Yang DiSaYAngi

Jumaat, 20 Julai 2012

pon..pon...pon...hadiah dah sampai

Tadi aku dapat msj dari BLOGGER ni....
nak jumpe...mau kasi hadiah...ok la...set jumpe alamanda..itu yang paling dekat n senang aku N BLOGGER ni nak ketemu..al maklum la transport tarak....transport hanya la 2 kaki yang sememangnyer banyak berkhidmat dengan aku...mmmmmm....

elok pulok bila dah jumpe....
tersama la pulok pakaian aku N dia...
pakai jubah ko...hitam lagi...kikikikikikiki...

tapi sape yang aku jumpe...
ni dia hhaaaaa...(gambo tarak sebab tak bawak Hp)
ni la dia..ALYCIA
ni 2nd time jumpe...pon kat alamanda jugak...N port yang sama...kikikikiki...senang kan kat situ je jumpe...lagipun ALYCIA bukan selaloo G alamanda...tak macam aku..dah macam umah kedua...opis la dekat ngan alamanda...umah dekat ngan alamanda...jalan kaki saja.....

pick hadiah je dari ALYCIA sempena aku menang GA kat blog dier...aku dah tak hengat berapa banyak yang aku menang...tapi tak la banyak sangat..mungkin 1@2 kot..kakkakak...tu pon lupa...

apo hadiahnyer..ni haa....
haaa ni dia...FM

siap ada Free Gift ko dari ALYCIA ....kan ALYCIA baru balik cuti2 G negara orang...Guangzhou ko...beh boh...mmg best tu.


cumill saja chopstick N GM gaungzhou....hohohohohohohhoo....suke.....

ni la keseluruhan hadiah GA + Free Gift....

TQ ALYCIA suke sangat tau....FM2 ni semua aku taruk kat opis...sebab kat umah..alamat selamat...di pecahkan N hilang/....takmo2..takmo....

mak jemah baru bergiat kumpul Fm ni...so sikit la dari yang mana penggemar tegar FM ni....

kikikikiki...sikit kan..terpaksa letak kat situ...kat bekas tempat letak PC...kkakakka..jadi la dari tempat lain..tak la org nampak sangat kan aku simpan...kang kalo aku ada yang  nampak..kang hilang pulok....


ape pon... TQ bebanyak ALYCIA


p/s : ngah menahan skait montot sebelah kiri + sakit belakang + sakit pinggang

Salam Ramadhan 1433H



Salam Ramadhan buat semua kengkawan Blogger aku...

moga Ramadhan kali ni mendapat keberkatan dalam diri...

1st time selama aku pose ni..aku terasa macam tak sabar nak tunggu pose..entah nape...sebelom liat je kot bila tau pose..mmmmmm


moga tahun ni aku pose penoh seperti 2 tahun lepas...

kalo pose penuh tahun ni..ni kali ketiga aku pose penuh...



tapi sadis tahun ni tak dapat 1st berbuka pose ngan MIL n FIL aku...mmm..dorang balik penang..kalo tak arini aku  balik....boleh tengok baju raya en asbeen N syawal..siap tempah kot kat KG...tak mo kalah anak beranak ni....


p/s : semalam makan banyak...pagi ni makan banyak lagi..sakit pinggang N belakang aku...

Gedixss Time - TQ CIK BOSS again

sambungan kisah dari MAKAN2 BESO - TQ CIK BOSS

sambil2 tunggu cik boss menjahanamkan duit dier....
kami yang lain G menggedixss kat luar...gayo macam tak penah datang je Kelab Tasik Putrajaya ni kan..kakakkak....tak pe sesekali menggedixs ngan kengkawan..ok jugak....

ko tengok...kakkakak...buruk benar perangai...ada ke kawan aku kata...
"weii..asal letak kuali kat perot ko..."

sengal tak sengal kan kawan aku ni...kakkakakka....
untuk kawan aku 
"ni bukan kuali la sengal..ni perot preggy mum 7month++ 30weeks...ko ado...kakkakakakka"

haaaa...dah nampak dah gedixsnyer kat situ....sikit2 lagi..sabar2....Luv U ko....

mula dah menggedixs...orang kat situ lalu lanag pon gelak je tgk kami...

mmg untung tau bawak ini dua mak orang...sebab mulut macam piranna...melantak tak hengat..kami la tong sampah seksyen Perkhidmatan..makanan tak abis..kasi kat kami...konpom licin ok...CIK BOSS kata camtu...kakakka

macam duta sos kimball la...tapi aku mmg suke ngan pic ni...

