Yang DiSaYAngi

Selasa, 29 Mei 2012

Rindu Sama Kamu Nanti (MOOD CUTI)


Ini last entry aku untuk hari ini...sebab aku pon mood dah ke laut....
esok HARI CUTIKU..yahooo...yahoo la sangat...tak pon...sebab mood risau syawal tak sihat...kalo syawal sihat..mmg yahoo la aku...

petang ni aku akan gerak balik Kluang...ada kenduri kawen adik ipar aku...yang bakal join club abang2 n akak dier..mmmm...

so mungkin aku takkan bersiaran...windu ja rasa...yalo org sebok sana sini nak melancarkan majlis tu kan...3 hari berturut-turut tu...

01.06.2012 - hari akad nikah
02.06.2012 - Persandingan sebelah perempuan
03.06.2012 - sambut menantu sebelah Family IL aku...

so tahun ni tak dapat celebrate beli kek untuk mak aku..sebab mak aku pon tak da kat Putrajaya pon...mak aku balik langkawi jaga tok aku selama pak lang aku G umrah...so dapat celebrat pon selepas 06.06.2012...insyallah...mak aku tu mesti takmo..pedulik sama dier...aku yang nak buat...bukan buat ape pon...beli kek je...dah jadi kebiasaan aku beli kek time bufday sejak aku mula keja N pegang duit sendirik...

so aku akan bersiaran kembali pada 05.06.2012...
tapi kalo ada aku tercomment kat korang sepanjang aku cuti tu maknyer aku...ada kelapangan la sikit kan...

tak kemana jugak pon kat KG tu..juz ada plan nan en asbeen...insyallah esok kami akan shopink sakan untuk raya nanti...time nak dekat tu nanti aku dah tak larat sangat dah nak jalan jauh..sekarang ok la...mmm...macam2 dlm perancangan kami ni..insyallah....



p/s : mood doa syawal baik je aku amik petang ni

Dapat Mainan Baru Terus Demam

Petang sebelom tu kami jenjalan G beli BENDA ALAH NI
sebelom tu meh tengok mak buyung 22minggu ni menggedixs sama anaknyer..(dier kot yang ajak anaknyer)
alamak teruknyer muka kamu syawal oiiittt

ni muka stok tahan dari silau...kakkakakka...ni la akibatnyer bila si ibu kata duduk belakang dengan ibu takmo..hammmiikkkk ko....

aaahhhhhaaaaakkkkkkkk...dah  mula aksi menggedixs....si anak belom panas lagi setelah berperang dengan silau kat depan...die surrender, terus ke belakang....

sikit lagi..dah nak sinnyummmmm...mak dier dah selamat dah tak hengat....

ahhhhhhaaakkkkk...tu dier...sudah nampak GG sebaris...itu tandanyer dier sudah ok ...kakkakak....

aku suke ngan pic...korang suke kaaa.??????????
aku suke jaa pic ni tau..saya suke..saya suke....

dah selamat menggedixs...kami pon G la ke dah settle..kami masuk IOI MALL PUCHONG...saja jenjalan..dah alang2 lalu kan...
tak buat ape pon...walaupun ada sale kan...sebab dah selamat BERSHOPINK SAMPAI TENGAH MALAM kan...so mmg kena la simpan duit...lagipun tak da ape pon yang nak di beli..juz pusing2 saja...alih2..en asbeen mau kasi syawal benda ni....

tu dia...tak padan ngan tangan tu kecik..nak gendonng benda tu sorang diri...mmmm...marah tu abah dier mahupon ibu dier amik...konon nak tolong...dier tak tau kaa bukan ibu n abah dier main...(tp nnt join jugak)

haaa....tu dia....nak G bayar pon takmo..nak pegang sendiri..alih2..kami bawak dier kat kaunter..dier yang tolong scan, dier yang kasi duit, dier yang amik balance...N dier la gendong benda tu sampai ke parking kete...selamat la....

elok je dapat mainan...terus demam esoknyer...mmmmmm.....


Apa Yang Kamu BUat TU SYAWAL YAFIQ

Korang rasa apo yang syawal ngah buat...
menyorok di sebalik jaa....

semacam jaaaa.....

alamak pose macam dah settle je budak tecik...kikikikikiki..

ni semua berlaku selepas maghrib..tak mandi lagi...agaknyer ubat montot tu dah serap masuk dlm badan kot...tu yang nampak macam segar sikit..tapi kejap je la...pastu jadi balik....panasnyer...mmmm...



p/s : korang rasa APA?????????????????

Syawal Fever AGAIN

Pagi ni aku agak lemau+ngantok akibat menjaga si tecik tu sampai ke pagi...mmmm...agak2 make up 14 inch pon belom tentu boleh tutup kelesuan aku ni..mmmm....

semalam jugak la aku agak BZ nak mengemas barang+baju nak balik KG en asbeen petang ni(pas abis keje) sempena adik ipar aku nak mendirikan masjid...(join club abang2 n akak dier la tu..)

Syawal pon mula demam ahad malam jam 11.00PM...aku tgk suhu dier dah 38.1...mmm...dah tinggi...aku terima lagi..pagi tu pukul 4AM dier naik sampai 39.5...terus aku zasss jolok ubat montot la...apo lagi..mmg spare pon kat umah untuk dier...

so pagi tu G school..ok la..cuma malas2 ja..nak manja2 bagai..tapi aku dah bekalkan ubat demam N mention ngan cikgu dier pasai dier....

balik petang tu..ok lagi syawal larik2 datang kat aku..walaupun aku pegang dier still panas+dedar...cikgu dier pon kata..dier ok main2...tak melepek, duduk, baring, lesu...pada aku ok la..ubat pon dah kasi...

last2 balik umah, panas menjadi2 ...mak aiii...39.9...hamikkk ko...aku dah cuak..tapi tak la sampai tahap nak G hospital@klinik..sebab kalo G sama je...tunggu lama N result sama...tapi aku still berjaga2...aku N en asbeen teus zass ubat montot lagi...+lap2 badan dier ngan air...macam tak surut je panas tu...lagi2 kat kepala..kat tempat lain ok..en asbeen dicide amikkan air sezukkk kat dlm peti ais...mmg meraung jugak la...tapi aku cakap2 ngan dier..nasihatkan dier...dier diam la kejap...terus tak jadi tido...elok pon...maghrib kan...tak elok tido...aku lap2 badan dier sesambil tengok suhu dier..dah turun ke 37.3...kire pada aku ok...dier pon aktif  balik, tengok upin ipin...

aku ni dalam dok BZ nak mengemas baju+barang2 nak bawak balik KG...syawal pulok buat hal lagi panas dier...seb baik la syawal ok la jugak...nak duduk je ngan aku...susah jugak aku nak buat keje....nasib jugak la ada en asbeen yang sudi, kemas dapur, sidai baju yang aku basuh, sapu sampah kat ruang tamu, buat ape yang aku minta macam  capai barang N amik baju yang dier nak pakai kat KG...baju syawal pon dier siapkan....syawal mmg tak mo ngan abah dier...

lepas aku kasi bubur kat dier sambil tgk upin ipin...aku tgk syawal masih panas tak surut..mmg kat kepala je..aku risau..terus aku suruh en asbeen kuar pukul 10.15PM g petronas cari air badak(yang sejukkan badan)sebab badan syawal tak panas...tapi check suhu..memanjang tinggi..aku N en asbeen rasa panas dalam..

balik je en asbeen gini la syawal...

udah ketiduran akibat penat merengek....ni pon baru lepas mandi...mandi pon ok je dlm bilik air tu..happy je dier..tp tu la bila panas tu datang balik kan...

payah benar aku nak mengemas...dari pukul 8.30PM - 12.10AM baru aku siap semuanyer...

malam tu syawal 2X kena zassss ubat montot..sekali pukul 7PM n sekali pukul 4AM...4AM tu sampai 40.4 suhu dier..terus tanpa PK panjang..itu la ubatnyer...N en asbeen amikkan air dalam peti ais lagi..sesambil aku lapkan..lepas tu kami kasi syawal minum air cap badak tu....lepas tu syawal tido pon mata terkelip2 takut aku kejutkan dier lagi..mmg nampak letih dier..tp aku kental demi nak tengok syawal sihat...sebelom tido balik tu pon aku dok cium ubun2 dier N ucap... "SYAWAL CEPAT SIHAT TAU..IBU TAK SUKE TENGOK SYAWAL SAKIT CAMNI...IBU SEDEY..EGAT TAU...IBU SAYANG SYAWAL...SYAWAL KAN NAK JAGA IBU N ABAH N ADIK NNT..SYAWAL KENA KUAT...IBU DOA...ESOK SYAWAL OK YE SAYANG.."

alhamdulillah pagi ni bangun 6.50AM suhu syawal dah ok...36.4...aku check sampai la ke taska...di antara 36 ke 37..alhamdulillah...



p/s : aku harap petang ni ok...syawal...tapi hati masih riso akan syawal...moga syawal kuat

Isnin, 28 Mei 2012

Boy or Gegurl : Scan ke??????

Sabtu lepas...aku, en asbeen N syawal jenjalan spend time kuar petang tu..setelah memasing sebok dengan tugas memasing...

Syawal - tugas sepahkan rumah, tido, makan minum N main
en asbeen - tugas baca komik kat tenet N tido
aku - tugas paling banyak, make a break1st, lunch, basuh baju, sidai baju, lipat baju, iron baju untuk seminggu, tengok hindustan omm shanti omm (tengah anak beranak tu tido kan) N lastly tido...

Dah selamat semua keje...so nak merelaxkan kepala otak yang dah semak ngan semua kerja rumah...so aritu aku ajak en asbeen N syawal kuar dari umah N jalan2..kikikiki....

Tak kemana pon...
juz beli ni jee...

bukan ape..beli ni pon sebab nak berusaha menjadi seorang ibu yang mengamalkan susu ibu sepenuhnyer kat anak akan datang  ni...mmmmm..tapi mampukah aku..tu yang jadi persoalan..harap2 mampu la aku...aku mmg berkobar nak full BF adik si syawal ni....
settle tu kami singgah IOI MALL PUCHONG saja mau jalan2...last ternampak modernmum..teringat akak aku ada kasi voucher kasut RM50 modernmum...aku pon terjah la..konon nak beli la kan..ganti kasut yang aku pakai sekarang ni..last2...sekali lalu je la..kakkaka...mahai mak ko punyer haiii..kakkakak...rasa tak berbalai sekeping voucher tu untuk harga tu..mmmm...

elok aku nak kuar...org kedai tu tegur aku suruh aku isi form N dier kasi ni...
nampak bekasnyer cumill jaa....dalam tu banyak la voucher2 bagai..kikikiki...
samo kaa peyot tu..mmm...

BOY or GIRL...

mak jemah pon tak tau lagi.....baru 22minggu...nnt la...kalo G sekarang pon agaknyer tak nampak sangat kot..tapi kalo nak scan kedudukan N kesihatan BB mungkin malam ni ke..tengok la..kikikikiki...


p/s : korang rasa BOY or GIRL kalo tengok aku..mmmmmm