Yang DiSaYAngi

Jumaat, 7 Disember 2012

nak jumpa si dia

 
 
Salam pagi semua...
 
 
pagi ni no picture ok...no panjang lebar nak bercerita...
 
 
juz nak koba....arini nak jumpe si dia....
siapa dia..nnt aku kasi tau...so tak dpt nak BW korang pepagi ni....nak mandi...siap2..
izz dah tido n susu...so tenang la si ibu nak bersiap....
 
 
so petang sikit aku kasi tau ye...siapa dia....
 
 
XOXO...
 
 
jemah gerak dolu

Khamis, 6 Disember 2012

Dapat jua taska untuk IZZ

 
korang cuba la baca status aku ni....
 

****************************************************************************
 
kire2 8,9bulan yang lalu..aku dah sebok2 carik taska untuk izz...masa izz dalam peyot aku lagi....dier belom cukup sifat lg...baru 3bulan..aku dah sebok2 cari taska untuk izz..untuk kesenangan akan dtg kan...x yah dah beranak baru nak sebok kat...at least boleh booked ke, Q dolu ke...
 
semua tempat kat opis aku tu aku anta borang even kat tempat syawal pon..tp tempat syawal dah pangkah dolu...sebab aritu katanyer penuh...mmmmm..tak leh booked pon...
 
so aku G la kat taska 1 blok ngan opis aku tu....kire 1 aras la ni..mmg dekat sgt...bukak je pintu nak ke toilet sebelah belakang tu...dah nampak pintu taskanya...mmmmm...so mmg aku dah isi borang N cakap sendiri dgn tuan punyer taska...aku siap boleh consider ngan tuan taska tu nak masuk bulan jan/2013...sebab dorang nak uruskan..kire sanggup la aku N en asbeen cuti gilir2 lepas aku masuk keje tu..(mak aku balik KG lps aku masuk keje)
 
dah bincang2...dier minta aku call balik 1, 2 bulan B4 masuk tu...ok la ...
 
 
pada 05.10.2012 tu aku call siap minta aku sms nama aku, namaizz, kemasukkan bila N taska mana...
so aku dah send sms...aku tunggu la takkan nak call tetiap bulan nak remind kan...
 
so baru2 ni...03.12.2012 isnin...aku call balik..nak konpomkan balikkan..lagipon lg 2 minggu nak masuk keje..mmg kena konpom la..sekali dier leh kata penuh...down la aku..padahal dah booked, dah Q, dah anta borang...takkan penoh lg...lama kot aku hantar borang tu..meyirap pon ado...mmmmm..cakap x serupa bikin ni///last2 en asbeen ajaka ku G taska tu waktu lunch...aku G tak da tuan taska tu...dier ke taska yg lain...mmmmm..
 
last2 untuk back up..in case klo ye mmg x dpt kat situ kan...aku G kat taska syawal waktu nak amik dier petang tu...so aku citerkan hal tu kat penyelia taska syawal tu..last2 terkeluar ayat ni dari mulut dier...
"kesian kat mama...tak pela hantar la sini januari nnt..nak byr duit taska syawal nnt, byr sekali duit tok adik dier...."
 
 
tergamam aku...seronok bukan main la...so aku tanya mcm2 la...
so far susu EBM bekal buat izz diterima..
 
 
 
tapi untuk CD pihak taska tak terime..mmg aku dah siap sedia dr awal..sebab opismate aku pon camtu gak....so aku mmg ok...so izz hanya akan pakai izz bila ngan aku...even jln2 pon akan pakai CD...duduk taska sajoo DD ye...apokan daya...ikutkan je la...
 
 
moga izz ok kat taska nnt..so far skrg ni klo aku kemana-mana minta mak aku jagakan kejap pon ok jee izz ni...
 
elok pulok abg dier kat situ, adam n rania pon kat situ..semua la kaum sepupu sepapat adik beradik kat situ...mmmmm....
 
so aku start keje 17.12.2012 - isnin...
 
so mak aku blk Kg...19.12.2012(malam)...
so 20 n 21 tu en asbeen kena jaga....
 
26 - 28 n 31 aku kena jaga...mmmm...ok la...nak tunggu sampai januari 2013 tu kan...
 




syawal yafiq ke hospital lagi

 
 
Syawal yafiq ke hospital lagi...
 
AGain???????????????
 
 
apo kan dayo....juz check up ngan paed je...je la sangat...
riso jugak tu....
 
***********************************************************************************
 
29 NOVEMBER 2012 - KHAMIS
 
aku N en asbeen bawak syawal yafiq reffer ped kat hospital putrajaya ni..angkut sekali izz..malas nak bawak turun susu...boleh gitooo..kakkakak....
 
tak da la ape sangat kan...juz aritu en asbeen bawak syawal G check up bulanan kat klinik P9 tu, pihak klinik minta en asbeen bawak syawal refer kat hospital sebab SYAWAL LAMBAT CAKAP DI USIANYA...mmmmm...kalo pada org lain atau di sekeliling aku akan kata..."itu perkara biasa"...
anak kan...walaupun pada org lain perkara biaasa...tapi anak kan...tetap riso walaupun sikit jadi pada dia kan....
 
 
perkara pertama yang doc risokan bila anak2 laki di bawa jumpe doc sebab lambat cakap adalah AUTISME
 
mmmmm...sindrom tu...riso la kan....tapi bila aku cakap kat doc yang mmg family aku semua lambat cakap....tu pon salah 1 faktor anak lambat cakap gak....lagipon ada gak anak sedara aku lambat cakap..pompuan....4tahun tu pon x lepas sgt...skrg 5tahun br ok sikit..kire paham jugak la dier cakap kan...adam tu pon masuk 3 tahun ni br paham dier cakap...syawal pon sama..sejak balik dr hospital aritu...baru la dpt dgr sikit2 dier cakap....
 
kirenyer dier kena lepas sekurang2nyer lebey 2 patah perkataan...mmmmm....
 
 
so far doc kata dier nampak normal  sebab doc kata syawal berinteraksi dgn doc baik sgt...doc suke sgt ngan dier...mmmmm...tapi januari 2013 ni ada appoiment check up dier untuk check telinga...ni semua berkaitan dengan lambat cakap...takut ada simptom autisme ni kan....pastu bulan april 2013 kena check asma dier...siap doc bekalkan ubat asthma sabotamol N multivitamin 3 botol..haammmikkkk.....
 
 
so far semalam aku ada dengar syawal cakap ngan aku N en asbeen lepas salam N cium pelok kami B4 tido...dier kata.."GUD NIGHT"..alahai.sweet sgt...sgt2....
 
kami pon heran...tak ajar pon perkataan tu...mmmmm...baguih la...
 
 
so sekarang dier pon nak masuk 3 tahun...tak leh la ajar lagi potty training ni kan...belom boleh cakap sepenuhnye...
 
 
p/s : janji kamoo syawal sihat depan mata kami ibu n abah..


Setelah Berehat hampir 3Tahun dalam dunia seni

 
 
Salam siaran..salam pagi kengkawan semua..arini hanya aku N izz sajoo kat umah..maktok demo tarak berjalan dari semalam x blk....tido umah mak long aku..
 
 
anyway tajuk atas mmg tak mo kalah kan...bajet retis...retis la sangat...ppuuuiiiiiii..kakkakakka....
 
Ahad lepas aku ada join Tarian cuti2 1 Malaysia...
lama nok aku tak join benda alah ni..last aku join tahun 2009...waktu pregnantkan syawal 6bulan...
gigih ko pepagi bute bangun lps solat subuh ngan en asbeen G dataran merdeka...siap park kete kat LRT sg.besi..naik tren sampai masjid jamek...pastu hammikkk jalan kaki sampai dataran...
 
 
Setelah 3tahun aku join balik ahad ni..ni pon sebab ganti mak aku yg sebok nak G kenduri kawan dier...seb baik ado geng..akak aku yang selengge mcm aku gak la tu..ADAMNIGINA...sejak2 dier msk blk JPM ni...mmmmm...mcm2 XTVT dier join..klo ddk JAKIM dolu senyap je dia..mmmm....
 
seb baik jugak en asbeen benarkan G...so mmg sebelom tu aku dah siap2 susu izz...senang..so far en asbeen kata x susah nak jaga 2 anak dier tu...
 
baju saiz XL...beso giler..ni mak aku amik ni...mmmmm...akak aku yg keding tu pon opis dier kasi XL..nasib la labu..ni kawan akak aku...akak aku mana????hhaaarrraaammm...pelik laka aku dier pagi tu low profile...sebok nak amik gamba org je..kakakkaka
 
 
nak di jadikan citer...lepas settle..lebey kurang 13 jenis tarian N lagu kiterorg buat...tak lama lepas tu...menteri pelancongan minta sape yang pandai tarian Gangnam Style..naik atas stage tu...
 
sekali akak suruh aku naik...Giler kata ko!!!!!!!!!!!...
tak mo la aku...mati2 aku tak mo naik...aku menari pon juz suke...mmg kengkawan akak aku gelak tgk aku menari tu..kakkakaka..aku pon sama..sekali bos akak aku cakap..
"G la naik..mana tau dapat hadiah kan.."
 
adoiii...dah bos akak aku suruh naik..naik je la...rupanyer ramai yang naik..tua muda semua ado...mmm....apa lagi selamat la..korang tgk N cari mana aku...
korang agak tau ke mana aku...
 
korang cari la...yang duduk tengah2 dalam group geng baju hijoo...
 
 
 
susah betoi nak ikut step bebudak depan ni..laju sgt...mmg jahanam la aku  menari benda alah ni...mmmm...payah weiii patah pinggang...balik minta en asbeen urut kaki...mmmmm...
 
jahanam aku menari gangnam style...mmm..adoi....
tp mmg fun aritu...next year aku nak join lg..akak aku siap cakap nak bawak anak dier join sekali..kakkaka
 
 
p/s : dah lama x buat XTVT gini
 


Rabu, 5 Disember 2012

Syawal Yafiq 2T 8B

 
 
Salam Pagi semua...
pagi ni nak citer tentang si abang yang semakin membesar dengan sihat...alhamdulillah...
 
SYAWAL YAFIQ...
 
 
lama benar tak citer pasai syawal ni...mmmmmm....
 
so far syawal makin lincah..makin susah sikit nak dgr kata..(dengar...tp lambat bertindak)...
 
susah sikit nak pose2 depan kamera..sebab asal kiter nak amik gamba dier je...dier sebok la berlarikkk datang sebelah nak tgk apo yg ado kat skrin kamera tu...padahal diri dier..mmg la tak da...mmmm...
ni pon baru je dapat amik gamba dier...tu pon ngah mood baik kan...
 
 
Ya allah indahnya cipataanmu...
dah lama tak tengok mata bundar syawal yafiq ni...sweeet je anak mak jemah ni...
 
dolu waktu syawal yafiq dalam peyot...aku ada ajukan 1 soalan kat en asbeen...
aku penah tanya kat en asbeen...
"abang....agak2 klo anak kiter kuar nanti muka anak kiter nnt cumill tak mcm2 anak2 org lain..."
 
jawapannyer...di ketuknyer kepala mak jemah...kikikikiki + tarik telinga sebab fikir macam tu...
yalo...tgk anak org lain semua cumill2 je, putih...suke sgt tgk...tapi bila syawal yafiq kuar dolu...muka BB semua sama...tp kwn aku penah cakap...
"selaloo klo BB time tecik muka dier x cumill sgt..nnt dh besar dier mesti cumilll"
 
entah...tp alhamdulillah syawal yafiq sgt cumill di mata kami sekeluarga...
 
 
 
 
 
p/s : seronok bila tengok anak tersenyum kan....indahnyer


Selasa, 4 Disember 2012

malware sudah larikkkk


berbalik pada entry MALWARE OH MALWARE tu...
punya la buntu aku dok Pk...tetibe CIK JUE kai timelane kat wall FB aku bgtau x leh masuk....adoiii...lagi sorang hamba allah kata gitoo...aku pon sendiri dah buntu...x tau nak buat pe...
 
 
last CIK JUE minta aku buat ni
 
 
kena pulok di sokong kuat oleh NAD
 
so terus la aku buat...minta tlg CIK JUE bukak, boleh ke tak..
 
akhirnyer berjaya...tepuk tgn ramai...suke3 sgt tau...
 
 
berjaya sudah...runsing aku bila ramai la kengkawan yg x leh tgk kan blog aku...(femes amous la sgt kan...kakakka)
 
p/s : so boleh la berblogging dgn tenang...
 
 


mak jemah dah masuk opis



Sekarang ni aku kat opis...percaya atau tidak...sila la percaya...mmg aku kat opis pon...

opis aku sebok ngan 5S...dah tu sebok pulok nak mengemas meja, nk dapat pc baru..nk back up data bagai...kena la aku dtg....bawak si izz ni..seb baik x susah nk jg dier...mmmm....

sabtu ni opis aku nk sembur racun bagai...tu yg kena clearkan meja tu....


so skrg sesambil aku update 
sambil aku BF kan izz kat tempat aku ni..seb baik aku ni jenis dah biasa NIP kan...so tak la rasa malu sangat...


so sekarang nak kemas meja kasi clean...pastu baru leh update lagi...

otak ngah PK nak buat SKT bagai ni...mmmmm.....

mentang2 la umah aku sekangkang kera dari opis..kengkawan opis suruh aku dtg sabtu ni kemas meja klo tak siap..sengal..


p/s : nnt aku update lg yee....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK