Yang DiSaYAngi

Khamis, 14 Februari 2013

Review tentang mereka si peneman setia


Salam pagi kengkawan semua ...

dah makan...??????????????
aku..mesti la dah...giler suraya tak break1st..mau pening kengkawan aku kat opis tgk aku tak makan..melainkan aku banyak keje giler yang mmg tak leh makan...kakakkaka...

pagi ni aku nak bercerita tentang mereka yang menjadi peneman seti aku di kala ni...cewaaahhh...

1st - Spectra 3

ni la peneman aku dari izz dalam perut,...asik la aku dok memandang dier...2, 3X bukak lemari, dok tgk dier..dalam hati terdetik..
"bila la aku nak pakai ko ni..kakkakakak"

dari izz lahir 17.09.2013 hingga 03.02.2013...hampir 5 bulan berlalu S3 ni menabur jasa kat aku buat bekal untuk izz...alhamdulillah so far S3 ni mmg ok...tapi dah jadi hak milik org lain dah...
mmg back to school aku pakai ni...tapi mmg selesa pon, walaupun susah sikit la nak kelek kan...tak penah buat perangai pon S3 ni...

review aku tentang spectra 3 ni
* boleh guna 2 corong..
* harga yang mampu milik la
* berat motornyer, kalo nak kelek kan...kikiki..nak ke sana ke sini susah sikit la...ada yang kata, nape tak simpan kat opis..al maklum la...kat umah tak da pump lain kan...


peneman selepas spectra 3..
2nd - Rumble Tuff

tak lama lepas aku on nak jual S3 tu, aku N en asbeen discuss beli rumble tuff ni...

still back to school...
suke ngan colournyer warnanyer purple...


Review aku tentang rumble tuff ni..
  
* Ringan
* ada 2 corong
* yang best...penggunaan 3 in 1 tau..(manual, elektrik & bateri)
*kecik je..
* best sebab corongnyer empuk ala2 kusyen gitoo..
* botol dier ala2 avent gito...beso..kakkakakak....
* ada screen digital
* Boleh set time brape lama kiter nak pump, N akan datang nak pump, dier dah auto dah pump ikut masa yang di tetapkan..
* boleh di laras...
* 2min pertama, dier akan masage dolu B4 kuar susu kan...(ala2 medela gitoo)
*cantik warnanyer puple..


tapi yang tak berapa nak best tu, bising tau..mmmmm...mau kalo pump tu, 1 opis terdiam dok dengar mak jemah pump..kakakkakak....

ada sekali tu en asbeen dok dengar la aku pump pepagi bute...dier bangun, terkezut mak dalam gelap2 tu bangun berdezupp gitooo...terus cakap...
"sayang awak ngah pump ye....bunyi macam enjin kete je...saya ingat, saya mimpi..kakkakakkaka"

eiiiii nak kena jugak en asbeen ni tau...

sekali bila aku letgo spectra 3 tu, ada pulok sampai 2 org nak spectra 3 tu..aku pulok yang jadi serba salah..adoi....aku ni mmg susah kalo berniaga..mmg lingkup meh...cepat kesian..kakkakakak...

last2 kawan aku ni kasi idea jahat...di katanyer...
"bai, lu kan..apa kata lu jual je dua2..pastu ada duit tu lu tambah sikit beli yang up sikit...yang lu teringin tu mahal sangat..lu pakai yang bawah sikit dr yg lu  suke tu"

dari aku tak terPk, terus terPk...adoi...betoi jugak ni...jahat ni..mmmm..last2 bincang ngan en asbeen...dier kata ok....so selamat sudah di tangan pembeli...


so semalam misi ngan kengkawan akhirnyer tercapai jua....
 alhamdulillah sudah ada di tangan 
peneman di kala ini...

3rd - Medela swing




alhamdulillah pakej sekali dengan beg citystyle ni, 
di sertakan dengan beg, cooler bag, ice block, 5pcs bottle strorage..


review aku guna ni...mmg ramai yang aku baca mmg best pakai medela ni...

*bunyinyer senyap je..
*ringan sangat
* penggunaan 2 in 1 (elektrik n bateri)
* suction pon slow je, tak sakit..mmg best...


alhamdulillah ada rezeki lebey, bak kata en asbeen beli la selagi boleh beli kan...insyallah ada rezeki buat izz jugak...semangat la pepagi ni bawak beg, rasa ringan, dok la check 2,3X ada ke aku bawak pump tu..kakakka...sebab tak rasa kan..kakkakak...

now aku bukan budak sekolah lagi...dah handbag sudah..kakakkak


p/s : alhamdulillah..sila bertungkus lumus...

14 ulasan:

fazilzura berkata...

WAHHHHHH caya laaaa... akhir nye SWING in the house .. kan kan kan ni kire bergeng jgk la ngn aku & uyun

haku on the way jual pum letrik yg memula beli , x berjual lg .. lupe nak snap gambo wakakakak..

pum Harmony mmg ku x kan jual , psl rs bley gune dan sgt berguna lg..

masa bc psl pum ke 2 ko tu , tergelak gile aku .. cmner en akob leh trkujat ko tgh pum, kuat no ke bunyi nye??? tu kalau aku pum smbil nyusu amni mau amni melalak bagai .. dia dh la x leh yg bising2..

TERBAEK beb , chayok2... gigih nyusu bby... jgn lupe jemaah minum teh kurma merah

Falsya berkata...

bile lah dpt merasa beli semua tuh...hehe

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah, rezeki buat anak2 kan :D

wan nurul hezrina abd halim berkata...

BTUL SUE KALAU ADA BUDGET LEBIH MADELA 1ST CHOICE..yang rumble tuff ok gak tapi bunyi mmg ada kuat cket daa...hehehe tapi still bleh guna kalau letak dlm beg dia tak lah kuat sgt bunyi..spektra 3 nurul pernah guna tak serasi langsung sbb tak tahan sakit..kulit nurul jenis kuat n cepat melecet so tak sesuai spektra3 itu..sib dah let go.adik palk let go rumble..nurul dah 2 anak guna swing.mmg terbaik!

Cute Mum berkata...

tahniah sue.. dapat jugak beli pump.. yang pasti betul tekaan uyun kan.. hahah..

kalau pakai swing tue kena extra careful tau.. jangan leka mengepam sampai backflow "susu masuk tiub" nanti motor rosak.. pastu jangan sampai valve tengelam.. takut back flow..
nanti bila basuh jangan steril membrane tue tau.. yang lain boleh..
rasanya sue pon dah taukan.. saja jer nak ingatkan..
happy mengepam yer..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

WAH SERONOK..impian jadi kenyataan ...

ieyda berkata...

kelakorlah laki ko cakap bunyi mesin tu macam kete...hahahahahahaa

Nad MamaZN berkata...

Alah membeli menang memakai
Alhamdulillah sume pun demi izz :)

♥cikmOt♥ berkata...

akak dari dulu pai skang setia ngan s3...hehehe

aizu's life berkata...

3 jenis peneman setia dh yer.. peneman baru, may b blh bby baru kot.. hihi

mekchu berkata...

tak pernah guna yg canggih2 ni.. mak pakai avent manual sajork.. kalo ada yg prezenkan boleh laaa.. huk huk huk..

diri ini berkata...

wah bestnye dah merase 3 jenis pump.. nak tanye soklan bodo ni, kenapa prefer medela swing daripada rt? swing kan single pump? dan saya memang tgah survey pump skarg ni.. antara rt dengan spectra3, yg mana yg lagi bagus?

Shal qtn berkata...

x da yg nk jual yg second ka?ngn condition masih ok

Shal qtn berkata...

x da yg nk jual yg second ka?ngn condition masih ok