Yang DiSaYAngi

Rabu, 27 Februari 2013

production kureng...demand semakin meningkat



Salam tengahari kengkawan..

arini lambat publish citer, tapi BW korang tetap ado..mmmm..apo kan dayo..kerja mengatasi segalanyer...

arini aku nak bercerita N nak tanya pendapat korang jugak la kan as my frenz...frenz ke...mesti la frenz meh..kakkakak...

tak tau la mana nak mula...

sejak aku guna kan medela ni, so far mmg puas hati ngan service pump ni, mmg syoik je, tapi tu la kena pegang kan, kalo tak mmg jatuh kebawah la..

tapi tu la sejak2 ni jugak susu aku pon berkurangan, tak period...pump, so far mmg time keje, mmg buat paling lama pon 1 sessi  = 1 jam setengah..petang pon aku buat jugak..kire 2X kat opis la...pastu kat umah lepas tidokan izz, pukul 7pm sesambil tgk slot akasia mmg pump la sejam jugak la...pastu buat keje yg lain, kalo izz tak bangun lagi, keje dah siap, mmg pump lagi...tapi tengahmalam mmg tak la...asik terlajak jee..padahal dah alarm tau...kat tepi telinga sekali, elok pulok alarm tu paling kuat voloume dier..aku set 2am, 5am..mmg tak terjaga jugak la...adoi...


aku pon heran nape...

aku makin risau sekarang ni, izz punyer demand semakin tinggi...so far mmg aku suke camtu,..aku dah cuba gigihkan diri sebaik mungkin, tp tu la susu paling banyak pon dapat 5oz je...kadang 3.5oz je..mungkin jugak sebab aku penat..mungkin kot...entah la...sebab sampai je umah mmg tak rehat sampai ke tengah malam...pastu tgh mlm nak bgn pump jugak...mmg langsung takda rehat...jejak je kasi kat umah mmg tak dapat letak punggung langsung...tu pon nasib baik jugak la en asbeen mau masak kan..kalo tak..mmg tak la...


tapi mmg menjadi keheranan aku ni tau susu segan2 je nak kuar..entah la...macam2 milkbooster gak aku minum kan...mcm halba, kurma+longan...mcm2 la...tp bukan rezeki aku nak dapat susu sampai penuh freezer kan...tapi sekurang-kurangnyer ada..tp tu la, yang EBM pon makin surut je aku tgk..mmmmm...

aku 1 hari pon dapat la dalam 15oz sehari...tu pon sampai ke malam...tgh malam...terbabas jugak aku...so susu izz esok nyer mmg aku guna yang aku pump tu la...



menjadi tanda tanya pulok...aku kat opis ni ada geng pump on ttime sama ngan aku...dier lambat masuk 15min dari aku dapat 10oz...aku 1 jam pon...3-5oz...

dalam masa seminggu ni mmg aku ada buat power pumping...tp tgk la mana tau minggu depan dah ok ke..
ke korang rasa aku letih sangat..mmg lately ni aku sangat letuh, runsing je umah selerak...aku takkan pump selagi umah tak kemas, kalo tak mmg aku dok PK je la time pump tu..



p/s : korang rasa macam mana ye

5 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ermmmmmmmm sama kot

izzain berkata...

aku dlu pun punca utama sebab letih yang melampau.. mana nk wat kerja umah, kerja opis, anak2.. kembar plak tu.. en suami aku typical man.. huhuhu so sume aku.. ko jgn penat2 tau..relax and cool je

♥cikmOt♥ berkata...

hurmm..sabarlah...akak dulu pun pernah lalui saat cam gini...sedih tak terkata kan...tapi tulah, kita dah usaha sehabis mungkin...

sudahnya iris fully bf untuk setahun jek...lepas tu terpaksa amik FM...hurmm...

Cute Mum berkata...

sue kena rehat kot.. uyun pon jenis tak suka tengok rumah sepah.. tapi skrg dah tak boleh nak watpe sebab rumah pon dah macam kilang..
sekarang pon pump dh kelaut sikit... penat sangat.. production tak drop sangat cuma kuantitilah jd sikit...
uyun rasa sue kenalah korbankan masa kemas tue untuk buat PP sementara waktu.. bila dah ok, baru pump macam biasa semula..

Nad MamaZN berkata...

Selagi terdaya, cuba la
Cuba manage masa balik semula
Supaya tak rase penat sangat
Kite rase sbb sue stress
Dalam stress tu cuba jugak nk pam
Mmg malu malu la susu nak kluar
Cuba sblm nak pam tu tenang2 dulu
Buang sume mende stress pastu pam
Jangan paksa sangat...
In shaa Allah, kalu ada rezki izz, ada la tu nnt...