Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 September 2012

Syawal Yafiq VS Izz Dani Aqlan

 
Korang rasa aper persamaan dorang...aku rasa yang hidung je kot....hidung ikut aku...hidung jambu air..kakkakakkak...tapi yang lain tak tau la....ramai kata ikut muka acik ni....
 
 
 
ramai yang kata muka demo2 kat atas tu sama la sangat ngan muka pakcik tecik sowang ni...korang rasa..entah la...mmmmm...tp izz putih ikut aku kot...kakkakkakakkakka.....selengge...ye la sangat..putih ka????? (tangan di bahu, mata ke atas memandang langit)...akkakakkak....
ye la sangat...
 
tapi ni la wajah2 kesayangan hamba ni...mmmmm..untungla hero2 malaya ni apit aku...kengkawan aku kalo aku dapat anak pompuan mesti muka cam aku kot...kakkakak..yeke...????????
 
 
p/s : tapi org kata kalo anak laki ikut muka bapaknyer..."PANAS" sikit....
 
 


Khamis, 27 September 2012

Abang Syawal mula tunjukkan perubahan

 
Lama tak citer pasai budak tecik ni...Dolu bila mula2 bersalin aritu...sampai ke hospital pon abang syawal ni sebok dok tgk ibu dier je...adik dier tak tgk langsung..sampai la kat umah pon, adik dier nangis kat sebelah dier pon, dier buat tak tau, mata tak berkelip tgk channel disney dier...mmmm....
 
mmg dier buat adik izz dier tak wujud langsung...sedey jugak mak tang ni, tapi aku tau, benda ni tak lama, abg syawal ni belom nak paham sepenohnyer..mmg tak leh salahkan dier...kena selalooo ajar N remind kat dier, sape si tecik kat umah ni...
 
 
alhamdulillah 2 hari lepas, dier balik je dari taska, macam biasa dier akan salam, cium N pelok aku...bila tibe time adik dier..alahai cumillnyer....1st time dier buat bila aku minta dier sayang adik izz...terus dier G kat kepala adik izz N dier cium...siap ado bunyi lagi..pastu malu2...sebab ibu N abah dier tgk N sambil tepuk tgn...kata "BAGUIH"..
 
 
pagi ni pon B4 gerak G taska ngan abah dier, mcm biasa, salam, cium N pelok ibu dier/....aku tarik tgn dier ajak G kat adik izz minta dier sayang adik izz B4 G taska...dier tak melawan, dier sayang kat kepala N PP adik izz..pon mcm biasa siap ado bunyi...alahai sweetnyer..pastu senyum je...
 
alhamdulillah perkembangan yang baik buat masa ni...kiter tgk la pas ni...

p/s : agak2 ape la perkembangan dier pulokkan..
 


Tarak Ada idea N mood nak update..mau BW jee boleh ka

kalo pada mana2 yg buat entry pepagi ni ....kalo ado yg aku BW tu..maknanyer aku ada la...
 
macam kemalasan bergando je nak update...tapi tahap kerajinan nak bw bergando2 naiknyer...mmmm...
 
tak paham aku...alhamdulillah arini hari yang ke-11
IZZ DANI AQLAN hidup bersama aku dimuka bumi allah ni..alhamdulillah....
 
 
 
p/s : ops...ada la idea nak update...perkembangan abg syawal...nnt la

Selasa, 25 September 2012

we presenting...jeng...jeng...jeng

 
dengan lafaz bismillahhirrahmanirrahim.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NAMA : IZZ DANI AQLAN (kekuatanku dekat kebijakkan)
D.O.B : 17 SEPTEMBER 2012 (sebelah ngan hari malaysia)
BERAT : 2.5KG (tak besar mana pon...ibu abah sy N abg sy pon tak besar)
PANJANG : 50CM (saya ikut ibu saya)
 
 
ini la saya....yang aunty2 dok selaloo tgk kat peyot cumilll ibu saya tu.....
saya N ibu kena duduk umah 44hari...pastu kami nak jalan2...kikikikiki(tu ibu dier yg kata)
 
 
 
 
p/s : nikmat betoi menjadi ibu
 
 


saat diri bergelar IBU untuk kali ke-2

 
kiter citer step by step...sajoo kasi korang neves macam mak tau nama anak ini...sementara en asbeen ngah berpeluh-peluh sebok kat JPN putrajay sekarang..dah settle je nama...mak tang minta en asbeen sms nama...kakkakakakk...sebab dier mmg dah di tugaskan oleh mak tang ni untuk carik nama untuk anak kali ni...ye la time syawal aku dah sebok mencari...kalo ni dier pulok....tapi mmg ramai bertanya pon...nnt aku kasi tau ok....
 
jap...entry kali ni mau citer perasaan N nikmat sewaktu menempuh alam bersalin kan adik syawal ni...
 
*********************************************************************************
16.09.2012
 
mmg aku ada niat nak beranak time ni...tp selaloo org kata kalo kiter minta2 ni bukan dapat pon...kakakka...mmg pon...aku sajoo try je...lagipon ok gak tak beranak time ni...syawal yafiq tak sihat, demam N muntah2 sampai 4X...haru en asbeen kalo aku beranak time ni..mmmmm...
malam tu aku bantai epel mak aku beli...dalam 3 bijik sekali gus..aku sowang je makan sambil layan lawak ke der? kat astro warna (walaupun dah tgk banyak kali kan)...bergelak la sakan aku malam tu...
 
malam tu tido macam biasa...tapi mmg tak nyenyak tido pon malam tu..malam tu aku sowang atas katil..syawal N en asbeen tido bawah mcm biasa...
*************************************************************************
17.09.2012
tetibe jam 3.45am..ada air kuar laju macam air paip...terjeut la aku....aku terus zasss bangun kejutkan en asbeen minta dier check, aku terkencing atau tu air ketuban...terus la en asbeen bangun zasss mendadak...aku terus masuk toilet....mmg terasa tak sempat nak masuk toilet..melimpah jugak kat luar..tapi banyak la...lebey banyak atas katil tu..adoi...
 
kalo betoi air kencing...even waktu ngah tido pon mesti masih boleh tahan kan...tapi ni dah tak sempat berfikir dah tahan atau tak...punyer la laju...mmmm...tapi kata en asbeen
 
"saya bau tak la air kencing....mcm bau, entah...tak tau bau yang macam mana"
 
tapi dalam pada masa yg sama kat dlm toilet pon aku check mula ada lendir putih bercampor ngan air tu...2,3X jugak aku ke toilet...mmmmm...aku mula panik, aku call mak aku...mak aku betoi, aku call MIL, pon kata betoi...aku call akak aku ADAMNIGINA pon dier kata.."RASANYA"...mmmm...
 
last2 jam 4.30am aku n en asbeen G anta syawal kat akak...minta jaga...tapi mmg selama aki pecah air ketuban tu aku tak sakit langsung...mmmm..mmg pelik...
 
bila tibe kat hospital putrajaya...dugaan dalam hati tu dah betoi yang ward mmg full...bila dah check laluan...baru bukak 2cm N mmg yang kuar macam air paip tu mmg air ketuban...mmmm....tapi di sebabkan ward full, aku kena transfer ke hospital Kajang...mmmm..ok la dari HKL kan...serdang pon sama...ward full...ok la tu..aku tak kisah mana2 pon...
 
jam 6.15am aku dah mula kontrasi...tapi tak teruk pon..masih boleh tahan...
 
 
ni aku baru kuar dari labour room...baru lepas check ni...kikikiki...sempat U...siap aku suruh en asbeen amik gambo aku..dalam mamai pon sanggup la en asbeen ni...
 
sementara tunggu ambulan datang depan labour room...aku ngan en asbeen melantak dolu..
 
 
 
nampak sempat je kan mak jemah ni...kakakka
 
 
 
tak lama ambulan pon sampai...en asbeen follow dari belakang....
 
 
sempat ko mak jemah bergamba dalam ambulan ni...kakkakakka...
 
 
siap abg driver tu kata " akak sempat je erk..."
 
mesti la kena sempat ape je..kakkakkakka
 
 en asbeen follow aku dari belakang ambulan....
 
