Yang DiSaYAngi

Jumaat, 11 Januari 2013

Tak da Elektrik

 
Cerita menyedihkan dan mendebarkan di petang rabu 09.2013..

petang tu aku sebok dengan rehasal petang rabu tu..mmg aku asik la dok call en asbeen, sebok dok tanya ok tak dier amik syawal N izz sorang2..dier kata ok..

sekali jam 6.30pm dier call, HP kat tangan waktu aku dok sebok kat atas stage kan..mmg tak angkat la...dah ngah full rehesal koir....lepas 10min aku call..sekali en asbeen kata/.....



"sayang..umah tak da elektrik"...


nak gugur jantung aku...otak pertama yang aku PK adalah...
 bekalan izz dani aqlan...

cuak sangat wei..klo aku kat umah mmg aku dah selamatkan susu tu..tp en sbeen tak dapat la nak buat pape kan..dah dier pon BZ ngan anak2 kan..

nak menangis je aku bercakap ngan en asbeen petang tu...buntu sangat fikiran ni nak buat pe kan..mmmm...mmg kengkadang rumah aku tu kengkadang suis utama tu slaloo tertendang...

aku call akak aku ADAMNIGINA...dier kata 1 bangunan tak da lektrik..adoi..masak...lagi aku serabut...
 otak aku time ni hanya PK camne nak selamatkan susu ni...
last2 aku call CIKMOT...tak dapat pulok...dah sudah....

tak lama aku call..UYUN a.k.a CUTEMUM

pon tak jawab jugak..cuak2..cuak2..cuak2...
 tak lama lepas tu CIKMOT mesej aku tanya nape...terus la aku call dier...dier minta aku anta kat umah dier..klo aku kat umah time tu mmg aku dah zassss ke umah dier...tapi masalahnyer aku kat PICC..last2 CIKMOT minta aku try call FIZA NAMAN..mana tau boleh kan..mmmm...


tapi aku tak call pon..sebab tak lama lepas tu en asbeen call elektrik dah ada...bersyukur sangat2..aku kat PICC tu berdoa tak putus2 moga ALLAH dengar doa aku selamatkan bekalan untuk izz..alhamdulillah ALLAH dengar doa aku..
 
aku terus suruh en asbeen tgk susu, alhamdulillah dier kata ok..tak cair sikit pon...susu yang chilled pon still ok..dah suhu sejuk lagi...setengah jam je blackout...
 
tapi walaupun setengah jam tu..apa2 boleh jadi..
 
benda yang aku takutkan selamat ini dah terjadi kat diri aku..
 
tak lama lepas tu UYUN a.k.a CUTEMUM msj aku...tp esoknyer B4 koir aku call dier...
 
 
 
 
 
p/s : hanya tuhan saja tahu akan perasan aku time tu

12 ulasan:

Nad @ MamaZN berkata...

Alhamdulillah...masih ada rezki buat uzz

Nad @ MamaZN berkata...

Izz laaaaa...haha typo! =)

♥cikmOt♥ berkata...

memang cuak wooo kalu takde elektrik...menakutkan...

Cute Mum berkata...

minta maaf sgt yer sue.. uyun betul2 tak perasan sebab hp kat ruang tamu.. dah lama baru aima bagitau ada sue call.. sabar jerlah.. nasib baik susu izz ok jer..
uyun dah kena sekali aritue.. dekat sejam jugaklah blackout.. tapi alhamdulillah susu sara semua elok jer lagi..

mama tisya berkata...

kalo susu byk time blackout mmg riso..akak dlu pernah kena gk tp susu2 tu sempat la abis digunakan cz akak tk byk stock susu

Mimie berkata...

memg cuak kan kan kan bile elektrik xde...takut basi lak susu tuh

jaa jaa berkata...

alhamdulillah, nasib baik kejap jer xde letrik.. kl lama, jenuh ooo...

LYAfrina berkata...

yuhan itu maha mndengar.. alhamdulillah...

Myra Jay berkata...

Fuhh, memang berdebar, tp alhamdulillah doa dimakbulkan..

Falsya berkata...

kite pun baca dh cuak dh sekejap...mujur la xlama elektrik tuh xde...jgn main kasar okayh abg TNB...hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

alahai
nasib baik selamatkan

eima berkata...

seb baik kan kejap je ..aku pun cuak jugak

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK