Yang DiSaYAngi

Jumaat, 22 Februari 2013

check up 5 bulan - Izz dani aqlan


Salam pagi kengkawan...semalam aku half day, bawa izz G klinik, check up mcm biasa...

tak sabar diri ni nak tau berat izz kali ni berapa...

di ruang menunggu kat kaunter oendaftaran..sempat la demo ni kan..



 tengok wayang nampak kat kaunter pendaftaran...

maap..saya tgk little bus tayo...jgn kaco saya ye..akkakakka...
untung la ehsan "beam en asbeen"


si izz yang tak mo duduk di dukungan si ibu, terpaksa la meniarapkan dier kat kerusi ...seronok, senyum2 liuk lentuk bagai kat atas tu...si ibu dier..mmmmm..bercanggung la kat bawah..nak buat guano..terpaksa la, port tak da N nak pantau izz kan..

korang tgk la anak beranak ni...semangat tgk tu

siap bawak bekal tu..kakkakakka...

ok fine...senyum la kamoo...kamoo tak tau apa yang bakal menanti lepas ni...

menjerit la jugak aku tgk jarum yang nak cucuk izz tu, mak aiiii panjangnyer..mmm..telan air liur si ibu ni...si izz tu rilex sajoo..tapi meraung jugak..lepas dah ok..kire camni la..
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....pastu shaya senyum..kakakakkak

alhamdulillah...walaupun tak naik banyak beratnya...tp tetap naik...ok la tu kan, dari tak da naik kan...

check up 5 bulan
berat : 6 KG..

naik 300gram dari sebelom ni...

sekali nurse tu tanya..
nurse : susu badan sepenuhnya ke??????
aku : yup...susu badan sepenuhnye..
nurse : ni berat izz dah nak masuk border line kuning...sikit je lagi...
aku : yeke...takpe la nak buat macam mana kan
nurse : susu badan ada lagi???????
ada...saya mmg buat stok untuk izz..mmg tak campur FM
nurse : ni dah border line ni...kalo tak cukup, kasi FM la kat dier ye..
aku : (bulat biji mata ) takmo la saya..mmg nak kasi susu badan je dalam badan izz ni...
nurse : ni kalo minum susu badan pon tak naik...bg la FM kan..
aku : eh...tak pe la...lagipon mmg gen..abg dier kecik, abah dier lagi kecik dari saya ibu dier..
nurse : ok la...nnt bulan depan kasi bubur kosong dulu ye..
aku : ok..TQ nurse


nampak tak ketegasan aku..mmmm...kamoo tu nurse kot..tak yah la nak usaha suruh sumbat FM kat mulut anak ni..dah selagi ada susu badan ni, bagi je la...bak kata mak aku kan pagi tadi...

tak marah pon ngan nurse tu, tapi agak sedikit kecewa  ngan nurse tu je la...sah2 ko tu di ajar N diterapakan tentang Susu ibu ni kat klinik...nape perlu FM kan...lain la org yg FM tu, ada masalah lain, lain la citer...

otak aku, selagi boleh, aku usaha...tu tekad aku...
insyallah selai sokongan en asbeen di belakang aku, aku cuba..tak salah mencuba kan...



p/s : izz mulut pon asik cup cap...cup cap sekarang..sabar ye sayang,...tak lama je lagi

15 ulasan:

amiey lee berkata...

haluuuuu ... mak jemahhh....
amboii nurse bukan main lagi.. dulu pnah kna gak ..masa ashraf weight tak berapa nk berat... tapi cekalkan hati..asal sihat kan :)

fieda berkata...

ermm....sayangla kalau bagi fm sedangkan susu sue byk lagi kan..sue...hp model ape tu ye boleh wat wayang gitu..behnyer..

Nurzakiah Hanum berkata...

salam di hari jumaat yang indah
singgah pagi

♥cikmOt♥ berkata...

aler, nurse tu pun sumbat FM kat anak dia..tu yang tak kempen BF tu...huh

Falsya berkata...

ape je nurse mcm tuh..patutnye die galakkan laaa..nie x..sabo je ler..

uNa berkata...

bf lagi ok sebab susu banyak..waaa..gn fon beam ek siap leh tengok wayang lagi..hehe

salam kenal..follow sue

Cute Mum berkata...

sabar jerlah sue.. selama dengan Dania n Sara, tak pernah lagi jumpa nurse yang tak sokong Susu Ibu.. Sampaikan masa time Dania terpaksa cakap susu ibu lagi walaupon hakikatnya dah campur masa tue..

hope sue terus tabah tau..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

apedah padahal klinik rakan bayi2..takperlah janji sue tegas.lainlah kalau susu dah mmg takdokkan?aiseh..

Nad MamaZN berkata...

Ada jugak nurse yg cmni ek...

eB berkata...

aiks biar btl?
ader ker srh bgi FM ... wat per nk bagi kalo msh bf... hmmmmmm

jaakechik berkata...

nurse ni kdg2 bengong gak kan? kalau kita campur FM dia marah, tp bila kes mcm ni, dia suruh bagi FM pulak. padahal normal lah tu... bukan baby sakit pon.. apa laa....

p/s : semoga bby membesar ngn sihat dan kuat!heee...

QasehnyaRania berkata...

la pulak ..ada pula nurse mcm ni

aNiM berkata...

dulu akak jaga anak nurse. anak dia mmg tak bf. dia bg fm je. ramai juga nurse yg abis pantang tak bf anak dh kat sini.

izz kecik ikut baka la kot kan. hehe. bukan pasal susu badan. sebab anak sedara akak si rizqi yg belum masuk 2 bulan tu berat dia dh 6 kilo lebih dah. susu badan je.

IntaNBerliaN berkata...

mmg ada nurse yg cam gitu.. pnh jumpa..

aqilah skrg ms 3 bulan aritu, rasanya baru 4.4.. ni 4 bulan, xtau la brt wape.. tp sue nak tau x, aqilah ni, berat dia lg ringan dr alisha tau... sy tgk balik buku alisha dulu n banding dgn berat aqilah.. nampak aqilah cam besar tp upenya, alisha lg berat...

Shima Salleh berkata...

sejak afiq setahun berapa bln tah tak ingat ;p sampai la ni dah sethun 6bln masih line kuning. sikitttt je lagi nak putih. Tp dia tak pernah turun berat cuma naik sikit2 @ tak berubah.. Itu pun dah syukur sgt kan.. Takpe bagi je susu selagi ada,itu anak yg punya hihihi..
terkojut anak buah umur 2bln naik 2.2kg! aiyooo..lebih berat Izz 500gm...