Yang DiSaYAngi

Jumaat, 15 Jun 2012

Jumpe Blogger ni kat Klinik lagi

Semalam aku ada citer pasai aku ada dating sama SCAN 3D 4D
aku mmg tau ada sorang blogger ni mmg dating sama ngan aku kat klinik yang sama...N dier jugak pon yang dorong aku lebey untuk G scan semalam selain akak aku yang jemah tu..ADAMNIGINA...

korang mesti tau sape...
ni la dier...

siap mention ko jumpe malam ni..kakkaka....
mmg dah deal ngan dier N tau akan jumpe dier malam tadi..kikikiki....

semalam aku sampai awal...siap tak makan lagi..semangat nak SCAN 3D 4D punyer pasai...bukan ape..nak G tempat UYUN a.k.a CUTEMUM celebrate bufday daddy dania tu...tp dah separuh jalan kami patah balik..sebab takut tak sempat nak makan N nak sampai sana kan...so kami decide, lain kali la...mmg sadis jaa..mmm...tak pe la lain kali la...
elok pulok seri kembangan jalan nak masuk 1 je...punya la jammed...mmm..masalah betoi...

elok sampai je kat klinik tu dah pukul 8pm...so lepas SCAN 3D 4D la baru makan...seb baik adik syawal ni tak meragam sangat kan...sementara tunggu turn tu...tunggu jugak aku ngan si UYUN a.k.a CUTEMUM , tak da pon....alih2 nampak pulok si dania N daddy dier...suke la jemah ni jumpe kan...burak2 N burak2...

suke tau ngan dania..sangat2 la suke tau ngan dier...kalo tak , tak da la aku buat gambo dania wallpaper PC aku kat opis..kakkakakak...mmg best bergambo N berburak ngan dier..mmg terbaik...dania jenis yang banyak cakap, cepat pick up, N mmg betoi tak takut org...apa yang aku cakap, semua dier jawab...senyum je ngan aku...macam dah selaloo jumpe je dier...burak ngan aku...menyendeng kat aku...
(MAAFKAN IBU SYAWAL..KAMU ABAH LA LAYAN YE....IBU SYIOK LAYAN DANIA NI..)

aku sempat la suruh en asbeen amik gambo dania N syawal...
gayo tak nak kalah...tau la kamu lagi tua dari dania...tua 2 bulan je kot...kakkaka...mengajar macam pandai je syawal ni...kakakkak..dania lagi best tau...
(tapi syawal..kamu tetap di hati ibu tau...kamu la yang paling bijak, nakai, selengge, cumill, semua kamu)

dania pon ikut jaa..mmmm..untung la....time ni aku dok rancak berborak ngan mummy dania...daddy dania mana?????daddy dier tido..penat agaknyer..samo la ngan abah syawal...sebok ngan main game..lahai...mmmm....

lepas tu aku ajak dania bergambar...mummy dier suruh la dier pose...
sweet gile weeiii....aku pantang nampak dier gini..maap la UYUN a.k.a CUTEMUM mak jemah bergambo ngan anak kamu kejap....


aahhhhhaaaakkkk....dier yang ajar aku weiii buat gaya gini....adoi haiiii...


tetibe dier pulok buat camni..aku pe lagi...ikut jugak...kakkakakak.....

aku siap cakap ngan uyun...jom tukar anak nak...sue amik dania, uyun amik syawal...senyum simpul uyun..kikikki...dania bila aku tanya...

"duduk ngan aunty soya nak??????"

nak aje memanjang...kakkakakak...
tapi apo yang syawal buat...

haa....ko sebok membaca..gayo macam pahammm...kkakakakkaka...

p/s : gambo scan..nanti ye...

Nyah ko dari sini

Arini aku lambat sikit update blog aku...sebab aku nak menyahkan blog yang dah lama tak aktif N aku pon tak BW sangat kan...tp tak mengapa..pada yang selaloo la egat N care kat aku, selalooo nak kepochi kat blog aku...akan aku biarkan...kikikikiki....

banyak sangat kot...mmmm...padahal ada blog len yang nak kepochi ngan aku....aku nak tambah dalam frenlist aku pon tak leh..adoi....


takpe..jap G aku update pasai aku jumpe blogger kat klinik N scan 3D 4D...
excited mak jemah tau nak tunjuk kat korang sampai mak jemah lupa ja nak balik CD datang opis kasi kepochi sama opismate N korang semua...

bak kata kawan aku...aku ni tak leh simpan rahsia tak sampai 32min....kakkakak....jemah la katakan...
nanti tau...tak syiok la kalo 1 pic je kan...mesti mau banyak2 kasi korang pon sama teruja ngan aku..
(soalan..teruje ke korang...?????????) kakkakak...

p/s : mood excited nak kepochi ngan korang

Khamis, 14 Jun 2012

PANAS hati di tengahari yang memang PANAS

Macam2 kan berlaku hari ini


ni datang pulok masalah baru pulok....alahai...

Elok je aku dok buat keje aku...tetibe Hamba Allah (kawan aku) ni melaung panggil nama aku...
"maaf la kawan...waa kalo buat keje kena dengar muzik...baru waa rasa lancar je keje yang waa buat..tapi sore lu buat waa rasa tak tenang je dowhh...alamak...."

kawan aku : oit suraya...ko anta sampul kecil kat bilik cik fiza (boss besaq aku) erk ????
(korang paham ke sampul kecil tu ape????sampul kecil tu umpama fail la...tp dier nipis N kecik jee)

aku : apo tak dongar...jap..jap...
kawan aku : aku tanya ko anta dokumen ko ni kat bilik cik fiza guna sampul kecil aku ka????
aku : entah sampul kecil sapa...yang saya tau cik haz(boss kecik aku) suruh saya anta dokumen tu guna sampul kecil..saya nak amik yang lain...dier kasi yang ni..mana saya tau...ko kak gayo macam nak mengamok jaa...pehal ko ni...
kawan aku : yela...ni kan sampul kecil aku...ko amik pehal...
aku : alahai...mana la aku tau ko punyer kak...dah cik haz kasi..aku amik la...dier kata ni ada sampul kecil..aku nak kata pe..amik la...ko nape..adoiiii...

terus jee jemah tu menjeling kat aku N minta kawan aku yang lain passing kat aku dokumen yang boss besar aku dah sign....

alamak benda ni pon jadi isu sudah..kecik je kot...yang ko nak bising2 pe hal...
tetibe dalam berbalah..ado pulok..hamba Allah yang lain...batu api meraka pulok....

"haa..haa.haaa....odiex mengamok"

alamak...lu bikin panas kot...benda dah abis..dah arrr...mau panjang2 nape..kalo betoi ko punyer..amik je la...tak heran la aku ngan sampul kecil tu..aku boleh buat yang lain la...tu pon nak menengking2...aku mmg tak suke ngan org yang menengking aku ni...aku tak buat kat org kan...jgn org buat kat aku...bagai..alamak..ni mula waa hangat hati ni...

dalam hati nak mencarut je bagai...adoi....aku ni jarang nak marah2 kat org tau...adoi...tapi aku dok PK anak aku je...sabar je la..mmm...kawan aku sebelah ni pandang aku N cakap...
"waa scan lu dowhh"

aku cakap kat dier "tau x pe...tu pon isu..alamak.."


elok pulok , seb baik la en asbeen call ajak makan...aku terus kuar...minta en asbeen tutup tingkap..aku bukak aircond kuat2...haammmikkkkk ko...dah tu seb baik en asbeen memahami...duduk la kami kat luar bila tibe kat tempat makan..tak la panas sangat..dengan angin sepoi2 datang terjah nak sejuk kan aku...

aku pe lagi...kepochi la ngan en asbeen...aku tanya dier..hangat hati tak kalo dier kat tempat aku??????
dier kata " kalo saya..saya dah tanya ko nape, cara nak gado jee"


p/s : mood nk lelapkan mata...hope hati ini kembali sedia kala....

Berapa Harga Scan 3D ?????

