Yang DiSaYAngi

Jumaat, 22 Jun 2012

Ada ka kata aku macam UPIN IPIN..sengal


selengge punyer boss...

mentang2 dier cun melecun arini...ada dinner konsulat korea...gitu2 la...
kononnyer dier bawak kamera canggih manggih..yang penting bukanla yang gabak macam biasa tu kan...
ni konon dier je yang pakai kat malaysia ni..kkakakakakka...sengal punyer boss...dier konon2 tunjuk kat anak buah dier ni..amik la gambo sensorang...tibe sampai aku...amik gambo....dier gelakkan aku...aku cakap kat dier...

"SELENGGE CIK HAZ"

dier gelakkan aku...pastu dier tunjuk kat aku N kawan aku...

"muka sue macam muka upin ipin dah...kakakakk"
selengge punyer bos..pastu bising kat aku...
"tu la asik lagi tgk upin ipin ngan anak ko..."

aku balas la...
"adoi cik haz kena ingat syawal tu tak suke tgk sorang2 dowhhh, sebok je tarik aku sekali tau tengok ngan dier...apo lagi..terjebak la...kakkakakka:

tapi mmg syawal sangat la addited ngan upin ipin ni sekarang...mmg banyak scene dier dah hafai wooo...
belom upin ipin N kawan2 buat...dier dah buat dolu...semua yang dier buat tu betoi pulok tu...kakkakak....mmg bantai gelak la aku N en asbeen...

bila part k.ros pegang N usap kepala upin ipin...dier mesti datang kat aku atau en asbeen N usap kepala kami...kakakkak....

bila part ipin makan ayam berbunyi, dier pon berbunyi.."yumm"
kakkakaka....

syawal dah mula paham N meniru gayo macam  ni..adoi...

p/s : Bila dier dah pandai gitu...mmg aku N en asbeen kena la pantau setiap gerak geri dier /...bebudak kan mula nak meniru ni...yang kena pantau lebey ni...

RETIS KO SEKARANG...kalah mak jemah..."KO ADO"

1st word...

KO ADO...kkakakkakak..yola sangat.....aku tak do...kakkakak.....
aku kerani cabuk berbakti pada negara saja...mmmmm...

pepagi ni nak gosip2 mak jemaahhhh....
kikkkikkiiki...bakpe pepagi aku tepek gambo nabila huda ni...kakakkak...
ni bukan ape...salah satu scene dalam citer,....
apa kena mengena...????????

ado la jugak...kalo korang perasan akan pompuan yang berbaju hitan tu...tu adalah cousin aku....kakkakakak....aritu mak jemah ngah sedap2 dok belek paper ko...nak gosip2...sekali haaammmikkkk ko terbuntang mato mak jemah tengok gambo ini pompuan..alahai....RETIS JUGAK KO ERRRKKK....

mmg B4 aku baca paper ni....adik aku ada kasi tau yang cousin aku ni jadi supporting actress dlm ciet ni...soalan aku....

aku : gile rrr wei...abis pinas ni sebagai pe...???????
adik aku : kawan kepada abil dalam citer ni....
aku : ooooo....kire banyak jugak la scene dier....sebab kawan ngan abil....(siap pegang tangan gayo cam tak mo lepas ko)...kakakkakakka
adik aku : tak la banyak sangat..tp ada la...tapi yang best scene dier tak bercakap....kakakkakakka...
aku : tak bercakap???????????kakakkakakaak...selengge....asal boleh tunjuk muka saja la..kakkaka
adik aku : kire scene dier back up abil dari belakang je la...

gile rrr..janji muka masuk paper, masuk scrin beso...masuk TV ko....KO ADO..???
aku mmg tak do la...kakkakakak...selengge aku...

kire ok la tu...aku egat akak aku ADAMNIGINA dah tau...dier pon kepochi gak bab2 retis ni..dier kan retis...kakkakakakk...bila kau cakap ngan dier..muka terkejut jaa...terlopong saja...aku tunjuk gambo..gelak2 dier....kakakkakak....cebik bibir...kakkakakak...selengge ko...tergugut ko akak aku...cousin kiterorg retis...kakkakak...KALAH LA KO DIK....kakkakak....tak po la...(amik hati dier..) yang penting dier mmg RETIS LA SANGAT kat dalam family kami....kakkakakak..mana leh lawan dier kan..aku pon kalo jumpe dier....bab kata kawan aku..."kalo ko bergabung ngan akak ko sebelah menyebelah..ko tenggelam...akak ko lebey...DIVA...kakkakak(WEIII DIK KAK SHIMA KATO...KAWAN KO...kakkakakka)

ape pon...moga cousin aku ni tak la susahkan mak dier yang bertungkus lumus menyara deme adik beradik...mak dier...adik 2nd last mak aku.....

ramai ahli keluarga ku bergiat dalam dunia seni ni...selain 

aku...agak2 retis jugak ko....NAN ADO....kakakkakak....ko tengo pengantin sebok nak amik gambo ngan aku n en asbeen...kakakkakak..padahal kiterorg relax je pelok tebuh kat tepi tak mo amik gambo....tengok org menggedixs lebey kat atas pelamin jaa....kakkakakak...last2 sekali dah snap..mesti la jemahhh 2, 3X ...mana leh sekali..kakkakakak


p/s : baru teringat..nak call mak la tanyo..."bila mau pulang ke pangkal jalan..kakkakakka"

Khamis, 21 Jun 2012

Akhirnyer salah satu darinyer tercapai jua


Pagi semalam egat mau balik lewat sikit...sebab bebudak Senamrobik dah bising...
PENGKURUS SEMENTARA tak nampak muka lagi ni..kkakakakakka...
yela aku kan di buang daerah sementara...kakkakakka

so aku pon msj la ngan en asbeen ...

aku : abg, petang ni abg amik syawal ye, syg nak G tgk demo2 ni senamrobik...coach@pengkurus la katakan...
en asbeen : klu camtu rugi la awak...
aku : apa yang rugi (ayat konfiuss jaa)
en asbeen : ader laa...
aku : aloooorrr cakap la, abg egat whats app kaa..anta byk2 kali....mmmm...sengal, kasi la tau..
(sebab dier dok sebok 2, 3X anto muka selengge kat msj aku...padahal bukan whatss app...klo suruh onn...bukan main lagi lembab htass app  dier)
en asbeen : mulut ku terkunci (sambil ada gambo bibir)..kkakakakkak
aku : sengal, tak nak kasi tau sudah....

aku pon tak tau ape...tp last2 kena jugak balik awai..sebab SYAWAL DEMAM
aku balik..cam biasa la buat keje semua, basuh baju bagai...last2 bila en asbeen tgk aku dah relax sikit...N ngah main ngan syawal...tetibe en asbeen bawak kuar ni....dari celah mana aku po tak tau..padahal aku nampak je kuar dari dapur...tp tak tau dapur cerok mana...aku dok 2, 3X kuar masuk kat dapur pon tak nampak....

ni haaa dier...DERIAN....yahooo....akhirnyer 

walaupun isinyer tak kuning..tapi dier punyer rasa tu...fuuuhhhh manis tu...derian kampung ni...
ceritanyer bila en asbeen ada request kat member dier kalo ada derian bawak datang opis...member dier ni duduk kat Hulu Langat...mmg kampong la...sebab member en asbeen tu tau yang bini en asbeen ni teringin la sangat...adoi...terus dier bawak esoknyer..konon nak bayar, last2 dier kata tak yah..ni untuk bini ko..kakkaka...yahooo...ada yang memahami....fuhhhh mmg telan air liur aku ni tau...

aku call akak aku...ADAMNIGINA ajak tuwun umah aku makan...konon2 tak mo la...apo la..last2 pintu umah aku di ketuk...agak dah....elok la 3 bijik....aku, en asbeen, akak aku, N adik aku...
fuuuhhhh elok pulok sehari sebelom tu en asbeen ada bawak balik manggis N langsat...fuhhhh terbaikk...

seb baik la adam N syawal tak makan derian....berlari-larian la kuar masuk bilik aku, tengok upin ipin, selerakkan mainan syawal..semua la...

TQ en asbeen kerana memenuhi salah 1 permintaan binimu ini..
(walaupun dier tak tau ape je list teringin aku tu..bukan dier bukak pon blog aku...tunggu sampai aku laung suruh bukak blog aku, baru bukak...kalo tak, jangan harap..)


p/s : mood suke sangat...macam nak makan lagi..tp kena kawal jaa...


Si Lelaki haram memakai CINCIN...BENARKAH?????

sambungganyer,....



p/s : apa pendapat korang.....PA&MA edisi bulan 7/2012

Sedih Hati Bila Tengok Kamoo Gini


aku N en asbeen tak PK panjang...terus zasss ke klnik An-Nur P15 ni...lagipun mmg kami semua dah biasa N senang ngan klinik tu...lagipon senang nak kasi syawal leka main kat situ....banyak mainan kat situ...senang la dier nak leka...tapi kan petang tu syawal mmg sangat2 la lembik..adoi sadis benar aku tgk dier...

waktu kat klinik..korang tengok la muka dier...
nampak hingus je kat tepi2 lubang hidung tu...

yang penting muka ibu dier still maintain nak selengge...agak sikit anak tak sihat kot...amik mood sedey sikit....

mmg tak bercakap langsung syawal time ni...diam seribu bahasa je...melepet jee...

maaf kan daku en asbeen..muka kamoo tak nampak kot..tapi nak tepek jugak....

tapi ni kantoi kot...anak tak sihat..korang rasa dier buat ape...?????????????????
aaahhhhaaaakkkkk..ni la dier keje dier....main game..ke mana saja dier main game ni tau...dalam kete tunggu org, nak makan, tengah makan, apa saja...tengah jammed pon sempat...adoi...en asbeen jangan salahkan anak kalo anak mmg ikut gaya awak main game tak kire masa...time tu mak jemah akan salahkan kamooo...
"abang la salah...haammmikkkk"

settle je balik rumah bukak baju syawal...syawal terus melepet....
gayo tido, sama macam aku tido time tak sihat....ni la gayo dier...


sadiskan...apokan dayo...terime je la...syawal tido2 ayam je..tak selesa ngan diri dier sekarang ni....cam gitu la gayanyer...tapi nasib baik jugak dier sampai umah je nak bercakap ngan aku...usap2 kepala aku siap macam cakap "syawal tak sihat ibu..."...kikikiki...elok pulok dier tengok upin ipin...ok la...walaupun ngah demam N panas badan...tapi dier dah aktif bila kat umah ni...

alhamdulillah dier ok dah lepas dah telan ubat demam, batuk, selesema N ANTIBIOTIK...mmg syawal kalo demam tak makan ANTIBIOTIK mmg tak jalan la...tapi malam tadi tengok demam pon dah surut N hidung dier dari malam tadi ke pagi ni dah tak beringus dah...ok dah...nampak sangat syawal mmg memerlukan ANTIBIOTIK bila dier mula sakit gini tau....

Tersentuh Hati melihat kamu


Pagi ni agak macam selengge sikit memikirkan syawal yafiq...
kepada mereka yang update atau publish entry petang semalam....kalo korang rasa macam aku tak da tingglkan jejak kat blog korang...ini adalah kerana semalam lepas aku siapkan entry petang semalam...sedap dok kat tempat sendiri...merelaxkan badan B4 keje balik, aku dapat call dari cikgu kesayangan syawal yang syawal tak sihat..muntah sampai 2X...tak penah2 cikgu dier call aku...tu kalo call tu bermakna mmg syawal sangat la tak sihat di sana...

tok sah PK panjang, terus call en asbeen amik aku N syawal kat taska...mmmm...
B4 en asbeen sampai kat taska...aku dah sampai dolu...aku kat pintu masuk...untuk pengetahuan korang taska syawal ni mmg parents tak leh masuk...di sebabkan sikap berjaga-jaga cikgu2 N penyelia kat situ tentang kebersihan...al maklum la...Putrajaya ni kan mmg femes amous ngan HMFD ni....sejak dari tu tak leh masuk tu....aku tunggu depan pintu...

tetibe aku nampak syawal sorang2 je kat meja makan..(baru lepas makan deme2 ni)...sayu je hati aku tgk duduk lembik sorang2 kat meja makan...bebudak lain semua dah masuk kelas dorang memasing...cikgu2 pon BZ la nak mengemas N melayan bebudak lain...aku ada dengar cikgu dier laung nama syawal suruh masuk kelas dolu B4 aku datang...tp dier membatukan diri je kat situ....

tetiba....adam..(sepupu syawal, anak akak aku, ADAMNIGINA) datang dekat syawal...gayo macam meujuk...tapi syawal tetap membatukan diri...alahai bergeang la airmata aku tgk dier kat situ...sayu hati ni tgk kamu lembik gitu anak...even adam pujuk pon tak jalan...

last aku bukak pintu N lambai2 kat dier...terus dier datang larik N pelok kat aku...mmmm...sedey la sangat tgk muka dier....adam terus masuk kelas balik...

perasaan hati ni tak suke la bila tengok dier camtu...sebijik macam abah dier tak reti nak bergaul...mmmm...sadis la hati ni...

p/s : nnt la aku citer hal kat klinik N kesihatan syawal ye....

Rabu, 20 Jun 2012

Bermula episod TAK SELESA

Agaka2 ada yang perasan ka...arini aku lambat sikit bersiaran untuk entry kali kedua...?????????
soalan...ada kaa..????????kakakkakak..mmg tak la....

ni akibat dari makan time break1st tadi....B4 order, aku G tgk 1 kedai tilam ni jap...aku juz cakap ngan kawan aku ni...
"jemah....ko oredrkan aku nasi lemak 1 N sirap 1..ok"

alih2 bila dah settle aku kat kedai tilam tu...si selnegge kawan aku ni..G order roti canai N nasi lemak tok aku..selengge...dier dah makan 2 kpg roti canai...dier menjebakkan aku...so nak tak nak kenala... ni la menu aku B4 pregnant ni..tp dah pregnant ni kena la jaga...kang...masak pulok aku nak kena minum air gula ni...mmm...

******************************************************************
berbalik pagai tajuk kat atas...mmmmm....
bermula la episod aku tak lena N tak selesa tido....
malam tadi syawal tido awal dari biasa..sebab dier pon tak berapa nak sihat jugak malam tdi...panas badan dier...akibat dari melalak tak berenti petang semalam depan akak aku..konon nak tunjuk dier punyer mengda la tu...mmmm...nangis bukan pe...nak minta dukung..tp bukan ngan en asbeen..ngan aku...mmg tak la...tak larat kot...mmmm...

malam tu bermula la episod aku tido tak lena N tak selesa ngan diri aku..mmmm..entah la...
for da' 1st time la...time pregnantkan syawal, alhamdulillah tak da masalah dari segi tak lena tido ke ape...juz selaloo lenguh kaki saja...macam biasa en asbeen la tukang urut kaki aku time tu...

tapi ramai kalangan kengkawan aku kata mmg lain bila dah mula pregnantkan anak sulung N anak kedua...semua otot2 kiter dah mula bekerja, kena pulok urat pon dah mula kendur...mmmm..gitu la kot gamaknyer...so ape yang penah N tak penah kena time pregnant yang sulung..mungkin akan berlaku pada proses kehamilan anak kedua pulok..mmmm...

malam tadi aku tetibe pulok lepas tidokan syawal...aku tak leh tido lena...sepatutnyer aku masuk bilik pukul 10PM..patutnyer aku dah tido..last2...pukul 1..AM jugak aku tido...mengiring tak selesa, terlentang tak selesa, ke kiri, ke kanan tak selesa...aku pon dah mula berpeloh N panas2 sudah badan ni..adoi...aku pulok heran tengok en asbeen N syawal tido lena...alamak...adoi..aku banyak kali kejutkan en asbeen...memula minta dier urutkan belakang N pinggang aku..pastu taruk lotion kat perut aku pulok...dah mula rasa ketat la pulok peyot ni..kenyang kot....alih pulok adik si syawal..aktif dari biasa pulok malam tadi...sampai buatkan aku geli N lagi la tak selesa......tapi apokan dayo...tu semua dugaan buat aku...kengkadang aku panggil tu nikmat selama mengandung..bukan semua org boleh lalui camtu kan...mmmmm....

asik la aku ni kejutkan en asbeen,, jeles dier tido...at last aku tido atas bantal pelok aku sambil menonggeng bagai..dah macam bersujud ko..mmm...korang bayangkan lah..mmmm...sampai camtu sekali...last2 en asbeen kejut suruh tido baik2 sebab dier tersedar syawal pon tido mcm aku...adoi...last2 tido duduk jugak la aku...abis dah semua gayo tak selesa...mmmm...

p/s : tapi tu la nikmatnyer kan...

wordless wednesday - Seruling oh seruling...


Seruling oh seruling..padahal roti je kot...

tak mo di potong...nak makan gitu saja....si abah kata...
"anak gayo macam main seruling saja"

kakkakakak...

Selasa, 19 Jun 2012

List Teringin...ada ka yang tercapai????????

tak abis2 ngan entry TERINGIN n TAK DAPAT APA YNG DI INGINI

mmmm...macama2 la ibu mengandung..maap la ye...mmg aku tau mengandungkan anak sulung lain peelnyer...mengandung anak kedua pon pulok lain peelnyer...
(menendang nampak adik...jap...ibu layan blog dolu..nnt ibu layan kamu..ok sayang)

ni bukan mengada2 atau apo..tapi apokan dayo...itu yang dok terlintas kat hati N otak selengge aku ni haa..mmm...

berbalik pada ENTRY TERINGIN aku tu....
siap ada list tu....

1 : nak makan derian
2 : nak G cameron Highlands..(tak dapat pon...becoti-coti malaysia pon ok gak)
3.nak makan ayam kampung di restoran tuan faridah, puchong
4 : nak mencekik ikea Chicken Meatballs...

ada yang tercapai kaa....1 pon tak tercapai langsung buat masa ni....

1 : makan derian tu asik di postpone saja..padahal lalu depan mato...di katanyer NANTI LA SAYANG...
ahad aritu G carrefour ada je jual derian...humangggaaiiii depan mato tu...siap terliur la aku ni..mmmm...kuning2 tu..adoi...tapi di katanyer lagi..."NANTILAH SAYANG...KITER G KAT AREA UNITEN TU..OK...diam tanpa kata2 saja....

2 : nak G cameron Highlands..(tak dapat pon...becoti-coti malaysia pon ok gak) mmg sudah di pangkah abis-abisan...(gayo macam mengundi)...di katanyer..."TAK PAYAH LA SAYANG...NNT LA...KITER SEARCH TEMPAT LAIN..MANA TAU ADA YANG BEST KA....kengkonon aku ni search tempat lain..terjumpa la ni...murah ni..pada aku la...
siap aku share benda alah ni kat FB dier...sekali bukan dier yang comment....UYUN a.k.a CUTEMUM yang comment...dier pon dah beli N booking sudah..jeles mak tau...aku balas blk comment kat FB tu..."ngah proses memujuk lagi...

aku cakap ngan en asbeen untuk kali kedua....sia tanya..."abang tak buka FB kaa..." katanyer "TAK"...dikatanyer lagi..."TAK PAYAH LA SAYANG...NNT LA KITER CARI TEMPAT LAIN...TAKKAN NAK G SITU SAJA....mmmm...NANTI LA YEE"..
tak boleh kata apa2 sudah di pangkah guna dakwat merah....terus la aku ni kata...
"OK LA...NANTI SAYA CALL AWAK BALIK...BYE"
diam saja tanpa senyuman di bibir lepas letak call...mmmmmm....