 
Sampai je kat hospital Kajang jam 7.30am...aku kena buat dari A-Z prosedur check up bersalin ni...so far semoga ok...BB pon still aktif dalam peyot cumill ibu dier...so tepat jam 8.30am...en asbeen balik umah sebab nurse suruh katanyer...
"saya tau awak tak mandi lagi..muka pon tak semenggah je..tak pe awak balik dulu...nanti kalo wife awak dah bersalin, kami akan bagitau.."
 
tersengih2 en asbeen mcm kerang busuk....elok dier nak balik tu, aku panggil sambil wat peace sama dier...en asbeen pon senyum je...tapi dr senyum tu ada gak muka risau dier tu kan...tapi aku tau yang dier tau aku boleh....kikikikiki...
 
KOntrasi masih lagi setiap 5min...makin tak selesa la aku, kejap2 wat senaman ringan dpn nurse ngan doc kat bilik saringan tu, kejap2 bangun, kejap2 jalan2 sambil berFB, kejap2 aku masuk toilet..jangan salah paham, G toilet bukan buat pe pon, walaupun dah terasa nak teran kan...aku siap canggung2 kat dlm toilet, tonggeng2, siap berFB bagai dalam tu, whatss app sikit ngan member opis aku....kakkakkakak....semua sempat kan...aku akan ulang alik setiap 5min, kirenyer setiap kontarasi la aku G toilet, sampai nurse N doc pon naik runsing tgk aku ke sana sini sampai la...
 
nurse : puan, puan ok ke??????
aku : ok...biasa la kontrasi...
nurse : kontrasi biasa la, tp boleh tahan tak..???????macam tak boleh tahan je...
aku : entah la, saay rasa sakit ni macam boleh tahan je lagi...entahla...tak la sakit sangat..
nurse : runsing saya tgk awak ke hulur ke hilir...meh kiter check laluan..mana la tau kan.....tangan doc (laki kot) buka 2cm...mana tau tgn nurse bukak 7,8cm kan...
 
sekali check, nurse dah bantai gelak...gelak jahat kot...gelak sebab tekaan dier betoi, dah bukak 8cm...haammmmikkk...terus zassss G labour room, naik wheel chair, atas wheel chair lg aku dah msj en asbeen..
"udah bukak 8cm...mau masuk labour room...tata..."
 
elok je nurse tegor tu, terus la sakit ni tak leh tahan, mmg nak kuar je...1st time nikmat hidup bersalin normal tanpa sebarang alat bantuan ni kan, terasa nikmatnyer, terasa mmg BB dah kat ujung pon...mmg ye pon, nurse dah cuak kepala BB dah nampak, tapi barang tak setting lg, last2 demo main campak je...terus la aku teran dalam 3X gitoo...selamat la kuar BB cumilll tu, terus letak atas dada aku, pandai la pulok carik susu rrr BB ni...alhamdulillah 10min sajo aku dalam labour room...
 
aku sangat la puas hati dengan service dari nurse N doc hospital kajang....dolu aku selaloo dengar citer yang service tak baguih, macam2 la....alhamdulillah sekarang semua dah ok...aku sangat2 puas hati dengan layanan dorang...yang sambut aku pon semua nurse, mmg terbaik, best sangat, dorang sangat lembut je ngan aku bila aku ak teran, bila aku tak larat , dorang ajak aku kire sama2 ngan dorang...dorang suke bagi semangat kat aku untuk kuarkan secara baik...siap kata,
"baguih ni, teran lagi, alor cantiknyer koyak dier, bledding pon elok, baguih la ni, cepat2 teran, jom kiter kire sama2 1, 2, 3..."
 
tak terkata kepuasan hati aku...betoi kata akak aku...ADAMNIGINA..dier pon bersalin kat situ, pon puas hati dengan layanan dorang....
 
 
p/s : nnt aku kenaikan korang ngan BB cumill ni erk...