Yang DiSaYAngi

Rabu, 29 Ogos 2012

rehat dari berblogging



Hari semua kengkawan blogger aku yang mana publish citer korang...mmg aku akan BW...tapi aku akan merehatkan diri untuk hari ini...untuk diri N kerja aku ni...

walaupun mood ke laut....sebab mood raya baru datang...org lain dah lama bertandang....dah ke hujung dah...aku baru datang.....biarkan....janji ado...

so nak settle keje atas meja N kat atas kepala ni dolu...baru aku akan update citer2 selepas2 ni....takda yang best pon selain adcident aku tu...kakakkakakakka......

p/s : pagi makan roti canai, nasi lemak....tengahari beffburger noah's...giler sendat peyot...dah BB selaloo mengeras...mmmmmmmmmmmm

Selasa, 28 Ogos 2012

7 Syawal 1433H - Berendam je kot


7 Syawal tak da buat ape2....hanya duduk umah untuk memulihkan diri yang sengal2 ni...mmmm..mana taknyer lebam2 kat badan ni penuh...baru nak baik....tapi sebelom tu ada jugak ke mana-mana...nnt aku story mory tau...

pagi tu MIL aku sebok G merewang....so aku tak masuk dapur....sebab FIL, adik ipar aku, N biras aku ngah berperang kuali kat dapur....mmmm..aku hanya pantau ini budak berendam kat luar rumah...

payah jugak si syawal yafiq ni nak masuk mandi dalam kolam tu sorang2...punyer la meraung...tapi duduk dalam bilik air....besen tok wan dier di jadikan tempat dier berendam...adoi...

last2 aku cakap ngan en asbeen...
"awak masuk je la..."

balas si en asbeen
"tak mo la saya"

last2 bila aku amik kamera nak snap gambo syawal ni...
ni la hasilnyer...
 dalam dok takmo2 tu..selamat ko sekali ngan anak tersayang tu sekali kat dalam kolam...seb baik la si abah tu beso...


 siap ajar anak berenang bagai...adoi....


 bukan main lagi berendam...bila di ajar kuar..tak mo pulok...elok pulok dah nak hujan...adoi....


 En asbeen aku ajak kuar pon...dier kata...
"kejap la..syawal tak mo kuar..."

aku balas...
"syawal la tak mo kuar sangat....awak tu yang tak mo kuar....sengal..kuar...dah nak hujan..."



akhirnyer kuar jugak....tu pon menjerit syawal yafiq tak mo kuar....


bila aku suruh berendam, tak mo masuk...bila dah masuk...tak mo kuar pulok....adoi....



p/s : seronok tgk org tersayang gelak2 depan mata...

Syawal 1433H - Raya macam tak raya (part 4)


Tak  de benda yang menarik untuk di up kan untuk tahun ni....raya pon beraya kat sepital...so kuar wad pon banyak duduk rumah je....kesian pulok kat MIL n FIL aku ni...nak berjalan sana sini pon terbantut...aku tak sihat di rumah...tapi ado jugak aku laungkan kat laki bini ni...

"ala kalo mak ngan abah nak G berjalan raya ngan akob, syawal, G je la...tak pe...sue ok je duduk kat umah ni..."

tapi di balas pulok dengan ayat laki bini ni...
" ala takpe...tunggu sue sihat la baru beraya...baru syok..."

adoi...kiter nak senangkan demo...demo sajo nak susahkan diri pulok...mmmmm

kesimpulannyer aku decide N terus cakap kat en asbeen

aku : abang...tahun ni abang tak dapat beraya sakan..walaupun persiapan raya abang N syawal bukan main gah lagi ko...siap tempah2 baju bagai...tapi berayo kat hospital gak....so insyallah tahun depan saya decide...kiter beraya sebelah abang lagi ye tahun depan...kasi abang seronok sikit raya tahun depan...
en asbeen : nnt larik la aturan turutan gilir2 raya kiter...takpe ke...?????
aku : ala tak pe abang...sayang tak kisah pon...lagipon family saya kat putrajaya semua...takut jugak demo tak mo balik penang...nak raya putrajaya je...mmmmm...tak best la kan...takpe...tahun ni raya sebelah abang...tahun depan sebelah abang...N tahun 1 lagi mmg sebelah abang....tahun selepas tu baru sebelah saya...ok la...saya kesian awak N syawal tak dapat beraya sebab saya...abah N mak pon tak dapat nak jalan2 sangat...nak jaga saya...saya ni tak yah di jaga sangat....ok je saya ni...mmmm.....
en asbeen : kalo camtu ok la...ala..mak abah tu sayang akan awak...awak ni...
aku : yela saya ni jarang dapat rasa gini...so macam semacam...tapi saya suke...

so insyallah tahun depan N tahun 1 lagi akan ku bertandang di rumah MIL aku sekali lagi.....

p/s : tak da benda nak di ceritakan....mata pedih la...

Syawal 1433H - Rindunyer pada WTP (part3)


Semalam aku ada update 

Hari ni aku akan update pasai WTP****

ape benda WTP**** ni...???????????

benda alah ni haaa....

 ni la dier kesayangan hamba selepas Mohd Yaakob N syawal Yafiq...jangan di lupa BB dalam peyot ni...

sayang mak jemah dengan kete ni...kete ni banyak berjasa tau...tak penah adcident sejak jadi hak milik Mohd Yaakob N siti suraya ni awal tahun 2010...mmg sangat2 la berjaga-jaga mereka2 ni dengan kesayangan demo ni...sampai kan time syawal lahir...kesayangan ni la yang sambut syawal pegi N balik dari hospital tau....kete ni pon dah kenai syawal..syawal pon dah kenai kete ni.,...kete dier....

tapi tu la tak penah adcident..sekali adcident..hamikkk ko....bahan teruk sebegini rupa..adoiiii.....
sangat2 la sedey akan kete ni..mana kan sama naik atau pandu kete lain dengan kete kiter sendiri kan....kete sendiri lagi kiter selesa kan...

tapi alhamdulillah waktu kejadian kete ni tak la teruk sangat..sampai kemek tak nampak rupa kan....still nampak rupa kete....tapi tu la ceme la sikit...macam tuan tanah dier yang ngah menaip ni gak...mmmmm....

waktu kejadian enjin kete still hidup lagi...so kata en asbeen enjinnyer masih boleh berfungsi la...cumanyer bumper kete sebelah kanan N lampu kete sebelah kanan...

tapi yang memusykilkan kami semua..
waktu kejadian cermin kete depan mmg tak pecah...kire mana2 cermin kete tak pecah la kat kete tu...tapi kalo korang tgk kat gamba kat atas tu...ada kesan pecah ..elok pulok sebutir tu elok kat atas kepala driver tu haa....

saja la diri ini konon nak menyejukkan hati en asbeen
"agaknyer ada dahan atau ranting jatuh kot...abang tak perasan..."

boleh pulok en asbeen balas,...
"awak ni..kalo saya kata awak tak paham, rasanyer dah paham, penat jugak nak pahamkan awak...tak la...hati saya kuat katakan yang munkin org bengkel yang sabotaj atau pecahkan cermin tu...sebab dorang saya tuntut insurans...so boleh la kelim banyak2...dari sikit2 kan....mmmmm...

hati aku pon kata gitu...tapi saja nak en asbeen yang cakap...takpe la apo kan dayo....dah bertegang urat ngan orang bengkel tu....tapi sape la nak ngaku kesalahan tu kan...siap tunjuk gamba kat tenpat kejadian tak da kesan pecah..tapi mana mungkin demo nak ngaku kan....mmmmm....terime je la...kalo guna duit sendirik tu mungkin mmg akan bertegang urat abis-abisan.....


temenung jauh gak la en asbeen akan kete kesayangan dier tu...mmg dier jaga dalam N luar kete tu...mmmm..sampai kete kawan aku pompuan pon kata kete en asbeen bersih N kemas dari kete dier....

tapi tau la kan kalo kelim insurans ni lama....mau makan bulan...mungkin jugak kat sebulan....
so sebulan jugak la kete tu kat bengkel...selagi pihak insurans tak bayar...selagi tu la tak bekerja pihak bengkel tu...mmmmm....tapi alhamdulillah semalam pagi en asbeen dah settlekan semua dokumen untuk urusan kelim tu di pos terus ke FIL aku....so FIL n abang ipar aku yang akan uruskan...mmmmm...

sementara ni...guna la waja cekelat milik abang ipar aku tu...dier pon ada kete lain...tapi al maklum la naik kete org tak sedap dari naik kete sendirik kan...mmmmm....

kete kesayangan kami ni mungkin akan tibe di putrajaya sebulan dari sekarang la....


WTP**** windu la samoo kamooo....

p/s : pedihnyer mata ni..kering je....aircond...dengan hidung pon sok sek..sok sek...mmmmm

Isnin, 27 Ogos 2012

Syawal 1433H - sayunyer tak dapat bersalam dengan tersayang (part2)



tahun ni adalah untuk kali pertama aku beraya sebagai seorang isteri+ibu+mak buyung di 
HOSPITAL KLUANG seorang diri tanpa yang tersayang...pagi tu pukul 4.00am aku di kejutkan staffnurse kat situ untuk buat CTG untuk kali ke-3..pagi tu mula2 BB kurang aktif...agaknyer ibu dier baru bangun tido...dier pon sebokla nak tido merehatkan diri jugakkan...tapi lama2 tu dier punyer aktif asik2 la bergerak2...takut pulok aku dengar bunyi  CTG  tu...kuat sangat..tak dengar bunyi jantungnyer sebab bunyi gerakkan BB lagi kuat dari bunyi gerakan jantung BB...mmg sangat2 la aktiff BB time tu....setengah jam jugak la dalam bilik prosedur  CTG  tu...dok la termenung....
"termenung ku sendiri..mengenang rindu tidak menentu..."

macam lagu aishah pulok...dok terbayang..syawal yafiq yang lena di ulit mimpi..ngan en asbeen sebok la dok matikan alarm HP dier pukul 4.30am ni...mmmmm..sayunyer hati ini...berangan la sangat2 hati ni nak pakaikan baju syawal di pagi syawal tu...nak iron baju en asbeen pagi tu...nak sarungkan songkok ke kepala en asbeen seperti tahun sudah2....

settle je  CTG ..aku tido semula...tak lama lepas tu pukul 6.00AM aku di kejutkan lagi untuk cucuk ubat matangkan paru2 BB untuk kali kedua...mmg prosedur 2X kena cucuk...aku turutkan je...permulaan mmg sakit...tapi tak lama...lepas tu dah ok....lepas tu tetibe mata aku terjaga...aku tgk jam kat dinding hospital tu dah pukul 7.30AM...kat luar pon dah cerah..matahari pon dah naik atas kepala...tetibe hati ni bertambah-tambah sayu...lagi sayu bila aku dapat panggilan dari FIL aku..
FIL : hello assalamualaikum...selamat hari raya...anak abah buat ape???
aku : hello...waalaikumussalam...selamat hari raya (hati ni dah mula sayu..nak nangis)...tak buat aper pon abah...ngah baring la..
FIL : Abah tak boeh la tido malam tadi asik dok egat kat sue ni...tu yang pagi2 ni abah call...sue ok tak...dorang dah bagi makanan..??
aku : belom lagi abah...ala sue ok je abah...tak pe jgn risau...mmm..abah balik la umah tok yah..nnt kalo boleh kuar ke tak nnt sue bagitau...tapi doc kata mungkin kena tahan 2 hari sebab kes adciden kan...
FIL : mana tak risau...yela semua ada..sue yang tak da...tak riuh umah ni....takpe..nnt petang abah datang...nnt tanya2 ngan doctor lagi tau....ok..selamat hari raya..jaga diri ye...

sayu sangat2 pagi tu 7:35AM aku dapat panggilan dari FIL aku...entah la...abah aku pon tak call aku...tau ke dier aku adciden(ke tak tau..entah la..malas PK)...terasa makin bertambah2 kasih sayang seorang abah aku terime dari FIL aku...mmmm...aku mmg suke bermanja ngan FIL aku...sebab aku tak penah dapat dari dulu kan..asik ngan mak aku je....sebab tu bila adik2 ipar aku ni di manjakan FIL aku..aku pon sebok nak menyendeng jugak...mmmmm....1 lagi persamaan kami..kalo salah seorang ulser mesti akan call, sama ada aku atau FIL akan call tanya ulser atau tak...sebab kalo salah seorang ulser...mesti yang sorang lagi kena...

5 min lepas tu aku call en asbeen
aku : assalamualaikum abang...
en asbeen : waalaikumussalam...selamat hari raya sayang...
aku : selamat hari raya abang...halalkan makan minum saya yee...abang tadi abah call..
en asbeen : tu la saya dengar abah cakap ngan awak tadi nape...
aku : saja la abah ni..jahat tau....abah suke tau buat saya nangis..sayu je pepagi ni...dier egatkan saya pepagi ni...abah saya pon tak call...mmmmmm...
en asbeen : dier kan sayangkan awak..bagus la tu...dah la tak yah nangis2...awak pon saja je nak saya nangis2 gak...
aku : (terdengar sore sebak en asbeen dalam fon)...dah la abang...janji abang N syawal N BB sihat N ok..saya rela jadi aper2 kat saya..dari jadi aper2 kat kamoo bertiga abang oit...
en asbeen : jgn la gitu..awak asik kata...awak patah kaki kalo saya tak da...awak sedar tak kalo awak tak da pon saya patah kaki gak..cuma saya je tak bagitau awak...kiterkan perlukan satu sama lain...
aku : hhhhhaaaakkkktuuuuuuuuuuiiitttt....jiwang pulok pepagi ni...yela abang..dah la G la raya...jgn risaukan saya kat sini....misi tahun ni dapatkan banyak duit raya untuk syawal yafiq tau....


Jam 11.30AM aku di panggil untuk  CTG  untuk kali ke empat...tak lama lepas tu aku nampak en asbeen dah ada kat katil aku...segak la en asbeen yang tecik tu bergaya pagi tu...segak berbaju merah bersampin silver corak merah baju bersulam siver..alahai....sayunyer la hati ni..dengan aku berbaju pink, kain sarung kejap ok kejap luruh kainnyer...mmmmm....rambut serabai je pagi tu....en asbeen tgk aku pon nampak sayu dier pagi tu..asik la dok kata....
"saya minta maaf tau..."

ape la nak minta maaf...dier tau tak benda nak jadi..bukan kiter minta..dah takdir tertulis ALLAH tu nak uji hambanya...nak minta maaf pulok...mmmmmm..aku tak penah salahkan en asbeen..tak pela...

aku banyak berborak ngan en asbeen,....aku nak jumpe syawal, tapi apo kan dayo syawal tak leh masuk...budak umo 12 taun ke bawah tak di benarkan masuk....mmmmmm.....tapi aku minta kebenaran staffnurse nak jumpe syawal kat luar...dapat la jumpe sekejap kan....

tapi tak lama aku kat dalam wad tu...petang tu aku dah di benarkan kuar sebab luka semua kat bahagian luar..tak melibatkan dalaman....N BB pon still aktif N baik dalam peyot ni..alhamdulillah...B4 kuar petang tu..adik aku buat video call...konon nak tengok akak dier ni la...dier boleh bantai gelak pulok...ado ke dier kata macam zombie..sengal..mak aku pon gelak tgk aku...adoi...tapi ni family aku...faham akan kesakitan tu, tapi tak reti nak tunjuk.. melalui kasih sayang mcm family2 en asbeen ni...dorang luahkan melalui gelak2 selengge dorang...korang kena la paham...mak aku pon gitu...boleh dier pon bantai gelak tgk anak dier gini...adoi...aku siap sound...
"selengge mak gelak anak sendirik..kakakkaka"


ni pulok gamba hari ketiga,,,
dah ado kat umah time ni...mmmmm...tak jalan mana pon....duduk rumah je....


time ni B4 bukak jahitan....

pagi khamis tu aku N en asbeen G dating berdua G hospital balik bukak jahitan....
punyer la sakit...1st time nak bukak jahitan kan...terangkat jugak la kaki kiri aku ni...adoi...terasa ngilunyer...betoi la org kata..siap nurse tu kata kat aku....
"bagi saya amik nafas jap erk...seriua pulok nak bukak yang last ni...hujung dekat ngan mata sangat...kulit nipis.."

nurse pulok kata gitu...tapi jahitan yang last tu mmg lambat sikit nak bukak...sebab hujung sangat....
mmg kalo sape yang dekat ngan kaki aku...agak2 mmg makan kaki namanyer..kakkakakak....
tapi akhirnyer..mak jemah kembali ceria...(walaupun tak dapat beraya di pagi raya)


yahooo....en asbeen pon suke tgk muka aku dah kembali senyum ko...siap kata...
"ni baru bini saya.."


kakakkakak....yela ni la bini awak en asbeen....so far en asbeen sekarang ni doc aku kat umah...dressing taruk ubat kat umah....TQ en asbeen selama mak jemah sakit...kamoo N syawal yafiq menemani diri ini di kala keseorangan...mmmmm....

sedey tau syawal duit raya pon tak banyak....so ada sesape nak jemput jemah datang beraya....mak jemah datang selagi boelh..mood raya sudah marii ni..misi tahun ni nak kumpul duit raya untuk syawal yafiq...cian kat dier sebab terpaksa beraya di hospital dari pagi raya sampai ke petang raya tu...mmmm...tunggu ibu dier kuar wad....


p/s : esok aku up citer kete pulok erk//....

Syawal 1433H - sayunyer raya tahun ni (part1)

Tak terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya aidilfitri 1433H untuk semua kengkawan blogger aku ni...pepagi ni aku baca blog memasing semua update citer raya demo tahun ni....meriah memasing..memasing jugak ado citer tersendiri kan....ado yang suka N ada yang sangat2 suke3 sangat3...kikikiki....

aku jugak tak ketinggalan nak bercerita pasai raya 1433H yang sayu buat aku tahun ni...

ceritanyer bermula begini
*******************************************************************************

Sampai je aku kat umah MIL aku malam hari jumaat tu...tak terfikir apa2...hanya nak tido, bangun sahur, solat tido balik....tak terfikir apa akan jadi akan datangnyer....mmg tengahari tu jam 12.00pm..aku N en asbeen dah decide nak ke pekan kluang petang tu lepas syawal bangun dari tido..nak beli barang2 sikit mcm stokin syawal (lupa bawak), barut untuk BB, tudung raya (akhirnyer tak da pon ), susu syawal (murah kat kluang ni...leh rembat banyak2), N lastly kain untuk MIL buat sarung kusyen..N dah janji ngan MIl aku nak buatkan dier kek lapis chesse untuk dier raya ni...nak beli bahan la sekali...

bangun je syawal dari tido jam 2.30ptg..aku berbaju merah, syawal N en asbeen dah siap2 nak gerak....so perjalanan kami nak ke pekan kluang tu amik masa dalam 1/2jam atau 45min untuk sampai...mmg aku dah remind ngan en asbeen yang aku tak bawak HP sebab bateri dah low sangat....N tak lupa jugak dalam masa tu aku cakap ngan en asbeen
"abang...jangan bawak laju sangat tau....baru lepas ujan ni kan....licin jalan....bawak slow je..."

en asbeen mengiyakan aku cakap..mmg aku perasan dier mmg slow je bawak time tu...antara banyak2 hamba ALLAH yang pandai drive ni...aku lebih yakin N percaya akan en asbeen...dier bawak mmg sangat behave...tak laju pon...berbanding pada adik beradik dier yang lain....macam nak terbang dah gayonyer...mmmm....tapi apakan daya kalo kiter ni berhati2 pon, kalo dah takdir N nasib dah nak kena, kiter sebagai HambaNYA kena la redho dengan apa yang dah jadi pada kiter kan....

tetibe sampai je kat kawasan perumahan, lagi 5min nak sampai dekat ngan HOSPITAL KLUANG
aku perasan akan...kete jenis AVANZA warna GOLD no.plat AGV**** dah brek mengejut...siap dengar bunyi tayar kete tu...pada aku mungkin jugak kete depan dier pon brek mengejut jugak..kena pulok jalan licin..en asbeen pon terkejut la...nak elak akan kete depan tu...dier kononnyer ke kiri jalan....kononnyer sama ada nak slowkan lagi kete atau nak berenti...cuak ngan keadaan time tu...tapi dah takdir kan....nak ke kiri jalan tetibe boleh pulok langgar pokok...al maklum la kalo jalan kat kampung ni kan..dengan licin, berumput lagi....tapi en asbeen kata waktu mmg dier hanya tekan pedal brek je...so dier boleh rasa yang dier langgar pokok tu pon tak kuat...(tapi berdarah jugak la hidung dier...kena hentak ngan streng kete) lagipon kat bahu jalan pon jalannyer dah landai ke bawah...mmm...pokoknyer tak la beso mana pon....sebab aku kata en asbeen tak laju, sebab aku boleh nampak akan pokok tu N kete avanza tu...tapi tu semua ketentuan ALLAH...kiter sebagai HAMBA..redho...kikiki....

waktu kejadian, enjin kete masih hidup..en asbeen terus call FIL dier
"abah..akob adcident ni"

cuak la FIL aku..terus je la, adik ipar aku laki N pompuan, N biras aku serta abang ipar aku terus zaasss datang ke tempat kejadian

seingat aku waktu tu, aku tak pengsan...syawal dah superman ke depan..tapi sempat di sambut en asbeen..(sebelom tu dier tengah berdiri betoi2 kat belakang aku), aku pulok waktu tu dah berlumuran darah...en asbeen cuak jugak memula aku tak gerakkan ..pastu dier panggil
"sayang...sayang...dengar tak????"

aku dengan keadaan sengal2 ting tong sambil pegang mata sebelah kanan terus cakap kat dier
"pe hal lak pulok jadi gini...adoi...."

boleh pulok...terus en asbeen laga N berkata-kata dalam hati..
"seb baik....ni betoi ni bini aku..."

aku yang dengar citer en asbeen pon gelak2..sengal....
kat situ ramai la yang datang menolong...ado sorang pokcik ni suruh aku kuar..nak bawak G hospital...aku boleh balas balik kat dier
"ala....malas la nak kuar..penat ni"

biler kenang2 kan..mmg selengge weiii cakap gitu...terus dorang paksa2 aku kuar N terus naik strom putih sama2 en asbeen gegas ke hospital yang lagi 5min nak sampai...terus aku lelap jap..penat lak rasa time tu..sedar2 je dah duduk atas wheel chair N ado kat emergency n trauma
time tu pegawai perubatan ngah uruskan aku..aku tgk en asbeen n syawal ada kat sebelah aku...syawal nangis2 lagi....terkejut barangkali...terkejut la tgk aku gitu....dah luka yang terkoyak..sampai terkelepek kulit kat mata ni..sampai menampakkan daging N isi aku yang tak seberapa ni..(kata en asbeen..dier je satu2 nyer insan yang tgk keadaan aku time tu...yang semua tgk time dah kena jahit)

tak lama lepas tu pihak emergency bawak aku G jahit N tanya macam2 la...time tu ting tong sikit....tapi yang pasti demo asik la tanya...
"ada pengsan tak?????"

aku dengan yakinnyer dengan jawapan aku
"saya tak pengsan..sebab saya mmg egat apa yang berlaku time tu"

almost doc2 kat situ asik la tanya benda yang sama N aku pon dengan yakin pon jawab benda yang sama..
1st ime kena jahit..mak aii...mmg tak rasa la sebab bius kan...cer kalo tak bius, mau ada jugak yang makan kaki aku pas tu..kakkakaka....boleh pulok tertengok kan pegawai perubatan tu jahit..aku egatkan guna jarum biasa je...(macam jarum jahit kain tu)...rupanyer...guna ini la...
mak aiii..menyesal lak aku tertengokkan...kakakakkaka....giler kental hati demo2 yang jahit org ni kan...mmmmm...guna ini...adoi.....7 jahitan la semuanyer aku di jahitkan...

tak lama lepas tu dorang hantar aku ke dewan bersalin untuk check baby pulok....ni pon soalan yang sama asik tanya kat dorang2 ni...
"waktu sampai tadi..ada sakit perut tak????????"

aku dengan yakinnyer...sebab mmg tak rasa kan....takkan nak tipu...
"saya hanya rasa kebas2 N sengal kat muka je...perut tak sakit apa2"

even tengah2 demo2 ni dok tanya pon BB still aktif menendang...sampai je kat labour room tu terus demo suruh tukar baju N buat CTG....N tak lama lepas tu doc cucuk ubat matangkan paru2 BB...ni semua kalo in case pepahal BB nak kuar..bahaya jugak...kalo tak cucuk...buku pulok kat dalam kete tu...en asbeen pon gegas la G amik buku tu..seb baik la syawal yafiq behave boleh main2 ngan mak2 sedara dier N pak sedara dier...

so kesimpulannyer terbatal la puasa aku pada hari tu...gugur la 1 hari aku berpuasa..apakan daya...dah berdaah sana sini...mana la boleh nak puasa lagi kan..mmmm....tak lama lepas tu aku kena admit wad malam tu...en asbeen, sywal semua balik la umah MIL aku..aku la merasa beraya kat hospital N perasaan bermalam di malam raya kat hospital sangat la sayu hati ni...baru egat malam tu nak masukkan kuih dalam balang, nak buatkan kek lapis chesse untuk raya esoknyer...semua angan2...mmmmmm...1 malam aku di wad tu...hampir 2,3X aku kena CTG sebab nak pantau keadaan BB moga semua selamat..alhamdulillah pada penglihatan aku BB so far ok...

tak lama lepas tu jam 10.00Pm ada sorang doctor ni..mak aiiii hensemnyer ko...(maap en asbeen lupa akan awak kejap)...namanyer doctor heidi..mmmmm..hensem la wei...dier check muka aku...dah pegang muka aku..dah macam nak cium aku dah...dua2 belah tangan dier guna nak pegang dua2 belah PP aku ni..kakakkaka....giler sengal aku...dier ada tekan kat tulang PP..N aku aduh sakit...so dier ada sugest nak 
x-ray aku...aku tahu akan risiko x-ray ni...hati macam nak...tapi aku tanya ngan doc hensem ni..

aku : doctor, kalo saya x-ray risiko nak kena kat BB tu tinggi tak?????
doc heidi : risiko tu ada, walaupun x-ray kat muka...tapi sinar radioaktif akan pancar seluruh 1 badan..so nak tak nak mmg kena la jugak kat BB tu...cumanyer..rezeki N nasib memasing...ada yang x-ray BB ok..ada yang x-ray BB masalah dari segi tumbesaran, kecacatan N terencat...tapi kalo tak x-ray pon tak pe...tulang manusia ni kalo tak di rawat lama2 akan baik sendirik jugak...cumanyer elaiment tu larik la sikit kan...
aku : ooooo...gitu kejap...nak discuss ngan en asbeen

tak lama lepas tu aku call en asbeen n bincang la kami N kami pon dicide...NO X-RAY
tak pe...nnt lepas dah bersalin N sihat sepenuhnyer baru la aku x-ray...tulang nak larik2 , larik la...janji anak aku ok...itu keutamaan aku sekarang ni...

bapak serabai giler rambut aku tu..kakakka..sengal wei...nak ikat2 rambut pon payah...tangan semua sengal2...mmmmm..lantak kat situ....

so far tu la kejadian yang takkan aku lupakan pada petang raya 
18.08.2012 bersamaan 29ramadhan 1433H

p/s : gigih aku update citer tau...siap apa part2 tu..tak menahan...ni semua untuk tatapan kengkawan aku ni...