Tadi aku ada citer pasai SCAN 3D 4D

mak jemah lupa pulok nak kasi tau harganyer....
pada aku ok la...kalo sekali dalam pregnant nak tengok kan...
harganyer RM100 ....pada aku ok la...kalo standard pon mahai gak..kat 200 ke 300 gak.

tapi sekarang ni banyak dah tempat2 untuk SCAN 3D 4D ni yang orang kata mampu milik la...kikiki...
en asbeen pon kata ok...sebelom ni time syawal..RM90 kat kelana jaya...kire kalo nak ikutkan ngan minyak lagi N tol lagi...

kire ok la kat sini...dekat jugakkan....seri kembangan


p/s : mood neves + excited jaa...

Adoi pening ngan kerja yang bertimbun

hati ini nak update citer je...tapi apokan dayo...

tetibe boleh BZ pulok..ni semua akibat dari 
datang kat opis untuk SSR....star rating punyer citer la ni..nak tengok complate ke tak kijo2 ni...
adoi..padahal ada kerja urgent lagi..terpaksa kena tangguh...N mana yang kursus...boss tak benarkan G kursus..boleh....MAMPU punyer pasai ni....

tapi apa yang korang citer dalam blog korang mmg aku akan menyempatkan diri BW korang..kui..kui..kui

p/s : ada yang paham ka ape yang aku cakap ni...kakkakakakak

Akhirnyer ku pergi jua

Arini aku ada appoiment scan 3D 4D malam ni...siap appoiment ko..kkakak...

sebelom ni aku ada baca kat blog UYUN a.k.a CUTE MUM pasai dier nak G scan 3D 4D
sebelom ni...aku juz baca je...tergerak jugak dalam hati nak scan...tp aku N en asbeen dan decide nak G scan ujung bulan 6 ni...tapi lepas aku bukak laman web http://bayi-ibu.com/ ni....

comey kan bebudak ni...geram je mak jemah tengok tau..kikikiki....masih lagi dalam delima nak G ke tak...sebab hati ni rasa macam awal la pulok..time syawal dolu 7 bulan aku G tengok...tu pon kat 
kelana jaya...Vision Collage.. petang tu aku on FB aku nampak UYUN a.k.a CUTE MUM ada online jugak...so aku tanya la dengan dier...lepas dah berburak bagai...aku kasitau sama en asbeen...dier pon kata ok la...

kena pulok aku berburak beso ngan akak aku..ADAMNIGINA... akak aku sebelom dah G dah..tu yang dier tau jantina anaknyer...tu yang semanagt berpink-pink bagai akak aku tu...tak pandang dah biru, hijau bagai..kakkaka...tapi akak aku G sebelom ni kat Ampang....dier pon kata elok sangat kalo aku G time ni sebab aku pon dah 24minggu...seminggu lewat dari UYUN a.k.a CUTE MUM sebabnyer ini la...

akak aku kata dier pon lewat sikit G time tu...dier G 28 minggu...
dier kata cantik G time2 ni..air ketuban tak banyak lagi N boleh nampak jelas muka anak tu...

mmg time syawal tu agak kabur sikit..tp still nampak lagi la...
N akak aku pon kata kalo nak compare tempat sebelom ni kat Vision Collage, KJ, dier suke kat tempat baru ni lagi....sebab org yang layan dier tu mmg terbaik...aku egat nama org tu jezlyn...haa gini la eja gamaknyer..
mmg terbaik akak aku kata...jezlyn tu pon soft spoken, baik, senyum je...kalo tak nampak anak tu dier suruh akak aku jalan2 dolu, pastu jumpe balik, scan balik , baru nampak..mmg akak aku puas hati la...

so aku pon dah decide nak G...siap buat appoiment...pastu tak sangak jaa dapat email balas jaa...
alhamdulillah...so malam ni aku bergabung la sama UYUN a.k.a CUTE MUM G scan yee...kikikiki....


p/s : mood neves jeee

Rabu, 13 Jun 2012

wordless wednesday - kudapan baik untuk wanita hamil


memang baik..baik..baik...mmg selaloo amal...

Great info

Gayo taknak Kaloh...kakkakaka

Malam tadi aku agak free sebab aku dah settlekan semua kerja seminggu punyer hal...iron baju pon dah settle untuk seminggu(berpaloh tau mak jemah bergabung tenaga ngan iron tu...)
dah selamat sidai baju, basuh baju N lipat baju...tugas 3in1...
so semalam tarak buat pape...en asbeen sebok melayan cartoon network kat 616..
syawal layan upin ipin kat you tube..
aku ???????? layan 3 janji sambil bising kat syawal pinggang ibu sakit...lahai...mmmm....

aku tgk syawal ni macam2 la gayo tgk laptop...1 gayo sudah...ni macam2..tak mo kalah..tak selesa gini..nak gitu pulok...korang tengok la...
maaf kualiti gambo tak best...korang tengok la dier G amik bakul baju..seb baik la baju tarak..kalo tak mmg hijau N tarzan la ibu dier dlm bilik tu...

ahhhhaaaa...ni aksi gumbira rasa hati nampak...kakkakak....

sorry..no camera plzzz...




alamak baru nak duduk diam...tadi bukan main sana sini...
alamak dah gitu pulok gayanyer....

ko bajet ko retis..nak...kakkakakka....pose sana sini...mmmm....
kalo korang nak tau gayo ni semua dier cuba tiru aksi upin ipin N rakan2 dalam tu...semua gaya dier buat...tu yang macam2 tu...mmmm...tu yang terduduk tu mmg dah penat la kot...alahai...macam2 la kamu anak...

tibe malam je laptop konpom dier yang pegang...lepas pukul 10.30pm en asbeen pulok...tak tau sampai pukul berapa tido...aku?????????? mmg tak lah..nak menyelit pon sudah mengamok..itu 2 beranak..mmmmm...untungla...padahal laptop aku kot....

wordless wednesday - Anak N Bapak samo meroyan

Anak beranak sama meroyan sebab si ibu malas layan deme2 ni...kkakakakk

Selasa, 12 Jun 2012

Syawal wit Shower

Petang ni kiter gebang pasai SYAWAL YAFIQ...

ahad lepas, pas balik dari jenjalan..(jenjalan la sangat..)
patutnyer turn en asbeen mandikan syawal...sebabnyer aku dah mandikan syawal pagi tu....
tu kire peraturan jugak la antara aku N en asbeen..
kalo aku mandikan syawal pagi...turn en asbeen petang...
kalo aku mandikan petang..turn en asbeen pagi tu...kikikikiki....

entah..nak jadikan antara kami ada toleransi sikit kan dlm penjagaan anak..
baru sorang...kalo dua...lagi kena bahagi2..kan...kena la...takkan semua nak tala semua depan mata bini pulokkan...yang si somi duduk senang lenang goyang kaki..lahai..kikikiki....

tapi petang tu aku jugak mandikan sebab petang tu balik jenjalan en asbeen kuar ngan BIL yang baru kawen tu beli barang umah dier...dapur gas, TV, almari kecik bagai...
macam2 ragam la syawal ni mandi ngan aku...1st masuk toilet dier akan pandang pada berus gigi dier...so sweet...nak ajak ibu dier gosok gigi sekali...sambil bukak benda alah ni...
hoohohohohohoo...suke benar syawal ni ngan shower ni...nak2 pulok kalo bukak water heater tu..humangggaaaiii...tak pandang aku sudah..mmmm...korang tengok la gayo dier...
gayo nak lobih..kikikikiki..bajet retis...bajet model majalah palyboy..kakkakak...

suke benar kamu si anak...kalo air tu bertakung sikit + buih2 sabun..mula la dier meniarap bagai...pastu kaki n tangan berkepak, berkibas bagai...air tu mula memercik..adoi.....

bajet seksi..hhhaaakkkttuuiiitttt...kakkakkakak...
anak kamu abah oit...

even aku cakap..."dah...abis mandi...jom kuar"
dier still lagi kat situ...cukup suke nampak..tapi kalo mandi kat pool..idak pulok kamu gitu wahai anak..mmmm...sampai nak naik biru n kecut la jari jemari tu pon tak mo kuar..last aku tutup shower tu...baru nak kuar sambil meraung nak mandi lagi...lahai....ikan ka mau nak duduk dalam air lelama...kakkakakkak


p/s : mmmm...ikut gaya bapak dier mandi lamo benor...ntah apo buat kat dlm...setengah jam..mmmm..cer jadi cam ibu dier...15min ja...sonang cito...

Menggedixs di kenduri Kawen Orang..boleh??????

Aritu aku ada kasi tau yang aku coti panjang kan...
kerna BIL aku...IWAN kawen...mmmm...humangggaaiii penat wooo...3 hari majlis berlamgsung..

01.06.2012 - majlis akad nikah
02.06.2012 - majlis kawen pihak perempuan
03.06.2012 - majlis kawen sebelah lelaki (sambut menantu gitu)
04.06.2012 - pulang ke jalan yang benar...(balik Putrajaya la apa lagi)

tak da yang menarik pon..sebab aku N en asbeen  malas nak amik gambo..N kami pon dah decide tak mo bawak kamera...malas...walhal ada je HP kami..takmo gak...kami juz amik kami je la...
punya la meggedixs kami ni..(lagi2 aku la kan..pantang nampak kamera)

korang tengok la...
01.06.2012 - majlis akad nikah (gambo pengantin tarak)
aaahhhhhaaaaakkkkk....bukan main lagi syawal yafiq senyum...(time ni sihat lagi)
ko tengok la gambo yang dua tu...bergambo ngan hantaran...hantaran recycle tu...
tu hantaran aku 3tahun yang lepas aku kasi pada en asbeen sempena wedding kami kan...

last2 MIL aku buat recycle bagi pada pihak pompuan untuk weddin BIL aku ni..kakkaka...betoi la MIL aku...ASBOL saja...ASAL BOLEH..kakkakak..
yalo..lagipon buat pe simpan lelama kan..elok je lagi...senang...BIL aku pon tak banyak songeh..ok la...
Aku????? sadis la jugak..tp wat pe...pastu mak ok je lepas amik gambo..at least ada kenangan ngan hantaran B4 n AFTER kawen kan....

maaf en asbeen muka kamu tarak...kamu khusyuk benor bawak kete...so kami je la ada...macam2 la muka syawal yafiq ni..teruja bab kamera HP aku ni boleh twist kamera ke depan...so dier nampak muka dier macam ala2 mirror gitu...excited la kejap...
time ni dah settle..nak balik umah MIL untuk agenda seterusnyer...BIL aku pon selamat nikah ngan 1 lafaz...terbaikkk tu..kalah abang2 dier sampai 2X...kakakkaka...

02.06.2012 - 02.06.2012 - majlis kawen pihak perempuan
time ni aku macam malas nak G la kan...yalo MIL n FIL takmo tinggal umah...orang sebok dok merewang kat umah..takkan nak tinggal pulok kan...dorang nak G tengahari..kire nak masuk petang..lepas zohor sebab sandingnyer pukul 2.30PM...aku macam malas la lagipun syawal yafiq ngah sedap tido...tapi apokan dayo FIL aku asik tanya je aku G ke tak...last2 aku G jugak la...mmmm....pon tarak gambo pengantin...juz gambo kami je...
time ni syawal dah mula tak sihat...mula batuk2 gitu..mmmm...kena pulok time tu panas la ya amat...tetibe hujan..amikk ko....balik je sana syawal malam tu dah panas badan..terus demam...agaknyer kat umah sebelah pompuan tu yang dier dah buat perangai...mmmmm....

03.06.2012 - majlis kawen sebelah lelaki (sambut menantu gitu)
time ni baru ada gambo pengantin..tapi syawal yafiq tarak sebab udah ketiduran..lama sangat tunggu pengantin bersanding...sampai aku cakap ngan syawal jangan tido lagi...last2 ketiduran kat lengan aku...mmmm...mmg lambat pon...en asbeen siap tido, bangun tengok kartun...mmm...katanyer pukul 2.30PM sanding..last2 3.15PM..adoi...sekali en asbeen kena la bising ngan mak sedara dier tak ikut sekali berarak pengantin...aku tanya G la...katanyer.."MALAS"...bila di pujuk...pegi jugak...tak lama lepas tu datang balik kat aku yang ada depan TV ni...terkezzuutt mak tau...

aku : bakpe cepat benar????
en asbeen : malas la saya...
aku : lahai...nape lak ni..??????
en asbeen : mmmm....saya ada ke tak da ke...sama je...serupa macam saya tak da...mmmm
aku : alahai sayang jauh hati nampak...

muka monyok je yang mampu en asbeen kasi..mmg nampak dier jauh hati...tapi aku aritu pon mmg sengal jugak la kan...yalo...pengantin lambat sangat sanding...orang datangnak tengok pengantin..last2 datang makan je..yang tengok pon kebanyakkannyer sedara mara..mmmm...tapi disebabkan dah jadi ikutan dalam family en asbeen ni..mesti amik gambo family ngan pengantin..ni la hasilnyer...
baju sekayu tu...kakkak..yang penting tema hijau....
time ni tak cukup korum...SIL aku sebok dok cari laki dier...MIL n FIL pon sama...

ada yang kenai ka sama itu perempuan yang hujung sana...tu la BERAS aku..kakkak..BIRAS la..
CERITA CERITI a.k.a ANIM

aahhhhaaakkkkk...baru cukup korum...family sebelah en asbeen ni..tapi sayang syawal tarak...mmm..takpe la..wakilkan adiknyer...

tapi ada jugak muka syawal..tapi tanpa pengantin la..tiem ni dah abis dah..kami menggedixs atas pelamin org..kakkaka....
TARA....akhirnyer ada jugak gambo kami bertiga..yahooo...

Siapakah Gerangannyer itu..?????????

Semalam aku ada citer pasai 3rd Anniversary Aku
ramai yang komen..geram tunjuk makanan yang dah abis..kakkakak...

nak wat guano...ni baru entrynyer....baru la..terkejutt mak tau..kkakakakka
07 JUN 2012 jugak la aku jumpe sorang Hamba ALLAH ni..bukan sorang 3 org..humangggaaiii...

agak2 korang mak jemah jumpe sape...
jumpe ni....
kkakakakakk...hummmanggggaaiiii...beso tu strawberrynyer....
ini gerangan tu yang tolong bawakkan...
order je ngan dier..suke mak jemah tau...
mmg RVC ni bak kata deme2 ni..
"SEDAPNAKMATI" woooooo...kkakakkakkak
mmg terliuq N terbeliak bijik mata aku...kakkakaka....

tapi sape deme2 ni...
meh la aku tunjuk sikit...
haaaa ko...ni haa deme2 ni...
ada lagi....mana boleh tinggal jemah sorang ni..kang kena maki aku..kakkaka...

haaa...baru cukup korum ko...

ni la deme2 ni...
BFF NANA
korang jangan kata tak kenai ngan NANA ni...kakakka...femes amous ni...kui..kui..kui...
DIAH
NANA KEDING
deme2 ni mmg selaloo bersama....mana2 berempat...tp malam tu aku jumpe bertiga je...sebabnyer NANA tarak...kerna Amrul ada so deme2 ni kasi can la sama dier kan mau beramah mesra gitu...tapi takpe...aku pon dah penah jumpe NANA ...tapi kejap la...kalo ada dier lagi riuh kot...ni jumpe 3 org ni pon dah kecoh...tak cukup mulut aku nak berburak...1st jumpe apo lagi mmg kena la kuarkan kamera kan..kakakka...blogger...sape blogger tak buat camtu...bukan blogger la..

aku kalo jumpe...kire pe kamera sape pon...mmg terserlah siapa itu suraya..kkakaka...sampai si diah cakap...
"korang kalo jumpe kamera...boleh bergabung ngan pasya..kakkakasama je.."

kakakkak...kata mak jemah..mesti la ko..mmg heaven burak ngan dorang ni...NANA KEDING ni agak shy2 gitu..aku pon shy2...haaaakkkkttuuuiiiutttt..kakakakkakak..tapi mmg nana ni tak banyak mulut macam kawan2 deme ni..kakkak...tapi dier pon berburak gak..mana boleh jumpe mak jemah..mesti kena berburak ...kkakakka...

yang best..aku bawa syawal jumpe deme....humangggaiii nampak sangat la kegatalan syawal yafiq tau..jumpe si GEGEURL FALSYA bukan main lagi....gedixs jaa...gatai nooo...kakkakak...
ngan si DIAH pon sama gak kalo jumpe...pon syawal menggatal bukan main....adoi..syawal...tau la deme ni cun cantik bagai dari ibu kan...saja jaa ...jeles mak tau...tapi yang penting malam tu syawal mmg behave jumpe dorang malam tu..kkakakakka..

dorang datang jumpe aku pon sebab aku order RVC daro dorang..tapi mmg terbaik la...

yang penting RVC tu akan di order lagi untuk 3 set lagi  N akan di ambil pada hari sabtu ni..
kali ni mak jemah pulok tuwun sana tau..alang2 jalan2 sekali...kikikikiki


p/s : weiii heaven dowwhhh burak ngan dorang...rasa macam nak jumpe lagi jaaa..mmg macam org yang dah lama tak jumpe kawan dier 10 tahun..kakakkaka

Isnin, 11 Jun 2012

Happy Anniversary yang ketiga Suraya?????

07 JUN 2009
genap la diri ini SITI SURAYA sah menjadi suri hidup MOHD YAAKOB

dan

07 JUN 2012
genap la jua bahtera kami bina selama 3 tahun....

(haaaakkkttuuuuiiitttt)
madah2 bagai...kakkaka..org lain berbelas tahun pon tak bermadah macam aku..kakkakak.....
bukan ape....tahun ni mmg betoi2 celebrate...sebab 2 tahun yang lepas tak celebrate pon sebab en asbeen tak hengat...kakkakakak...hari bersejarah pon lupa...ops..bukan tu je...bufday aku pon sama jaa...mmmm...seb baik bufday anak tak lupa....tapi tak leh salahkan dier..mmg dier jenis mmg tak kan egat benda2 camni,...bukan yang camni je..yang macam2 pon kengkadang boleh lupa gak...padahal benda tu dier baru buat 10min yang lepas..pastu boleh lupa..lahaiiii....

so aku ni kena la memahami somi aku ni payah nak egat kan...redho je la...
hari tu tak da ape sangat..juz celebrate biasa...
kami celebrate kat johnny restaurant...
sesambil makan ni...
weiii makan ape ni....

ni nanti mak jemah kasi tau haaa...
meh tepek muka aku N syawal...sebab en asbeen tarak...G beli barang...hukuman jua buat dier..sebab lupa...
kakkakakkka...
giler tak semenggah muka aku..syawal je maintain cumilll....

p/s : jumpe blogger jaa...

Breastfeeding???


Tadi aku ada publish pasai PREPARETION UNTUK BERSALIN ramai la kengkawan aku yang prihatin ngan aku...sayang demo2 ni kat aku..kkakakak....bila aku dalam keadaan was2 MAMPUKAH AKU itu jadi isu keprihatinan dorang ni....antara yang comment..

INA@INTANBERLIAN

SHIMA SALLEH

AZNI n EIMA

baguih demo2 ni...amik berat kat aku ni...
aku ni bukan BF separuh jalan...alhamdulillah syawal yafiq aku mampu menyusukan dier sehingga 
1tahun 7bulan...lagi 5 bulan nak masuk 2 tahun aku berentikan...bukan sebab ape2 pon...syawal yafiq sudah mula nak main2 N tak serius nak menyusu..penatkan aku ja....alhamdulillah jugak...family aku yang bersalin pon BF anak2 dorang sampai 2 tahun ke atas..contoh akak aku tu ADAMNIGINA dier sampai nak bersalin tunggu hari je ni pon still BF si ADAM tu....tak paham aku..kakkak...mak aku dah bising kat dier pon, dier still wat...nak buat guano...samo jugak akak aku kat penang tu...anak no.3 tu dier BF sampai 3 tahun tak salah aku...sekarang pon pregnant bergabung tenaga sama aku N ADAMNIGINA...kikikiki

tapi dari segi MAMPUKAH AKU tu...
aku lebey menumpukan kepada ini...
haaaa.....kepada AKAK INI mak jemah pinjam sat no gambaq ni....kikiki...
aku mmg follow akak ni..tapi bls comment belom lagi..AKAK INI mmg rajin tahap gaban wooo buat gini...
baguih AKAK INI ...waa salute la sama AKAK INI ....
itu yang aku maksud kan...MAMPUKAH AKU...aku ni kalo ghajin...semua terbuntang mato tengok aku...tapi kalo pemalas..mak aiiii..unta padang pasir pon tak pemalas macam aku...

tapi utnuk mengekalkan kerajinan macam AKAK INI yang buat aku tertanya-tanya gitu..tapi niat aku mmg dari awai lagi beli breastpump tu lagi..kalo tak rugi la beli breastpump electric tu tapi guna alahai...
lagipun kalo aku nak guna alasan tak cukup ruang untuk isi semua ni kat dalam peti ais...tak boleh la...mak aku pon dah ada peti ais freezer tu lagi...mmg buat masa ni kosong la jugak...so aku boleh la menumpangkan diri ni kan....kakkakakak....untung la malas nak beli yang  lain...kakkakkakkaka..

aku mohon doa agar ALLAH bukakkan kelapangan hati aku ni untuk jadi rajin giler macam

p/s : windu je waktu BF syawal dolu...

Preparetion untuk bersalin...settle kaa?????

Pregnant untuk kali kedua ni mmg excited...tp dari segi pembelian...agak kureng..semua nak melambatkan masa...mmm...entah..bila dah ada depan mata...ati ni mula kata..
"ala lambat lagi...nanti la.."

mmmm...padahal teringin nak beli kan....
preparetion kali tak semeriah waktu syawal dolu...

ape yang dah mak jemah beli....

- Car seat yang di rembat sementara oleh syawal
(time syawal tak ajar pakai car seat...kali kena ajar pakai...senang..nanti tak meraung bila nak pakai nnt)
- Botol susu 2 pcs
- electric Breast pump 
(mmg dah beli awai sangat B4 preggy lagi sebab en asbeen teringin nak beli...boleh camtu..macam dier pulok yang mengepam..kakkakakka...)
- Set cooler bag(semua ada, ais pack, botol 6pcs, cooler bag, storage milk plastic)

mmg aku N en asbeen rancang nak full breastfeeding untuk adik syawal ni...tapi otak si ibu ni...
MAMPUKAH AKU??????????

- Set selepas bersalin..(ni untuk aku..bukan untuk adik syawal..)
korang penah kaa tengok produk ni..produk ni baru lagi...aku tengook produk ni waktu aku 
Jalan2 G kat MODERN MUM IOI MALL dapat pulok voucher2 bagai....so sesambil jalan tu aku baca la..yang buat aku tertarik tu bukan apa....korang caya kalo aku kata sebab packging dier...
cumill kan..macam beg doctor2 zaman dolu2..kakakkaka....
bukan takat tu je..yang menarik tu....sebab ni...

GAMAT JELLY WITH DATES 
(yang best ada perasa oren ko....ko ada...kakkakak)

KACIP FATIMAH EMULSION
(perasa strawberry ko...)
aku yang bau...pon rasa mak aiii..nak calit sikit je kat lidah ni...kikikiki
bau dier sedap...aku pon tak sangka ada peras2 bagai ni...yola..aku ni mmg lambat nak makan semacam2 ni..mmm..kalo dah ubat pon lambat kan...
Aku bila baca tu..terus la serch laman web dier, N cakap ngan en asbeen..terus la beli..seb baik la dekat..kat ALAMANDA pon ada...terus beli...mmm..yang best dapat diskaun..dari RM350 - RM315 siap dapat free gift ko...

ape yang aku dapat....
hamiiikkk ko...
siap dapat stokin, pamplete, buku resepi lepas dalam pantang n penjagaan bayi serta spirulina bagai..mmm...

suke mak tau..pasni pantang...tok seh la pakai stoking jari belang2 aku tu...pakai yang ni je la....tebai sikit.....

tinggal yang tak beli lagi...tilam kekabu...tapi tak mo beli set sekali ngan bantal..sebab dah banyak bantal kat umah ni...mmm..nak tilam jaa...apa lagi...baju untuk baby pon beli bawah dari 10 helai kot sebab tak tau jantinanyer lagi kan...pakai je yang syawal punyer dolu...senang...baju jenjalan...tunggu la dah kuar itu adik syawal...mmmm

p/s : macam tak excited je gayanyermak jemah ni..selengge