Yang DiSaYAngi

Rabu, 19 Disember 2012

Nyenyaknya Kamoo

 
 
Lenanya tgk si kecik ni tido...mmmm...pepagi abah dier ngan abag dier bangun nak G keje N school...dier pon sebok la pepagi bute bangun jugak...pastu ngamuk nak susu...mmmm...elok susu terus tido sampai pukul 9am..penangan tu duduk ngan ibu dier arini...
 
suke la tu duduk berkepit ngan ibu dier arini...
 
 
untuk makluman..kakkakkak..arini aku cuti...cuti jaga anak...baru masuk keje 2 hari, dah sebok cuti..nak buat camno..nak tunggu bulan januari 2013 masuk taska lambat lagi..mmmm...kena la gilir2 jaga si tecik ni ngan en asbeen...maktok demo dah selamat balik penang naik train KTM malam tadi...so esok N usa en asbeen akan jaga si tecik ni...
 
next week baru la mak jemah ni...
 
p/s : nak kuar bertiga lunch jap G...


Selasa, 18 Disember 2012

Izz Dani Aqlan 3bulan


Semalam genap izz dani aqlan 3bulan...alhamdulillah masih lagi si chenta hati ini bernafas di muka bumi allah ini dengan sihat cergas..alhamdulillah..bersyukur sangat...bila tgk izz, selaloo sangat teringat2 lagi akan kejadian kisah sebelom raya ....selaloo terkenang je...

izz sangat la kuat dalam peyot ibu dier ni...mmg kuat untuk si ibu dier ni menghadapinya kan...

so arini nak bawak izz G check up 3 bulan...

waktu umo dier 2 bulan..alhamdulillah berat dier 4.6KG,....sekarang ni tak tau la brape...kata maktok demo..
"ko ni izz, berat macam berat beras..."
kakakakka..maktok demo buat lawak...

kiter tgk la berapa berat dier kan...petang ni nak bawak G klinik...skali cucuk...so ibu dier ni mmg penakut akan jarum..mmmm..kena kuat demi anak...





sekarang ni izz ni sangat2 suke bercakap..mmmm..kalo tinggal sowang2 marah...bukan ape..nak ajak gebang2 je...mmmm..masalah la klo camtu..mmg tak buat keje la ibu dier ni...mmmmm....

alhamdulillah suke tgk izz sekarang...susu pon dah pandai manage sendiri dah...thumb up kat aku, en asbeen N maktok demo ni..

jumaat ni nak balik penang..mau balik umah kakak aku lakat BM...so kerisauan di hati ini adalah...akan 
EBM izz tu...kat umah hujung minggu ni sesape tak da...yang ado akak aku ADAMNIGINA...tapi tu la...takut klo blackout tu..mmmm...takut la..nak pinjam ruang frezzer kat peti ais akak aku...dier punyer pon dah cukup banyak guna ruang...kesian pulok kan...mmmm..hanya doa je la yang mengiringi kan...

doa aku..moga tak da la blackout ni..ammiinnn..tu semua hasil bekalan untuk izz...yang terbaik hanya mampu aku bagi..insyallah...aku tau...ALLAH dengar akan doa aku ni..



p/s : alhamdulillah berkat susu ibu...

reward untuk diri sendiri


Mentang2 arini gaji..semangat bukak rimau pepagi ni kan...jelaskan semua hutang piutang yang kekal depan mata ni kan...elok ngah sebok la dok bukak rimau ni..kengkawan aku ni sebok la dok nak order mengorder kat adik kawan aku ni barang2 body shop..ada less 30%..almaklum la adik kawan aku ni keje kat situ..so leh dapat dikaun kan....pakat semua membeli..boss aku pon terjebak..aku pon macam nak...teringin meh...nak pakai perfume..lama sudah tak wangi-wangian kan...tapi selaloo PK 2,3X depan  mata ni...

almaklumla...gaji+bonus pon tak la banyak mana pon..dah tolak2 hutang piutang2 ni semua ni cukup makan je untuk diri aku nak samapi 23.01.2013 bulan depan punyer gaji...mmmm...tak termasuk sekarang sudah bertambah akan duit taska bulanan untuk izz pulok kan..mmmm...

mmg elok untuk reward untuk diri sendiri sekali sekala...tapi susah la..hati mmg sangat2 teringin...tp nak kasi duit kat org asik berat je..mmmm...bagaikan terasa "takpe..tak wangi2 pon..janji anak2 selesa"..tapi hati membuak2...sekadar boleh tengok je la...dorang order2 ni...


p/s : soalan sengal di ajukan pada en asbeen 
"abang..agak2 bila gaji kiter nak banyakkan..nak kaya  la."
kakkakakakkakakkakak

Mari bekerja



Salam siaran semua...

arini baru nak mulakan keje..sebab semalam sebok dok mengemas meja yang tak da rupa meja B4 aku tinggalkan dolu waktu  bersalin dolu...so sekarang ada la nampak rupa sikit....arini nak refresh balik semua keje yang tertangguh tu..nak tau ini ape..itu ape kan...ambil masa gak ni...

