Yang DiSaYAngi

Khamis, 4 Oktober 2012

Syukur dengan rezeki yang diberi...

Assalamualaikum...
 
kengkawan semua sihat ke...aku hari2 G terjah blog korang...tp blog sendirik jugak bersawang...kakkakak....nak Up citer agak la lambat..klo kat opis..mak aiiii mmg semangat la...
 
 
Hari ni, hari yang ke 19 aku menjadi maktang...tinggal lagi 25 hari lagi akan berjemah kembali ko..semangat...beku otak duduk umah sajo....ni nak menempuh 90hari lagi la sengal otak aku ni...mmmm....60 hari dolu pon dah tak serupa org dah aku duduk umah walaupun dah abis 44hari kan...al maklumla, org tak reti duduk umah lelama...kakakkakak....
 
 
alhamdulillah jugak hari yang ke-19 ni jugak la izz masih la menyusu susu badan ibu ni secara penuh...eksklusif ko..kakkakakka....no plain water...no formula milk...alhamdulillah...dengan rezeki N rahmat yang di beri, susu aku pon laju ke tumpah ke bumi ni...syukur sangat....
 
 
Alhamdulillah hari ni hari ke-19...simpanan untuk izz sudah menjangkau 43oz...kalo org lain tgk, mungkin sikit kuantitinyer...tapi berkat sokongan en asbeen yang sedar akan menyusu ni...(udah kena ceramah B4 beranak dolu pasai BF ni...) en asbeen banyak la galakkan menyusu N pump bila izz tido..selama 2 minggu ni jugak la izz menyusu dengan aku N ni jugak la bekalan untuk izz...aku harap bila aku hantar izz ke taska nanti, pihak taska boleh terime akan susu ibu yang aku akan bekalkan kat izz bila kat taska...yela, mesti la leceh sikitkan bagi dorang, nak panaskan kejap, bukan mcm susu formula, terus bancuh je...insyallah kan...
 
alhamdulillah jugak la susu aku sekarang melimpah2 bagai...izz menyusu sebelah kanan, sebelah kiri akan menitik kuar...sama jugak kalo kiri ke kanan...mmmmm...so inisiatif aku, aku akan pump yang sebelah bila izz menyusu yang sebelah lain...selama aku menjadi mak tang ni jugak la, aku amat2 la suke minum milo, tak kire la pagi ke, tengahari, petang, even malam lepas makan malam N tido, aku bantai jugak...selain tu aku sesah jugak anmum lacta...tapi sekarang dah abis, aku bukak milk bosster yang baru...ni dia...
 
 
 
En asbeen G rembat aritu sampai 2 kotak kat lunatots punyer kedai kat presint 15 tu...mmmm...so far mmg aku minum 2X sehari...abis je ni...aku egat nak amik ni...
 
 
ESP shaklee...
 
rata2 yang aku review ni semuanyer berpuas hati dengan hasilnyer...aku pon ado discuss ngan en asbeen..walaupun aku tau benda alah ni mahal kan...ado je inisiatif lain kalo nak susu banyak dengan jayanyer...tapi en asbeen tak kisah..katanyer...
"kalo nak, amik je la, beli...tak pe, saya tak kisah pon, janji minum N mmg untuk izz kan, so tak pe la walapun mahal"
 
suke mak tau...tp abiskan apo yang ado kat atas dolu...insyallah bulan depan baru aku nak mula start amik kot...
 
selain tu mmg aku sekarang pantang ni cepat la dahaga, mmg bergelen aku minum, mmg aku tau time pantang ni tak leh minum banyak, tapi apo kan dayo aku rasa slh 1, susu aku banyak ni mungkin sebab aku minum air kosong banyak kot..kot la...nak wat guano, panas la sekarang ni..kakkakak....
 
tak lupa jugak la...aku selaloo amalkan ni...
 
Credit to : MOMMY ISKANDAR
 
mmg aku ngah rajin ngan benda ni semua..aku harap la aku akan rajin sampai la akan2 datang..amiinnnn....
 
 
 
p/s : berkat susu ibu...kena kuat ni
 
 


Isnin, 1 Oktober 2012

Hantu Novel N Drama dari Novel

 
Sekarang ni dah jadi hantu novel balik, sebab kerna ABG AARON la ni, sebok dok berlakon citer ADAM & HAWA...mau terjebak balik hobi lama yang aku tinggalkan...mmmmm....
 
dolu penuh ni aku letak kat kepala katil aku B4 kawen, dah kawen, ado rak buku sendiri....ado la penuh jugak, tapi lelama bila dok la kasi org pinjam, kononnyer janji mau pulang balik....last2 haram nak sampai kat tangan...mmmmm..sadis...mak aku yg tak kaki novel pon tetibe tanya...
 
"mana novel adam & hawa ko, dulu mak baca, pastu mak baca lgi, takda.."
 
mmg la tak da, dah  org pinjam , tak pulang balik, mmg tak da la...kengkadang aku ni baik hati terlebey...kasi kat kawan aku pinjam, konon cian kat dier lelama kat sepital, last2 dapat balik kat aku pon tak cukup kuantiti dier...mmmmmmmmmmmm....sadis...
 
aku dolu penah cakap ngan en asbeen nak jual novel2 aku ni kat mudah.my....tapi en asbeen tak kasi..katanyer...
"tak payah...nnt bila tibe2 awak sebok nak membaca...time tu la sebok nak mencari pulok...dah 1 hal..."
 
ye tak ye gak....ada 1 lagi novel aku tak sampai kat tangan lagi...ado kat kawan opis aku...aku nak call dier suruh letak kat meja aku....novel ni..touching weiii baca...
 
 
ni cukup tebal novel ni...giler terbaik 2 hari aku baca, sanggup tu, en asbeen N syawal dah tido, aku on lampu HP membaca dalam gelap dengan lampu HP yang kecik...sanggup tu...
 
sekarang aku ngah aim 1 lagi novel....sebelom ni aku dah ado..
ANDAI ITU TAKDIRNYA...
ni yang terbaru...
 
 
haaa..yang ni....aku baca sinopsis pon macam best...dah riki2 kat en asbeen...dier mmg benarkan...egatkan mau minta der cari kat MPH alamanda tu, cepat sikit dari online ni kan, boleh baca time2 pantang ni, tapi di sebabkan tau en asbeen ni, kang minta cari yang lain, lain yang di rembatnyer...nampak gayo tunggu 444hari menjadi mak tang ni abis la, jalan kaki, tolak stroller bawa izz G alamanda sekangkang kera tu beli novel ni...sonang cito....
 
 
 
p/s : ni semua penangan ADAM & HAWA, aku terjebak balik baca novel
 


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK