Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 Julai 2012

Ape Pendapat Korang?????????

Sebelom ni aku ada citer pasai AKU BERPELUH DI PAGI sebab ada senamrobik 1MURID 1SUKAN

On da Way nak balik opis....tetibe aku nampak ada 1 kete ni....Ya Allah.....aku sebagai pompuan malu kot....

korang tengok la sendiri....

Korang rasa tu ape....adoi....malu seehhhh....adoi...aku suruh la kawan aku kejar kete tu..lagi kami laju....lagi dier laju....bila sampai je kat traffic light...kami pon laung la kat dier....

"Bang ada Spende jaa tergantung kat Viper belakang...G la amik..."

agaknyer abang2 driver N yang ada kat dlm kete tu dah malu kot di tegur gitu....demo pon kata...
"Ala takpe..ada la tu org saja nak sabotaj kiterorg ni"

aku N kawan aku dok PK...entahla...mungkin terjatuh dari ampaian umah org kan...yela PUTRAJAYA ni kan mmg penoh ngan apartment....tp gayo sangkutkan tu...mcm mmg ada yang sangkutkan....entah....spende pompuan lak tu...adoi....yang jenis sudah lose gitu....mmmm...mmg sepanjang jalan tu...berenti je kat traffic light mesti ada kete yang memeandang N org yang bawak motor memandang...cian pulok aku tgk....dah kawan aku suruh aku lak tuwun tanggalkan...aci gila nak buat gitu...walaupun aku ni gile2...adoi....


p/s : malu weeiii

Syawal n Abah di Subuh dinihari


Maap keadaan yang tak semenggah untuk di lihat...sebab memasing belom nak bangun tido....so, katil pon tak la bangun lagi dari tido...belom kemas...tak kan nak kemas gulung sekali2 ngan demo2 ni...

adoi...pagi ni bangun ni awai sebab mau tulun itu maktok syawal buat kuih...mmmmm....banyak sangat tempahan di pagi hari....elok je masuk bawakkan susu untuk syawal...ini la keadaannyer...

mana taknyer waktu syawal kuar je waktu aku lahirkan dolu....letak je syawal kat atas dada aku, aku terus terkeluar perkataan... "Eh...laki aku"...
hhhaaammmmiikkkk ko....mmg sama...bukan muka je...gayo tido pon...mmmmm...ni pon sebab aku bukak lampu..kalo tak mmg alamat selamat la demo2 ni tak ke school n opis...


p/s : baguih aku bangun pepagi ni...kena prktis untuk 3, 4 bulan akan datang ni...

Khamis, 12 Julai 2012

Ko egat, Ko orang Putih kaa????

sape yang di maksudkan....
mesti la bukan aku....si dia ni haa....

sebokla dok suruh abah dier pakaikan kasut dier..padahal kasut tu dah lama beli...cuma jarang2 pakai...pastu sekali pakai sebok la dok amik usung ke hulu ke hilir..pastu minta di sarungkan....

kulit tak cerah mana wahai anak, ada hati mau jadi org putih erk...pakai kasut dalam rumah....

waktu ni dah tiba waktu tido dier....dah nak tido dah..dah minum susu pon...sebok nak minta pakaikan kasut...sampai ke pagi la kasut tu di kaki...

mak pak lupa nak tanggalkan...kakkakakak.....

bangun pagi nak mandi...tak mo tanggal...mmg sikit lagi mau hijau itu ibu dier...baru la terkial-kial minta abah dier bukakkan...bila nampak pulak ibu dier senyum2 gelak ngan gelagat dier...alahai dier buat pulok tak mo bukak kasut....sudahnyer....abah dier yang hijau kat situ...bukan marahkan si anak..marahkan si ibu sekali....hijau tak abis...kakakkakakka....

p/s : pepagi bute pon dah selengge kan....citer pasai senamrobik belom up...nanti jemah gosip ngan demo2 ok...

