Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 Julai 2012

Chocedate - yusuf taiyoob

B4 puasa menjelang aritu..aku ada beli something yang mmg aku teringin nak try...

ni dia....
Chocodate yusuf taiyoob...orang lain dha berkurun rasa..aku baru nak try...kakkakak...sebab mahal kan..lagi pulok aku ni mmhg lambat sikit nak makan kurma ni..ape jenis kurma pon.....

yang sebaba coklat...aku try la...


ternyata mmg sedap la..dalam dier ada almond..bukan bijiknyer...mmmmm..

walaupun coklat, tapi aku still lambat lagi aku makan ni..takpe..la makan je la...


p/s : banyak pulok entry arini aku buat

Kes abah mendajalkan Syawal...

aritu aku ada kasi tau kat entry ini , syawal di dajalkan oleh abah dier...korang tau ape yang abah dier buat kat dier di malam  hari itu, lepas berbuka...mmmmm...

aku dok la iron baju kat dalam bilik..aku dok dengar 2 beranak ni dok gelak2..macam nangis pon ado..aku kuar2...

kakakkakakakakkakakakakkakakakkakakakkakakkakakakakakkakakaka....

 walaupun aku selengge dok kena kan anak aku..tapi tak la samapi terPK nak buat gini kan...
kakakkakka...sengal wei laki aku ni...aku ape lagi...

"jap abang..sy nak amik kamera.."

aku larik amik kamera...lagi si syawal ni menggelupur..kakakkak....


 tu yang blur gambo....
adoi....


 kakakkaka..sempat lagi tgk iklan ok...maap..umah berselerak akibat 2 beranak tu gusti dua...


sempat tu tgk upin ipin....punyer la susah dier nak duduk...mmmmmm...


macam2 laki aku ni...punyer perangai mendajalkan anak, kalah aku..kakkakakkak...

p/s : alhamdulillah sampai sekarang masih berpuasa...

Persiapan semua dah tersedia

ALhamdulillah so far buat masa ni mmg semua persiapan semua dah settle...
persiapan raya tahun ni..juz baju en asbeen N syawal je yang vogue lebey sampai G tempah...aku je beli ala kadar, janji sama kaler....tahun ni jugak NO KEREPEK n KACANG2...sebab takut jadi macam tahun lepas...asik la tak abis..pastu tak tau mana G...mmmmm...kuih raya pon 2 jenis je aku amik...mmmm...en asbeen aku tak tau...tapi aku dah pesan jangan amik bebanyak...mmmm...

itu pasai persiapan raya...

kali ni jemah nak gossip ngan korang persiapan ni,.....

semua dah tersedia dari segi persiapan untuk aku lepas bersalin N untuk adik syawal ni....semua dah ada...
tak lupa jugak pasai stock susu untuk adik syawal ni pon dah settle..ape yang perlu....yang selebihnyer...barang2 keperluan antara syawal N adik dier....


dok la PK guano la nak taruk kasi muat ni...mmmm...punyer la aku masukkan..aku kuarkan....mmmm..apa pon tak boleh....last2..


berjaya jua akhirnyer.....mmmmm...baru boleh tutup pintu ni....

tak lupa gak...akak aku..ADAMNIGINA kasi ni...

CLOTH DIAPERS....mmmm..akka aku dah lama beli untuk si adam tapi agaknyer 'M' dier lagi beso dari aku...so dier simpan la...N dier kasi la kat aku yang sememangnyer bersungguh nak kasi kat adik syawal ni....

alhamdulillah semua dah ok...juz pampers untuk NEWBORN..(sikit je beli...nak belajar guna CD lak pastu)
N minyak2 telon untuk adik syawal..tak lupa untuk syawal jugak...syawal punyer pon dah nak abis dah...lama pakai..tak penah missed aku N en asbeen taruk kat syawal...naik lali dah dier ngan telon ni...

tak lupa gak kat sini aku nak say TQ, nak cium korang laju2...N sayang korang ketat2 yang betoi2 kasi aku jadikan demo2 ni inspirasi aku untuk meneruskan perjuangan sebagai ibu yang berkerjaya..(kerjaya la sangat)
sebab demo2 ni banyak aku kaco2 demo kat FB terutamanyer , bertanya camne CD ni...CD tu, perah susu la bagai kan...mesti demo2 ni dah buhsan...padan muka demo..sape suruh kawan ngan aku...kakakka...

tak lupa gak kat ahkak ni...baguih weeiii siap comment kat etntry aku dah email...aku lak pelik..ape yang aku minta kat dier email ni....rupanyer email tentang panduan penyusuan  jugak....
baguih akak ni...tak minta pon dier kasi..baguih ni...mmmm....

selain tu pon mmg aku ada beli ni...



tak lupa jugak pada kengkawan blogger aku yang sememangnyer kat belakang aku bagi semangat untuk teruskan niat aku ni..mmg niat ni semakin tebal dalam diri aku ni...mmmm....jangan risau aku tak lupakan korang..korang mmg bakar semangat aku tau...kire korang belakang aku...lepas en asbeen la..kire belakang aku en asbeen..pastu baru korang..kakkakakakka.....

usaha ni pon setelah jua aku N en asbeen  kire2 bersih bulan2 gaji yang dapat setelah di potong sana sini ngan bil2 kekal bagai...so mmg perlu la aku teruskan niat aku ni..yalo aku N en asbeen ni kerani cabuk je pon kat sektor awam ni...gaji pon takat mana...mmg la bonus sana sini...pelarasan bagai..tapi dah potong2...takat mana la pon dapat...so mmg kena la semua ni...


p/s : peyot berbunyi keroncong..BB ok so far aktif jugak..tapi tak la seaktif semalam tendang2 bagai..tp still ok...tapi lapar...kalo berbuka pon tak tau makan ape ni...mmmmmmmm....so jemah taha je...sebab jemah tau BB n jemah mmg ALLAH kasi kekuatan kat kami berdua untuk menempuh hari ini...

Alhamdulillah di beri keistimewaan



apa keistimewannyer..macam2 pon...semua orang tau...

tapi ini mmg aku suke...tadi aku G bank islam mau tukar duit raya ....kikiki...suke je bau duit baru ni....
mmmmm...sampai je kat bank tu tadi....aku masuk...makkk aiiii ramainyer hamba ALLAH nak tuko duit ni..adoi....mmmmm...nak tak nak kena la beratur....

member aku dah berdezuuuppp naik kat kedai atas sebok nak beli surat khabar...
dier pon egat nak tuko duit gak..tp dok PK nak tukor brapa..mmm..lantak sama dier...

elok je aku baru beratur, tetibe aku terperasan sorang staff bank islam tu dok usha baik je kat aku ni..pehal lak usha semacam minah ni...terus dier kuar...dier datang kat aku...katanyer...

"puan..puan nak tukar duit untuk duit raya kan....meh saya tukarkan...puan tak payah beratur...mengandung kan...."

aku pulok terpinga-pinga...terus cakap...
"ehhh...tak yah la..takpe..sy ok beratur...takpe ke..."

orang keliling dok pandang aku....

terus dier kata...
"takpe....puan keluar dari barisan..puan duduk dulu...meh saya tukarkan..."

terus dier amik duit aku...adoi..malu pulok aku kat demo2 yang beratur tu..mmg aku tau aku pregnant...tapi aku PK yang aku still boleh beratur lagi....mmmm...takpe la rezeki aku N BB kan...kikiki...

1min lepas tu terus dier kasi kat aku....sinyummmmm kasi lebar la kat staff tu..kikiki...siap boleh sangkut sinyumm aku tu sampai ke telinga...kakkakakakak.....

ni la duit yang aku tukar tu....
TQ BANK ISLAM

alhamdulillah dah selamat sampai kat tangan aku....

terus aku zassss naik ke kedai surat khabar kat atas..member aku terkezutt tgk aku cepat sangat...
aku pon citer la....

terus kawan aku kata...
"minggu depan kiter G la..ko tukarkan..cepat sikit..."

aku jawab...
"sengal dowh..."


so kepada EIMA...ko dah tukar ke...G la...bukan ko selaloo cepat dari aku kaaa....

alhamdulillah ...ni la rezeki allah..alhamdulillah di beri keistimewaan ini..

ibu sayang kamoo ketat2 BB...

p/s : alamak lapar la...mmmmm....

Muntah di pagi hari...Guano ni??????????

Pagi ni sahur seperti biasa....tapi tak makan nasi sebab macam tak mo makan nasi pagi ni..tak tau nape...dah siap2 kan sahur...aku N en asbeen sahur..mak aku membongkang tido lagi...dier mmg tak join kami sahur...mak aku pukul 5.15am baru nak sahur..time tu pon aku N en asbeen  dah selamat melantak dah..kikikiki...

tapi pagi ni juz sahur popia crabstick mamalyna, banyak wei...10ketoi untuk aku je...pastu tambah lagi 5 ketoi so pagi tadi...15ketoi aku makan...dengan roti gardenia cicah sambal ikan bilis selamat aku sental...tu roti syawal sebenarnyer...tinggal suku je aku sental tadi...konpom syawal carik roti dier petang ni...kakkaka....tak lupa jugak dengan susu anmum...mmg kena minum..kalo tak mmg lapo la aku N anak aku ni..at least ada sampingan untuk anak aku...N tak lupa jugak kurma....mmmmm..ok la tu ganti ngan nasi kan...banyak gak aku makan...kalo makan nasi pon, kengkadang aku ++ gak ngan benda2 alah ni...kakakkakak....

tapi pagi bangun je dari tido balik jam 6.50am, en asbeen kejut...aku mandi macam biasa, cuci muka, gosok gigi, semua la...last perkara tak di ingini berlaku...adoiiii....


haaaaaammmikkkkk ko...
banyak macam ni la kuar pagi tadi...aku konon tak mo la kuarkan...walaupun dah terasa kat tekak ni...tapi tak leh nak tahan...kuar sangat la banyak...kire segala isi makanan yang aku makan tadi semua selamat di kuarkan...sampai merah mata aku...aku terus bukak pintu minta en asbeen amikkan benda alah ni...

untuk hilangkan rasa bauan muntah tu....tak muntah pon aku guna gak benda alah ni..kasi segar sikit...tapi dah abis...minta la amik yang baru...mmmmmm...geleng kepala aku tgk muntah tu...aku suruh en asbeen G tanya mak aku kat luar..sama ada aku boleh puasa atau tak arini...????????


mak kan...konpom dier boleh jawab....

en asbeen datang kat aku pas abis mandi+solat...dier kata...
"mak cakap, awak muntah tak sengaja walaupun banyak, takpe boleh puasa...tapi kalo tak larat mak suruh bukak je....tapi mak kata , pose je....boleh..."

itu la kata mak aku...mmmmmm....so mmg aku kondifen ngan mak aku ni...aku teruskan niat aku nak berpuasa pada hari ni...selain tu mmg aku mohon doa moga ALLAH makbulkan doa aku, kuatkan aku N anak aku ni moga kami boleh tempuh hari ni dengan baik tanpa bekal dalam badan...mmmm...

cian gak kat anak aku...tapi buat masa ni mmg aku masih kuat lagi..tgk la tghari ni guano kan...


p/s :check up semalam, paling cepat N memberangsangkan....mak jemah suke

Khamis, 26 Julai 2012

31week check up - byer kengkawan

tengah tunggu en asbeen mari....nak bawak balik umah sat...nak tidoq...pastu pukul 2pm terus bedezuuuuppp ke klinik kesihatan presint 9..mau check adik syawal ni...

hapefully everything ok...
(pandai aku speaking omputih ni...kakakkaka)

harap2 jugak la HB n berat aku maintain baik je macam last month...bila amik HB ni 1 je aku kekalkan...jangan cuak...maintain relax macam tarak ape2 berlaku...yela..jenis yang HB selaloo ke atas tak mo tuwun2 mmg best...jenis macam aku ni payah la..asik tuwun naik je kan....mmm...
kejap la nurse tu pen hitam, kejap la pen merah...mmm...seb baik la pen tu di lekatkan berdua...mmmm....

so far pose hari ke-6 ni masih semangat...cumanyer 2hari lepas aku lupa telan vitamin..haaaammmikkk padan muka...tapi aku kekalkan tak minum teh...minum milo...

aritu terlajak minum teh...haaammmikkkk HB low..padan muka ko suraya....

so pengajaran la ni.kalo tak mmg alamat aku pelawat tetap klinik p9 la 2 minggu sekali ni...tapi tak lama pon..pasni mmg kena la rajin 2 minggu sekali...yalodah dekat2 ni kan...tinggal 5minggu je lagi...mmmm...


so lepas G check up, singgah PARAM sat...juz mau laksam/...tarak yang lain...N singgah jualan...juz dutch lady...tarak yang lain..cayo la...tak mo semua tu...semua dah settle barang rayo ni...pastu balik amik syawal N adam...


byer kengkawan...


p/s : entry korang petang ni aku terjah esok pagi K....petang mak jemah on9 FB...G terjah la...kakakka

Jumpe blogger dalam AL-QURAN?????????

Ada ke jumpe blogger dalam al-quran...pelik tak?????

tak da yang peliknyer....dah 2, 3X aku selaloo jumpe....
ni dia....yang aku maksudkan....


tadi aku tadarus jap dalam pukul 10.30am tadi....tengah dok syiok2 bertadarus sekali aku senyum sorang2...kawan aku tegor...

"ko pehal senyum2..."

aku balas la..
"aku jumpe blogger...kakkakakka"

bukan ape pun....

aku jumpe nama UYUN a.k.a CUTEMUM

sebelom ni aku ada publish jumpe nama dier kat surah yassin ayat 34..setiap kali aku baca yassin...bila sampai ayat 34 tu..mesti aku senyum sorang2...kikikikiki...aku egat nama dier kat surah yassin tu je..ada lagi....tadi pon jumpe kat surah mursalat ayat 41...kikikiki...tu yang kena sound ngan member sebelah tu senyum sorang2..kakakkakak...adoi....

mmg 1st time aku tau nama dier...dalam otak aku mmg PK...
"Uniknyer la nama dier...mmg tak penah dengar.."

mmg la tak penah dengar..abis selama ni asik baca, bukan nak mendengar..hammmikk ko ..padan muka suraya..kakkakakka....mmmmmm.....

kire lepas ni aku mmg noted la...nama UYUN a.k.a CUTEMUM ada dlm 
surah yassin ayat 34 N surah mursalat ayat 41....

maksud dier....MATA-MATA AIR

try la korang carik....mmmmmmmm...

p/s : aku kuar dari bilik perbincangan lepas tadarus...baguih demo ni kata nampak nur..kakkakak

Kamoo buat pe wahai Anak

petang semalam turn en asbeen masak...sebab aku request kat dier tak mo berbuka puasa ngan nasi..dari ari 1st sampai semalam hari ke-4 asik la nasi..tak leh terime ni...mmmm....tapi nasi N lauk tetap kena masak, sebab 
en asbeen N syawal ni tekak melayu....sebok la carik nasi lepas berbukanyer...syawal..kami berbuka dier pon sebok orang pertama G kat kerusi, sebok carik nasi..mmmmm...

so sementara en asbeen bersilat masak mee bandung dier yang da'best tu...aku pon teman syawal tengok upin ipin kat komputer area ruang tamu...aku sesambil tu lipat baju +layan America Next Top Model (ANTM) 
Cycle 18.....tetibe aku tengok syawal diam je kat depan aku...dok tertunduk-tunduk...ape yang dier buat....

buat ape wahai anak....

ooooo....ngah menconteng...selamat la buku upin ipin dier tu...mmmmm....bulat..bulat...bulat..kakkakak...

siap bercangkung2 bagai haaa...buasir karang.....duduk sayang..tau la awak excited nak menulis...

ok fine GIGI...bila nampak GIGI tu senyum2 nampak gigi dier yang cumill tu...mmg cantik tau senyum si syawal ni...makin besar budak tecik ni..makin cumilll la dier ni....

apo yang sebenarnyer aku tulis wahai anak....dari tadi semangat sampai tak pandang ibu....

ok fine...019...kakkakakka..macam tau2 je pangkal no fon ibu N abah kamoo 019...kkakakkaka....semanagt ko bulat2..bulat2...sebab di selaknyer huruf O..kena la...


alhamdulillah ada minat nak menulis kan...mmmm...tapi kasi pensil....kasi pen...selamat kat tempat lain, kat muka...silap2 ibu dier hijau...abis syawal...kasi crayon...mmmm...kejap je la dier guna...last2 di korek2 crayon tu sampai tumpul...pastu abis tangan N kuku warna-warni...mmg kena hijau la ngan ibu dier..kakkakak....



p/s : tu baru hal petang...belom abah dier dajalkan dier malam tu..aku tukang amik gambo...kakakkak

Rabu, 25 Julai 2012

TQ kengkawan...sayang kamoo laju2...



khas untuk kengkawan yang comment kat ENTRY INI

yang tak comment pon aku sayang kamoo ketat2 jugak la....
sebab korang baguih  bagi aku semanagt N info serta kata2 perangsang untuk aku...ni la untungnyer kalo berblog ni..kengkawan ada je kat sisi kasi sokonngan...kire ni sokongan extra la berbanding dengan en asbeen...walaupun hari2 muka dier ketat je...tapi hati dier mmg sayang mak jemah ketat2...sebab tu dier pon nak jadi BFF mak jemah macam kengkorang ni....



insyallah doa N kata2 semangat korang serta niat di hati aku tercapai...kalo tercapai, korang la aku akan joyahkan....jgn riso ok...korang mmg naikkan semangat aku sampai tengahari ni kuar opis G dating je ngan en asbeen...

G mana???????

nanti jemah kasi tau...saje nak kasi kejoyahan korang meninggi...kikikiki..

p/s : perasan tak aku tarak down dah dari kata2 aku ni...kikikik

Menuju Apa yang di impikan....BERJAYAKAH?????????-BF n CD

Apa yang aku impikan...?????????????
untuk anak kedua ni mmg aku ada pasang niat..N aku harap ini semua bukan hangat2 taik ayam....
tapi aku selaloo PK yang MAMPUKAH AKU untuk seeksklusif ini untuk 
benda ni...


dan jugak ini....


kalo dari segi breastfeeding secara bergilir-gilir dengan susu formula tu aku tau aku mampu sebab time syawal pon alhamdulillah aku BF dier sampai setahun tujuh....tapi bercampur susu formula la....

tapi untuk anak kali ni...(adik syawal) mmg aku dah pasang niat untuk BF secara eksklusif  untuk adik syawal ni...tapi aku selaloo terPK mampukah aku...tu aje...aku takut aku tak mampu...walaupun aku ada niat...aku sebenarnyer perlu jugak sokongan kan...aku siap cakap ngan en asbeen
"saya kan bang takut saya tak mampu nak buat...nnt bazir je beli semua ni...boleh ka aku selaloo remind saya..mcm bila tibe time abang call...SAYANG G PUMP SEKARANG..SUSU UNTUK ANAK...ok kaa...kikikiki...at least tak de la saya lupa2...tak pon saya takut...saya egat nak pump..tapi saya dok PK "NANTI...NANTI" asik la tangguh2...guano..kalo gitu..tu yang takut tu...."

korang tau en asbeen aku kata ape....
"ala awak set alarm la kat HP nak pmup...baru la awak egat..."

itu kata en asbeen...tapi di saat ini mmg aku perlukan sokongan dari kengkawan N terutama en asbeen...sokongan yang maksud aku tu ...yela...jgn la dah tau aku kengkadang merungut tanpa sedar tu...jgn la nak kondem macam2 seperti gini...

"tu la kan dah kata...sebok jugak nak full2 gini...pastu merungut..."

kalo gitu mmg payah la kan...aku ni bukan jenis yang suke sangat org marah@kondem aku semacam...kalo aku betoi ngan niat aku...kena sokong...kalo aku termerungut tanpa sedar tu....jgn la tambah minyak lagi...kasi la kata2 peransang bagai....baru ok sikit....tapi mmg itu la niat aku B4 adik si syawal ni kuar...mmg aku inginkan penjimatan dalam keluarga aku ni...sebab cukup la duit banyak melabur pada si abang je....tak mo si adik jugakkan...yela kena sedar la kami ni tak la semampu mana pon...

so buat masa ni ada duit untuk beli barang2 ni ok la...

tapi ada pulok suara2 hamba ALLAH ni...adoi....bila aku tanya kat dier pasai CD ni...boleh pulok dier kata...

"eh...ko nak guna CD...rajin ke ko ni..aku tgk macam tak rajin je....malas je aku tgk ko ni...boleh ke???"

adoii terus down...kasi la suport wahai kawan...adoi....muka aku mmg nampak mmg MUKA PEMALAS SANGAT KE??????

aku cakap ngan en asbeen...senyum je dier...kata en asbeen
"awak tu kalo rajin mmg tak hengat dunia awak, semua benda awak nak buat, yang tak perlu pon nak buat jugak...sampai sakit badan pon sanggup...tapi kalo malas tu datang tak leh kata ape la...tp so far sy tgk ok je..balance rajin N malas awak tu...tak yah kisah ape yang dier nak kata..sebab dier dah guna kan...."

tetibe kawan aku sowang ni boleh pulok kata...
"ko dok beli2 ni...ko tak takut ke...mana tau ko bersalin nnt, susu ko tak da...."

adoiii...sajo la demo2 ni...

aku harap aku dapat memenuhi impian aku...ammminnnnn....




p/s : harapan dan doa seiring dengan ape yang berada dalam hati aku ni...

Selasa, 24 Julai 2012

Lega bila dapat SUHU BILIK


tadia ku ada ngadu kat entry ni SEJUK MEMBEKU

so aku terus bedezuuupppp balik ke kampung halaman yang sekangkang kera je ngan opis aku tu...balik je...terus bukak tudung pelok bantal, letak kepala kat bantal...lena tak hengat dah...mmmm..nyaman je rasa...mmg lena sangat2...mmmm...ok la dapat sejam kan...

1.45pm en asbeen kejut aku dari tido...suruh solat....
en asbeen tarak tido sebab dier balik umah komik kat tenet la di cariknyer...batal kat katil pon tarak pandang dah...sempat la aku berjemaah ngan en asbeen...setelah sekian lama tak berjemaah ngan en asbeen...aku ingat last B4 syawal lahir....mmmmm..mmg hari2 kiterorg berjemaah bersama....

terus segar bijik mata di kejut gitu..mmg lena tak hengat ape2...sampai en asbeen kata...
"awak tido tak gerak2...riso pulok saya.."

kakakkaak...selengge...sampai je opis muka segar bugar...macam baru dapat NUR gitu...kakkakakka...
nak menaip pon mmg laju giler sekarang ni..terbaik...sampai opis...terus sarung sweater+jaket...tak mo terlalu sejuk...mmmm....apo kan dayo aircond kat opis ni dah di selaraskan semua sama...dah ngadu pon sama je..mmmm.....

mak aku yang dok sebok potong kain pon terkezut tgk aku balik....



p/s : muka bersemangat petang ni...tapi niat di hati hari ni berbuka tak mo makan nasi...en asbeen tak boleh hidup tanpa nasi...sama la syawal....aku ok...guano ni???????

Semua Tema Purple ko...

Tadi aku kasi entry pendek je pasai TEMA PURPLE

tadi aku naik..macam biasa la dier punyer aturcara yang sememangnyer aku dah jangka N biasa di buat setiap perhimpunan bulanan sebelom ni...tapi kali ni kena bekerja la pulok menolong BOSS aku tu...mmmm...sebab dier tau dier sebok+susah...dier mmg akan cari anak2 buah dier N menjahanamkan anak buah dier ni..bukan aku je..semua...kakakakkaka....

korang rasa aku ikut tema tak....

ni bukan aku....ni kengkawan sengal aku ni...

haa.baru aku...mmg ikut tema la..purple N grey...mmmm....

yang best kali ni dapat door gift tau....suke3...door gift pon warna purple jugak tau....
tapi apo yang ado dlm door gift tu...

paper bag ni leh wat bawak G carrefour ni beli lauk ari sabtu...kakakkaka...

kurma, jadual waktu imsak, iftar N waktu solat untuk wilayah KL n PUTRAJAYA n aturcara

haa...yang ni best....kipas home made N sikit la cenderahati tu kan....semua home made..mmmm...menarik tau....

tapi ok la....


mau balik umah la tengahari ni...mau rest kat umah, semalam check inn kat surau, tak da port nak tido..memasing dah rembat tido atas sofa...so aku mak yung ni tido la bawah..kat lantai beralaskan bantal ikea  merah N shawl aku selubung 1 badan...mmmm..still sejuk, sampai tak bermaya aku...arini pon sama...mmg opis aku ni aircond tahap gaban punyer sejuk, sampai nak beku keras aku kat dlm opis ni...tu yang nak balik rest kat opis..semalam tido kat surau pon balik umah sakit belakang sangat2 sampai tak leh nafas..agaknyer sebab landing atas lantai kot...nak wat guano..takkan nak halau demo2 yang landing baik punyer atas sofa tu tuwun bawah semata aku kan....tapi kena la paham kot...kakakkakak..selengge aku....


p/s : arini macam agak tak larat untuk pertama kalinyer selama pose ni sebab sejuk+tak kenyang sahur tadi, padahal nasi N susu anmum+sakit  kepala+BB asik buat kick boxing...

Tema purple gitu...

Hari ada perhimpunan bulanan anjuran pegawai ekskutif BPSM, KPM...

bukan main lagi...siap tempah baju semua sama tema purple gitu...kikikiki..aku tarak la...so kalo yang mana aku dah BW orang awal2 pagi, baguih la....kalo tak mmg tengahari2 jap lagi la ye aku BW korang....

mmmmmm......




p/s : asal pulok arini terasa lapar pulok..adohai....

Isnin, 23 Julai 2012

"LUNCH" dengan tadarrus

alhamdulillah tengahri ni nama aku di senaraikan untuk sertai tadarrus al-quran kat opis aku...

insyallah kalo tak fenin2 kepala aku tengahari ni...check inn la aku kat kelas tadarrus tu...tp kalo fenin tak hengat mmg selamat datang ke surau aras 3.kakakkakakaakk....sebab ngah sakit pulok kepala ni...adoi....agaknyer sejuk kot aircond ni....dok sebok la buat keje...tambah ngah update blog lagi..semua la...tu yang lesu je nak masuk tengahari ni..

insyallah aku kuat kot ....


p/s : tak sabar pulok nak balik umah MIL ni...mau makan ape yang di idamkan....

Doa untuk ibu mengandung N kandungan


So far ini yang aku amalkan pepagi aku sampai opis...sebab aku letak je beg, duduk depan PC mmg dah terpampang doa ni depan mata aku....at least aku akan buat pepagi B4 buat benda lain....kalo lupa, bila aku egat time petang @ tengahari aku buat...

alhamdulillah jugak...mmg aku N en asbeen dah amalkan B4 BB dalam peyot lagi kami 1 family B4 tido akan bukak bacaan al-quran kat laptop bagi syawal dengar N tido tenang...sejak syawal kecik lagi...ni semua nasihat abg ipar aku, MIL n FIL aku....even sampai sekarang kalo tak bukak rasa macam sunyi je bilik n rasa tak lena je tido..syawal pon sama..

aritu 2, 3 hari line tenet problem....mmg tak leh bukak bacaan al-quran, sebab bacaan al-quran link dengan tenet...mmmm...so mmg tak lena la syawal tido...bukan dier je...BB pon asik meragam je dalam peyot ni sampai aku pon tak lena tido...mmmmmm....
aku N en asbeen asik la mencari CD yang sesuai untuk kami masukkan dalam laptop....

akhirnyer jumaat lepas baru ok line tenet....so malam tu syawal, en asbeen, aku, N BB tido dengan lenanyer...alhamdulillah....agaknyer BB rindu nak dengar bacaan al-quran kot...kikikikiki...pada fikiran aku la...

moga BB pon ok sampai dier di lahirkan ke dunia ni...ammmiinnnn....

p/s : lepas sahur layan citer best gile.

Hari ketiga Berpuasa sebagai ibu mengandung


Alhamdulillah pagi ni hari ke tiga aku berpuasa penuh sebagai ibu mengandung yang usia kandungan 
7bulan ++ @ 30weeks...mmmmmm......

apa rasa ??????????????????????

macam2 rasa....kikikiki...tak la....so far dua hari cuti ni mmg plan berjalan lancar, ape yang di fikirkan dalam kepala otak ni mmg menjadi....rehat waktu pagi sampai ke petang...N 4.30ptg start masak N abis masak sampai pukul 6ptg...basuh baju, sidai baju, lipat kain, iron baju en asbeen selama seminggu....ok settle untuk hari sabtu...untuk hari ahad pon sama jugak...so far..pada aku kalo puasa time keje tak rasa sangat sebab bekerja kan...time cuti ni selaloo nyer rasa letih N asik la nak makan...tapi so far kali ni ok...mmg ok...

BB pon tak meragam dalam peyot ni..baik je....gerak aktif jee,...tapi tak la sampai lapar kan....berbeza dengan waktu mengandungkan syawal seawal usia kangdungan 3bulan++...mmg terasa perit sikit...lapar je...lembik je aku....tapi aku gagahkan diri pose penuh sampai sebulan...

tapi kali ni alhamdulillah mmg ok...sahur pon mmg aku dah bekalkan untuk anak aku, nasi untuk dimakan, vitamin2 semua, N susu anmum+anlene coklat...alhamdulillah..BB mmg tak meragam sampai ke petang....

aku riso jugak kalo BB meragam sama macam waktu preganantkan syawal dolu..so far alhamdulillah...BB tau ibu dier nak melakukan ibadat....




p/s : rasa semangat je pagi ni...