esok kena cuti sebab jaga izz...maktok demo ni mau berangkat balik penang mlm ni naik train...so kena la bergilir ngan en asbeen jaga izz...esok sajoo aku jaga...khamis & jumaat en asbeen jaga..
next week after krismas pulok aku jaga(tupon kalo maktok demo ni tak balik lagi kan)...sampai la ujung tahun ni..sebab izz mula masuk taska awal januari/2013..insyallah..ammmiinnn...

makanya arini kena siapkan semua keje yang tertangguh ni...


ini muka semangat nak bekerja arini..mmmmm...
bila la mata aku ni parut tu nak elok..nampak dah macam tertarik pulok...orang pon asik la dok tanya bila nak elok..dah parut...tinggal kesan la...mana nak elok nyer kan..klo elok pon amik masa la .....

giler gambo siap ado tarikh ko...
semangat guna 
CAMERA 360

tu yang muka cun semacam kan..walaupun tak da cun mana setelah senget mata sebelah.kakkakkaka.....


p/s : mood bekerja sudah mari...

Isnin, 17 Disember 2012

Dan Jalan tapi sayangnya tak sampai..



Salam maaf dari mak jemah ni untuk kawan2 aku ni...

NANA, DIAH(terutamanya la), PASYA n NANA K..

kerana...jemputan kawen diah sabtu lepas aku tak attend..sayang betoi...ni semua berlaku kerna papago...mmm..mmg tak go go la aku ni..

alkisahnya...NAD ada whatss app aku tanya G kul brape...
aku cakap dalm kul 12.00pm kan..mmm...alih2 NAd dah sampai..ok la...aku ni klo tgk jalan mmg fail la..so mmg minta jasa baik en asbeen je la..dier mmg cekap bab2 tgk jalan ni...dier pon kata dier tau..so aku tak la rasa ralat sangat kan...


on da way nak G tu...asik2 la en asbeen ni berenti2 sebab papago tu buat hal...(papago hat HP aku)...papago tak pandai guna mana pon aku ni,...install pon untuk en asbeen je..mmm..

mmg pegi tu aku lalu LDP, masuk FEDERAL HIGHWAY...tapi asik2 la pusing kat situ...last2 en asbeen ajak balik...mmmm..malas nak kata banyak..time tu pon dah pukul 2pm dah..balik je la...mmmm...tgk map pon biul aku ni...mmm...tp bila aku tgk map tu lalu kat airport subang...aku nampak dah signboard tu..tp entahla..nape tak terkuar dari mulut ni nak cakap kat en asbeen...


balik tu PM NAD kat FB..rupanyer jalan yang aku lalu tu betoi...cumanya  kena lalu kat airport subang tu...mmmm..selamat...klo lalu situ mmg dah sampai la tu kan...tp nak buat guano...tak da rezeki..ralat pulak rasa hati bila NANA kat dorang tunggu jemah ni tak sampai2..mmm..sayang betoi...bukan rezeki aku nak jumpe DIAH ni...tak pela at least dah tgk gamba kawen..ok la sikit..terubat la hati tu sikit...

kepada kamoo2 semua...maapkan mak jemah ye...

p/s : semangat tau nak kasi hadiah...kena pos la jawapannya


Hari Baru untuk diri yang baru


Salam siaran semua...

Arini 17.12.2012..genap la izz berusia 3 bulan...N genap la 3 bulan aku terperuk sampai beku otak duduk umah..kikiki...so arini sudah mulakan hari baru dengan senyuman...yeee...

semangat yee pepagi bangun 5.30am..kasi bekal buat izz yang ngah lena tido tu...
tersengguk2 terpejam mata jugak la aku nak kasi bekal buat izz...semua dah settle mlm tadi, beg syawal, susu, botol susu, baju2 keje en asbeen n aku dah iron..baju2 N CD2 izz untuk 1 hari izz duduk ngan maktok dier...so pepagi ni bangun awal hanya untuk bekal izz, mandi, solat, kejutkan izz menyusu..en asbeen n syawal mandi..siap2...akhirnyer kuar umah seawal dari biasa..7.15am..dah kuar...

adoi mata tu nampak lagi kesannyer...mmmm....

arini ibu n syawal G keje n school galas beg memasing...syawal beg dier..ibu dier beg untuk buat projek..yee....

hohhohoohohoho...semangat weee...

aku dah cakap ngan kengkawan opis..arini aku masuk keje tak mo buat keje arini..arini hanya nak mengemas je...audit 5S tak lama lagi...aku masuk opis je, dah tak da rupa meja dah arini...

esok baru nak tumpe sepenuhnya dari keje...semak otak aku tgk meja aku ni...mmmm....

izz pagi ni..akuG keje...dier kasi tahi mata kat aku...
malam tadi tak lena tido...asik la berjaga je...kata en asbeen dier tau ibu dier nak G keje arini...tu yang tak kasi ibu dier tak tido tu..mmmmm...

so far pagi ni aku bekalkan izz 25oz = 5bekas susu..
kalo ada balance baru untuk esok pulok...


moga izz duduk elok ngan maktok dier...


p/s : nak mengemas + projek buat bekal..