Yang DiSaYAngi

Jumaat, 6 Julai 2012

Nape dengan KAKIMU WAHAI ANAK

HARI INI TARAK GAMBO2...JUZ MAU BERCERITA...KALO ADA YANG BACA...BAGUIH DEMO NI..MMG MENGAMBIL BERAT PASAI AKU....

NI KALO TARAK GAMBO...MAKNANYER ADA YANG KURENG MENARIK DI HATI TU..

**********************************************************************************

Arini aku lambt update...sebab sebok G masukkan duit anak N en asbeen kat Tabung haji dengan perasan yang resah N risau melanda di hati....tapi nape??????????????

benda ni berlaku pagi tadi waktu aku nak mandikan syawal...syawal mmg seorang yang jenis liat nak mandi pagi...kena pujuk N dukung dier N cakap2 ngan dier baru ok, walaupun dier still melalak dlm toilet...

nak di jadikan citer pagi ni mandi macam biasa...aku mandikan air suam la..tak la air sejuk, air pili tu...mau meraung itu anak tu...mmmmm....so dah mandikan N sabunkan dier...aku suruh dier ke tempat shower...aku angkat sikit dua2 belah tangan dier...still dalam keadaan bising menangis tak kuar air mata ..merengek je....

pastu aku amikkan towel nak lap...aku dah mula perasan syawal macam semacam je jalan...aku pandang...tapi ok lagi...so en asbeen pakaikan baju syawal dlm keadaan syawal berbaring...so tak nampak lagi...syawal dah ok sambil tgk upin ipin...bila dah settle..aku siap2..aku perasan dier mula bangun N tetibe dier jalan sikit, kaki kanan dier macam trehencut-hencut...mcm gigil je jln...
(korang boleh bayang ke mcm mana dier jalan..)

pastu dier boleh pulok nak meniti kat tepi katil...tapi syawal still dlm keadaan ok baik...senyum2 ...lepas aku ajak jalan pon sama..mls...pastu jln still sama terhencut-hencut....aku dah mula bergenang air mata N panik...aku minta en asbeen urutkan kaki dier guna minyak telon...tapi still aku rasa tak senang....tadi pon jalan G taska aku paksa jalan....so en asbeen N aku pegang tangan dier...dier senyum2...jalan still camtu, tp mcm tak nampak sangat..sebab dier mls2 jalan..mmmmm....

pastu bila dier masuk taska...jalan sendirik pon lambat2..nampak la terhencut-hencut gak...kerisauan mula melanda macam tsunami sudah...dlm kete...bergenang air mata aku dok PK pasai syawal dalam kete tadi..adoi....sampai la ke sekarang..nape ngan anak aku tu secara tetibe...tu yang buat aku cuak tu....

aku dah bagitau kat cikgu yang jaga syawal...minta tolong tgkkan N kalo still gitu N tak aktif, jln terhencut N tak berlarik..aku minta dier call aku, aku nak amik G klinik...tapi aku mmg tau yang penyelia taska tu mmg pandai mengurut..aku minta tlg urut...td aku dpt msj dari cikgu si syawal dier kata penyelia tu akan tlg urutkan...lega jugak hati aku...

mmg aku tau penyelia taska tu pandai mengurut budak...sebab dolu dier nurse pediatrik...so tak la aku risau...so far taska syawal tu mmg ok la...kalo sakit betoi2 sampai dah x leh handle baru dorang call...

en asbeen pon kata tunggu je la call dari taska...kalo tak da call tu ok la kot....
insyallah ...aku harap masin mulut en asbeen....

P/S : LUNCH NI NAK g TGK EB, MAMA AED TU....LTF  TU...AED KN TAHAN WARD...SEKALI DAPAT CALL DARI EN ASBEEN TARAK JADI g SEBAB BATERI KETE SUDAH TARAK...SO INSYALLAH TAK DA PAPE HAL PTG NI LEPAS KEJE AKU G LA...HOPE AED N EB KUAT...

Khamis, 5 Julai 2012

Hoooyeeee.....sudah masuk Trimester ketiga - HALF DAY ARINI

Hhhhoooooyeee.....arini genap mak jemah membesarkan kandungan mak jemah dengan jayanyer N sihat baik 
28 MINGGU


alhamdulillah tinggal lagi 87 hari lagi untuk aku N baby lalui proses yang getir tapi bagiku nikmat yang susah bagi mereka seorang perempuan belom bergelar seorang ibu untuk hadapi....aku sangat la suke..walaupun sakit....itu nikmat yang susah nak dapat tu.....


alhamdulillah so far jugak BB dalam kedudukan parking yang baik....cumanyer HEMOGLOBIN (HB) ibu dier je yang selengge sikit...elok yang tu....mai pulok datang BERAT BERGANDO pulok...adoi....tu yang jadi pelawat tetap setiap 2 minggu kat KLINIK KESIHATAN PRESINT 9, PUTRAJAYA ni...mmmm...selama aku pregnantkan adik syawal ni...baru sekali aku datang sebulan sekali...adoi...kakakak...

tapi pejam celik, pejam celik..mmg mcm tak rasa dengan semua bercampur mengeluh, sedih, gumbira bagai...tak terasa pon asik 2minggu sekali kena datang...mmmm


so jemah HALF DAY ARINI...mana yang komen petang2 tu...TQ....baguih demo2  ni...tapi yang mana update entry petang...esok pagi la aku komen yeee

Lahirnyer RANIA DAHLIA BINTI ZAFRAN

pendedahan eksekulusif ko jemah...akak aku ADAMNIGINA pon belom publish...ado aku kesah...dier udah publish kat FB...kakakkakak.....

memperkenalkan....
saya la,.....
RANIA DAHLIA BINTI ZAFRAN...
lahir : 30.06.2012 (sabtu)
berat : 2.9KG..
jantina : mestila pompuan..adoi....




excited aku weeiii akak aku nakbersalin aritu..punya la sakit dier sangat la lama....dari jumaat 2minggu lepas...egat sakit nak beranak..openyer sakit sebab kencing kotor..alamak...pastu isnin depannyer baru betoi2 sakit....lanjut la sampai ke hari jumaat/...di bawa ke hari sabtu..baru bersalin...mmmmmm....


muka demo sama tak....
yang gambo kecik tu 
abangnyer : ADAM ZAFRAN
adiknyer : RANIA DAHLIA ZAFRAN

Dimana ABAH ku...

persoalan  entry URUT PUTUS tadi...ada la yang bertanyakan soalan ini...

soalan betoi demo2 ni..baguih ni baca sampai abis...kikikikikiki....

MANA ABAH AKU?????????????????

entah...boleh tak jawab gitu..kakkakak.....

tak la...abah aku ada...cumanyer dorang ni tak da rezeki untuk bersama...so berpisah la jiwa mereka antara 1 sama lain....kalo korang ada yang penah baca entry FAMILYKU RETIS
haaaa....mmg family aku tu...tapi lain mak...kikikikiki...

kire senang citer ABAH cek macam P.RAMLEE la...kakakkaka..."ana kawen 3" kakakkaka...

nak buat macam mana bukan rezeki mak aku nak bahagia bersama...sama ada B4 cerai atau lepas cerai...takpe la..benda pon dah jadi sejarah...tapi yang bets..mak aku mmg ALERGI ngan nama ABAH AKU....kakkakak..kelakar lak aku...tapi mak aku tak penah halang kami adik beradik jumpe atau baik ngan abah...atau jumpe N close ngan adik beradik lain mak yang lain....

itulah sifat ROBIAH ABDULLAH...
walaupun la abah aku mcm2 la kan....paham kot..mmmm


p/s : nnt aku up muka BB anak akak aku tau...

Urat beranak PUTUS...gilo la...

Tajuk tu bukan untuk aku..alahai korang jangan la PK aku lak..orang lain...kalo aku..mau menangis tak berlagu ni...

konon nak bergosip ngan en asbeen (MY BFF la) malam tadi sambil tepuk montot syawal, nak tidokan syawal...tapi ngah sedap dok bergosip...tgk macam tarak kasi respon....sekali toleh..alahai kalo udah mata tu terbuntang depan laptop....alamat mmg tak pandang la aku yang ber mak jemah ni...apa lagi baca komik la dalam tenet tu...adoooiii..aku diam lepas tu pon dier tak bersuara...terus tido la...ni yang aku nak ber mak jemah ngan korang ni....
**********************************************************************************
(JGN MARAH KALO ENTRY NI PANJANG)

Petang semalam aku naik G umah akak aku...(akak aku ADAMNIGINA dah bersalin..tau kaa)
sekali mak aku pon ada...(yola dier yang uruskan pantang memantang akak aku)...dok la sebok dier mandikan baby tecik tu...aku G la kat akak aku...aku pon berburak la...
aku : weeiii ko urut ngan mak yong tu ok...????????????
akak aku : ok...best la gak...tak sakit pon..siap tungku N mandi herba bagai....
aku : ooooo...baguih la....dier kasi bawak naik la semua yang ada...????????
akak aku : yela...semua2 bagi duduk parking balik la...mmmm...urat2 semua dier betulkan...

sekali mak aku masuk...sebok nak ber jemah jugak....nak tungkukan akak aku petang tu...dier pon macam tarak sihat petang tu...BENTAN...nape...adam punyer keje dok lompat2 atas katil akak aku time akak aku ada...mana boleh gegar2 sangat kan org lepas beranak ni...

mak aku : eleh...korang semua nak kena orang buat...org tolong....aku dulu..alhamdulillah la...semua buat sendirik...anak 6org...beranak 4X...
aku : takkan tok tak datang jenguk N jaga mak???????
mak aku : ada la datang...tp 2, 3 hari je...lepas tu dier sebok nak balik la...mmmmm....mak dulu semua buat sendirik...tak G  MENGURUT pon....elok je sihat..alhamdulillah la....

aku muka terlopong....mulut ternganga..mata terbeliak...(boleh bayang kaa)

aku : mak tak mengurut kaa?????????
akak aku : mak yong yang urut mak tu kata kat aku ...mak punyer urat2 beranak semua dah PUTUS2 n PECAH2 dah..aku pon terkejut...yela sebab mak tak penah urut....lepas daripada tu baru mengurut...tu pon time dah tua ni...baru mak yong tu cakap...

aku lagi ternganga  la mulut aku (leh masuk lalat)

aku : biar betoi mak...
akak aku : betoi la...ko tanya mak....
mak aku : yela...dah mak tak mengurut...nak G urut ngan sape...jauh...tak sape yang nak utur...kalo ada pon time beranak yang last...tu pon kena G sendirik kat KG baru tu...dari BANGSAR ke KG.BARU naik 2X bas..pastu jalan kaki pulak...camne...mmmm...nak buat camne...nasib la..ALLAH tu adil..dier kasi mak beranak 4X, 6org anak semua  senang, semua normal, tak da ape pon berlaku..elok je...sebab ALLAH tu tau mak jaga sorang2, beranak pon sorang2 untuk 6org anak ni...pantang pon tak...kalo mak...semua mak makan...tapi alahamdulillah...mak tak penah BENTAN atau alami ape2...sampai sekarang elok je...sebab ALLAH tau mak mampu tangani ujian yang bakal DIER kasi lepas DIER kasi beranak, berpantang, jaga anak2 sorang2...tanpa abah korang...abah korang tak tau mana pegi..buat ape...uri pon mak tak tau dier campak ke sungai ka..tanam kaa apa...mmmm....tapi tali pusat korang semua mak simpan..sekarang ada kat umah BANGSAR agaknyer...

ternganga aku dengar mak cakap camtu...so far mmg mak sampai sekarang umo dah 59tahun..alahamdulillah di beri kesihatan fizikal yang baik N mental yang kuat dari ALLAH S.W.T ....mak aku seorang yang aktif...bukan hyper...mmg tak reti duduk diam....sangat2 tak reti...adoi...dier jugak seorang yang kuat mental N fizikal sebab pada aku...dier mmg kuat....dier adalah seorang ATLET...sport woman...sebab tu anak2 dier semua ikut jejak langkah dier....ATLET...semua...dari abang aku,..sampai la ke adik aku...semua sama macam mak aku...

aku macam tak penah selama 38tahun mak aku harungi hidup mengandung, beranak, pantang sorang2...giler terbaik....


p/s : aku....specchless....tak percaya dengan kuasa ALLAH...

Rabu, 4 Julai 2012

Malas + Flu

Aku dalam masa 3 hari ni mmg ada...tak kemana pon...mmg ada duduk mengadap blog aku ni...tapi kemalasan tahap yang berganda-ganda ..kena pulok selesema...

di saat aku mengandung ni..selama aku pregnant ni. aku tak penah la sakit time pregnant....aku tak sakit pon...tapi kali ni pulok aku boleh pulok flu..alamak..aku pon tak tau nape...

tahap bergando la + pening kepala bila flu ni kan...adoi...ngan opis sejuk ya amat...mmmmm....

tu yang jadi kemalasan pon berganda...

kalo mana yang dapat komen aku tu..baguih la...mmg rajin BW...tapi up entry baru..alahai....boleh pandang je la....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK