Yang DiSaYAngi

Khamis, 3 Januari 2013

Koir again!!!!!!!!!

 
 
 
Salam petang..dah petang2 baru nak up entry baru..maap...
 
biasa la bila tiba bulan 12-1 mesti sebok nak training untuk koir perutusan tahun baru..mmmm....
 
 
so nak BW korang ponx sempat...
 
taip lelaju sebab dah lambat..
 
sambil menaip sambil pump..ok la tu...nak cepat semua punyer pasai sebab dah lambat...
 
so nnt aku BW korang yee
 
yang penting tahun ni memcabar punyer koir sebab lebey kurang 11lagu termasuk lagu negaraku N perkhidmatan awam aku kena selesaikan...mmmmm....
 
 
p/s : balik lewat lagi arini...


Rabu, 2 Januari 2013

Why u so notty...

 
 
siapa yang notty tu...mai habaq sikit...
 
**********************************************************************************
 
tak da sesiapa....yang notty tu ibu syawal N izz tu..mmmm....
 
ada je nak kenakan si abg syawal ni tau...
 
alkisahnyer semalam...aku dah abis lipat kain..so my turn la nak tgk TV kan...syawal dah abis tgk..sekali abah dier G la bukak ni...
 
citer ni la..ape yg best aku tak tau..khusyuk la si syawal ni tgk...sampai la abah dier tarik tangan nak basuh mulut pon mata dier still pandang TV..alahai anak...
 
sekali ibu dier pe lagi..terus tukar la...
 
sampai je depan ruang tamu, tgk dah citer lain..mau mengamok..guling2 atas lantai..kakkakak..lagi bantai ibu dier gelakkan dier yg ngah menangis tu..kakkakak....
 
last2 aku kena sound ngan en asbeen
"bab2 kaco menyakat anak..mmg cukup suke kan..tukar la"
 
muncung sajoo...terus diam...kasi bukak la balik channel 615 disney..mmm..terus diam...pastu senyum2 kat ibu dier yg membengkak...abah dier sound bukan pe...abah dier pon join sekaki tgk citer ni jugak..mmm..selamat..terus la aku masuk bilik ngan izz, kasi susu terus tido..
 
tak lama si abg dah abis tgk TV kot...datang masuk kaco ibu lak...terus ibu merajuk..muncung tak mo kalah..kakakkaka
 
 
 
p/s : bergegas ke koir lagi..mmmm...pening nak hafal lirik..banyak sangat...sampai 8lagu..haammmikkk
 


Entry pertama untuk tahun 2013 - izz N syawal

 
Salam pagi kengkawan semua..
patutnyer aku up entry semalam sempena untuk tahun baru..malas aku...aku lebey suke nak up citer yang menggembirakan aku di tahun baru ni..
 
macam terasa sunyi je blog ni..ke opis aku yang sunyi..ramai cuti hantar anak2 G sekolah..al maklum la masuk tahun baru, sekolah baru, tadika baru, taska baru...mmmm...termasuk aku pon tak terlepas jua..
 
*******************************************************************************
pagi ni aku bangun mcm biasa 5.30am(nampak waktu bangun pagi pon dah berubah)
 
sudah je mandi..elok pulok haa di izz bangun senyum2..tau2 je dier pon nak ke taska hari ni...
so lepas mandi, terus la aku siap2kan dier sementara abg syawal en asbeen yang uruskan semua dari susu hingga la siapkan dier senang...
 
so far semua ok..penat jugak la mak jemah ni nak tag nama si izz ni..kakakka..seb baik ado ini...
 
alhamdulillah benda ni mmg membantu...aku beli ni kat alamnda je pon...60pcs=RM15...semua benda nal lekat kan...kakkaka...especially EBM izz..kena di jaga betoi2 ni meh..tak mo tertukar....so EBM izz aku dah tag ikut nombor...so boleh la cikgu dier amik susu ikut nombor tu senang...tak le pening2 kan cikgu tu kan...
 
so far beg2 dorang ni semua aku dah kemaskan semalam..termasuk la beg aku sekali..
nampak sekarang si ibu pon dah tak pakai dah handbag sana sini..al maklum la handbag yang sememangnya ada ni pon tak terjaga...izz n syawal..kikikiki..tu handbag mak yang nak di kelek selaloo....pegi keje pon org panggil budak sekolah..lantak G situ..senang...
 
 
baru terhegeh-hegeh ibu dier nak tulis nama...lupa meh..seb baik la maktok demo ni egatkan...
mcm beg gegurl je..lantak situ kaakkaka....ni beg syawal dolu..hadiah org kasi..dari tak pakai...baik kasi izz pakai...dah besar sikit baru pakai yg lain...
 
 
budak bangun awal pagi...lepas azan je bangun..elok la nak..belajar bangun pagi yee....pagi ni so far semua ok, izz tak mengamok pon, susu pon sudah...hopefully izz ok untuk hari pertama di taska ye...
 
jumpe ngan penyelia taska tu suke meh dier kata..
"wahhh ibu nampak berseri je pepagi ni ye.."
 
berseri la sangat..dier tak tau mak jemah ni neves meh nak anta anak hari pertama ke taska ni..al maklum la syawal dolu hantar pon 1T 6B kan...ni izz 3B setengah dah hantar..cuak la jugak kan...
 
tapi ape pon tawakkal sajoo..doa itu penting, moga izz baik2 kat taska..
 
seperti mana aku nasihatkan dier waktu mula2 aku masuk keje, kasi maktok dier jaga...gitoo jugak la aku nasihatkan dier hari pertama dier ke taska ni..moga semua selamat...
 
 
p/s : nak ke koir meh




 


Isnin, 31 Disember 2012

TQ sesangat

 
 
Salam petang...di sebabkan KES DIAM TADI
dah reda sikit hati ni di pujuk diri sendiri...mmmm..minta en asbeen pujuk...itu abang tecik tak pandai memujuk...dier biarkan je...dah bertego tu kire ok la tu..mmmmm....
 
*********************************************************************************
 
so petang ni nak mood gumbira...bila ari sabtu petang aritu aku dapat sesuatu dari seseorang.....
 
 
siap sekali ngan nama akak ak meh...senang sekali harung...sekali bukak..alahai sweetnyer...menjerit suke meh..terkujat izz..kikiki...tgk ibu dier melompat..kakkakaka....
 
 
harus la suke kan...bukan dua2 ni aku punyer...1 je kot..jgn tamak hokey...1 lg akak aku punyer...
 
TQ sesangat NAD atas pemberian ni..suke sangat..
 
almaklum la baru nak berjinak2 ngan dunia FM ni...betoi la terasa nikmatnyer bila mengumpul FM ni..kena2 bila dapat free lagi seronok kiter letak kan fridge ni..mmm..terasa bangga jee...
 
 
haa nampak baru sikit kot...si NAD ni lagi banyak..penuh sampai tak nampak rupa peti ais sudah...kikikiki....
 
 
ok sebelah upin ipin aku letak...kikikiki...suke sangat tgk pemberian org di abadikan kat situ..
 
TQ sekali NAD ...luv u..luv u..luv u...
 
 
 
 
p/s : bila nak penuh..ada yg nak kasi free lagi ke..???????????pppuuuuiiii free la sangat suraya oiiitt

DIAM JE LA

 
 
 
nak bertanya pon tak boleh ke????????????
 
 
org lain tanya boleh...tau la aku ni jemah...tapi aku ni beragak jugak la kalo nak jemah kan..mmmm....
 
 
aku nak tanya di tengking suruh diam...tapi yang lain tanya ok je...mmmm...tau la ngah berapi kan..tapi orang lain  tanya yang nagh dier berapi tak pe meh..mmm...sedey pedih meh...
 
tak pela...
 
BERDIAM LEBEY BAIK DARI BERBICARA..
 
 
 
 
p/s : ngah ulser pon...

Pakai tudung ni ikut trend erkk!!!!!

 
 
aku mmg pakai tudung dari dulu lagi...alhamdulillah...
 
tapi ni aku nak citer pasai tudung yang ikut trend ni...mmg aku perasan kat malaysia ni mmg kalo pakai tudung ikut trend...tak ketinggalan jugak aku...dolu pakai tudung gini..
 
mak buruk benar muka kau..maap waktu ni aku G kursus BTN...tak mandi weeii...jauh perjalanan tu...kakakkaka...tudung bawal sajoo....
 
ni B4 kawen..2 bulan sebelom...
dah kawen...tak pandang dah bawal mawal ni...pandang ni pulok...
 
tudung patern sarung pulok..senang...nak kemana, tak yah iron..sarung jee..sonang...jimat masa..elok kena ada anak ni kan...tgn N kaki tu agak lambat bergerak kan...
 
 
 

makkk aiii tak semenggah punyer muka..kakkaka...ni time perutusan tahun baru tahun 2012...time ni izz dah ado dalam peyot dah...
 
tapi sejak syawal dah tak BF ngan aku lepas umo dier 1T 6B...aku mula berjinak2 pakai ini...
 
 
haaa..haammmikk jalan tudung periuk..berbelit la leher tu belit2 shawl tu..kakkaka...
 
 

 
mcm2 pesen gaya la aku pakai shawl ni...
 
tapi shawl ni tak lama...lepas aku disahkan prgenantkan izz..aku mmg dah bertekad selama pregnant ni tak mo shawl sana..lilit sini...nak sarung2 gini je...
 
 
haa...jenis ada inner ni..sarung sajoo senang...ni kire 1st time aku pakai..org dah berkurun..aku baru nak pakai...tp masih belom ketinggalan...
 
 
tapi lepas bersalinkan izz ni aku ngah kemaruk pulok ngan tone sana tone sini..org dah pakai berkurun..aku baru nak mula..mmm...mmg jenis yang ketinggalan..
 


 

haaa...sudah kemaruk ngan tudung bawal tone sana sini kembali..mmmm...
 
mmg sangat2 selesa..puas hati pakai ni..terasa diri ni cun meh..kakakka...cantik je aku..kakkaka...cantik ke???????soalan?????...
 
mana tak kemaruk..murah meh////kawan aku jual 1pcs RM13...mmm...mmg puas hati la..klo banyak kali aku cakap cantik tu, mmg cantik la tu..
 
en asbeen siap kata..
"awak klo kuar jalan bukan biasa pakai tudung hitam sarung je ke...nape pakai tudung ni.."
 
ayat adoii bikin hangit je hati ni...org nak cantik2 untuk dier pon tak mo.kkakakkaka
 
 

 
 
p/s : perasan sokmo kan
 
 


perkara yang tak di duga..tu pon takut

 
 
malam semalam aku request ajak en asbeen G makan kat luar..paling dekat alamanda je la..senang..jalan kaki..mmmm...so elok sedap2 makan..mak aku call mau gula 2KG..mmg nak tak nak kena la masuk carrefour...maktok demo ni sebok nak buat kuih org tempah..
 
 
nak di jadikan citer...waktu beratur nak membayar tu..aku terjumpe la ada 1 anak patung ni jenis yang bersuara kat tempat letak air tin...biasa la org kalo nak tak nak membeli ni..last2 tak mo letak balik kat tempatnyer, di campak je kat mana yg dier suke..anak patng bear rukalo tekan kat perut tu berbunyi..ok la kan..
 
 
aku tunjuk kat syawal yang sebok dok pelok vitegen..dier nampak dier larik...tak pela..aku tunjuk kat izz...bukan main suek dier...muka teruja ngan terbeliak bijik mata dier..kakakka...seronok dier senyum...sekali tu si syawal ni dok la mengendap2 la aku dok main2 ngan izz...sekali tu aku sergah main2 la kat dier...sekali boleh dier menjerit pulok, siap nangis..alamak mmg menggelabah la si ibu ni...kelam kabut aku campak anak patung tu...
 
terus aku pelok syawal yang melalak tu...en asbeen dah bantai gelak...tgk aku menggelabah...kakakkak...org yang beratur tu dok pandang2 je gelagat2 kami..kakakkak...aku pujuk si syawal tu sambil gelak2 kan syawal..
 
 
alahai anak...apo la kamoo takut sangat..mmmm....
penah jugak sekali en asbeen buat gitoo kat syawal...tp reason dier sebab syawal tak dengar cakap..kakakkak...
 
 
p/s : nakal ibu kamoo kan syawal.

3 versi

 
Salam pagi kengkawan..arini last day untuk tahun 2012...banyak kan kenangan dalam tahun 2012 ni....
 
 
arini nak citer2 pasai 3 versi ni...ni dier..
 
 
 
ni la versi yang nak kobarkan tu..mmm....
 
 
1 - ibu punyer buat tahun 2007
buku terang2 kelabu je..mmm..udah lunyai..kakkakakkak....
 
 
2 - abang syawal punyer buat tahun 2010
jeles si ibu tau tgk buku si abang lagi cantik...terang mak aiii...elok je...rasa cam nak tukar baru je...
 
 
3 - adik izz punyer buat tahun 2012
aiiikkk...dah kelabu balik...lagi kelabu dari ibu N abng punyer...mmmmm...
 
 
 
 
macam2 versi buku tabung haji ni...
 
 
 
p/s : kena siap kan keje..jap G ado training koir pulok