Yang DiSaYAngi

Selasa, 26 Februari 2013

15oz ke 18oz ke 25oz = banyak tu


Salam pagi kengkawan...
arini nak bercerita pasai EBM izz ni...

alhamdulillah izz pon dah 5 bulan...bulan depan dah mula start solid food...tak sabar...tak sabar..tak sabar...kikikikiki...alhamdulillah jugak izz masih lagi dengan susu ibu seoenuhnyer..walaupun pelbagai dugaan yang menimpa kan...kuatkan diri demi anak...

so far sekarang izz tak cukup minum susu tau...cuak tau mak jemah ni...selaloonyer izz dari hari pertama G taska sampai la minggu lepas, minum 15oz je..sekali minggu lepas...cikgu bagitau tak cukup...hampir2 cikgu nak kasi FM je...adoi..bulat mata mak jemah tau...

terus la aku cakap..
"jangan2...jangan2 cikgu..jgn bg FM...cikgu call@msj je saya..saya datang...sy kat blok sebelah je..jgn FM tau.."

sampai la ke hari ni aku dok ulang benda yg sama...

N aku pon mempertingkatkan kuantiti susu izz..
dari 5botol = 15oz  ke  6botol = 18oz..


 EBM izz ni tak la penuh mana mcm org lain, kata org kais pagi makan pagi...kais petang mkn petang...alhamdulillah sentiasa ada untuk izz...nampak kretip tak en asbeen dier taruk kotak tu..kkkakaka....


 nii 6botol = 3oz... = 18oz...

pastu pening nak bawak G taska, coolor bag tecik..


 korang tgk la...adoi...dah guano..kan...

nasib baik ada cooler bag 1 lagi ni, tecik jugak, tp panjang sikit dari medela tu..

akhirnyer jadi la gini...

alhamdulillah muat...


tu pon petang cikgu kata tak cukup...alamak..cuak sekejap...

tu pon cikgu kata sekali minum 2 botol = 6oz...

mmmmm..maknanyer kenala taruk 
*1botol = 5oz
*5botol = 25oz..


fuhhhh,....lap dahi ibu dier ni...
dah la susu pon boleh la kan..mmm..tak pe demi anak kan...janji kamoo minum sayang..ibu tak kisah pon...production kena lebey ni...


dah try nak bangun 2am, 5am...nak pump pagi2...asik terlajak sampai 5.30am je...padahal ada alarm kot...adoi..nape la tak bangun kan/.....ada sekali bangun 2.30am, tapi tak kuar pon susunyer sampai la 3.20am, dapat 1 oz...tak pe la, janji ada kan, dari takda kan...



sekarang kena bertungkus lumus aku nak kasi ebm yang baguih untuk izz...tak pe la janji ada kan...

p/s : izz minum banyak, tido pon banyak

9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

IntaNBerliaN berkata...

bagus2.. suka dgn semangat sue..!! xda alasan utk anak..!! susu sentiasa ada walau xbyk tp sue ttp usaha..!! moga susu sue byk utk menampung keperluan izz yg makin membesar bagai juara tu/... hihii

LiYa HaNiF :: berkata...

wahhhh bagusnya.... moga dipermudahkan yer..

fieda berkata...

alhamdulillah..rezeki anak..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

huhuhuhu kuat menyusu ..
mcm faez gak...

mama ila berkata...

wahh..banyak jugak yer izz minum...takper..nak cepat besar.. =)

Nad MamaZN berkata...

Izz nk membesar bagai johan! :)

Ya ALya berkata...

teruskn usaha yer..

Ya ALya berkata...

teruskn usaha...