Yang DiSaYAngi

Isnin, 4 Mac 2013

Berita sedih di petang hari



Salam petang kengkawan...

baru duduk kat tempat, aku dapat perkhabaran berita yang sedih...

opismate aku baru pregnant setelah 7tahun mendirikan rumahtangga ni, baru2 bulan 12/2012 dier di sahkan mengandung..alhamdulillah...tapi petang ni aku dapat perkhabaran sedih ni...anak dier meninggal dunia dalam perut dalam usia 5bulan..ya allah takutnyer aku rasa...bagaimana perasaan dier nak hadapi semua tu..

aku tau citer, semalam dier baru lepas balik dari beli baju baby, elok lepas tu dier bleeding, pastu pecah air ketuban....sebelom tu lagi dier dok citer yang dier selaloo pakai pad, sebab macam basah je kan...so tak terfikir akan air ketuban tu kan..

now dier kat hospital putrajaya nak tunggu di paksa bersalin normal untuk keluarkan baby dier...



aku terus rasa touching N down dengar perkhabaran ni..dier pon kire baik jugak ngan aku kat opis ni...
allah, rasa down sekejap..dah la lama die nak dapat anak kan...takpela...anggap al itu takdir dier..




p/s : sedey sangat

18 ulasan:

Falsya berkata...

ya ALLAH kesiannye sue..semoga opismate sue kuat..insyaALLAH ade lagi rezeki utk member sue nnt...amin..

izan mama mia berkata...

Ya Allah..hanya dia dan Allah yg tahu perasaan dia kan..mg dia tabah

Nurzakiah Hanum berkata...

betul2...

Mama Vogue berkata...

Ya Allah..
Semoga kawan sue tu kuat dan tabah..
tumpang simpati..huu

♥cikmOt♥ berkata...

besarnya dugaan yagn dia hadapi...harap dia tabah ye...

izzain berkata...

sue siannya...

eima berkata...

kesian kat kawan ko.... tp dh byk sgt dah kes gini .... kadang tu kite kena alert ngan bgtau nurse ... sbb nurse slalu pesan klu ade yg pelik bgtau waktu checkup ...

kakak opis aku pun ade jd ... sbb ketuban kering anak die meninggal dlm perut + melekat kat dinding rahim dah ....

semoga rezeki kawan ko tu murah dan dan dpt yg lebih baik ye ...

Ayu azmir berkata...

kesiannya die... harap die tabah... mungkin ade hikmahnya.....

Alycia berkata...

kesiannya.. harap dia tabah .. Insya Allah, pasti ada yg lebih baik lg lps ni..

Nad MamaZN berkata...

Sedeyyyy...
Moga kawan sue tabah hadapi dugaan ni
Allah, berat sungguh dugaan tu
Tp Allah xkan menduga hambanya lebih dr kesanggupan..
Kawan sue antara yg terpilih
Bidadari/bidadara syurga sedia menanti mama n papa nya diSana
Sebak... :(

Shima Salleh berkata...

Innalillahi wainnalillahi rojiun
Itulah ujian dan ada hikmah.. Insyaallah mudah2an sahabat Sue tabah dan kuat dgn dugaan nya.
Percayalah ALLAH tak akan menguji hambaNYA melainkan DIA tahu hambaNYA mampu... Mungkin lepas ni lebih baik lagi kesihatannya..

mekchu berkata...

alaaa.. tak bleh la dengar baby meninggal dalam perut ni.. dah la 7 tahun menugggu kan.. doakan yang terbaik untuknyaaaaa... sedeyyyy :(

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

moga dia tabah menghadapi dugaan ini

fazilzura berkata...

insyallah Allah swt akan ganti yg lain .. kene tawakal dan doa bnyk2..

bby sulong aku x meningal pun beb , tp di sebab kan doc dh detct ada masalah so kene paksa kuor. kalau ado now dh 9thn u ..

Ema Blog berkata...

moga kawan sue tabah hadapinya...

Ya ALya berkata...

semoga tabah kwn sue tu mghadapi ujian allah....

Che Rosliza Che Mat berkata...

Sedihnya begitu berat ujiannya...

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah.. siannya... dah la 7 tahun menunggu...