Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 September 2012

Perutmu dah jatuh

Tadi aku ada UP entry pasai CHECK UP 37Minggu

N kat situ ado jugak aku ada citer pasai perutku sudah tuwun...

tetibe INA@INTANBERLIAN komen aku gini...

ina ni mmg terrer bab2 info2 kesihatan bagai ni...pelik je jemah bila dier tak tau...tapi takpe....ni pada aku la...sharing is caring..tak gitooooo...kikikiki...

ape yang aku tau...ni yang aku tau la...kalo tak betoi tu, tak tau la...

orang selaloo kata yang tengok sajo dari perut kiter yang mengandung ni boleh nampak dah jatuh dari breast kiter ke belom...tak pon akan di kire jika cukup 1 tapak tangan dari atas perut tu..terasa kosong..maknanyer mmg dah jatuh...maksudnyer cukup la kat kawasan kosong kat atas perut tu ngam2   5 jari kan cukup kat kawsan atas perut tu terasa kosong je..mmg tak lama la lgi nak bersalin tu...itu yang aku tau la...kikikiki...


tapi mmg tu la yang aku tau...tapi tak tau kalo ado yang lain kan...

Asik error je


aku kan kalo mana2 blog yang guna ni..mmg aku akan masuk comment jugak....dolu kalo comment, acsess ok je..terus masuk dh boleh..tapi lepas2 aku adcident ni...aku tak tau nape, kalo aku masuk nak comment 2,3X mesti tak boleh..mesti error..pasai pe tah..padahal aku copy huruf2 yang sama dier taruk kan...tapi nape tak boleh kan...aku pon tak paham....

mmg mata aku masalah ke....dolu mmg aku leh tgk jelas...tapi sekarang tak berapa dah..mmmmmm...

sebab tu la bila korang yang mana guna benda alah ni , tgk aku jarang masuk comment aku tu, sebab ni la...bukan tak mo masuk, dah masuk, tapi tak leh acsess..mmmmmmmmm.....


p/s : korang rasa korang tau x nape..??????????????????

CHECK UP 37minggu = Beranak la bila2 masa



Semalam ada jamuan raya..makan bukan main lagi...pastu petang check up untuk 37 minggu...

alhamdulillah kejap sangat2 petang semalam, sebab HB tak amik, sebab last week dah amik...berat naik 200g je...57.1KG...air kencing ok...BB alhamdulillah still dalam kedudukan yang sama...cuma cian ngan nurse pegang perut aku semalam..susah sikit sebab BB selaloo mengeras..N siap nurse kata...
"ayoooo...kat bawah ni keras ni.."

pastu dier kasi la advice ape yang perlu kan...sebab katanyer...
"awak bila2 masa dah boleh bersalin...lagipon masa kena admit kat hospital dah cucuk ubat matang paru2 kan..."

tinggi rahim pon ok...naik 2cm dari last week...35cm - 37cm untuk 37minggu ni...alhamdulillah...

BB pon sangat2 behave kat dalam...N kat sini aku nak saya TQ sesangat kat BB tersayang ni sebab kasi ibu dier berjemah ngan kengkawan ibu dier..alhamdulillah....
sakit2 belakang still sama...kat bahagian bawah pon dah mula sakit2 N ngilu...

perasaan tak sabar nak jumpe BB sangat la menggunung..sebab nak tgk reaksi abg syawal camne..kikikiki...

kat opis semua pakat la nak bernujum yang aku bersalin hujung minggu ni...kakkakak..sebab peyot cumill ni dah jatuh sangat dah..akak aku ADAMNIGINA pon cakap gitooo...tapi kalo BB nak stay dalam rahim ibu seselesa yang mungkin, ikut kamoo la sayang..janji kamoo kuar sihat, itu dah memadai buat ibu....

gambar selingan jamuan raya semalam....mmmmm..gamba N entry...nnt2 aku UP ok...


p/s : nama anak sudah ado...tapi tak tau nak guna ke tak

Rabu, 12 September 2012

Sebok Mendeco untuk Jamuan Raya

Sekarang ni keje atas meja mmg banyak la..(tak la banyak sangat...kakakka)

tapi kena tolak tepi dulu untuk settlekan deco-mendeco untuk jamuan raya yang akan berlangsung esok..
alhamdulillah BB ibu ni dengar je cakap tak kuar lagi sekarang kan...kikikiki...

dier tau ibu dier nak jemah2 dolu ngan kengkawan aku macam

TAHUN LEPAS aku tak pregnant lagi..mmg lasak la ke sana ke sini...ni kali ni menunggu hari....agak slow la sikit kan...tp tangan N otak aku masih ligat lagi deco mendeco untuk jamuan raya ni...

so atas meja mmg selerak dengan bahan2 untuk deco2 raya ni...pasni mau naik dewan setting tempat N siap2 deco...kalo sempat B4 pukul 5PM ni...aku balik la ngan en asbeen...tp kalo lambat mmg aku balik jalan kaki la...tak jauh mana pon ngan umah...cross masuk alamanda sudah...tp kalo dah tak terdaya diri ini aku calling en asbeen sajo..senang...tapi aku rasa ok kot....tak mo susahkan sesape kan...

nnt aku BW korang lagi tau..mau settlekan semua ni...


p/s : tetibe perut aku nyanyi lak..lapo kaaa?????????...asik lapo jaa

Amalan untuk Kami sekeluarga

Selama syawal yafiq hidup bersama aku N en asbeen..kami berdua dah amalkan untuk syawal serta kami berdua sekali...kire kalo tido malam tak open laptop tu sampai ke pagi mmg tak nyenyak la syawal yafiq ni...

apa yang aku maksudkan...????????
yang aku maksudkan adalah...amalan Bacaan ayat al-quran untuk kami sekelurga...

Alhamdulillah amalan ni mmg kami amalkan sejak MIL aku yang suruh kami amalkan untuk syawal yafiq...
yela syawal ni waktu kecik dolu selaloo tak sihat...kire kalo ado ni at least ok la sikit dapat melindungi dari bendasing yang kiter tak nampak kan....

syawal sejak besar ni pon dah paham, bukak je ayat al-quran kat laptop tu, terus naik katil, baring2, guling2, tunggu ibu atau abah dier dodoikan dier untuk tido...ni gak 1 habit syawal, dah bukak bacaan ayat al-quran pon masih nak tido berdodoi ngan ibu dengan berbuih jugak la berzikir untuk dier..sebab dah jadi habit dier dari kecik dengar semua tu kan...mmmmm.....

tetibe last week bacaan ayat al-quran tu buat hal pulok, tak leh bukak, adoi...mmg aku download kat tenet waktu syawal dalam perut lagi...pastu lama guna tak leh pulok...dah la aku suke jenis bacaan yang laju ni..suke je dengar....susah gak nak mencari..last2 aku jumpe gak...

 jumpe jugak yang berkenan di hati...malam2 nak tido pon lena...mmmmm...
mahal la jugak..tapi kalo ke arah ni aku tak heran nak kuarkan duit banyak2 ni...demi anak2 kan...

 harga untuk 1 CD ni...RM50.00

patut RM69.90...tapi org kedai kasi diskaun gitooo dapat la RM50.00...
tanpa ralat di hati aku terus kuarkan not 50...senang..abis citer...en asbeen pon tak bising, sebab untuk family kan....dier ok je....

banyak tempat yang aku cari jenis bacaan yang aku suke ni susah nak cari..last2 jumpe jugak...
siap ado panduan pengguna...kikikikiki....beli semalam...tapi semalam memasing tido awal, en asbeen pon tak ngadap laptop, terus tido la....malam ni baru nak guna...

alhamdulillah BB pon suke dgr ayat al-quran ni..kalo tak bukak, asik la nak menendang...tp bila di buka...diam je...nyenyak tido kot....even ngah aku menaip pasai citer ni kat blog pon dier aktif menendang...tau aku citer pasai pe kot...kikikiki....
alhamdulillah lepas solat pon aku selaloo jugak amalkan membaca ayat2 ni dalam al-quran...bila tibe waktu rajin la...tapi alhamdulillah rajin la jugak buat masa ni...

mmg ke mana sajo kami pegi laptop tu mmg akan di angkut...kalo nak anak2 tido lena, gini la gayonyer....


p/s : aku pon tak tido lena tak dengar ayat al-quran ni..guano...

Selasa, 11 September 2012

Rawatan untuk hilangkan parut

Gayo macam nak up kan produk...kakkakaka..tak mo kalah....
mesti la mak jemah kan...kakkakak...

bukan produk pape pon....
juz mau kasi tau yang produk untuk hilangkan rekahan, jerawat N parut selepas adciden ni...

korang boleh la guna

 Aku baru je guna BIO OIL ni...
alhamdulillah so far..parut lepas adcident tu still ado..tapi makin lama, makin kurang la sikit..nak ke sana ke sini tu agak rasa berkeyakinan la sikit kan dari dolu....

so far BIO OIL ni pon tak berminyak sangat...cepat menyerap kat permukaan kulit...

kalo aku duduk umah...mau sebelah muka yang adcident ni aku sapu...tak kire la dekat kesan adcident tu ke tak, janji sapu sebelah muka tu...tapi kalo bersiap nak kuar atau G keje aku juz taruk kat kesan jahit tu N kesan parut kat PP tu je la...

Aku beli pon aku try minta cadangan akak aku..ADAMNIGINA

dier ada sugest beli yang ni
kawan aku pon sama...tapi aku dah terbeli BIO OIL ni..kakkakakak....sama je dua2 pon...cumanyer MADERMA ni jenis krim...beli harga pon seringgit murah dari BIO OIL...takpe la...janji guna kan...

so far ok la pakai ni...dah la nampak rupa mak jemah tu kan...tapi tak la macam dolu sangat dah...tulang PP aku still bengkak lagi...

agaknyer sebab tu yang doc nak X-RAY aku tak mo..mungkin jugak sebenarnyer tulang PP aku tu patah@retak..sebab masih sampai sekarang bila di tekan, sakit...tapi biar la larik2 pon...janji anak dalam peyot cumill ni selamat dalam peyot aku ni..alhamdulillah...tu dah cukup memadai bagi aku...

ni la gambar aku dalam masa menggunakan BIO OIL ni...



nampak la kan senyum aku pon lebar ke main...siap boleh sangkut ke telinga kot..kakkakak.
ado nampak beza ke berbanding dengan ini...
 sebelom bukak jahitan....teruk weiii..udah macam kena sagat..kakakkaka...

dengan ini
selepas bukak STO (bukak jahitan)
muka lega la wei dah bukak...


ini semua jugak sikap aku yang agak rajin la lepas adcident ni dengan di tambah dengan 

ICE PACK

p/s : alhamdulillah dengan apa yang ALLAH berikan ni

Lama tak shopping kat sini


Aku tak egat bila...tapi yang aku egat last week...aku ada nampak benda ni....

sekali aku cakap ngan en asbeen...

aku : abang..lama tak membeli kat sini...rindu lak rasa...dolu time kecik2 dolu duduk kat sungai petani...rajin menahan membeli ni...
en asbeen : kat KG saya pon ada dolu..tapi sekarang macam dah tak nampak je...

ape la yang aku N en asbeen bebelkan...
benda ni haa...

kakkakakkakak...


mmg sangat2 la rindu akan keadaan time kecik2 dolu, time zaman2 duduk kat bedong, kedah N sungai petani..sangat la seronok bila BAI ROTI ni lintas depan umah..mesti jerit panggil BAI, BAI, BAI berenti...kakakakka....sekarang mana nak ado benda ni kat sekitar2 tempat yang dah membangun ni kan..kalo ado pon jarang2 nak kiter nampak...

teringat sangat2 time kecik dolu2..dengan muka belemous, larik2 dengan tak pakai kasut, time tu tanah merah berdebu tu, kejar BAI ROTI suruh berenti...selalo time petang2 nak masuk maghrib mesti BAI ROTI ni datang...kikikiki...

agak2 bebudak sekarang yang tak duduk kat kampong tau ke benda alah ni...kikikiki....



p/s : bebudak sekarang tak mcm kiter...aku sendiri terbeliak bijik mato bila tgk HP dorang lg canggih manggih dari aku..adoiiiii

Sudah tumbang di tengah jalan...apakan daya...

 Petang semalam tengah tunggu alarm punch berbunyi ke jam 5PTG...aku dah mula pening2...so aku egat mungkin sebab dalam kepala otak ni sebok dok PK nak buat persiapan nak bersalin, tuntutan kerja, deco-mendeco untuk jamuan raya opis aku khamis ni..katanyer demo2 kat opis ni kena buat deco2 ni sebelom aku bersalin...banyak la korang...semua aku buat..gayo macam aku la paling terrer....ppppuuuuuuuiiiiiii....kakakkaka....

aku dok PK mungkin sebab tu...bila en asbeen sampai kat lobi, aku gigihkan diri jugak nak amik syawal kat taska...en asbeen tak kasi, dier suruh aku duduk rehat dlm kete, tp aku takmo..aku rasa macam tak lengkap je hari aku kalo tak amik syawal ni...suke tgk gelagat dier tgu aku N en asbeen sampai amik dier...kikikikiki....

sampai je umah...aku terus masuk bilik, terus ZZzzzZZZZzzZzzZz....tapi tak boleh..pening ni mmg terasa macam nak muntah...adoi...terus la aku kuar dari bilik cari en asbeen minta di urutkan kepala yang dah sememangnyer berat dengan tangan kiri, vicks syawal, tangan kanan bloster di kepitnyer sambil berjalan...

sekali sampai je kat toilet luar tu..tak sempat.....ke en asbeen...
haaaammmmmikkkkkk ko....semua yang aku makan lunch tadi semua keluar balik..en asbeen datang pon takat urut belakang aku je...

nak tgk mmg tak la...dier pon tau teruk gaya aku...adalah dalam 2,3min gak aku muntah tak berenti, mmg macam pili air yang kiter bukak kuat2 tu..tu la gayanyer..adoi....terus flat aku....masuk bilik balik,....en asbeen suruh rest, aku terus sambung ZZzZZZzZZzZZZzzZzzzzzZZZzz..alhamdulillah dah boleh lena sikit..tp still ting tong..sampai ke 7.50pm aku tido, terus aku bangun N mandi, N solat..alhamdulillah en asbeen masak mlm tu..TQ en asbeen...aku makan ngan syawal, tp tu pon tak lalu nak makan....

seronok tgk syawal makan, sementara tu en asbeen G solat pulok..adoi....mmg bahana la gitooo..aku pon tak tau pasai pe...sampai sekarang aku terasa perit tekak aku ni...

en asbeen mlm td pon tak aksi aku buat ape2 keje..juz baring2 je...mlm td pon dier tidokan syawal..maapla..mak jemah sudah flat...

aku rasa ini la kali pertama aku rasa sangat2 lemau...even pagi ni dtg pon terasa lemau jugak...en asbeen suruh cuti..tp aku mengenangkan kerja...


p/s : seb baik la bos tak da arini...semua sebok ada hal kat KLCC...so kalo dah tak larat sangat..aku rehat la jap....barang 5min 10 min ni...

Isnin, 10 September 2012

Muda+kecik sangat kah dia???????


Siapakah itu??????????????

EN ASBEEN la...yang tecik cumill tu...kikikiki...

nape tajuk begini...al-kisahnyer begini..
***********************************************************************************

Malam semalam tengah sedap2 aku dok bersilat kat dapur nak siapkan dinner...en asbeen ajak G alamanda nak beli something kat kedai DIY yang baru bukak kat alamanda ni...so dengan itu, aku pon request la ngan en asbeen nak G jalan kaki...alasannyer boleh la syawal yang sebok nak berlarik2 N berjalan2 tu jalan ngan tenang N happy kan...so dlm masa yang sama leh aku berjalan utnuk senangkan aku bersalinkan...bukan jauh mano pon umah ngan alamanda tu..sekangkang kera je....alahai....duduk kat balkoni uamh pon dah nampak alamanda tu....

bila tibe kat situ si syawal ni ternampak la pulok playground kat area situ(berdekatan pakson)...so aku pon willing la nak jaga syawal, sementara en asbeen G tengok apo yg dier sebok nak beli tu...elok aku kat situ ngan syawal, main2..en asbeen datang dengan sekaki payung yang kami bawak tadi(takut hujan kot) n barangan yang dier beli....sambil duduk kat tempat menunggu bebudak ni main...

dah tak larat kot aku nak tgk si syawal ni main...perut pon asik mengeras...aku minta en asbeen jaga pulok..tetibe ada la sowang akak ni..pon dok tgk2 anak dier main2 gak..sekali dier pon bersuara...

"akak itu : berapa bulan ni..???????????
aku : dah 9 bulan kak...tunggu hari...
akak itu : (bulat bijik mata dier yang dah mmg bulat tu) la yeke...keciknyer...
aku : ahhhhh...mmg kami adik beradik mmg naik perut je bila mengandung..kalo badan alhamdulilah, tak la naik sangat....
akak itu : la yeke...akak kalo pregnant naik segala-gala..kikikikiki...
aku : ooohhh...saya alhamdulillah tak la...lagipon kami mmg family baka kecik..tu anak pon mmg kecik..lagi pulok en asbeen pon mmg jenis kecik kurus saja...
akak itu : la tu husband kaa??????
aku : ahhhaaa...nape kak...???????
akak itu : la akak egat student yang tunggu adik2 dier main kat sini....tgk dier pon diam je...main2 game kat HP...akak mmg mati2 egat student...sowi ye....
aku : ala takpe...mmg selaloo prg ckp camtu...kalo tgk kami jalan dua...manja2 gitu pon org pandang..egat kami tak kawen lagi kot/....kikikikiki....
akak itu : yela kalo kamoo tak pregnant...akak pon egat camtu...kikikikiki....
aku : ala takpe...sy ok je....tu kalo citer kat en asbeen tu mau gelak dier...suke la dier org cakap dier muda...padahal..kakakkakkakka....

tak lama pastu en asbeen N syawal datang...N kami pon beransur balik N aku sempat la salam ngan akak tu...aku pon citer la ngan en asbeen...bantai gelak dier...suke la tu org cakap gitooo....

tapi apokan dayo...dah en asbeen tu kecik...tapi jgn egat apo...dier kecik2 cili padi hijau...sekali dah amokkk....cili padi hijau pon kalah ,....kakakkakakakak....


p/s : mmg tecik kan...

TQ nana N GF BFF...korang mmg terbaik


Pagi ni sampai nak masuk tengahari ni mmg banyak blogger yang dah UP pasai citer demo2 ni...termasuk la tuan umah...aku pon tak mo ketinggalan la...korang egat korang je..aku pon nak...kakakkakaka....kikiki..tak mo kalah suraya ni kan...

Rabu lepas aku dapat sms dari NANA ajak datang open house demo samo2 BFF...
pucuk di cita ulam mendatang kan...lagi la aku suke....yela...modd raya baru datang setelah ngan apo yang berlaku kan....so aku terus decide tanpa bincang ngan en asbeen...N kata kat  NANA  ok..hamikkkk...sekali en asbeen kata tak..bukan tak sadis...tapi aku tau en asbeen mesti kasi sebab dier tau bini dier tak dapat nak raya lebey2 kan...nak kuar umah lepas adcident pon malu2 gito....jemah malu...aauuuuuwwwww...percaya la...ada tempat yang mak jemah ni pemalu org nyer...
dier ngan sape la..mesti la BFF dier...diahPASYA GEGURL n NANA KEDING tarak ado..tapi at least dapat la jumpe gak aritu....org ngah mabuk mengandung kan...cian demo..takpe...3 bulan pertama jaa....

1st mmg nak gerak awal...kire lepas solat maghrib tu mau gerak...tp tu la en asbeen sebok main futsal, balik pukul 7pm tu, egat dier nak mandi terus, last2 dier boleh hadap laptop sambil main game kat HP..adoi....bising la aku..aku N syawal dah siap kot...tunggu mau solat maghrib je..last2 pukul 8.15PM gak gerak...mmmmmmm....sayang egat berkesempatan la jumpe ngan KAK AMY a.k.a MAMA TISYA
tak sempat jugak..adoi... tapi KAK AMY a.k.a MAMA TISYA kata dier nampak aku kat parking..tapi tak sempat nak laga2 pipi gitoo..dier pon nak cepat kan...

sampai je nampak AIMA...dalam hati mesti kata ni mesti UYUN ado...siap tegur AIMA
"uiitt demo pon ado...awal sampai...."

AIMA macam biasa senyum saja..kakakakkaka....
duduk la di luar tu en asbeen sama AIMA..mmmmm...memasing dah kenal...berburak gak la..tp demo2 ni lebey kepada gadjet memasing ja...N anak2 memasing..mana taknyer bila dah mommy2 ketemu..selamat la anak2 tu kan..kakakkakakka....

menu malam tu macam2...yang penting aku rembat coklat cake NANA dulu
banyak kali jugak aku amik..konon nak kasi syawal makan...last2 masuk mulut aku terus...kakakkaka....

tak lama si NANA amik gamba...maap...ada muka mak...terus PASYA GEGURL
terus kata..." tak leh jadi ni..nak jugak..kakkakakkka"

lepas tu G sental diah punyer roti jala...mak aiii roti jala dier mmg terbaik...kuih kari tu mmg devil...tau..terbaik..walaupun pedas...totap masuk mulut..tak hengat..tu pon 2, 3X..sampai si diah  sound la aku 
"jemahh...ko ni....bercakap je...makan la...banyak2 sikit..."

aku balas 

"nyah...kotak tau..aku dah banyak kali sental ni...dah banyak masuk perut ni..jap...jap G aku amik lagi..aku mesti amik punye..."

pastu aku amik la macam2...ado je kat ats meja tu semua aku rembat....kena pulok berjemah ngan PASYA GEGURLUYUNNANA N diah

punyer la...sembang2...tak lama lepas tu ZURA datang...ni kire 1st time aku jumpe demo ni....sebelom ni dalam FB n blog jaa....
yang lain2 ni banyak kali dah..lagi si UYUN
tak terkire aku jumpe dier....

bila tibe dah nak balik ni...konpom la sessi bergamba kan....sayang betoi UYUN
dah on da way balik turun tangga....

last2 ado la gamba2 kami ni..memula muka memasing sopan jaa...
 belom lagi...tunggu ado lagi semua free style...

 haammmmikkkk ko..kakakkakakaka...dah mula dah..kakakkakaka
bukan main lagi semua..seb baik semua spoting....bukan main lagi syawal gelak2 senyum....rupanyer dier gelakkan abah dier 1st time snap gamba guna kamera beso nana...kakakkak..terkial-kial...tu yang gelak sakan syawal tu...

ni last dari kamera aku....kakkakakakak...terbaik...arrr semua muka happy je....termasuk la si tecik syawal yafiq ni...

NANA ada borak2 yang suruh join sajoo contest nivea yang dierPASYA GEGURL join N dorang menang...RM500...aku ni lambat sikit...walaupun jemah..tp aku tak rasa banyak gamba yang cantikkan...last2 tergerak pulok hati ni semalam nak join...kata nana mana tau ado rezeki baby kan...sekali kantoi daa ngan nana aku join..kakkakakkaka.....


p/s : seronok bila gebang2 ngan dorang ni

Syawal sayang...Syawal dimana...???????


ni citer last 2 weeks...baru nak up...sebabnyer usb asik la tinggal kat umah..nak update blog kat umah punyer payah..akibat dah depan mato semua yang guna laptop aku tu en asbeen N syawal...mmg aku tak la..mmmmm...

ni  kes 2 minggu lepas jiran depan umah aku buat open house..kena la menghadirkan diri...kan kata sombong..payah tu...kakkakakakak..lagipon dah di ajak..takkan tak datang kan....mesti la datang....kikiki...makan free..aku ngan en asbeen lak petang tu balik dari keje sebok la dok PK nak masak pe mlm tu...last2 mak aku kasi tau jiran buat open house...mmg semangat la kami berdua tak mo masuk dapur mlm tu..kkakakakkakak....

elok je lepas isyak..kami G kat umah jiran..tak yah pakai selipar pon..mmg betoi2 depan umah....kakkakakaka...pijak2 selipar N kasut org yang ado kat situ je..kakkakakak....dah selamat makan....elok pulok syawal mula buat hal dier pulok..dier buat macam umah dier sendirik pulok..kakakkaka...


korang tgk la...aku sebok dok bergosip ngan en asbeen, tetibe syawal tarak depan mata..mana la hamba Allah ni...

 Korang tgk la...sekali en asbeen kata...

"tengok anak awak tu...saya nak balik la..."

terus aku tarik tgn en asbeen....hemo..hemo..hemo...dah malu nak tinggalkan aku pulok...duduk sekali..biar sama2 tebal muka dek kerna ini anak sowang....korang tgk la...dolu time umah aku ado sofa...tak lak dier main2 gini....dah di jual bagi kat sedara...boleh pulok mencari tempat bermain pulok..mmmmmm...

 tau2 je budak tecik ni aku snap gamba dier...lagi la tersenyum lebar...bila aku suruh kuar..tak mo pulok kuar...lagi ke dalam dier masuk...

 muat pulok haa untuk dier...yang best tetamu2 yang duduk kat sofa tu cuak bila dengar sore budak dok gelak2...mencari la demo2 ni..lagi dorang bantai gelak bila nampak si syawal ni...syawal apo lagi...lagi la havoc kat situ..ado respon kan..dier egat org suke kot ngan gayo dier tu...


last2 baru nak kuar..tu pon aku dah panggil, nak ajak balik..tu pon tak mo balik..meragam bila si abah dier udah tahap gaban kulit muka tu tebal berapa inci tak tau...lagi la si anak ni meraung nak main2 lagi..adoi....

bila dier tuwun dari dukungan abah dier...dier boleh G main kat atas sofa...pastu kaki tersepit di antara sofa tu...mula2 dier gelak2...pastu kaki tak leh kuar...mula merengek minta tolong...aku gelakkan dier dari jauh..kkakakaka...tau takut...kakakkaka..tetamu yang ado kat situ pon bantai gelakkan dier....adoi....

balik umah abah dier berkata-kata...
"syawal ni macam ibu la...muka selamba je dekat umah org.....kakkakakakkakakka"

aik..aku pulok yang kena...

p/s : suke hati en asbeen je

Tertido pon boleh mimpi kaa???????

Pagi ni biasa la monday blues kan...mmmmm...

pagi ni jugak aku dapat tau yang member opis aku, bini dierbini dier kawan aku gak) dah selamat bersalin Baby boy kat hospital kajang tadi....

aku cakap ngan member aku..pasni aku la pulok..gelak dier...kakkakakak....

aku baru settlekan 1 kerja...so pada yang tanggung keje aku, tak la pening ngan keje aku ni..sebab banyak aku dah settlekan...tinggal nak kasi notajari nak tampal kat partition tempat aku ni kasi sape yang amik alih tugas aku boleh buat keje macam aku buat....

so tadi aku tido jap...tetibe pening pulok kepala ni...tido jap kat meja ni barang 5min ke 10min ni...boleh pulok termimpi saat2 aku bersalin kan syawal dolu...terbayang cara aku berjalan kuar dari hospital..macam2 lagi..kkakakakka..boleh pulok mimpi...nampak sanagt dah tak sabar nak tunggu waktu tu....teringat akan waktu buat CTG, ngan sakit lagi...mmmmmmm

bila terjaga terus pandang PC, nampak blog terus update ngan kepala ngah pening lagi...jap...nak tido sat...pastu baru buat keje balik...tak lama pon....


p/s : lapar la pulok