Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 Januari 2013

protes nampak

 
 
Sejak dua menjak ni...syawal nampak perubahan dalam diri dier...
 
syawal dah mula pandai protes...
 
 
sejak2 ni kalo tak dapat ape je..buat benda yang kiter tak suke....
ibu N abah ni bukan mara...tegur je elok2..pon nangis....mula la muka tu nak buat nangis...kali pertama ok lagi, kali kedua sikit2..kali ketiga baru meraung..mmm..padahal ibu N abah tak marah dier pon...
 
selaloo kalo jadi gini time dier mmg time nak tido, nak makan...mmmm..masalah....
 
semalam..slamber dier suruh aku angkat dier nak masuk dalam buai..tak mo la kan..duer kan dah besar...mmmm..lagipon elok pulok aku ngah menyusukan izz..adoi...masalah..pastu mula nak larik2 jatuh, meniarap pulok..alahai syawal...selaloo je kena ngan abah dier..aku ni selaoo la nasihat kat dier..kejap tu je la...jap G buat balik..mmm....
 
mmg nampak sekarang dier pandai protes N merajuk sudah..alahai...
so far syawal dah kena marah betoi2 baru dier akan dengar kata..tak mo la kan..asik nak kena marah ke hape...tapi selaloonyer dah jadi habit kalo kena marah atau kami marahkan dier...dier mesti datang pelok, cium, salam ...
 
 
 
p/s : guano yee


5 ulasan:

Anum berkata...

ermmmmmmm ragam anak2

♥cikmOt♥ berkata...

dia terasa kasih sayang dia dibahagi bahagikan kut....

mekchu berkata...

ada la tu yang tak kena... lapar ke, ngantuk ke.. boboi mmg suka protes kot.. degil lain macam skit..

LYAfrina berkata...

maybe syawal nk lebih perhatian dr ibu ayah dia// ye la sblum ni dia sorang.. pastu ada adik..mesti dia sedikit terasa.. rsanya ni perkara normal bg ank sulong y bru dpt adik..cumaibubapa kna pndai mainkn peranan supaya ank x rsa disisih kan.

Nad MamaZN berkata...

Setuju dgn lya afrina
Syawal dh pandai terasa
Ibu n abah kene pandai amik hati syawal
Jgn kasi dia terasa seperti disisihkan
Normal bg anak2 sulung
Take time sket la proses ni