Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 Oktober 2012

Apa Kata Ustaz

 
 
Gayoo macam program tanyalah ustaz...kikiki...ala kat TV9 tu...
rajin gak aku tgk..cayo tak..sila la cayo..kakkka...
 
ramai yang tanya apo kata ustaz bila aku bawa izz G Darul syifa'...
 
ustaz kata biasa la budak besar ni mesti ado kan yang menganggu...
mmg ado la kat izz tu, ado la di baca2 sikit ayat asuci al-quran tu...mana taknyer..bila en asbeen pegang izz, izz merengek...bila ustaz tu pangku, dier diam mata tepat pandang ustaz tu//mmmm////
 
kata ustaz tu, sebelom masuk rumah tu, duduk jap kat luar dalam 2,3min, baru masuk N bg la salam...so far mmg en asbeen selaloo wat..even aku pon B4 regnantkan izz pon buat gitoo..katanyer lebeykan izz dengar ayat suci al-quran...so far mmg malam2 tido, mmg laptop tu on sampai la ke pagi dengan bukak ayat al-quran ni
 
so far lepas balik tu lena izz tido...malam tadi, tido jap je, pastu malam tu, buat balik, pastu ok la so far tidonyer....
 
 
 
p/s : harap2 elok la..ikhtiar tu baik kan..

Izz Dani Aqlan

 
 
sekarang jam 10.35AM genap la izz dani aqlan sebulan...
17.10.2012...
alhamdulillah selamat bersama mak tang sekeluarga...
 
 
semalam mak tang ni ado sebut pasal RAWATAN DI DARUL SYIFA'
benda ni dah lama berlaku...paling ketara isnin aritu la time bufday mak tang ni...
izz kuat mengeliat sampai merah2 muka, naik urat2 kaat kepala( dah la motak kan), pastu mesti ganggu tido dier yg ngah nyenyak tu..mmg kesian la tgk, sedap2 tido, mengeliat kuat2 sampai gigil2 tangan kaki..mmg terganggu tidonyer..yela BB besar ni selaloo kerjanyer tido, menyusu, tido..
 
tapi izz, banyak jaga..tak kisah la klo jaga tu, tak bising kan..ni bising, angkat pon nangis, letak nangis, masuk buai nangis, kasi susu, dok la mengeliat2..dah tu di tarik2 nyer..mmg sedih pedih la kan..dah tu dier yg lepaskan, dier marah lak..mmmm...
 
isnin tu mmg menguji..sampai en asbeen tgk aku, dah mcm zombie...bwh mata hitam je..mana taknyer siang tak dpt rehat, mlm pon tak tido.mmg ye rrr muka gitoo kan...
 
mak aku pon heran nape...check perut dier kembong ke tak...ado la kembungnyer..pastu di taruk minyak telon, ok nyer kejap je, pastu nangis balik..tgk perut balik, x kembong pon..
 
kata org BB besar ni mengeliat tanda nak besar..mmg aku tau la..tapi ni dah teruk sangat mengeliatnyer ..aku jadi takut ngan dier..mmg klo BB laki ni mmg kena jaga lebey siki..pon tau..lain anak, lain rasa, syawal dolu sgt2 la banyak tido, kejut sampai 1/2jam baru celik mata..
 
mak aku pon buntu, nape ngan izz..dalam hati aku tu kuat dok kata, mana la tau gangguan yg kiter x nmpk kan...mana la tau..tp aku diamkan je..simpan dlm hati..bila aku cakap benda ni, baru aku cakap ngan dier..akak aku, suruh G darul syifa', at least ikhtiar kan..dari x buat pape...
 
MIL aku pon takut je, siap suruh g jumpe pakar...insyallah check up izz sebulan jumaat ni, aku tanya ngan nurse atau doc..nak kata angin pasan, aku N mak aku check, ok..so far...MIl aku suruh check ubun2 dier jatuh ke tak, ( aku pon x tau tgk camne, minta mak aku tgkkan)..katanyer klo jatuh tu sawan, mak aku ok, x da pape, klo sawan, mesti nangis banyak..ni time ok, baik je izz  ni kata mak aku..mmmmm...
 
so tghari kelmarin aku G darul syifa' dapatkan rawatan...
alhamdulillah lepas jumpe tu, izz kat sana behave, diam je,
sampai kat ustaz tu, dier bising, ustaz tu pangku dier, dier diam je tgk ustaz tu..
 
alhamdulillah so far blk dari darul syifa' izz tido lena sampai ke petang, pastu mandi ngan air penawar tu...mlm tadi pon tido, renjiskan sikit air tu kat muka N badan dier ngan ayat kursi, selawat N al-fatihah..tak la bising, tp tak mo tido, susu banyak minum dah, siap bagi yg aku baru sangat2 perah...minum, kenyang, sendawa bagai...tapi mulut tu masih mencari2..mmmm...last2 tido jugak..alhamdulillah at least dapat jugak aku tido 4, 5 jam kan..dari x tido langsung..
 
 
p/s : tak sabar tunggu izz abis mengeliat ni
 

Selasa, 16 Oktober 2012

Darul Syifa' i'm coming

 
 
Arini nak ke darul syifa jap...
 
 
sebabnyer...nanti aku citer sebab nyer nape petang ni lepas balik dari darul syifa yee...
 
 
nak siap2 jap...sementara tunggu en asbeen balik....
 
 
 
p/s : makt ang leh kuar ke...ikhtiar selagi boleh..terpaksa, demi anak...

mengidam sebelom beranak


 
 
Salam pagi semua yang bekerja N duduk umah macam aku...kikikikik..
 
pagi ni nak bercerita pasai B4 beranak aritu...
 
Aritu waktu aku adcident aritu, ada aku request kat en asbeen ...
 
aku : abg...cian tak saya gini..muka dah gayoo adik mael lambong??????
en asbeen : eye cian..nape...???ada pape la tu..
aku : abg, leh tak B4 mak jemah ni beranak..kiter G makan ayam penyet wong solo..yela takut tak sempat je kan..instinct sy kuat kata 1 minggu lg ni nak beranak..
en asbeen : eye..boleh...
 
walaupun tau, time tu, poket tu dah memasing nipis je kan, yola dah lepas raya, kena pulok adcident...dah tu gaji B4 raya awal..cover raya...nak tunggu next gaji lambat lg...redho kan jela...
 
alhamdulillah akhirnyer dapat jugak melantak ayam penyet wong solo yang selaloo aku makan time pregnantkan izz...
 
elok je lepas makan tu, 3 hari pastu alhamdulillah, mak jemah dah menjadi mak tang sebab dah selamat melahirkan izz...
 
 
 
p/s : sempat izz merasa kan...izz ke ibu dia..kakakkkka
 


Isnin, 15 Oktober 2012

Happy Bufday to aunty soya

 
 
 
Happy bufday to aunty soya yang ke- (tak yah la kasi tau...ado yang tau pon...aunty soya tak tua mana pon..muda lagi..kakkkaka)
 
semoga aunty soya di panjangkan umo N di murahkan rezeki...aunty soya tak best bufday tahun ni...pagi ni aunty soya bangun pagi macam nothing special...yela jgn tipu la korang pon klo tau aritu bufday korang, mesti korang bangun rasa mcm special je ari tu kan..kakkakakka.....
 
pagi ni anta en asbeen depan pintu pon samo...nothing...siap cakap...
"sayang...saya banyak barang la..tangan tak cukup, syawal nak mendukung, beg syawal lagi, kuih yang org tempah kat mak, payung lagi...awak tolong sy bawak barang tuwun kat kete boleh?????"
 
acer gile nak aku tuwun...mmmmmm....selengge laki aku ni...sekali leh dier bantai gelak bile tgk dahi aunty soya berlapis 4...mmmmm....
 
tahun ni tak best sebab dalam pantang, x dpt mau melantak kek...kalo sebelom2 ni, tau x da yang nak bagi kek, aku beli la 1 slice kat SR untuk diri aku ni..kikikikikik...
 
mcm tahun2 sebelom2 ni en asbeen mmg lambat wish, ado kala mmg tak wish..x pe...mmg dah dier gitoo kan...sekali pukul 9am, dier call...
"sayang, awak bagitau mak, saya wish happy bufday"
 
sekali dier bantai gelak...kkakkakak..wish la gak, siap cakap..
"tahun ni tak da pape pon tok awak, poket dah slim"
 
aperpon...happy bufday aunty soya yang tinggal lagi 15hari lagi nak tinggalkan tittle mak tang..N kembali ke mak jemah you..kakakkakak
 
 
 
p/s : ado la hadiah bufday tahun ni....kasi layan playful kiss kat tenet arini..kakakkak