Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Ogos 2012

nak cari nama..nak carik nama....

Pregnant kali ni agak buntu nak memikirkan nama ape yang sesuai untuk adik syawal yafiq ni....
entahla...mungkin sesetengah orang last minit baru nak carik nama..ada gak...dah bersalin baru nak carik nama...ada yang mmg dah carik nama siap2...mmmmmm....

tapi pada aku better carik nama siap2 pastu kalo dah bersalin nnt, kalo tak berkenan atau sebagainyer baru ubah nama lain....tapi kali ni aku buntu la nak carik nama yang baik untuk adik si syawal yafiq ni...mmmm....
adik dier dah scan 
Baby Boy...

tapi kalo ada keajaiban dari ALLAH..kiter tak tau kan..DIA yang tentukan segalanyer...mmmmm....
so nama tak pilih lagi...aku nak carik nama yang ada maksud dari segi 

 *kesihatan
*penawar

korang boleh ke tolong aku..kalo korang rajin la...carikkan nama yang ada maksud sedemikian....


p/s : dah beku tahap gaban la dok dalam opis ni..nak bekerja pon lemau

Rasa tak kenyang bersahur minggu ni


Minggu ni minggu kedua umat islam seluruh dunia berpuasa...

sejak2 aku pregnant ni mmg aku kena makan bagi kenyang..kalo tak payah..asik la nak carik makanan kan....
lagi2 bila time puasa ni...mmg konpom kena bangun sahur N bersahur N makan yang secukupnyer untuk bekal tenaga BB n aku..

Tapi minggu ni aku rasa tak kenyang N tak lalu sangat je nak masuk kat tekak makanan ni time sahur...aku pon tak tau nape...tp mmg aku kena bersahur demi anak aku...

tapi bila naik waktu bekerja aku terus berdezuuupp lapar..adoi..padahal minggu pertama puasa aritu..semangat aku...kengkadang rasa lapar..tp aku tahan...aku selaloo cakap ngan anak aku dlm peyot ni..
"anak ibu...sihat2 duduk kat dalam tau..kiter kena jadi orang yang kuat...baru la sihat..takpe..ALLAH tu paham akan keadaan kiter..tapi kalo anak ibu lapar tak tahan, ibu berbuka demi anak ibu tau..."

terus tak tendang2 sudah...mmmmmtapi letih sikit la...pastu minggu ni pon mmg aku agak keletihan gak....
lemau je rasa....bukan sebab monday blues, wordless wednesday ape la bagai kan....

bila tibe berbuka pon bukan nak makan sangat..pastu tak abis...mmmm...pastu malam tu rasa letih je...adoi..tak mo letih2 gini...susah aku nak bergerak N buat kerja nnt...

p/s : moga aku ada semangat N tenaga kembali cergas...

Khamis, 2 Ogos 2012

pon..pon....acik dah sampai ni

pon..pon..pon....acik dah sampai ni....

tengah sedap2 dok aku bekerja ni...tetibe ada yang panggil nama aku...
"sue..ada parcel..."

aku dah senyum2 dah..kikikikiki..sebab dah tau kan...
sekali dapat.....
mak...sampai berlapis-lapis gitu..beso ni...semua pakat la memandang N kepochi macam aku gak..nak tau ape benda dalamnyer...

ni dia....
yahooo..dah nampak dah...
dah sampai kat tangan mak jemah tau...suke sesangat...

ini la perasaan yang dikatakan sesetangah orang yang mmg menggunakan CD ni untuk anak2 demo...mmg teruja jaa tau mak jemah ni...kikikiki...walaupun warnanyer kusam2(bak kata member sengal sebelah aku ni)
ado aku kisah.,...untuk permulaan..aku ok je....pakai je dolu ni...ada warna pink ka, kuning ka, warna yang seakan-akan sama..aku tak kisah..sape sangat la nak tgk kan....BB pon excited tau...bila aku bukak parcel ni..menendang2 dier....cepat2 kuar bila dah matang tau BB...tak sabar ibu mau kasi pakai...

arini pon ada aeon card kat seri kembangan...so mmg dah niat nak terjah...jom kiter terjah carik pencuci yang diperlukan....nampak tak keterujaan aku tu..kakkakakka....

siap bila aku bukaka parcel tu, kengkawan aku kata...
"giler la weii nak pakai ni...rajin ka weii"

aku balas...
"agak sikit rajin ni weii..kasi suport la sengal...."

siap dapat free gift lagi tau....
dapat T-shirt saiz XL...ni aku n en asbeen boleh masuk sekali ni..kikikiki......


p/s : semangat mula berkobar

Apa yang kamu buat wahai anak

korang tengok la budak tecik ni buat ape...tak padan dengan tak sihat...punya aktif bermain sana sini..last2 malam tadi ibu N abah dier dah selamat tido 11.35pm...dier masih lagi dok main2 dalam gelap...dok pijak2 abah dier la..dok panjat2  ibu dier la...dok main lompat2...dok atas kepala abah dier..dok tarik2 rambut ibu dier..last2 kena paksa tido dek ibu dier yang nak hijau tu....last2 tertido jua jam 12.45am...mmmmm...punya la....

tapi sebelom tido korang tengok la.....

aper yang kamoo buat tu....menonggeng tak hengat....

haaammmikkk...siap boleh sinyumm kat aku lagi...mmmmmm...

tapi ape yang buatkan dier jadi gini....

ni dia haaa....

adoiii tengok upin ipin pon tengok la elok2...macam2 la peel dier nak tgk upin ipin dier ni....aritu kat dalam kete dier tgk upin ipin ni guna HP aku secara terbalik...adoi....boleh ke tgk gitu...kalo si tecik ni mmg boleh....


p/s : windu pulok kat budak tecik ni sekarang...en asbeen half day pulok arini...

Syawal BERAT?????????

Bakpe tajuk gitu pepagi ni...mmmmm....ni adalah dari komen mekchu dalam entry ini


mmg kalo lahir bulan syawal baru boleh taruk nama syawal erk...????tak perlu niat yang naik erk kalo nak taruk nama tu....mmmmmm....

mmg sebelom mekchu komen ni..mmg ramai yang dah bising kat aku pasai nama syawal yafiq ni....

syawal yafiq lahir 10.03.2010 bersamaan 24rabiulawal 1431H jam 6.25ptg....

ada gak awal...mmmmm..entah la....
tapi syawal mula tak sihat ni sejak dari pertengahan ramadhan 2010 waktu umo dier 6 bulan sampai la ke sekarang...sebelom tu syawal mmg ok..tak sakit N sihat ceria sentiasa...

setiap kali syawal menjelma...syawal yafiq mesti tak sihat di pagi raya....

1 syawal 1431H - raya kat umah MIL (syawal demam)
1 syawal 1432H - raya sebelah aku..umah akak aku 
(syawal demam jugak N disahkan asma..siap kena admit pada pertengahan ramadhan 11.08.2011 - 14.08.2011 kami berkampung kat hospitak putrajaya)

ni adalah syawal di tahun ketiga jugak...pon tak sihat di pertengahan ramadhan...entahla...mungkin ini 1 kebetulan atau kententuan ALLAH...hanya DIA yang tahu segalanyer....aku sejak2 syawal kena admit tahun lepas..mmg sikap berjaga-jaga aku N en asbeen terhadap syawal mmg kami perketatkan....

ada jugak aku berbincang N berburak dengan en asbeen....mungkinkah sebab nama syawal..????tapi kata aku...aku PK secara rasional..ALLAH ni tahu akan niat kiter nak taruk nama anak tu sebabnyer mengapa N nape kan...entah la....ramai yang suruh aku tukar...tapi kebanyakkanyer dah terbiasa sebut nama tu kat dier...

abis kalo syawal yafiq lahir rabiulawal...kena tarul nama rabiulawal erk....entah la...pening aku dok PK asik org sekeliling asik kata nama syawal ni berat....

pada aku, aku PK ALLAH tu maha pengasih maha penyayang...DIA ada sebab nape dier bagi dugaan ni kat aku...DIA tau yang aku ada niat baik untuk nama syawal tu...maksud pon baik kot...


SYAWAL/YAFIQ - BULAN SYAWAL/YANG DI HORMATI

Asthma again

Semalam aku buat entry pasai nak G amik syawal sebab tak sihat....

rupanyer syawal batuk akibat dah asma dier menyerang kembali....mmmmmm..apo kan dayo....ubat sabutamol(ubat sedut) dah abis...so doc pon bagi la tadi....so far tadi amik dier kat taska muka selengge giler....sampai umah mmg panas badan dier akibat dari batuk kan....tapi sangat la aktif....tak reti nak tido ...mmmmm...asik la kaco maktok dier menjahit je....

Semalam pon dah nab sekali....meraung tak hengat dier...mmmm....mmg kuat itu budak tau...

entah la...so far buat masa ni kat umah dier mmg aktif...tapi batuk dier still lagi...tapi dah makan ubat...ok la sikit kot...mmmmm....baru perasan yang ubat sedut syawal tu.....dah nak abis....

ni la ubat si syawal ni....mmmmmm...naik runsing gak tau aku bila doc dengar batuk syawal...dier dah tau tu batuk lelah..terus kena nab...aku sendiri pon masih belom boleh nak cam yang mana 1 batuk lelah N batuk biasa....tapi kahak dier mmg terasa banyak....


walaupun exp : 10/2012....tapi tetap nak kena carik jugak sebab tinggal sikit lagi...kena carik kat farmasi alamanda ...tengok la mana ada kan...kena pulok doc kata yang buat masa ni syawal mmg kena direct 3 hari ni kena sedut...untuk stabilkan pernafasan dier...semalam pon mmg aku still nampak pernafasan syawal pendek N laju je...

pagi ni syawal tak di hantar ke taska....mak aku jaga pagi ni....tengahari ni en asbeen jaga..sebab semalam aku dah half day jaga syawal....

alhamdulillah jugak la malam tadi tido syawal tak batuk2...diam je....


p/s : asal tengah ramadhan syawal tak sihat

Rabu, 1 Ogos 2012

Syawal demam

Arini mau half day la...
baru dapat call dari cikgu syawal kat taska...syawal tak leh tido sebab batuk2 N badan panas...mmmmm...

mmg dari semalam lagi dier dah start batuk teruk2 ni....mmmmm...

syawal mmg tak leh batuk,batuk je konpom suhu badan naik mendadak..mmmmm...
asal ramadhan je syawal mesti tak sihat...mmmmmm..


moga syawal cepat sihat..tak mo tgk dier sakit...hati ni pon rasa sakit....

p/s : setiap ramadhan sehingga syawal menjelma...mmmmmmmm.....

Minggu yang meletihkan...

cumill budak ni tido...macam syawal tido..gini la gayonyer...aku pon kengkadang tido gak gini...kikikiki....

aku sedar akan minggu ni minggu yang meletihkan aku...mungkin baru balik dari KG en asbeen ahad lepas...duduk lamo dalam kete..lama ke...dari johor ke putrajaya...ok la...bagi aku tak la jauh sangat...3 jam je...mmmmm...tapi tak tau nape letih tu sampai ke hari ni aku rasa lagi...(lamo benar letih balik kg aku tu????)

entah la...mungkin jugak simptom mengandung kan sekarang ni...dolu time syawal tak seletih ni...tapi tu dolu...urat tak putus2 lagi...kakakkakak....tak leh nak compare ngan dolu N sekarang kan...

selera makan bila berbuka ok...bila sahur pon ok, tapi tak la rasa kekenyangan sangat tu kan..tp still ok lagi..

aku selaloo la minta maaf kat en asbeen kalo ado keji kat umah yang terpaksa dier yang buat...aku lepas berbuka je, solat terus nak rehat..nak tido je...tapi mata tu tak la nak lelap mana pon..nk rehat atas katil je lebey...tapi alhamdulillah aku dapat laki yang mmg memahami...walaupun kengkadang dier marah, mana nak tau...jenis suke memendam...gitu la gayonyer....

ni dah masuk hari kedua aku lepas sahur tak tido...terus siap2 nak G kijo terus...tapi sampai opis aku lena jap...pastu mula la pening2 bagai...mmmmm....
sampai la satu masa aku ternampak komen ni...

mungkin jugak kot...sebab aku tak la rasa lapar sampai buat aku sakit pedih ulu hati...still boleh control...cuma pening tu je...mungkin betoi kot kata uyun ni...mmmm...sebab dier pon pregnant samo ngan aku..awai 2 minggu dari aku...


aku cuba buatkan diri aku semangat gak...tapi entahla...5min je...pastu layu macam kangkung layu dalam peti ais...mmmmmmm....



p/s : mungkin aircond kat opis ni sezuuukkk sangat, tu yang aku layu tu

Tak boleh fokus sekarang ni


dalam minggu kedua berpuasa ni...mmmmmm....
mmg dugaan sikit la...asik tak dapat fokus je bila bekerja ...
nak buat keje je...berpinar mata ni...sakit kepala macam di tekan-tekan....aku pon dok Pk nape la ni kan...mmmmm....

en asbeen ada cakap ngan aku mungkin sebab aku lapar...mmg sejak dari aku pregnantkan adik syawal ni, aku kalo lambat makan mmg terus pening kepala aku....entah la...

tapi aku dok PK yang aku bersahur ok je...cuma ada la dalam 3hari ni aku bersahur, aku agak tak kenyang bila bersahur...

kalo BB, so far buat masa ni ok maintain je tendang2 tapi tak la sampai teruk sangat kan...still under control B4 pose je....tapi entah la...bila aku mula pening ni..mula la keje banyak tertangguh atas meja...kang mmg ada yang nampak aku tak buat keje kang...tapi nak wat guano...dah tak leh fokus..padahal niat N semanagt nak bekerja tu ado....tp bila pening kepala ni datang melanda...ni gayonyer...mmmmmm......


p/s : pening sampai naik kuyu mata aku menaip ni

Selasa, 31 Julai 2012

akibat termimpi N terpandang blog femes ni

Hari ini..macam biasa rutin aku...cuma tadi agaknyer pukul 11.30AM tadi macam fenin la pulok kepala ni..so letak kepala jap barang 2, 3 min ni...tetibe terjaga dah pukul 12.00pm...kata nak barang 2,3 min ja....ni akibat dari termimpi  akan ini....


(tido kejap pon mimpi kaa)
adoii.....boleh lak mimpi ayam penyet ni...mmmm...mmg dah jadi fav dah ayam penyet ni selama preggy kali ni...mmmm...

pastu pulok terpandang pulok BLOGGER FEMES - EYRIQAZZ
dier berbuka pose kat wong solo shah alam....adoi...lagi la...bila scroll pelan2 N sambil baca2 boleh pulok adik si syawal menendang bukan main lagi..aktif  tak hengat sampai naik sakit ibu dier ni....mmmmmm....

last2..aku carik HP...di dialnyer ke nombor tersebut.........

aku : hello...assalamualaikum abg...wat pe...
en asbeen : waalaikumussalam...asal...tak wat pape pon...nak G masjid jap nak G bayar zakat....nape...
aku : abang...tadi kan syg tido....pastu kan syg terjaga,,....pastu kan ..
en asbeen : pastu ape...gagap pulok bini aku ni...
aku : dengar la abg...pastu kan termimpi je...tanya la mimpi ape....
en asbeen : haa...mimpi ape...
aku : mmmiiiimmmpppiiii Wong solo ayam penyet jaaa.....
en asbeen : abis nak G la ni...abis mee sup camno...????????????
aku : (korang tgk la ayat sanggup aku) takpe...camni...syg call dolu N booking..kalo dapat booking mee sup esok...kalo tak dpt booking tak pe la masak mee sup la arini...ok...syg belanja...takpe...syg ok..syg belanja..(punya nak pujuk sanggup tak sanggup je.)
en asbeen : yela...ok...
aku : TQ ....dah G byr zakat...


terus zassss call tak angkat2..aku dok PK mungkin tak bukak lagi kot...bila aku call 2.30pm tadi...yess tembus talian...terus booking N dapat....so , berbuka malam ni ngan ayam penyet...yeeeee......suke mak jemah tau.....setelah seharian asik la masak je kat umah...hanya sekali je en asbeen masak..tu pon mee bandung..yahoooo........TQ abah syawal sebab kasi green light...tarak pangkah punya...kkikikikikiki....



p/s : punya la nak makan sanagt..aku ke BB...ke dua2..ke samo jee...

Jangan jadi tamak wahai anak

Syawal sekarang ni mmg addict ngan Upin Ipin ni tau...
ntah la sampai dier dah hafal sudah dialog2 N ajuk ape yang saja tak kire la dari segi perbuatan atau percakapan walaupun tak lepas..tak butirnyer boleh dengar N sama...kikikikikiki.....

sekarang komputer yang ada kat dalam bilik tu en asbeen dah bawak keluar dari bilik N letak kat ruang tamu lepas dah di baikpulih ni kan....so tak la en asbeen N syawal berebut nak tengok kartun memasing...
(masing2 pon ado kartun....aku ado...?????????kakkakakkak)


tapi tu la syawal...kiter ni ibu N abah dier dah bagi kemudahan tengok upin ipin guna laptop ibu 
(ibu je yang terpaksa beralah) senyap2 kat dalam bilik bila si abah sebok la tengok kartun dier kat komputer luar....dier tamak minta bukak kat luar pulok...padahal yang terpasang kat dalam bilik di biarkan....adoi.....

 dolu tepi sudut tu la komputer abah syawal ni tersadai....tapi dah di baik pulih...berseorangan la laptop ni di temani syawal...tapi lelama berseorangan jua...sebab syawal ni tamak la sangat  sampai yang kat luar pon nak jadi hak milik....

korang tengok la...mana la abah dier tak hijau....pastu bila abah dier masuk bilik...di biarkan komputer tu gitu...G larik carik abah dier dlm bilik pulok..kakkakakak....tak sudah ngan tu abah dier suruh G kat ibu yang leka tgk TV ni...adoi...pastu terpaksa si ibu ni mengalah bukaka channel disney dier...

tak lama bila aku beralih ke meja komputer....agak2 dier dah buhsan...main panjat2 kat aku..pastu sebok jugak la nak ngadap komputer...tu tandanyer nak upin ipin la ibu,.,,,,adoiii,,,,.....


tak sudah ngan tu..yang ni pon sama....
kengkadang dalam kete nak keluar kaa...atau duduk kat kedai makan sementara tunggu makanan...mau kasi duduk diam...HP ibu jugak di rembatnyer tgk upin ipin....padahal HP abah dier ada pororo tak mo pulok dier rembat...adoi....pastu abah dier tgk aku gelak2 sinis...sebab abah dier boleh main game dalam fon..adoii....ibu jugak yang terpaksa tongkat dagu demi demo2 ni....



p/s : kalo minat anak N abah samo...terpaksa si ibu ni mengalah

Terpaksa melepaskannyer

Kalo pada yang baca ENTRY CANTIK...CANTIK...CANTIK aku yang lepas....

aku ada kasi tau sudah jatuh cinta sama baju tu...
semalam jugak lepas berbuka aku, en asbeen N syawal terjah tesco Kajang...walaupun sesat..sengal...padahal banyak kali lalu nampak je tesco tu tepi highway kan...tapi jalna nak masuk tarak tau...tah mana hala tah en asbeen bawak aku N syawal...

di atas kesabaran diri tu sampai la jugak kami kat sana..sampai2 je terus terjah..memula nampak baju hijau tu...ok la lagi..belek2..last jumpe jugak baju yang buat aku jatuh cinta tu....tapi aku terpaksa la melepaskannyer akibat dari ini...


sayang betoi....en asbeen pangkah la pulok...pangkah bukan sebab ape pon, sebab warnanyer tak mengikut tema yang di tetapkan...mmmmmm....tema tahun ni merah...tak la merah mak ngah...
dalam ENTRY CANTIK...CANTIK...CANTIK mmg warna merah...N en asbeen pon dah tgk..mmg ya MERAH....macam ni...

sekali bila dah depan mato...warna pink la pulok..alahai..kalo leh aku na rembat je....pink pon nak ke merah gak...tapi en asbeen sudah kasi pangkah la wallet aku..adoi...nak tak nak terpaksa la lepaskkannyer sambil mata tak kelip2 pandang....mmmmm....en asbeen kata...
"kalo merah mmg saya kasi green light kat awak...tak yah pandang2 dah..tp ni warna pink...tak mo la...elok2 saya N syawal merah..sampai awak...pink...mmmmmm...."

sajo la aku balas...
"alorrrr....kalo bawak G kijo pas bersalin pon ok jugakkan...tapi takpe la..kang kena panah petir pulok..."

en asbeen gelak sambil ketuk kepala aku...kakkakakkka.....

last2 benda lain yang di beli....berus basuh botol susu syawal je...mmmmm...

apo kan dayo...dapat melihat je..nak merasa...harap maap la...mmmmmm....

tapi bila dah terpaksa melepaskan...pagi ni terpandang benda ni pulok....
benda alah ni mmg dah lama aku berkenan jugak....murah jugak...lagipun aku ni terpengaruh dari si penjual kuih sarang semut famous amos dier tu NANA a.k.a ibu damia

mmg dah lama suke sejak si NANA a.k.a ibu damia ni order, dapat N pakai lagi/...mmmm....tapi dok gak la terPK muat ke ngan aku yang preggy ni...kalo lepas bersalin pulok sesuai ke aku pakai...dah kurus melidi aku ni...mmmmm....ada 1 lagi..ni haa....

harga lagi murah la dari rizalman punyer baju tu...tapi entah la...di pangkah atau tak oleh en asbeen ni....




p/s : sekarang tengah pening+lapar...tak tau nape...sahur je pon..BB menendang2 je..

Ada Telefon tak reti2 nak angkat

Pepagi ni dah buat aku stress tau...aku ni sekarang tak leh stress sangat...stress je mula la kepala ting tong sana sini payah nak buat keje....mmmm...pastu siap sampai ke tengahari...di bawa ke petang..tu yang payah tu....

aku dok la call seseorang...tak reti2 nak angkat call...ada je ringing...

aku kalo gini memang ini la yang selaloo kuar kat mulut aku ni...
"ada fon tak reti nak angkat..campak je fon tu ke laut senang..tak yah pakai fon"

haaa....kalo dah gitu la mmg nampak sangat aku mmg marah kan....adoiiii.....






p/s : sekarang ni mmg tak leh stress sangat la...mmg tak jalan keje aku ni....

Isnin, 30 Julai 2012

Dah Jatuh Cinta ngan Baju ni...camno...

Ramadhan belom sampai setengah bulan dah sebok nak citer pasai baju raya...yalo...balik umah MIL last week membuatkan aku rasa jeles jaa ngan en asbeen N syawal sebab baju demo2 ni tempah dah selamat sampai kat umah MIL...yang best kena iron pulok baju2 demo ni siap gantung..buat mak jeles memanjang je tau....mmmmm...

aku punyer baju..entah la....


1 pagi semalam tengah dok syiok2 baca paper semalam..ada terselit katalog tesco...mmmmm....belek punyer belek...last page aku ternampak ni...


apa kena mengena ngan aku...semua sedia maklum baju designer tekenal ni mesti la mahal...mmmm....

tapi ada 1 baju yang mmg la menambat hati ni....
bukan yang ni...yang ni nak kasi tunjuk muka saja....

suke benar aku ngan baju dier yang kembang tu...mmmm...nnt lepas bersalin pon leh pakai gak ni...mmmm...mmg aku mencari yang jenis boleh pakai time preggy gini N lepas bersalin....yang penting boleh bawak G kijo...senang....tak leh bawak..payah la...asik terperuk je dalam lemari tu kan....

kena la pulok en asbeen kat depan aku..asik la aku dok kata kat dier...

aku : abang...cantik kan baju ni...!!!!!!!!!
en asbeen : tengok....(muka sambil tengok) cantik....merah kan....
aku : ishhhh...cantiknyer abang oittt....cantik ni...(sambil letak balik catalog tesco tu..pastu amik balik..pastu letak balik...pastu amik balik)
en asbeen : eye sayang...saya tau cantik.....
aku : kan...cantik kan..adoi..berkenan pulok tengok...
en asbeen : eye cantik...banyak kali dah cakap cantik...cantik beli la....dapat pelarasan+naik gaji+bonus lagi kan....
aku : snegal kan abang...mmg semua tu dapat..abis kalo dah semua buat bayar hutang piutang..mmg tak la..
en asbeen : masih boleh di kire kan amaun dier tu...RM250...leh buat pakai lama...mmmmm...dah berkenan beli je...saya tak bising pon...awak je bising cantik....nnt balik ni kiter G tesco kajang...dekat sikit....

mmg design yang rizalman buat kali ni antara RM180-RM250...yang best tu jual kat tesco....pasaraya2 biasa je kot...mmmmm


aku mmg dah jatuh cinta abis ni...aku tunjuk kat kawan aku pon dier kata cantik..tapi kain dier jenis cepat tertetas la apa la..(kire ayat -ve  la tu)....tapi hati sudah jatuh cinta..mmmm..asik la dok sebut cantik la...cantik la..mmmmm....tengok la....kalo ada kelapangan N mmg tanpa Pk panjang..insyallah jadi hak milik...tapi tgk la...


p/s : tapi mmg cantik kan...(cantik lagi aku sebut)

sengal2 badan N tak larat, letih


Semalam aku balik dari umah MIl semalam dari pukul 12.00Pm sampai putrajaya pukul 5.00PM sebab adik ipar aku bawak kete MIL, tau la kete lama..slow...kena bawak pon slow2...pastu sekarang pon dah tak leh duduk lema dalam kete..terasa penat+fenin2 semua ada...mmmmmm

elok balik semalam, kena pulok en asbeen ajak G PARAM akibat dier tau bini dier sudah keletihan dengan sakit2 badan+penat melayan syawal dalam kete...mmmmmm....

so mmg balik semalam bukak je pose, kemas2 baju dalam beg..terus ZZZZZzzzZzZzZZZ...tak hengat...mmmmm...yang aku egat syawal sebok la dok kaco aku tido, tu  je,,,mmmmm

pagi ni sahur N bangun untuk G keje pon macam tak larat je...sampai opis ni dapat la tido barang beberapa minit...bila bangun still samo...mmmmm...lemau je....


p/s : arini macam BZ ngan hari penyemakan BRP ni...adoi