 gosiip tak ajak aku tau..mana la aku ni..tak da pon dalam gambo ni...
jap....
ni dia...alahai di nyorokkan rupenyer...boleh aku ni...



ni ape kes....kesnyer adalah....si member aku punyer adik ni punyer la payah nak bergambo...nak tgk kamera..susah sangat...sama la ngan akak dier yg pakai baju merah tu..adoi...aku menyakat la dier...mmmm...sengal...pon tak leh....sampai aku kata...kepala ko pon sama dah beso ngan peyot aku..lagi dier bantai gelak kat aku...adoiiii....


gambo kat bawah ni korang tgk la...ape yang lain yee..ngan gambo2 yang lain2 di bawahnyer...



kakakkak...sengal kan suraya ni kan....adoi tak padan ngan mak buyung...

main kejar2 pulok....

adoiii sentengnyer kain aku tu....

 kalo kiterorg jumpe....terus jemah tau...adoiiii....
 bajet hensem je mamat ni....mentang2 di apit...cer kalo aku apit...kalo aku..mau penyet dier..kakkakak

 haa.....CINTA PLATONIK.....korang paham ke maksudnyer...ko g la tanya ngan POKCIK GOOGLE
dier serba tau...

 maaf la...saya sudah senget...sebab kekenyangan

TQ CIK BOSS again....kamoo mmg best la BOSS....



p/s : mengah aku makan banyak..pagi ni pon makan banyak gak..adoi...tetibe sakit belakang aku sekarang ni...

Khamis, 19 Julai 2012

Makan Besar @ Kelab Tasik Putrajaya - TQ cik BOSS

Semalam aku ada mention yang ADA MAU BELANJA

so tengahari ni kami semua 1 Seksyen Perkhidmatan N mantan2 ke sini....
haaaa...KELAB TASIK PUTRAJAYA....mmg makan beso ni...jarang2 la nak dapat makan sini..tunggu ada yang belanja la baru makan...kalo tak mmg tak la kaki ni nak jejak ke sini kan....

bayangkan NASI GORENG KAMPUNG kat luar boleh dapat RM4.00 - RM4.50
kat Kelab ni RM9.00.....mmmmm...telan air liur aku...

tapi menu kami arini semua makan western..sebab kami semua kata...
"nak makan nasi, baik makan kat RASA, ALAMANDA atau CAFE kat bawah...kakkakak"

so ni la menu aku...
haaaa....air biasa je....
ICE LEMON PEACH - RM5.00

MEXICAN CHICKEN - RM 15.00


mmmmm...menu kengkawan lain./....lantak samo dierorg..yang penting semua amik western....

kan...aku tak tipu..semua western...

ni pon group kami jugak...mmmm....kami mmg amik 2 meja


so kepada kami bos...TQ ya CIK BOSS belanja kami..saya suke3....suke sangat ...
BOSS aku yang depan ni...bukan yang belakang...yang belakang tu menyebok je...

mmmm...jumlah semua sekali untuk 14 orang....ko rasa....teka la...teka....jom la teka.....



p/s : sementara cik boss G menjahanamkan duit dier..kami yang lain G menggedixs kat luar./....gambo..esok ak update ok...

Emas pon ada titisan ke????

Amat2 la berharga...

perasan membuak-buak tak sabar nak tunggu adik syawal ni kuar N bf dier secara eksklusif...insyallah....

boleh dapatkan untuk edisi bulan Ogos 2012
majalah PA&MA ogos 2012....

sangat menarik N berbaloi beli untuk bulan ni....yang penting edisi kali ni tebal dari yang biasa...


p/s : kenyang weeiiiii...nanti jemah up ok...

Dah tengok terus rembat


Citer ni mmg dah sangat2 la lama...ujung bulan 6 punyer cito...aku je tak up2 kan lagi...sebabnyer kemalasan tahap bergando...