3.nak makan ayam kampung di restoran tuan faridah, puchong lunch arini..konon nak dating..last2..katanyer..
"KITER MAKAN KAT BANGI LA YE...KITER TRY AP PENYET...ASIK WONG SOLO SAJA KAN..." pon diam tanpa kata....yola....

4 : nak mencekik ikea Chicken Meatballs...tak tau boleh dapat ke tak sabtu ni..sebab sabtu ni katanyer ada OT...tp kalo tak dapat ahad..kata aku...tapi katanyer...
"INSYALLAH SAYANG...IKEA TU KAN SESAK...TAKUT AWAK TAK SELESA...INSYALLAH KALO OK...KITER G SABTU ATAU AHAD NI OK..."
aku pon ok...tapi aku tau yang en asbeen takkan egat akan perbualan aku N dier pasai IKEA ni....


semuanyer boleh dikatakan belom tercapai N terdiam tanpa kata...bukan nak mengada nak macam2..tapi itu yang di inginkan guano..mmg time syawal aku tak teruk ragam mengidam ni..tu yang syawal ok tu..tak reti nak meminta sangat...tapi kali ni adoii...gayo macam aku..semua nak cuba....


p/s : meng "EYE" kan saja la mampu....

Keinginan tak tercapai

kalo pada yang baca entry TERINGIN...TERINGIN...TERINGIN aku semalam...
ramai yang komen...

tapi kat sini...sudah dapat keputusan oleh si dia...mmmm..keinginan ku tak tercapai....jawapannyer,,,nanti la...mmmmm....

diam tanpa kata2....

Akhirnyer Sumpahannyer terlerai jua

Humanggaiaiiiii tajuk entry takmo kalah...nak up...gayo macam citer hantu...nak tengok citer hantu sebelah mata terbuka oenuh pon penakut...jangan tak tau mak jemah ni muka saja kental weeiii...tapi bapak punyer penakut ngan citer hantu ni...sampai kalo mak jemah tau ada yang tengok citer hantu atau ada buat citer hantu atau iklan citer hantu...ayat yang kuar kat mulut mak jemah...

"ORANG GILER JE YANG TENGOK CITER CAM GINI"...kakakkakakka

weeeiii...weeeiii..weeeiii...melalut kot...

****************************************************

ni bukan ape...sumpahan kat NANA je kot..sumpahan la sesangat..bukan pe...GF dier semua pakat jumpe blogger kat Putrajaya...konpom muka dier tak da menyelit dalam gambo...kakkaka...yalo BZ ngan kehidupannyer...so seb baik dapat GF yang memang memahami...jelas mak jemah tau....nak join boleh..kkakakak...

ahad aritu aku deal ngan PASYA SENDAT ni nak amik 
RVC dengan taglinenyer...(SEDAPNAKMATI)..
kakkakakakka... kat JJ AU2...seb baik selamat sampai dengan jayanyer tanpa sesat sana sini..walaupun aku ni familiar la jugak ngan keramat ni..stilll kena google N papago..or mamago...kakakak..kalo tak...kang ada yang pegi balik mulut muncung ke depan nampak bibir je dolu dari tuan..akibat kena maki...kakkakakakak....

elok pulok sampai awal...so jenjalan dolu..almaklum la...last aku jejak kaki kat situ waktu preggykan syawal 3bulan...aku egat bulan 9/2009...haammmiikkkk ko lama gile...kakkakak....aku egat si PASYA SENDAT together2 ngan mok mok kesayangan dier tu....rupanyer dier sudah deal sama DIAH...mmm...baru nak ngorat2 pancing itu mok mok tau..mana tau tergoda ngan mak jemah...kakkakakaka....

rupanyer si DIAH datang sama si NANA n mia...nana kediang tarak..balik KG katanyer...so tak cukup jua coroum deme2 ni...tak po la..janji aku jumpe dorang2 ni...NANA sebelom ni penah aku jumpe waktu beli kuih semprit dier...tapi kejap je la..tak sempat nak berburak panjang....aritu elok duduk bersila bagai atas kerusi...mmmm....gebang beso la..sembang kencang bukan main la...kakkakaka....sempat je tau amik gambo tau...maaf...pada yang kenai siapa mak jemah...mak jemah mmg suke menyelit dalam kamera..tak kire kamera aku atau sape2 je..kakakkaka...sape suruh tunjuk kamera depan aku..kakkaka...

haaaa...muka still baik punyeeerrrr...

ko tunggu la...

PASYA SENDAT acik rembat satu gambo yee...kikikikiki...
(ni akibat dari HP sudah jadi hak milik syawal yafiq ketika itu)

haaaaaa....haammiikkk ko...semua tak semenggah ko...mia pon terbabit ko..tak payah di suruh
en asbeen time ni amik gambo kami..baguih en asbeen..siap kata...one more....pandai demo ni..belajar dari sape...mak jemha jugak..akkakkakaka....
aahhhhaaakkkk...acik minta satu lagi...kikikikiki...ko tengok mia..muka gila2 dier..kalo aku tau dier buat camtu...aku dah buat sekali dah ngan dier...aku cakap ngan mia..
"mia,....len kali nak buat muka selengge kasi tau aunty soya tau..."
ko tau ape respon mia??????
weeiii dier gelakkan aku...aku bahasakan diri aku aunty soya kat dier..kakkaka....aku pon gelak...aku tanya dier....

aku : asal mia gelak....??????????
mia : aunty soya...macam air soya...

kakakkakakak...mmg selengge sama macam mama dier...kakkakkaka...boleh pulok dier PK camtu...nak wat guano mia...anak2 sedara aunty soya semua pelat R...ikut mak deme...so terlekat la jua aunty soya tu...

elok pulok NANA duduk sebelah en asbeen...bercerita la deme2 ni pasai kluang...yalo...kluang tu kan dah jadi hometown ke dua NANA dah...kikikikiiki...
seb baik la laki aku baik aritu..senyum N burak bukan main tau...syawal pon behave je...tapi lepas tu...dier dah abis mengajuk upin ipin...dier G main larik2...sama aku jua larik2...mmm...takut deme2 ni tengok aku...

tapi RVC dengan taglinenyer...(SEDAPNAKMATI).. 

mmg sedap weeiii...akak aku dapat RVC malam tu muka gumbira rasa hati..mana taknyer org tengah tunggu hari...tak boleh makan sedap2...tu yang dier pulun tu...

harap2 boleh la jumpe deme2 lagi kan..yang bestnyer syawal yafiq nampak sangat kegatalan kamu kan...macam abah...?????abah kaa..ke ibu...kakkakakka...bila nak balik salam2 sama DIAH, NANA n PASYA SENDAT retis ni..mak aiiii gatai nyer dier la...bukan main lagi..muka nak manis jaa...
sampai aku kata...ko syawal bukan main kan...kalo pompuan cun lagi dari ibu ko..gatai tak hengat..kakkakak...

balik tu on da way burak2...ngan en asbeen

aku : bestkan dorang2 ni...
en asbeen : eye...semua best happening jaa...
aku : cantikkan deme2 ni...jeles mak tau..kakkakak
en asbeen : mmm..cantik je...pak jemah pon jeles..kakkakakakak...
aku : ala...kalo abang cakap deme2 ni cantik pon..abang egat abang leh dapat dorang ka...abang egat dorang nak kat abang...abang kena ingat..tak da sapa yang nak kat abang...saya je nak kat abang...
en asbeen : awak pon sama...tak da sapa nak kat awak..saya je yang nak kat awak ni...bibir mcm angelina jolie ni...akkakakakak...mcm selipar....
aku : hahhahahhhhhhhhaaaakkkkktttuuuiittttt ...pppuuuiiiii...kakkakakakak

TQ Nad...sampai jua

Sebenarnyer benda alah ni dah lama sangat sampai umah...(sampai sampul surat+setem pon tak buang lagi)
bila aku balik dari kampong coti panjang aritu....
sudah senyum gumbira sudah dapat hadiah...kikikikiki....

ni dia hadiah dier...
mmmm...aku pon tak tau nape gambo terbalik...selengge macam tuan dier jugak..kakakkaka...

ni hadiah dari NAD a.k.a MAMAzn

ni jugak hasil dari aku menang teka hagra makanan kat blog NAD a.k.a MAMAzn
baik NAD a.k.a MAMAzn ni tau...ada rezeki lebey dier kasi N buat games untuk kengkawan dier..no wonder la kengkawan alam maya pon ramai yang menghargai dier..N ingat kat dier...mmg best....


p/s : ada lagi hadiah...kikikikiki

Isnin, 18 Jun 2012

Teringin...Teringin...Teringin (Sesekali ku rasa teringin)

SESEKALI KU RASA TERINGIN....
nyanyi la pulok lagu si shima ni...bukan ape/....asik teringin je dari pagi tadi...adoihai...apo yang aku inginkan....


Aku mmg dah lama teringin derian ni B4 FIZA NAMAN ni publish citer derian dier kat blog...aku mmg dah lama teringin...asik postpone saja en asbeen tu...adoi...kononnyer nanti ok...last2 nanti2 tu tak da pon....malam tu G scan 3D tu kat area seri kembangan tu ada jual derian...aku lagi la telan air liur...siap melekat muka aku kat cermin kete...aku cakap ngan en asbeen akan keinginan ini...tapi apokan dayo..ni la jawapannyer....
"Susah la berenti kat sini sayang..banyak kete pon....sabar ye.."

terus diam...mmmmm...sabo je la yang aku boleh...dan2 pulok si PASYA SENDAT ni dok pulok citer pasai pancake derian dier..lagi aku dok teringat akan....
sweetchat durian pancake...humaannggaaaiii lagi terliur aku...dok terasa kesedapannyer...mmmm....

jam 11.00am tadi...dok la BZ aku buat keje...tetibe boleh pulok kat kepala otak aku ni terteringin....

CAMERON HIGHLANDS

tak tau pasai ape itu yang terlintas...lagipon aku dok terfikir kot...dah lama kami tak berjalan...coti2 malaysia...selaloo kalo berjalan pon...balik kluang...balik kampong en asbeen..alahai...aku terus call en asbeen usulkan keinginan aku...tapi apokan dyo..ni la jawapannyer...
"nanti2 la sayang...bukan ada ape2 pon kat cameron highlands tu...."

terus terdiam N tak mo cakap banyak...
"mmmm...ok la...bubyer ..."


lunch tadi aku msj2 ngan en asbeen...
(en asbeen ni whats app...lambat macam siput sikit dier)
aku dok la kata
aku : esok dating ngan saya?
en asbeen : nak G makan mana pulok...
aku : ayam kampung
en asbeen : ok....

last sekali B4 abiskan perbualan melalui msj tu...aku cakap ngan en asbeen...

aku : abang...sabtu ni kiter G ikea...nak makan chicken meatballs...
en asbeen : ok....tu je la yang mampu...nak G cameron tak mampu...
aku : mmmmmm....
sedapnyer weeeiii...




p/s : mood semua teringin...

Sessi berjimba di malam hari sambil shopink barang yang di cari

Sabtu tu aku N en asbeen decide malam ni tak mo makan nasi..nak makan sup2 N mee...so kami pon gerak la G laman perdana dekat ngan masjid putra tu nak mencekik punyer pasai....sampai je aku bersuara...

aku : abang G la beli dolu....syawal abang nak kasi makan pe....????????
en asbeen : kasi makan nasi ayam la...
aku : tapi abang kan nak makan mee sup...nnt tak abis nasi ayam tu rugi je....
en asbeen : tak pe la saya abiskan....
aku : mmmm...ok la.....

sebelom nasi ayam sampai...aku kasi syawal tengok upin ipin...biasa la dier ok..sekali sampai je nasi ayam depan mata....dah kelam kabut syawal....elok je en asbeen G balik beli air....
aku tgk syawal makan nasi sambil tgk upin ipin....

sesampai je en asbeen aku cakap yang syawal sudah berjaya abiskan 1 pinggan nasi ayam...muka en asbeen terkezuuttt gila....kakakkaka....

tak sangka gak kat area situ ada macam downtown gitu(ala2 pasar malam)
jual...baju N biasa2 je la...macam2...tapi bukan makanan la...
so berjalan la kami..tetibe en asbeen nampak buih belon..terus nak beli..nak kasi syawal main....korang tengok la..mengalahkan si anak...
korang tengok la....adoiiii.....
si anak tak yah kata la...mmg terkinja lebey kan...elok pulok belon depan mata....
kakakkakakakkak.....kelakar la aku tgk anak beranak ni....

sesambil anak beranak ni main2 kan...tadi aku ada cakap yang kat arra situ ada downtown...
aku ada la rembat 1 benda alah ni..mmg dah lama benor aku cari....agak payah jugak nak mencari...so bila dah dapat...tau la mana nak rembat pulok pasni....

LYA mak jemah pinjam gambo noooorrr....)

haaaa...ni la....aku kenai benda alah ni pon melalui LYA
dier mmg pengguna tegar lipstik ni...aku mmg dah lama cari lepas aku tau LYA guna...dier ada kata kalo nak dier boleh tolong belikan N pos kat aku..tapi aku ni tak mo la susahkan dier....dier pon tak sihat sangat....kesian pulok...aku tanya ngan en asbeen pon kata..tak mo susahkan LYA ....en asbeen suruh aku usaha cari sendiri...lipstik ni mmg elok la pakai untuk yang bermasalah kulit kering kat bibir tu kan...mmg aku ada masalah tu dah lama sangat...entah la...alergi kot..aku tak leh pakai lipstik baru...konpom merekah je bibir ni...mmmm...

tapi malam tu aku rembat 1...pastu aku try la malam tu jugak...sambil tgk anak beranak ni main belon...korang bayangkan lah dengan gelap + tak tengok cermin + main tonyoh tak hengat

sebabnyer lipstiknyer warna putih...kakkakak....
alih2 masuk kete belom perasan lagi..naik lif nak ke umah pon belom lagi...sekali dah masuk umah...en asbeen pandang aku semacam N bersuara...

en asbeen : sayang...awak tgk tak bibir awak ni????????
aku : tak..nape...sayang pakai lipstik tu td, ok tak....

ayat ni yang tak menahan tu...

en asbeen : mmg sy tau awak pakai...tapi kan asal bibir awak macam kena gigit ngan kerangga je saya tgk...akakakkakakak....beso semacam merah pulok tu.....
aku : selengge punyer laki...(sambil belasah dier+dier bantai gelak beso)

aku tgk kat cermin....mok kalah angelina jolie ni...kakakak...siap en asbeen suruh amik gambo...whats app kat member aku....kakkakka....

lepas kejadian tu...aku pakai sikit2 macam org kedekut ...kkakakkakak,...mmg kelakar....

p/s : selengge punyer laki



Pendedahan Eksklusif - Gender Baby of Suraya

Ramai yang tertanya2 akan gender adik si syawal kan....

hari ini akan ada Pendedahan Eksklusif dari melodi...(gayo tak mo kalah...)kakkakakak....
meh la aku cite 1 persatu ok...baru syiok....

Pada mana yang tau aku mmg G scan 3D 4D tu ngan UYUN a.k.a CUTE MUM
mmg kami dah deal sama...TQ kat dier sebab berjaya buat aku scan awal..kikikiki...malam tu aku masuk dolu sementara UYUN a.k.a CUTE MUM tunggu kat luar...

aku masuk je...ok la...jezzlyn ni pakar scan2 ni kan...dier mmg terbaik..service best...dier pon lembut jaa..aku sangat la suke kat dier...cara layanan mmg tip top...

1st dier tunjuk gender tu...tapi kat sini aku akan taruk gambo ni last sekali..kakkakaka...(surprise gitu...)
macam biasa tunjuk gambo BB je...teruja mak tau...
1st aku tgk yang ni...aku dah kata kat jezz
"mok...semangatnyer anak aku...lengan semangat N beso gitu..."

jezz pon kata BB aku agak beso...mmmm...yang best syawal dari bising2 terus senyap N tak terkelip2 la mata dier tgk adik yang selama ni dier asik cium2 ni..gerak2 depan mata dier....


jezz kata hidung macam hidung aku jaa...time syawal kuar dolu pon org kata syawal ikut hidung aku gak....kikikiki....

ni kadar denyutan jantung BB...so far alhamdulillah ok ...


time ni dier mula dah nak sorok2 muka dier kat rahim...time BB ngah tido+lapar sebab tak makan lagi B4 scan...kikikikiki...tu yang jezz kejutkan dier..(siap tepuk2 peyot aku kejutkan dier) marah dier, lagi dier sorokkan muka dier dekat ngan rahim...en asbeen kata BB egat rahim tu bantal dier kot...kakkakak...agaknyer...sebijik macam syawal kalo marah mesti nak sorok muka N buat body movement marah depan aku N en asbeen...


ramai yang kata gambo ni....mmg seakan2 muka syawal..yeke...entah la...ye kot...
member opis aku pon kata....

member opis : weiiii macam muka syawal weeiiiii...
aku : yeke...kalo muka syawal..that mean copy paste muka akob la...
member opis : bukan muka syawal time baru lahir...ni muka syawal sekarang ni...macam muka ko pon ada..syawal kan sekarang dah macam muka ko sikit....
aku : oooo..yeke....mmmm...

"maafkan saya...saya sudah marah"

marah la..kaco dier tido...kikikikikiki...kalo aku ulang2 tgk video tu..nampak BB siap terkuak-kuak mulut dier..lapar la tu..cian dier....

tapi apakah gender adik syawal ni...
ni dia...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


taraaaaaa...ni la geng main car sama abang syawal, geng sepahkan umah sama abang syawal, geng mandi sesama abang syawal, geng tgk upin ipin sama abang syawal N yang penting geng berebut N wrestling sama abang syawal...kikikikiki....selamat la kamu suaya...kakkakka....

1st  tgk....specchless...tak terkata...aku tgk muka en asbeen, muka dier seakan nak menangis...syawal terdiam N aku terkedu...ni semua bukan ape...bukan tak penah tgk...tp time syawal dolu buat...dier tak tunjukkan gender tu secara terang N doc pon juz kasi tau BB aku time BOY...bil aku compare balik ngan gambo2 dalam CD syawal, mmg lain...yang kali ni mmg sangat2 la jelas...

pada yang add aku kat FB ni mmg jumaat lepas dah tgk la N tau apa gender anak aku ni...pada yang tak add boleh la tgk...akak aku ADAMNIGINA pon mcm teruja je tgk...mmg sangat2 jelas...

aku keluar tu...aku jumpe UYUN a.k.a CUTE MUM n suruh dier teka...dier sendiri pon tak tau...kikikiki...tapi last cakap ngan dier...dier macam senyum macam tak percaya...sila la percaya uyun...kikikikiki...

mmg pada mulanyer aku nakkan GIRL...yela konon nak sepasang N nak jugak merasa nikmat menjaga anak perempuan ni...tapi kalo dah ALLAH mmg dah turunkan rezeki untuk aku BOY...perlu ke aku menolak N tak terime...?????????tak boleh la camtu...pada aku...ALLAH dah kasi aku rezeki mengandungkan anak ni pon aku dah cukup bersyukur...pada aku sekarang...yang penting anak aku sihat...aku dah tak kisah dah BOY or GIRL..janji anak aku sihat N abang syawal ada teman bermain...itu yang terbaik pada aku sekarang..mood aku sekarang ni bukan lagi dalam mood teka teki...tapi mood aku dalam keadaan excited..tak sabar tunggu 9 bulan...nak kuarkan BB ni...3 bulan je lagi kot....

p/s : mood excited...