PADINI vs TESCO - mood geram jaa

Sebelom ni aku ada usha 1 baju kat PADINI..mmg aku tgk je...aku terus suka...aku dah gebang ngan kawan aku yang aku nak, boleh buat baju pregnant tau...siap aku dok kata...kalo pakai baju tu pastu pakai sniker's...fuuuhhhh terbaik la....mesti cumilll ja aku...kakkakakka...ppppuuuuuuiiiii...

sekali aku pon rembat la 1...suke punyer pasai....
harganyer RM89.00 di PADINI PAVILION...
aku beli time ni bulan 1/2012..mmg selesa la pakai....
ni la bajunyer...maap...pose tak semenggah....relakan diri duduk gini demi anak yang sememangnyer ngantok+tak sihat demam....

bila dah lama pakai baju tu...dengan peyot pon semakin memboyot....
1 hari aku G tesco puchong nak membeli pampres syawal...kejadian tu berlaku sebelom aku G family day (gambo kata atas)

bila jalan kat area pakaian wanita...sekali en asbeen tegur....

En asbeen : sayang...sayang...tgk ni...sama la ngan awak...kakakkakkakakka...(terbahak-bahak dier)
aku : (muka heran, jalan laju kedepan terpaksa toleh ke belakang)...abang ni nape meroyan gelak sorang2....
en asbeen : sayang awak tgk la baju yang tergantung tu....

bila mataku tertancap pada 1 pakaian ni....

terbuntang bijik mata aku...kalo boleh terkuar kat situ..kuar jugak mata aku....

aku : oit.....siuuuuttt betoi.....sama ni abang oit....(sambil pandang en asbeen )
en asbeen : kakakkakakkak.....sama kan...meh kiter tgk harga..mana tau lagi mahal....

bila di belek tag harga baju tu...
nahhhh...haaaammmmiikkkk ko....

-TESCO PUCHONG
-RM39.00
-26.jun.2012

lagi bantai gelak beso laki aku tau...mmg en asbeen nampak muka menyirap aku...adoiii....
kualiti kain N jalur2 warna baju ni pon sama ngan aku punyer...siap ada choice warna purple lagi....adoi....mmg terkilan benor....mmmmm....siap en asbeen kata...

en asbeen : bukan awak mmg nak pakai ke baju ni tadi..seb baik tak pakai kan...
aku : diam la abang...waa bengang ni abang...adoi...selengge betoi...sini pon ada jual...

aku terus whatss app kat member aku(jiran aku kat opis)
terus dier pon bantai gelak N menyirap jugak...sebab aku G beli ngan dier...adoi....

p/s : mood tak leh terima kenyataan...adoiiiii...kakkakakakkakakak

Info untuk ibu2 mengandung....untuk aku jua


info yang menarik....macam peyot cumill aku lak...kkakakakk

Rabu, 11 Julai 2012

Hari Menyirap aku....ARINI....

mmg hijau la aku pagi ni....seb baik la aku pakai baju pink kilat mak ngah ko....

adoiiii...mmg menyirap bila orang yang sememangnyer aku kenai N aku selaloo tegor2 ni kat opis...baik la aku kat dier....dalam menghormati dier sebagai yang tua, aku kan muda benggong...kena la hormat yang lebey tua kan....tapi bila orang mula kaco aku ni...aku mula nak hijau macam kat atas tu....

sedap2 la dok buat keje pepagi yang nan indah buat aku pagi tadi...seronok ni buat keje yang dah nak siap...sekali ko....kawan depan aku ni dok la bercakap dlm fon...dok gelak2...aku diamkan je...sebab tau yang dier ngah jemah2 gitu ngan kawan aku kat tingkat 5 jugak....sekali ko....dier letak fon dier datang kat aku N jiran sebelah aku....dier kata ape tau....
"GOSIIIIIIPPPPPPPPPPPPP NYAH"

terus...bedezuuupppp masuk bilik rahsia...

sekali ko....orang yang aku kenai boleh pulok buat ketupat kat tingkat 5...siap canang 1 aras 5 tu...ko ado....glamer aku nyah....adoi.....ni mula bahasa tarak sedap ni...
member aku ni letak fon teruk gosiiipp je ngan aku N jiran aku ni...sebab dier tau ada yang dok buat ketupat kat aras 5 pasai aku N jiran aku ni...tu yang member aku tu citer kat aku....adoi...ada ka patut....aku tak kaco ko kot....

pendapat korang perlu ke aku hipokrit ngan diri aku sendiri...aku mensti jadi diri sendiri...aku tak mo la hipokrit...dah sememangnyer aku jenis yang banyak cakap, aktif, tergedixs lebey...buat ape nak jadi diri org lain...serius aku kata..kalo aku hipokrit...mmg korang takkan nampak siapa SURAYA...mmg akan diam je la...geramnyer la si akak tua ni G canang 1 aras 5 tu...adoi....geram....

ada ka dier kata....(benda ni berlaku time opis aku buat family day tu...)

ni jiran aku punyer citer akak tua tu umpat kat 1 aras5 tu...
"si shima tu...bukan main lagi gedixs ngan bos(laki)...main2 game nak sama2..nak gedixs2...amik gambo sesama...pastu menggedixs ngan laki org lagi...(boss aku tak kawen lagi..mmg hensem la...cumilll...boss aku pon menggedixs ngan jiran aku ni)

lantak la dier nak gedixs ke ape...yang dier gedixs  tu bukan laki org, bukan laki ko....bujang kot....jeles ke ko tak dapat gedixs2 ngan bos....dah si shima tu tak kawen lagi...dah sebaya..ok la...tu pon jadi isu ka...kakak..adoi....tak abis ngan tu...dier cakap pasai aku lak....

"si suraya tu sama....gedixs2 sebok la nak amik hadiah...tak padan dengan mengandung...laki die baik je, diam je, senyap pegang anak...ko menggedixs bukan main..."

hallo akak tua...(gayo double 'A'...korang bayang la)
aku tak kaco laki ko....dah anak aku tido time tu...laki aku yang pegang...N laki aku yang suruh G amik hadiah....takkan org lain..dah nama dier di sebut..(AKOB-husband SURAYA)..nama aku ada kot....apa salahnyer aku amik...lagipun mmg time tu anak aku, laki aku baru amik dari pangkuan aku, sebab kesian kan aku duduk kat tikar kaki melunjur, anak aku tido kat aku....dengan perasaan kesian, laki aku amik anak aku, di pegangnyer dier....dier nak bagi aku regangkan ape yang patut...dah la aku tak makan lagi..sebok dok tgk ko akak tua, kat sebelah aku melantak bukan main lagi...sampai tak ingat org belakang amik makanan, kengkawan aku N laki2 deme ni langsung tak dapat makan....ko akak tua amik makanan gayo mcm nak makan sampai 10 org ngan ko kan...lepas ko, ko, lepas ko lagi, ko...pastu anak ko, ko, ko, ko,....abis bila turn kami nak amik makanan....tu pon bising makanan tak cukup...aku yang tak makan ni tak bising pon makanan tak cukup...sampai kena makan kat luar...tengah mlm pon laki aku rembat roti anak aku semata nak alas perut..aku yang lapar menahan je...tak heran pon....

tak paham aku ngan akak tua ni tau...aku selama ni tak penah kaco atau buruk kan dier...aku setiap kali jumpe dier...aku say hi sama dier...borak2 berenti kat tempat dier jap B4 G tempat lain , borak2 tanya khabar dier..sihat ke tidak...hormat sebagai yang tua...kengkadang baca yassin setiap jumaat pon aku jumpe ngan dier, senyum ok jaa...borak2...

takkan la ko tak tau macam mana aku N jiran aku ni..mmg jemah...dah 1 BPSM pon panggil jemah camno...mmg kalo kami camtu ko rasa tergugat atau sakit mata erk tgk kami.,..adoi...

even laki aku pon tak penah bising ngan perangai aku...dier sendiri paham ngan perangai N tau siapa SURAYA di mata dier....dier terime je aku seadanyer...asal ko as a frenz tak leh terima...itu lah SURAYA...

kawan aku yang kat tingkat 5 tu back up la kami ni sebab dier penah 1 unit ngan kami...N dier mmg kenai kami...tp tarak...sama saja...alih2 kawan aku pulok yang kena bidas....biasa la mokcik2 ni mmg gini..mmg tak leh masuk ngan kami2 ni..tp ada gak aku tgk mokcik2 yang sporting je....

tu 1 hal...aku G senamrobik semalam pon ada yang bising...CC aku...siap call wife dier kepochi kasi tau aku G senamrobik....
aku balik senamrobik, dier tanya aku...aku smash kaw2 la...
"ala CC...saya yakin N tau tahap kemampuan saya...bukan nak berlagak, kalo dah mak N akob pon izinkan, nape ada yang tak kasi saya masuk...mmg senamrobik ni untuk yang bukan ngandung je ke...?????kalo yang lain mengandung deme2 tak mo senam tak pe...saya nak...dah saya sebelom pregnant pon camtu....saya sedar la CC...kalo ada step yang heavy kena lompat2...takkan la bengap, bodoh sangat saya nak lompat...nak buat jugak...ringan2 sudah...saya heran nape la ini semua jadi isu...kalo camtu tahun depan saya pregnant, saya nak hipokrit la, tak mo senam atau sebagainyer...saya nak duduk tempat saya 9 bulan ngadap PC sampai lebam..."

ammmiikkkk ko....

rupanyer ada la PA kat tempat aku ni pon bersuara kat kawan aku...
"nape la suraya tu G senamrobik...dier kan mengandung....bagi la org yang lain pergi..ke nak dapat baju je semata"

kawan aku smash...
"biar la dier kakak...dier tau dier mampu...dier nak sihat....dah dier mmg aktif...dier sebelom2 ada benda ni dier join senamrobik ni semua, even dier pergnant sebelom ni pon dier join....dier tau dier kuat..tak pe...abis dah tak da yang nak G...dier G la..."

mmg nak kena la...elok la pulok aku pon  tak kaco ko...ko sebok la nak kaco aku...mmg nak kena pukul ni....

hallo akak PA...akak ko nape akak...aku tak kaco ko pon...hallo takat nak masuk senamrobik tu dapat baju, hallo....patut nyer ko la akak oit....ko nak aktif senamrobik pon malas....tapi bila tau dapat baju, ko bukan main lagi kan...nama ko yang paling atas...untuk pengetahuan ko kakak PA...CC 'A' yang datang sendiri kat aku minta aku tarukkan nama2 bebudak ahli senamrobik...so aku tarukkan lah..aku pon tak heran la G sana...setakat dapat baju...tapi mengenangkan ahli senamrobik sendirik yang suruh aku masuk...katanyer...PENGKURUS...ko ado....join la...lagipon aku mmg dah di amanahkan oleh CC'A' untuk memastikan ahli senamrobik semua muncul pada hari kejadian...adoi...masalah kamu kakak PA....nape la itu pon jadi isu...mmg kamu tak leh tutup erk mulut kamu tu...mmmmm...G la canang2 bagai...macam nak buat kebun...bukan ko tak masuk pon....ko masuk je pon....

petang ni ada pertandingan senamrobik, pon mesti ada yang mengata jugak ni...mmmm...padahal aku jaga audio je kot....

p/s : masalah jenis orang yang memang suke la sangat menjaga tepi kain orang....weiii salah port la weii lu cocok...

Selasa, 10 Julai 2012

Asik la nak menyebok hal orang

mmg tau mak jemah suke ngan gosip....tapi abis, abis situ saja...tak mo2....di bawa ke mana2...juz untuk berburak jaa....tapi kalo gosip lebih2,...diam2 sudah...tutp mulut...sonang....

tapi kalo jenis yang...
guano2 ni...mmmmm...

nak di jadikan citer....mmg tadi aku G SENAMROBIK 1MURID 1SUKAN 1SEKOLAH

Aku bukan nak berlagak takkabur riba' gitu....kikikikiki....tapi aku sendiri yakin ngan diri aku....en asbeen pon mmg bagi kebenaran untuk aku join semua tu...mmg aku tau kalo aku join senamrobik ni mmg ada yang bersuara...antaranyer :

"tak padan ngan mengandung nak jugak senamrobik, aktif2 camtu...tak takut kaa,.,..."

"tak padan ngan org...sedar la diri tu mengandung"

"wei...asal dier masuk....kalo aku jadi dier...aku dah duduk diam2 dah kat tempat aku...tak da la nak menyebok nak join sana sini yang boleh buat aku susah"


kalo korang la, besa dengaq tak ayat2 gini...mmg ada pon....

aku bukan ape....aku sendiri yakin ngan diri aku, tahap mana kemampuan aku...aku pon tau la takat mana aku perlu havoc atau tak...aku join senamrobik, tak buat betoi2 pon berpeluh2 jugak aku ni...mmmm..kalo lagi havoc aku buat , mmg mandi peloh aku...

mak aku sendiri tgk aku semalam balik dari tgk kengkawan aku praktis senamrobik pon, mak aku sempat cakap...

mak aku : mak nak join boleh kaa...?????(gelak2 dier)
aku : suke hati je...mak bukan kem pelajaran malaysia...mak kem buat kuih...akkakakak...
mak aku : ala ko join tak pe...korang import la mak...
aku : yaa tak jon la...yaa PENGKURUS...di buang daerah sementara...kakakka...tak leh import mak...kang mak lagi havoc dari kengkawan ya....payah....

mak aku sendiri pon tak halang aku join...sebab mak aku N en asbeen tau tahap mana kemampuan aku...aku pon tau aku pregnant...tak da kejadahnyer aku nak buat havoc2...bengong la aku....cian kot kat anak aku..kalo pepe jadi...kalo ada step@gayo lompat2, terbang2 bagai...tak da la aku buat...juz maching2 mcm biasa jaa .....

adoiiii aku mmg agak kalo aku G senamrobik tu mmg ada yang akan bersuara...tu pon nak kecoh..mau sihatkan badan pon tarak boleh kaa....kengkadang aku jalan laju sikit pon ada yang menegor...
"GAYA MACAM TAK PREGNANT"...adoi tu pon jadi isu kaaa.......

member yang join senamrobik ngan aku tadi tak kasi aku tukar baju reasonnyer ada praktis untuk pertandingan senamrobik esok...tapi aku cakap ngan dier....

"jemah...kiter kena sedar diri...aku ni PENGKURUS korang..ko ado....aku kena la tukar baju..ko tak pe la...ko join....aku tak join..mana boleh aku tak tukar baju..kang ada yang mengata...mulut org ni tak leh tutup...ado joo nak mengato bagai...mmmmm..lotih mak tau..."

kawan aku kata...
"biar la jemah....ko kan PENGKURUS...ko kena naik jugak nnt...ko kena ada di mana ada kiterorg...org main bola sepak cam tu gak kan...."

kakakakkakaka...amik ko aku smash...kuat pulok tu sore aku...semua diam jaa....

aku senang...aku tak kaco prg....org jangan sebok2 dok kaco aku...
sarang tebuan jangan di jolok...


p/s : KO ADO....

Syawal di Hemopathy Hassan, Bangi

Kejadian ni berlaku pada sabtu lepas...patutnyer aku up citer ni semalam ke, dua ari semalam ke...tp apo kan dayo....XTVT semalam yang buat aku tak sempat...
berkaitan dengan kes KAKIMU MENGAPA WAHAI ANAK

so aku ada la terjah2 blog si nad a.k.a MAMAzn ni...demo ni penah G kan...
so aku pon decide nak G ari jumaat tu..sebab dah mmg syawal sakit hari tu jugakkan...tp apo kan dayo 
nad a.k.a MAMAzn  kasi tau yang jumaat tutup...adoi...so G la ari sabtu....\

bila tibe hari sabtu....aku sampai sana pukul 11.30am....elok pulok time syawal tido..mmg melentok je la...mmmm....

haaa...ni dia...selaloo lalu je..kali ni aku yang masuk...N menunggu sekali...

korang boleh tengok la jadualnyer....

sekali ramai...mmg tak da tempat duduk la...elok pulok tempatnyer dekat ngan eskelator...mmmm...pastu pulok en asbeen amik kesempatan tau....

haaa..alamak..maafkan daku wahai abg si tecik...muka kamu kantoi pulok..muka layan je kena urut dek kerusi urut tu kan....

aku N syawal macam biasa mesti bergambo dolu...ni pon syawal sudah lalok...mau tido...mmmmm...

ni la kad pendaftaran dier....



lama jugak la tunggu...tak lama lepas tu aku jumpe ngan si dia...
haaaa....kalo korang tak kenai...mmg bukan blogger la..ni blogger tegar ni....jangan main2...otai weiii...

citer dier tak up 2,3, 4 satu hari mmg bukan dier rr...aku mmg tabik spring sama dier la...terbaik ni....kalo aku...tgk keadaan la...mmg B4 ni dah penah jumpe...tp tak sempat nak tegor sape...kali tu pulok lama la sikit...tapi aku mmg suke sama itu PAPAzn tau..terbaik...seb baik tak kawen ngan mak jemah....kakakka....sama2 kepochi ko...ko ado..kakkakak...mmg terbaik burak ngan PAPAzn ni...en asbeen yang diam pon suke burak ngan PAPAzn ni...ramah bonar...yang best,,...siap aku kau ko....ko ado...haa tu yang best...baru nampak mesra alam...haa....seb baik tak golak bosar2 samo2...kalo tak selamat tu...seb baik tak lama...sebab demo dah kelaparan...mau makan....



so far lepas  G situ...syawal makan ubat ok..N  so far jugak...setakat ni syawal nampak dah ok..cuma kaki dier sikit la bila bangun tu macam capik sikit..pastu jalan n larik..ok dah....

Berpeluh di pagi hari


Arini XTVT pagi ni B4 masuk keje....

- Bangun pukul 6am masuk dapur (deco2 tiramisu yang member aku order)
- 6.30am solat, lepas tu kejut syawal dengan suara UPIN IPIN....
-7.15am kuar umah hantar syawal N adam ke taska..
-7.40am gerak terus G Sek Keb.Presint 18(1) untuk senamrobik (1Murid 1Sukan)

Now..baru ada kat opis, lepas settlekan senamrobik + ceramah...join sekali jaa ngan bebudak tecik kat SEK tu..kikikiki...aku pon dah macam bebudak dah...kakkakak....

jap G ada praktis senamrobik untuk pertandingan esok....

aku?????????????????

jangan risau sebab aku tak join....mak jemah jadi jadi PENGKURUS...kakakkak...memastikan bebudak senarobik datang praktis N semua ok...

adoi....sekarang lepas update...mau buat keje...N pastu BW pulok...windu jee kat korang

Isnin, 9 Julai 2012

BZ sengal..tak panas kerusi aku arini

Arini BZ sesengalnyer la...adoi....hati ni nak tgk la sangat N BW blog korang ni...dah buka tau page blog korang...cuma mata aku belom larik2 laju baca setiap ape ynag korang tulih tu...

mana taknyer pagi je ada pegawai baru masuk...boss baru la terhegeh nak sign pagi ni..padahal aku anta last week memo penempatan kat atas meja...mmmm....1 hal, kena potostat, cop, masuk sampul, N yang best..arini aku jadi despetch...

mmg terbaik....hantar surat kat boss2 ni...dari tingkat 4 terus bedezuuuuss ke tingkat 14, tuwun tangga tingkat 13, tuwun tangga lagi tingkat 12, bukak pintu, tutup pintu, touch2 kad aku bagai..adoi...mmg kalo tunggu hari tu..mau beranak aku kat tangga...kakkakakak..padahal dalam bangunan je tu hantar...

bukan tak mo despetch hantar...tp demo2 ni LEM sikit...paham la kan...kena pulok benda urgent gini....tak tau la...adoi....

elok dah duduk tempat..ado laie pulok pegawai bertukar masuk....alahai...kena la "basuh2 sikit"...pastu potostat bagai...adoi...

ni baru dapat duduk...bukak PC...tgk blog korang tak terusik dek aku lagi..adoi....

tak aku usik sekarang..petang jap G aku usik K....


p/s : lapo....