Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 Oktober 2012

dua2 atas riba guano ni??????

 
 
Semalam betoi2 la menguji kesabaran aku ni...mmmm...
 
al kisahnyer...
 
 
macam biasa time nak tido..lepas abis je aku layan mimpi cinderella sambil buat stok EBM untuk izz...aku tido kan syawal...elok la aku mula nak tidokan syawal....en asbeen masuk bilik bawak izz..adoiii sudah jaga ini anak...mmmmm...so nak tak nak, mmg kena la susu kan izz N tidokan dier sekali...dah lepas syawal, mula la dier aktif balik, dah tak da yang nak dodoikan dier...mmmmm...di main la pusing2 kat atas katil, bergayut la kat belakang aku yang ngah menyusukan izz ni...marah la en asbeen kat syawal...
 
en asbeen ajak syawal tido...syawal takmo...dier main sorok2 dari en asbeen...dier egat abah dier nak ain ngan dier kot..mmmmm...aku selagi adik dier tak biisng...diam je menyusu, ok la...
 
 
en asbeen mula nak hijau ila dier sebok nak tido dekat ngan aku..masalahnyer nak atas riba macam adik dier gak...di tolak2 nyer adik dier...bila adik dier mula nangis...haa..sepantas kilat jua la tangan en asbeen angkat syawal kuar dari bilik...
 
dari dalam bilik aku dpt dengar sore syawal melalak kat luar bilik...minta di buka pintu, nak masuk..mmmmm...sebak pulok aku...
 
tak lama, en asbeen bawak syawal masuk balik..dengan alasan..
"jgn nak kacau ibu ngan adik...egat tu syawal"
 
syawal masuk2 terus la terkam aku...mmmm..dier mula terasa diri tu tak di sayangi...last2 bila izz dah lepas..aku minta en asbeen tidokan..sebab izz dah diam...so bila aku tidokan syawal...ok la dier dah mula tido......dah mamai2 nak tido...tetibe en asbeen masuk bawak izz, minta aku tidokan..ok la..syawal pon dah ok...tetibe dier meraung...dier tau yang tangan yang menepuk tu beralih tangan...mmmmm....last2 dengan menyusu izz di riba...tangan kanan ligat menepuk paha syawal...tu la gayonyer...nasihat2 la macam2 kat syawal, sampai lena dier....
 
 
en asbeen dah larik atas katil, sembunyikan diri di bawah selimut...dengan dahi berkerut, mulut mancung 14inch..mmmm...geram ngan perangai syawal yafiq....
 
ni jela gamba berdua ang ado...bila ajak syawal bergamba ngana dik dier...lari pulok
 
 
 
p/s : mengeluh tak boleh...itu tanggungjawab, walaupun penat, letih...harus la di teruskan...cuma harapkan ada yang menghargai...sudah cukup

miss my body

 
 
salam pagi semua...
 
pagi ni terasa rindu akan ini...
 
gamba ni b4 tau pregnantkan izz....
 
 
4month ago..
 

 
5month ago..
 
 
6 month ago...
sila cayoo peyot disorokkan tu...
 
ada yang nampak ke peyot aku ni???????
 
time ni jadi pengkurus untuk team senamrobik aku..al maklum la kena buang daerah sementara...next year aku masuk balik..insyallah...
 
 
7 month ago....
 
 
8month ago....
bulan yang sangat trauma buat aku...masih segar la dlm otak ni saat2 tu...mmm...seb baik juga izz masih kekal sihat aktif dalam peyot aku....
 
 
 
9month ago...
time muka pon dah x mcm kat atas2 tu dah...udah scar..mmm..mael lambong melambong time ni..kakkaka.....
 
 
last gamba B4 beranak..mmmmm...teringat2 lagi saat melahirkan izz...tersengguk2 la en asbeen tunggu aku...
 
mmg windu je ngan peyot ni...mmmm...member seangkatan dengan aku pregnant..semua dah selamat...pasni en asbeen dah kabo...
"lepas ni kena gap 4 tahun..kasi izz betoi2 besar N sihat.."
 
hammikkkkkk


Isnin, 22 Oktober 2012

Review - AJAIBNYA CINTA

 
 
Malam semalam mmg tak da buat pape...lagipon dah settle semua, barang2 syawal G taska, izz tido kejap(kejap je pon), baju en asbeen dah settle iron, so melepakkan diri dlm bilik tgk drama ajaibnya cinta sempena ASK 2012 ni...
 
TV kat depan mak aku concer tgk oasis, aku G kat dlm...aku egat aku sowang je layan citer ni...en asbeen pon sebok la jugak tgk citer ni...
 
 
pada aku citer ni mmg best...simple...tak berat pon..nice...even adik aku yg muka mcm bajet diri tu THOR kan...patut abis keje, balik, lepak dolu, nak tgk citer ni kat tmpt keje dier..kakkakak....
 
 
 
serius citer ni mmg kelakar..
 
part kat dalam kandang kambing tu...siap menyanyi hindustan bagai..dah la semua lagu hindustan tu aku hafal...siap en asbeen kata..
 
"ni makanan awak ni sayang....konpom hafal ni.."
 
gile tak hafal..kakkaka...peminat kot..kakkakka...
 
 
" ajekularki  i tell u..kitteni lalu what u do..???koyemuji puchi how are you...koyemuji bolle how do u do..abi2 me kehhetahhu..oh my darling i love u????"
 
nesyail tom nehe..2X..
 
hum tum ikkameremebendeho..
 
kan..punya suke aku ni..en asbrrn bantai gelak guling2..akakakkak..pastu nk tutup tv sebab malu ngan scene tu..gayoo mcm dier lak yg berlakon..akakakakakakakak.....
 
 
 


Tahniah Mekchu...sesama la kiter yee

 
 
Salam Pagi semua..
 
pagi ni bukak FB nampak 1 status, kawan mak tang a.k.a BLOGER la jua...dah beranak..yahoo..ada geng jugak jadi mak tang ni..kkikikikik...
 
 
tahniah pada MEKCHU sebab selamat melahirkan BB gegurl gitoo...sepasang la dier...best tu...ada geng sudah abang mi cah tu..kikiki...
 
tadi MEKCHU ada cakap jgn tgk kat FB PAPA JIT, katanyer muka merah2..kakakka...sape suruh kasi tau, dh tgk dah...egat nak tepek kat sini, tapi tak pe....kasi MEKCHU la yang tepek kan...
 
tapi serius tau tgk gamba MEKCHU kat FB papa jit, sayunyer hati...MEKCHU nangis tu....hati mak tang jadi sayu pulok.....naluri seorang ibu kan...mmmmmmmm...tak terkata...
 
apa pon tahniah...pantang umah nenek labu kan...minggu depan mak tang putrajaya abis pantang, mak tang putrajaya terjah umah mak tang labu...kikikikikik....
 
 
 
p/s : korang jgn kata x kenai MEKCHU ni....femes amous tuuu....