Yang DiSaYAngi

Selasa, 19 Februari 2013

Basah dalam Hujan VS honda civic


Petang semalam...B4 balik, macam biasa tunggu call dari en asbeen nak balik...tetibe en asbeen call, so aku egat mmg dah sampai la kat lobi opis aku..sekali ayat dier..

"sayang...awak G amik syawal ngan izz dulu, saya tunggu kawan saya, saya tertinggal jaket kat kete dier, pastu kawan saya dah balik umah dah, kunci kete dalam jaket tu.."

mula la aku nak hijau kan...suke sangat la lupa...dah la tempat syawal ngan izz tu kalo selepas pukul 6pm, dier caj ikut jam...adohaiii...dengan hujan lebat tak hengat, guruh sabung menyabung...dah guano...nak ke taska dorang ni mmg tak jauh, tapi kalo dah hujan gitoo mmg jauh la jadinyer...


nak di jadikan citer, payung pon tarak...mmmmm...

dengan lafaz bismillahhirrahmanirahim...
aku terus redah hujan, relax je jalan...peneman kesayangan semua aku dah bungkus ngan plastik N beg yang lain dalam beg aku...rilex je aku jalan, dah macam tak hujan.

sampai taska dorang lenjun sudah...semua mak pak kat situ pandang aku...nak guano kan...so amik la syawal N izz...terpaksa la berbalut la izz tu ngan towel, takmo turut terbasah ngan lenjunan aku tu...seb baik jugak la syawal behave kan petang tu, nak NIP izz pon susah, abis dah lenjun mmg tak la nak NIP kan...seb baik jugak la anak2 mmg memahami keaadan ibu dorang...

ada la dalam setengah jam baru en asbeen sampai, dengan muka tak bersalah bagai..adoi....tu la seronok kan bercerita ngan aku tengahari tu..
"sayang...saya tadi bawak honda civic...kawan saya punya...best woooo..."

mmg best la kan sampai tinggal kunci bagai...tu la bawak tak hengat dunia kan...

mmmmm...tak minta maap...tapi dier tau dier bersalah...so dier pon merelakan diri masak malam tu...
asam pedas ikan selar, bendi goreng ikan bilis...terbaik....

lepas tu terus pening.mmmmmm....seb baik la aku ni jenis antibodi kuat kalo kena hujan pon tak teruk kan..




p/s : lain kali bawak kete mewah, kena angkut bini sekali, baru tak lupa kunci..kakakkakakak..ada kena mengena kaa

15 ulasan:

♥cikmOt♥ berkata...

hewww...akak sib baik tak basah...hangkut 3 orang tu...sobs...

Nurzakiah Hanum berkata...

hehehe p/s sis memang hebat
hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kuikuikui..
pandai2 la amek ati ajak skali kan.. hahahah, sampai leh tertinggal best punye psl..

asben sy pn kaki lupa gak..
mau gak bertuko jd tarzan ghimbaaa... hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kuikuikui..
pandai2 la amek ati ajak skali kan.. hahahah, sampai leh tertinggal best punye psl..

asben sy pn kaki lupa gak..
mau gak bertuko jd tarzan ghimbaaa... hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

hahahahha semlam pun jue redah hujan nak pi kereta..maklumlah jue kan supir..hahhaa

fazilzura berkata...

wakakkaak...
cm laki ku jgk ar , kalau wat salah tp muke tu ala2 cm xde benda berlaku..phtu mula arr wat rajin semcm kan...

nk pujuk ati isteri yg bakal bertukor ijau

wan nurul hezrina abd halim berkata...

HUHU aahlah sue mmg kat sini ujan lebatkan semalam.takut dengar sang guruh munyik2=)sib dia merelakan diri masak=)hehe

Nad MamaZN berkata...

Haha, baek la cara pujuk incik akob tu
Mmg best!

aanie berkata...

punye la best bawak honda kan...hehe...

eima berkata...

akhirnye boleh baca pun ..pesal tah minggu lepas

Falsya berkata...

nasib baik la akob masak malam tuh kan..sejuk je hati...hehehe..

meh meh naik kete mok mok meh..kite bwk jalan2 satu putrajaya...time tuh xyh risau terkandas tepi jalan..wakakakakakaka..mmg smp bile2 la xleh lupe..wat hal betul la kete kite time tuh kan...

Zee Suhaini berkata...

kalo bawak bini konpem tak jadik marah ye..syok sgt bawak honda sib baik ingat lagi kat bini..hihi

mekchu berkata...

hahahahaha... time2 hujan kaler putih time tu lah mcm2 hal.. petanda nak angkat civic la tu.. seperise kan mak jemah

IntaNBerliaN berkata...

hahhah.. blh pulak sampai terlupa kunci... nasb izz xdemam..

Ya ALya berkata...

Ibu sanggup berkorban apa sajakn...bestnyer g keja ad org amik hari2.....