Yang DiSaYAngi

Khamis, 14 Mac 2013

Bila nak sihat ye sayang


salam pagi kengkawan...

kesihatan izz sekarang better la..dah tak demam, tapi still bertaik mata..even kat taska pon sama jugak...masih bertaik mata jugak..tadi hantar izz pon cikgu dier tanya, izz ok ke tak...aku pon cakap..macam tu je la..

beyak pon still warna hijau...entah la...kata si INA @ INTANBERLIAN


 entah la..aku pon tak tau...waktu rania anak akak aku aritu cirit birit lama, nak dekat sebulan..pon hijau2 jugak..dah G klinik pon doc kata sebab panas dalam, entah la..tak la..at least nampak la dier sihat..

tapi izz macam takmo DF sangat ngan aku..kalo DF pon main2 je...entah..tak puas ke....mungkin sebab tu tak dapat hindmilk kot...tp alhamdulillah susu untuk izz tak berkuarangan..ada sampai sekarang,....

pagi tadi pon tak DF sangat..padahal baru bangun tido kot..mesti la lapar tau...




ni gamba pagi tadi...cian dier banyak taik mata dier..bila cuci..marah dier..bisisng2...meliuk lentuk badan dier nak elak kena cuci

mungkin jugak panas dalam, tapi lama sangat haa panas dalam..mmmm..sekarang tido pon tak pakai seluar dah..pakai CD je..kalo pakai suar, mesti merengek tau...bila di off kan kipas yang sememangnya untuk dier, marah2 dengan mata tertutup..bila bukak, baru diam..mmmm..pastu kalo tgk dier keluh kesah , tau dah mesti hangat...dah tu, selimutkan dier pon takmo..ibu dier ni dah merekot kot dalam selimut sejuk...

gile kental anak aku ni

 lena tak hengat pagi tadi...abang dier bising2 kat telinga dier pon buat tak tau, janji kipas dier di bukan...
macam ni....

haa ni la kipas untuk izz..khas untuk dier je...




p/s : cepat sihat ye izz



11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

take care

fazilzura berkata...

alahai cian nye beb ..

aku pun dok google psl taik ijau psl amni pun dok poo wrna ijau , risau wehhh..

kt google aku baca cz bby just isap ujung puting, maksud nye x dpt yg betul2 pekat .. ksnag ni amni dh la suke pgg bj aku phtu pjg kan tgn dia ala2 cm tolak bdn kite la .. so dpt ujung je.. tp now aku pgg jari2 dia, so dpt la aku dekt kn muke dia...

phtu rs nye salah 1 pun cz bdn diorg panas, amni start ijau2 berak ni start dia demam la ..

kojgn bior lelama weh , ko try minum barli bnyk2.. so skugr2 nye izz dpt khasiat dr barli tu .. aku kt opis mmg bergelen air msk ku telan .. psl nyusu bdn ni dok haus je.. phtu aku suke minum susu HL ..

Nad MamaZN berkata...

Kenapa ye?
Sue ada makan yg pedas2 ke?
Lada hitam ke?

jaa jaa berkata...

erm, izz x baik2 lagi yer... lama jugak yer.. irsyad aritu kejap jer.. tp poo mmg hijau la jugak.. prh tnya Doc aritu, sb susu ker (sb ja campur dgn FM kan).. Doc kata selagi dia aktif macam biasa xde masalah dgn susu tu... so, ja biarkan jer... tp pasal x cukup zat ke apa, x tau la plak..huhu.. moga izz cepat sembuh..

Alycia berkata...

alaaaaaaa.. cian dia.. get well soon babeh..

Shima Salleh berkata...

cepat sembuh.. hemm ado gak dgr poopoo hijau tak dpt hindmilk. Afiq pun samo gak dulu tp tak la lama sgt cb nya..
Cepat sembuh ye baby Izz

Ya ALya berkata...

marissa ri tu mata pun ada taik mata n xboleh buka...bawa g dok,dok bg ubat titis.....3 hari pastu dah elok dah...salah satu sebabnyer panas dalam..tu yg bertaik mata tu....

semoga cepat sembuh yer cayang....

Ema Blog berkata...

moga cepat sembuh..sakit mata ke

Myra Jay berkata...

Ala siannya dengan Izz, moga cepat sihat ye sayang.. :D

Zee Suhaini berkata...

Izz dah chat ke kak??cian plak kalo baby kena sakit mata..panas dalam tu memang la..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

panas dalam tuh..kena bagi minum air banyak takut hilang air daklam badan..tapi dia takmo nyusu plakkan..susupun kejab jer tak dapat susu yang pekat..erm..semoga cepat baik yer