Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 Disember 2012

BoboiBoy Kuasa 3..(mood malas nak tgk bola)

 

Boboiboy Kuasa 3...kakakkaka....
 
ni namanya malas nak tengok bola..buat keje yang tak da keje..kakakkakka...
ni snap by en asbeen..melayan la selengge bini dier ni...
 
ni kes adam la anak sedara aku, mai tuwun umah aku ngan mak dier...pakai semua benda alah ni...pastu dier pulok yang sarungkan kat aku...kkakakkaka...
 
aku pon ngan idea sengal...terus minta en asbeen snap...en asbeen hanya kata...
"kesian bini saya..sengal.."kakakakkakaka...
 
 
ni penangan malas sangat nak tgk bola...mmmmm...gajah putih buat tahi...mmmm...
 
 
p/s : selengge tak...
 



Riadah bersama @ Taman empangan PICC

 
Lama sungguh tak terjah sini..last egat terjah time syawal masih 1Tahun lebey kot..izz pon tak wujud lagi dalam peyot ni...lama sungguh tu...time zaman bercinto sampai la zaman baru2 kawen mmg ni tempat aku n en asbeen..suke datang jogging sini...kat sini jugak kami amik gamba kawen..kikikikki....
 
 
mmg niat aku N en asbeen nak bawak syawal jenjalan..dah lama sungguh si abg tecik tu tak berjalan..mmmm...egatkan ok la mood dier nak berlarik2 bagai..sekali...malas pulok...buat lembik2..mmmm...akibatnyer..ni la jadinyer...
 
tengok alien pon datang beriadah..kikkikik..
ibu dier guna camera 360 kat Hp..kikikki...tu yg ado tu...
 
 
 semangat ko syawal...siap bukak kasut..egat nak G kat gelongsor..last2 G kat buaian...mmmmm...yang tak bestnyer main kat buaian ni..syawal tak mo naik sowang2...dier nak di pangku ibu atau abah dier..mana boleh..org tgk kot...mmmmm....last2 en asbeen yg tecik tu yg layan naik buai tu...masalah...
 
syawal aritu mmg malas sangat2 nak jalan..asik nak dukung kat belakang...mmmm...penat la ibu abah dier kan...dah la ibu abah dier ni kering melidi kan...mmm..mana nak tolak si izz dalam stroller lagi..egatkan dier nak berjalan..mmmm..mmg kuar ni nak bawak dier jenjalan tau...mmm
 
nampak itu abang syawal sudah banjir..kakkakaka..nangis maa...nangis sebab aku amik gamba dier nangis..lagi kuat dier melalak...kami ibu abah dier bantai gelak je kat dier..akkakakaka...
sebab kami tau..last2 dier datang pelok kami jugak..kikiki...saja je tu...
 
tengok...still merajuk lagi...mmmmm
 
 
 
baru ok...tu pun ssah jugak..nak bergamba...tp nak nyorok2..guano tu...so adik izz kamoo pandang mana????????
 
nampak muka terkejut syawal..kikikikik..masih dalam mood merajuk..merajuk la sangat/....
 
 
 
konon sessi memujuk kot...akkakkaka...korang rasa berjayakah si ibu ni....mmmm....berjaya...tp lambat..kakakkaka....
 
mana en asbeen N izz...???????????????????????????
 
 
 
berdua la mereka....en asbeen malas layan rajuk syawal..kikikikkik....si dier layan la si izz yg becok nak bercakap..nak berburak je ngan dier...
 
 
 elok pulok la si izz ni senyum...mmmm...
 
 
balik la kami dah nak masuk maghrib tu...
 
 
p/s : sowi gamba banyak entry kali ni sebab nak jadikan kenangan
 
 


Khamis, 13 Disember 2012

Akhirnyer ku temu jua


Salam pagi kengkawan....
 
arini aku ada up citer pasai entry jumpa si dia
 
**********************************************************************************
 
minggu lepas aku sowang ke pavi sebab nak jumpe dia...
 
semangat ko..kuar umah awal..naik train lagi, redah jalan, jauh meh nak sampai pavi...mmm...poyo la konon pakai wedges akak aku kasi..kakkakak..tak pasai2 menapak jauh aku...tapi aku sampai kat Kl 11.45am..sampai pavi ngam2 12.00pm...semangat ko aku jalan..mmm..mmg laju..kakakkak...
 
akhirnyer ke temu jua kan...

mama tisya..kenal tak??????? mesti la kenal...famous amous tu...
 
PASYA kasi pinjam ya foto2 kamoo yaa...
 
 
time tu kamera ada je bawa..HP pon ado..tp nikmat nak berjemah lagi tinggi...so kamera tersadai la kamoo dalam beg yaaa...sepatutmya yang jumpe aritu...kak amy a.k.a mama tisya, aku, amiey lee (1st time jumpe gak ni...pon friendly..mcm dah kawan lama je..) N bakal pengantin kiter...diah...
 
sebab dorang2 ni opis dekat2...tak lama pastu dok whatss app2..diah kasi pasya, nana N nana K pon join gak..lagi la jemah weiii..lagi aku suke...mmmmm....
 
bukan makan sangat pon...gebang2 je lebey..mmm..
 
 

 
memasing kan...best sangat2 time tu...
 
 
memasing senyum iklan darlie...kikiki...diah sajooo...nebess tu nak jadi pengantin tu..kikikkikik....
 
punya gebang tak hengat ko..mmmm....siap cakap ngan dorang B4 jumpe dorang en asbeen ada  kata...
 
"awak ni kalo jumpe dorang mesti tak jumpe jalan balik dah tu..tak pon sesat nak sampai putrajaya ni..kakakka..."
 
mmg betoi la tu...bantai gelak besar dorang..tetibe si nana N PASYA offer kat aku ajak G jalan TAR...mmg nak la....bantai gelak si amiey N mama tisya..kikikiki....
 
aku pon join la sekali si nana N PASYA pas jumpe2 tu...sekali on da way..alamak...
kete si PASYA breakdown la pulok...aammmikkkk...tengah2 jalan berenti..pastu memasing dalam kete semua keras..kakakkak...nak buat pe..pastu nana minta PASYA rilex start enjin terus pancung ke tepi...mmm...pastu mati balik enjin..adoi....kikiki..mmg pengalaman...org tgk aku n nana kat tepi jalan borak2..pastu si PASYA sambil gayut ngan phone (call mok mok la tu) sambil tgk enjin...terrer si PASYA ni tgk enjin..kakakkaka....
 
tapi tak jadi G pon..sebab mak aku call..susu yg aku bekal mcm x cukup..padahal bayak tu 4 bekas(5oz) aku bekalkan..mmm..balik jugak aku lepas si PASYA drop aku kat LRT PUTRA wangsa maju...
 
 
suke sangat jumpe dorang2 ni...bila la nak jumpe lagi ni...
 
p/s : sila percaya itu kali kedua aku jejak pavi..kakkakaka
 

Selasa, 11 Disember 2012

Dia Yang dapat..aku yang lebih2..aduhai

 
 
ni citer 2 minggu lepas...baru nak up kot...kakakkakak...
 
opsss...lupa..salam siaran N pagi kengkawan...
 
********************************************************************************
 
30.11.2012 - jumaat
 
aritu aku ada teman akak aku ADAMNIGINA G collect hadiah...dier ada join contest memberku hawa...lama dah...tu pon aku gak yang print form kat dlm internet kan...
 
so tetibe dapat tau dier menang....mak aiiii....jeles mak tau..kakkakak....
 
so aritu aku teman dier...bukan main dier...asik la tanya..."ok tak aku????????"
 
jgn riso dier mmg lagi cun dari aku..(sebelom ni aku cun sikit...ni lps adcident...dier la cun..kakkakaka)
 
sampai sana...menapak jap...sebab tak jumpe pintu masuk..kakkakak...
sesampai je..
 
 
rasa mcm nak rembat semua je...banyak tu....
 
sempat kan ber FB...update status kot....gedik...gayo mcm aku yang dapat hadiah..kakkkaka...
 
dapat gak hadiahnyer....hadiah goodies bag..kakkakaka.....seb baik dapat gak...
tanya la..ape isi dalam...mmmmm..banyak weeiii...pad kotex semua...apa patern..semua ada...panty liner pon ado...mmmm..banyak tu....siap kasi payung pink lagi...mmm..kata en asbeen...dier tak mo pakai..kakakka...takut di panggil adik2  la tu...
 
haa..nampak...akak aku...kurus melidi macam aku gak..kakkakak...dapat i pad tu...bukan main lagi...senyum sampai ke telinga...
 
 
nampak senyum lebar je ko kan dik..kakakka...
 
aku pon nak menyebok gak....padahal bukan aku punya...kakkakakak...
 
yang dapat grand prize tu budak lagi la...umor dier 24, 23 camtu la...dapat myvi ko...mmmm..dari senai budak pompuan tu..jeles mak tau...
 
gediksss kan aku..kakkaka...bak kata akak aku...
"berangan la ko..kakkakak"
 
 
p/s : berangan tu tidak salah..kikikiki


Isnin, 10 Disember 2012

Mengapa mereka berbeza

 
 
Salam siaran pagi ni kengkawan...
tinggal lagi 6hari untuk aku menyiapkan diri aku sebagai penjawat awam semula setelah hampir 90hari aku cuti lenggang2 kangkung kat umah ni...
 
masalah betoi duduk umah ni..tak tau tarikh N hari bila..kakakkakak...
 
*******************************************************************************
 
Arini mau berceloteh pasai
SYAWAL YAFIQ n IZZ DANI AQLAN..
 
 
ramai yang tanya nape nama izz x di mulakan dengan huruf S?????
itu kena la tanya en asbeen..sebab dah bagi tanggungjawab ka dier pilih nama kan...itu nama yang dier nak...ikutkan jela...ada gak tanya.
".mengapa tak mo sama ngan syawal?????"
 
katanyer..."saja..saya suke nama izz tu.."
 
 
sekali bila dah taruk nama..aku pon saja gatai mulut cakap ngan en asbeen
"abang nama tak mo taruk nama sharnaz mukhriz?????
 
kata en asbeen
"yela..sedap jugak.."
 
tak payah...dah selamat ke JPN sudah..kakakkka...ape la en asbeen tu...
 
bezanyer mereka lagi adalah...
karakter masing2...
 
bak kata mak tok demo yang jaga demo2 selama ni...
 
 
syawal seorang yang tak banyak cakap, suke buat hal sendiri...perangai sebijik macam en asbeen, tecik orangnyer..padahal lahir besar jugak....waktu tecik tak banyak ak agah2...diam je...tak suke sangat duduk dalam stroller N carrier baby..asal G tempat makan je..kena gilir2 ngan en asbeen nak makan...sebab nak minta angkat...syawal tinggi ikut mak jemah la...tapi berat ikut en asbeen sebab susah sangat nak naik..sekarang umo doer 2T 9B..baru 10.9KG
 
 
izz pulok seorang yang banyak cakap macam bertih jagung...tak berenti nak ajak org berborak...klo ada org dekat ngan dier...kena berborak ngan dier..klo tak, nanti dier mengerek bising...mmmm..alhamdulillah tak selaloo nak minta dukung..boleh duduk diam sendiri sambil tgk TV...suke duduk dalam stroller N carrier baby..senang ibu N abah dier melantak sesama kan..
kata mak tok demo..izz tinggi ikut en asbeen...perangai banyak mulut ikut mak jemah la...berat pulok ikut mak jemah la..mak jemah ni nampak kurus..tp melantak tuhan je tau..mmmm...aritu 2 bula 4.6KG...3 bulan tgk la pulok berapa berat dier...
 
 
tapi 1 persamaan dorang adalah...
 
muka dorang sanagt2 sama...sama tak..mana izz n syawal ye...
 
ibu 1 je harap buat korang dua..moga korang membesar dengan sihat, dengar kata...jadi anak soleh..N selaloo syang antara 1 sama lain...itu dah cukup buat ibu...
 
 
 
p/s : syawal aini genarp 2T 9B..lupa nak wish..selaloo setiap 10HB akan ku wish..mmm..lupa mak dier ni