Hari jumaat yang dingin...dingin la sangat..melantak je lebey....dalam keadaan gini...
sengal berselerak tempat aku....

time tengah sedap dok usha kat blog AHKAK INI dier nak letgo 1 baju....aku pulok macam suke...cakap ngan en asbeen N en asbeen pon kasi green light...truss zass aku email dier...N aritu jugak dapat...dah alang dekat sini kan.....

beli baju ape???????????
ni haaa...

bila aku dapat dari AHKAK INI ....terkujat aku jap..mok beso nyer beg....
padahal isinyer boleh je lipat kecik2 kan...

sekali ni la bajunyer...
baju ni aku suke sebab baju nursing wear....senang la...lagipun beso jugak boleh pakai waktu pregnant ni N bila dah bersalin nnt nak BF boleh jugak pakai baju ni..aku dapat...esok terus pakai bawak G Family day..kakkaka...gila gelojoh....

bukan tu je dier kasi...siap beli ngan dier ada free gift lagi....

haaammmmikkkk ko....AHKAK INI macam tau2 aku je yang tak da tabung...padahal dier nak kasi kat syawal..maap la kakak...tabung ni kasi sama jemah la...sebab syawal N abah dier dah ada tabung....kakakka....

suke tau....

AHKAK INI jugak bakal jadi mentor N tunjuk ajarku sifu untuk kelahiran kedua aku akan datang dalam meneruskan perjalanan hidup untuk BF secara eksklusif pada masa akan datang....

mentor ka...????mentor la....refer dari blog dier...kire mentor la ..apo daa.....

sape AHKAK INI 

ni dia....
cek pinjam sat no....

alahai aku tunjuk header pon korang dah kenai AHKAK INI
ke ada yang tak kenai....takkan tak kenai...otai ni...
korang saja kan nak kasi aku tunjuk muka dier yang cun macam aku..kakkakakka...haaaaakkktttuuuuiiitttt

meh tunjuk lagi...
eleh malu2 bagai..sebenarnyer mau tunjuk duit baru tu..kasi la sini sikit akak oiiitttt...

ni haa dia...
haaa..ni dia....
aritu jumpe..kejap je pon...main passing je...tak sempat nak jemah ngan dier...mmmm..dier nak cepat..aku pon nak cepat...mmg tak la jumpe..len kali la kakak yee....



p/s : tecik je weeiii akak ni...

Rabu, 18 Julai 2012

Lunch

motif???????????????????????????

saja taruk...semalam punyer lunch...cayo tak tak makan nasi...kakakkakak...

arini mau makan pe pulok erk....

egat mau dating sama en asbeen AYAM PENYET WONG SOLO....tapi nnt2 la...
kalo esok tak leh...sebab sudah di booking esok...bebudak opis mau makan besau kot....semua mmg tadak mulut je la...sebab ini orang...
BOSS 
aku ni mau belanja wei...siap dier tanya...
"sape nak aku belanja sempena nak pose"

gile sengal kayo ini boss ni....


p/s : mau lunch ngan boss..ko ado..??????????????kakakkakak

Baru teringat hari ini hari apa????

Tengah sedap2 dok buat keje ...elok pulak baru ter teringat akan hari ini....

HARI PERTUNANGAN KU ngan EN ASBEEN

kui...kui...kui...kui..egat jaa aku ni....


18 JULAI 2008

kikikiki...dah 4 tahun berlalu kan...mmmmm...lama tu...tu pon aku yang ajak tunang...ppuuuiiiii punyer tak malu jemah ni..alamat tunggu en asbeen sampai kot aku tak kawen...alahai...kakkakakkak.....

malu mengalahkan mak jemah...(soalan mak jemah malu ka...??????????akakkakakkakkak)

p/s : nak buat kijo balik...nanti up lagi entry...rajin bonar aku arini...

wordless wednesday - Again....syawal yafiq


Elok aku abis solat maghrib....syawal yang sedap dok layan upin ipin +makan kerepek...tetibe lepas je gantung telekung+sejadah....nampak gayo dier gini..adoi....abah dier lupa nak simpan bedak di tempat yang sepatutnye...abis la muka kamoo wahai anak....kakakakkak.....

1st time makan CHESSE NAN....percaya tak????

Weiiii asal entry aku pagi2 ni semua makanan ni weiii..adoi...padahal aku dah makan kot...
kakkakkakak....

ni kejadian minggu lepas...(punyer la pemalas nak up...this week baru up)
lepas training bebudak senamrobik....aku ajar...gilo la weeiii mak buyung ajor...kakkakak...ajar la sikit2, kasi sharp sikit pergerakan tu N mengurus demo2 ni...kakkakaka...malas aku nak up citer pasai senamronik tu..menyirap aku ngan juri...adoi...nnt la..aku ada masa N hati aku up tok korang....

************************************************************************

ni dia...member aku ajak makan...aku pon ok la..sebab tak penah makan....mmg lapar pontime...tp dok PK kenyang ke aku makan ni...aku try je la...En asbeen pon penah makan...bila try....mak....mmg ye la sedap...padan la kawan aku ni ketagih ngan benda alah ni..adoi....

kena pulok petang tu renyai2 hujan...pekena tu ngan milo suam + peyot mmg berkeroncong minta di isi...elok la pulok penat lepas senamrobik...mmg kena la..adoi...

dalam 3 org makan...aku org pertama abiskan...kakkakakakka...
sila la percaya weii aku tak penah makan...kakkakak...mmg jakon aku time tu...siap kawan aku kata...

"muka ko try chesse nan...boleh buat jadi hos JJCM la...kakkakakkakmmg muka nikmat+jakon"

gilo la..sedap la wei..pasni kalo G mamak lagi..mau order ni la...lagipon tak minyak macam roti2 yang lain kan....



p/s : 1st time makan pon nak up...yang penting pagi ni 3entry aku up kan tok korang...rajin bebenor ni...

Percubaan nak buat PAVLOVA...soalan boleh kaa?????

Tadi aku ada citer pasai Tiramisu
tak lupa jugak aku penah buat Oreo Chesse Cake jugak....semua hasil usaha aku menggodek blog kakak ku ini.... AMY a.k.a MAMATISYA 

So arini nak citer pasai niat di hati nak try buat ini...

PAVLOVA
walaupun bahan2 dier mmg tak banyak..N ramai jugak kata senang..N aku pon dah tgk resepinyer...
kat sini hCAHAYA CINTAKU ...siap gambo lagi ko..lagi senang aku usha kan...tp tu la kan...nak kena ada keyakinan nak buat benda alah ni...entahla...nak buat benda gini nak kasi org makan...pada aku..kena la buat sepenuh hati..kalo tak susah nak menjadi tu...

penah gak try buat Red Velvet...tak menjadi...adoi...


insyallah bila aku dah buat..akan aku up kan gambo yang sebenar kat blog aku ni ..ok.....

wordless wednesday - Tiramisu order Again

wooohhhoooo......



TQ sesangat kakak ku AMY a.k.a MAMATISYA
terbaik weiii...sejak2 aku try buat guna resepi kakak ku AMY a.k.a MAMATISYA
N bawak G opis....ramai la yang nak order.... + member mak aku pon order...

mana celah dier tau????????????
mesti mak aku...mak aku kan mak jemah jugak macam anak2 dier...kakakkakak...

pagi ni buat jugak...tp tak sempat nak amik gambo...TIRAMISU STRAWBERRY


p/s : banyak pulok berkata-kata...bak kata mak aku...aku jual murah sangat....RM35.00...dier kasi jual kat kawan dier mahal...so pasni mak aku suruh aku jual mahal sikit...sama ngan barang menjual N buat....kata aku..."BAIK BOSS"

Selasa, 17 Julai 2012

Warehouse Pureen Yang menyeksakan

Ari Rabu tu aku dah mention kan mak aku awai2 pasai terjahan aku ke Warehouse Pureen ni...
mak aku siap citer ngan aku pasai dier cakap kat kawan die....

" mak cakap ngan kawan mak...dier nak minta mak tolong dier buat nasi ayam banyak untuk jual ari sabtu tu....tp mak kata kat dier...TAK BOLEH SEBAB ANAK AKU DAH BOOKING AKU DAH....DARI BULAN LEPAS LAGI...DIER NAK BELI BARANG BABY...DIER MINTA AKU JAGAKAN ANAK DIER...terus kawan mak kata...OK LA...ANAK KO BOOKING KO ARI SABTU SIANG..AKU BOOKING MALAM..NANTI KO DATANG LA UMAH AKU..."

aku sendirik gelak2...mak aiii aku ni siap org sebok dok booking sana sini..sana sini jugak la sebokdok amik tempahan buat kuih la, mana nak jahit bebaju kengkawan aku tempah kat dier...tp demand ini olang..mau jahit baju kurung ja...kakakkakakka.....
****************************************************************************
berbalik pada tajuk asal...pukul 7.45am (syawal belom bangun lagi) kami dah gerak terus ke PJ SS19 sana nun...nak terjah barang BB punyer pasai kan...mmg dari time syawal dalam peyot lagi mmg kami suke terjah warehouse ni....selaloonyer WAREHOUSE MY DEAR n WAREHOUSE PUREEN...sebab barang BB kan...

sampai je sana pukul 8.40am...kami lalu kat depan gudang dier tu..mak aiiii dah penoh hamba2 ALLAH ni mengerumuni pintu pagar pureen tu...adoi....tapi takpe..bukaknyer pukul 10.00am...bak kata en asbeen..mana tau dier bukak awal ke...9.30am...jom G break1st dolu....kami pon melambatkan2 masa, G kencing la bagai, G melantak la....G gossip2 jap...selesai je pukul 9.30am abis semua tu...pon tak bukak lagi..tak pe...kami tunggu je la kat tepi2 tu...tapi aku heran la ngan dorang2 ni....
heran aku ramai sangat la hamba allah kat pintu pagar tu..bukan tak boleh pon tunggu kat tepi2 kan....sementara nak tunggu bukak tu...sanggup haa, yang pregnant, yang membawa anak, dengan ado mokcik2..adoi....berimpit2 bagai...tak hangat ke depa ni...adoi...macam la nak larik pureen ni..tak pon...macam la nak masuk tu ada had....adoi....bila pukul 10a. baru bukak...aku N en asbeen pon jalan la lambat2...bukan tak masuk pon..masuk je...mmmmm....

ya allah sabo je la...berebut2 nak amik paper bag pon bererbut...adoi...tu 1 hal....B4 masuk pon aku dah warning en asbeen aku awai2...

"abang minta maaf la yee kalo abang terdengar suara N ayat2 puaka dari mulut saya ni...saya ni sejak2 pregnant kali ni mulut mmg puaka sikit...maap la ye..."

en asbeen tergaru kepala je....sekali ko...demo2 ni berebut amik baju...bukan  nak belek2 tengok saiz ke hape....nampak je staff pureen tu lempor baju2 kat tempat baju..amik ko bertolak...di kautnyer semua baju masuk dalam beg...gayo macam nak beli semua...mmmm....time tu dorang2 ni tak PK dah...yang ada anak ke...yang sarat mengandung ke hape...semua sama...kena pulok kat aku..minta maap la ye....

"agak la ko nak amik pon....semua nak membeli...bukan ko sorang je...agak la sikit ngan org pregnant ni...egat batu ke aku bawak ni...main langgar je..main sesah tak egat...."

en asbeen terdiam tengok aku..dier pon pelok2 peyot aku..riso pape kan...yang bertolak2 kat belakang pon reda..abis dah kena sound...

elok tak lama lepas tu...kepala aku pulok di sesahnyer ngan kotak2 tak mana hala tak....mmg selamat la wei....

"mmg jalan tak pandang kiri kanan erk...."

hammmiikkkk ko..mmmmmm...adoi...last2 dapat la jugak...hasil rembatan yang tak hengat tu kan..mmg datang sini..mmg tak leh bawak anak2...payah....

dua plastik je...ada tu sampai 3,4 kotak..tak paham aku..sampai aku tgk ada yang memborong botol susu sampai 1 kotak..alahai....

semangat muka nak balik...redho dengar bini maki2 tadi..adoi...kikiki...siap dier kata...
"berani la awak ni sayang"

mmg silap banyak la aku kata..kalo ngan aku...kan...nampak je muka tak berani nak sound gitu..mmm..jangan di kaco sarang tebuan ni....

boleh je naik lif..."lambat" kata aku...naik tangga laju...mmm...muka redho je melayang RM310...kui..kui..kui...

alamak golap la pulok...tak pe la muka time ni pon tak semenggah...

yang berat2 aku kasi sama abang tecik ni..yang ringan je aku angkut...bijak tak..kakkakakka...

nampak tak tummy 7month++...kikikiki...macam tak nampak...ramai kata peyot tecik je....tapi pada aku 2nd pregnant ni mmg terasa besonyer...rasa penat yang boleh di gagah...kalo syawal dolu mmg terasa kuat..sebab peyot tecik je...senang nak gerak..kali ni agak lambat sikit bergerak....mmmmm.....

balik je terus G masjid putra amik syawal kat sana..sebab mak bawak dier G masuk kelas menjahit jubah kat sana...kikikikiki...saja mak aku nak angkut..bukan main suke lagi...

suke benar main kat situ erk....mmmmm......

p/s : tak abis kat situ je perjalanan kami..terus ke destinasi seterusnyer..konon nak abiskan sessi berjalan untuk 1 hari..sebab esoknyer mau rehat secukupnyer....balik kaki sakit..minta en asbeen urutkan..ni akibat kena tolak menolak la ni...