Yang DiSaYAngi

Rabu, 7 November 2012

Istanbul Aku Datang

 
 
 
esok citer ni kuar..aku nak tgk...tgk promo citer ni mcm best je..konon nak la tgk sorang2 kan...nak ajak en asbeen..keje kot esok ..mmm...nak G memalam..payah la izz kan..mak tok demo ni pon sibuk je...tak mo la kaco kan...konon nak G tgk tengahari esok...alahai maktok demo nak kuar jap...mmmm...
 
sekali dier bising daa...
"udah2 la tgk wayang..."
 
kikikik..nak wat guano..dah jadi hobi sejak B4 kawen lagi...tiket wayang aku tgk ngan en asbeen dari B4 kawen, time zaman bercinto sampai sekaranga do laie haaa...
 
 
nak wat guano x leh tgk...tunggu la kat astro first kalo kuar..akan ku langgan..nak tgk sgt ni..mmmm...
 
takpe..at least ni jd pengubat kan...
 
TULKISH INDULGENCE
 
kek ni kuar sempana citer ni la...aku 1st rasa..mmg terbaik..sedap wooo...en asbeen suruh tinggal sikit..maap/// awak lambat cakap..sudah abis masuk peyot..kakkakakka....
banyak lapis ni..terbaik..lapis last tu ado walnut+jelly strawberry...sedap tu....
 
 
p/s : bufday en asbeen next week, nak buat gini la...


Isnin, 5 November 2012

Durian Crepe at home

 
 
semangat ko nak bercerita pasai benda alah ni..bukan pe...org lain semua sebok dok bercerita...tapi aku sebelah mata je pandang...mcm ok la...x amik port sangat...
 
sekali...last week singgah opis en asbeen B4 balik ke kampong...katanyer nak amik barang..alih2 sekali dier kata barang x sampai lagi...di tanya ape...katanyer.."adalah"...bila di paksa..muncung 14inch...adoi...jemah semakin menebal dalam diri..akhirnyer hilang begitoo saja..dah lama berlalu kan...
 
 
so lunch tadi aku call en asbeen, tanya balik makan ke..katanyer ye..nak hantar "baranG"...arrgghhh sudah barang yg x dpt last week...ape benda la agaknyer...
 
 
sekali dier tunjuk ini la...
 
 
 
hohohohohoooho....sekali
 
DURIAN CREPE la....mmmmmm...sedap...siap aku G amik milo 1 sudu taruk dalam pinggan, amik air sikit...kasi likat...pastu satukan N cicah bersama..kakakkakak....macam makan kat sweetchat tu..
 
 
 
 
sama kan...tapi ni di panggil pancake durian...sedap ni kat sweetchat...mmmm...mmg aku selaloo terjah ni....
 
kire surprise dari en asbeen...terkejut mak tau..belajar dari aku la tu wat kejut2 ni..kakakkak
 
so far pada aku kena la ngan tekak ni ...mmg sedap la.....
 
 
p/s : ada resepi..tapi tarak kekuatan...tunggu ye..insyallah mak jemah buat nnt


prolong jaundis

 
Hari ni lambat bersiaran...
 
pagi aritu 01.1.2012
bawa izz G hospital ada appoiment ngan paed kat hospital ni pasal jaundis izz aritu...
 
untuk pengetahuan korang sebanarnyer izz kena jaundis yang lebey dari 14 hari...benda ni mmg risaukan aku N en asbeen...tapi tak la risau sangat...sebab syawal dolu pon gini gak...sama je sebijik ngan izz sekarang..so ada pengalaman ni, tak la cuak sangat kan..lagipon izz mmg kuat menyusu ngan aku...so ok la...
 
 
so far 2X izz kena urine N amik darah untuk check semua yang beraitan dengan hati, pundi kencing dan sebagainyer...so far kali pertama tu...semua ok...tapi result tiroid tu x cantik..kena G sekali lg...untuk kali kedua...so far semua dah ok..juz jumpe doc je arini kan...
 
 
so dah jumpe doc tadi...hensem...mak jemah suke ko..kakakkaka...en asbeen pon kata hensem..kakkakak...yang best doc ni, putih N friendly...sangat2 baik...seronok nak taya macam2 kan...so far result untuk masalah dalaman...semua ok..tak da ape yang membimbangkan...G6PD pon ok...kalo ado..masalah la izz alah2 aper2 kan...mmmm....

B4 jumpe doc tadi...timbang berat, panjang2 bagai..so far resultnya...

berat : 4.1KG..(naik 600Gram dari check up sebulan 19.10.2012 aritu)
panjang : 51cm (jadi la naik 1 cm je)
lilit kepala : 36cm....


bila tang part berat tu sangat2 terbaik....suke mak jemah tau...doc pon puji izz semangat...so pada doc dier PK x da masalah lain...juz mugkin masalah susu x cukup pada bayi...mmmmm..pelik lak aku..sebab izz sangat2 kuat menyusu berbanding syawal..tapi x pe la...so far semua settle...

 
p/s : makin semangat ini budak...

Izz Dani Aqlan Sebulan (17.10.2012)

 
 
Baru nak citer kot...almaklum la..pepagi PC ni di buka seawal jam 8.30am..setelah siap izz di tidokan N susu kenyang...tp tak la ke blog dolu....mesti la ke ADAM n HAWA dolu..pastu baru ke arah lain...tp izz ni mudah terjaga, mengeliat tu tak abis lagi..mmmm..
so mmg lambat la create citer ni...mmm..sebab bukak blog je mesti nak BW...takut ketinggalan..kakakkak...
 
 
ok rabu 2 mingu lepas, genapla izz dani aqlan bin mohd yaakob sebulan...
makin semangat budak tecik ni...menyusu, toksah kata la...dah settle kanan, nak kiri, dah setlle kiri kanan, nak kanan, nak kiri, nak kanan, nak kiri...mmm...sampai la dier tido sendiri..hari2 la minta en asbeen urut lengan ni..lenguh bagai...tapi tu la nikmatnyer...
 
 
so far G check up aritu pon...
 
berat : 3.53KG (naik 1KG)..tahniah anak...
panjang : 50cm (still maintain waktu lahir..takpe...
ukur lilit kepala : 34cm...
 
 
semua ok, aktif..
 
kena jugak cucuk hapetetis b (dos 2)...meraung kejap..kikiki..pastu minta susu depan nurse...mmm..kasi je la..dari meraung..payah pulok....sambil tu check mak jemah ni...semua ok...so far buat masa ni amik pil noriday...B4 ni pon waktu syawal pon mmg ada amik gak...dekat setahun disiplin makan tu....
 
en asbeen suruh amik implanon...tapi susah la x period kan...benda tu kan kena period hari pertama @kedua tu, baru leh amik...time tengah banyak....dah menyusu gini..mau makan setahun x period kan...dari terbabas...baik amik pil ni...so far semua sangat2 ok...

baju yang aunty uyun kasi...TQ aunty uyun....




p/s : dah nak masuk 2 bulan si izz ni baru si ibu sebok nak update ...kakkakak....


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK