kasi menu...elok pulok depan syawal...alamat selamat la aku tak dapat tengok...sorang 1...abah 1...syawal 1...ibu...tarak..mmm...
tengok...macam paham la dier membaca..padahal tengok upin ipin N da'geng jaa tu...

humangggaiii...mmg ikut abah la...kakakka...sebok la dua2 menelek menu tu..padahal makan tak da paper pun....

mmm...."syawal cakap jerman kat abah dier..."
aku tukang translate.. "abah...nak order ape abah...syawal dah lapo la..."
kakakakka...agak2 tu ke yang dier cakap....

aper yang khusyuk sangat tu...elok abis order jee...ada upin ipin kat TV9..apo lagi...syawal tengok sampai tak kelip mata...sampai jatuh kerusi la...bukan ape...aku ngan en asbeen mata dok melilau cari baby chair untuk syawal...syawal pulok excited terlebey ngan upin ipin ni..kejap2 tak reti duduk diam...alih2 jatuh...seb baik la jatuh tu terduduk...kalo terlentang mau meraung tu...mmg dier nak nangis dah..tp bila aku N en asbeen gelakkan dier, terus  tak jadi nangis,....sambung tengok upin Ipin balik....


ada 1 kejadian sedey kat sini..mmg terkilan pon...aku tak dapat makan ROTI CANAI STRAWBERRY tu..mmm...warung roti canai tu tak bukak...dah seminggu dah...mmg kecewa sanagt2...sampai abg amik order tu pon senyum pon serba salah jaa....terus down...

last2 en asbeen oredr ni...
fuhhhh tomyam dier mmg pekat...pada aku...sedap...mmg abis makan...yang tak leh blah..aku amik gambo..sebok la en asbeen pon nak amik gambo makanan gak...aku pulok yang malew ngan org sekeliling pandang kami...kakakkakka....

ni antara decoration yang ada kat situ...mmg best la datang sini..aku pon layan upin ipin ni gak..mmm...

jap G aku cer pasai yang lain yee....


Isnin, 21 Mei 2012

Patah Kaki la Ibu Syawal


Patah kaki la aku 3 hari ni...mmmm....
sadis...sadis bukan ape pon...

EN ASBEEN OUTSTATION jaaa pon...(kursus jaa kot..)

orang pertama kali nak jejak kakai ke PANGKOR....gitu la gayanyer excited..sampai tak hengat aku..mmm...
semangat gitu dier kuarkan baju dari lemari dier..pastu campak kat aku...pastu dengan muka senang hati dier berkata...

"sayang...saya nak G kursus esok..baju tak kemas lagi...tolong..."

muka nak manja abis...selengge je aku tengok..nak tengok mentor 6 pon tak senang...
aku dengan selengge jugak la buat ape yang di suruh...walaupun asik la dok ngadu ngan syawal...

"syawal malam ni pas ibu buat susu...syawal tido ngan abah tau...abah tidokan...esok abah anta syawal G school tau...sebab 3 hari ni abah tak da,...abah G kursus..."

syawal dengan muka selengge jugak la cakap jerman kat aku..mmmm...

sebenarnyer tak kisah sangat pon en asbeen tu kursus...yalo...aku dah kursus luarkan sebelom ni...dah cukup kursus aku sebelom bersalin ni.....sekarang turn dier pulok nak cukupkan kursus...mmmm...

tapi macam ralat sikit...bukan ape...selama ni kalo dier kursus luar...at least umah tu tak sunyi...ada jugak maktok syawal kat umah...at least jugak..tau la ada org lain selain aku N syawal...tapi kali ni dua2 tarak kat umah...hari ini jugak la mak tok syawal balik langkawi jaga tok aku kat sana sebab mak lang N pak lang aku nak G umrah...

so mmg sunyi la 3hari ni umah aku..alamatnyer...tepat jam 10PM mulai malam ni...aku N syawal akan tutup lampu N tido...mmm....selalu bukan main lagi kami bertiga tido lewat..mmmm...

sebab tau abah dier mmg jenis tido lewat baca komik sampai tengah malam...

mulai petang ni sehingga la petang rabu ni...aku akan menumpangkan diri aku N syawal pegi N balik keje N school dengan akak aku...ADAMNIGINA
amik ko...seb baik la...ada akak kat sisi..sonang cito...mmmm....

so pesanan buat en asbeen A.K.A abah syawal...

"G sana elok2...jangan nak pepandai mau mancing...balik sini...kang saya yang pancing awak...egat...bini N anak awak kat sini....jangan lupa bawak balik ole2...abah tarak...ibu malas masak...alamat beli nasi bungkus kat bawah umah makan ngan syawal...abah balik hari rabu, baru ibu rajin ok..kakakkakakak...N yang paling penting jangan nak excited sangat kat sana...mentang2 baru 1st time G....ibu kat sini jeles jaa...tak G...sebab dah lama tak G...(baru 3 tahun je kot..kakkakak)N ingat gak kejutkan ibu N syawal pukul 6.30AM setiap pagi sebab bini kamu ni sejak preggy ni pemalas tak hengat nak bangun..kakkak...kang terlajak...hamikkk ko..yang paling penting..IBU n SYAWAL kat sini sentiasa la sayang N egat kat kamu abah...jangan tak ingat kami kat sini...balik sini...kami belasah abah nnt..."

MISS U MUCH2 ABAH..

p/s : gayo macam abahnyer nak G lamo...nan ado....kakkakakkakka