Yang DiSaYAngi

Jumaat, 29 Mac 2013

Kepada dia kita datang..Kepada dia jua lah kita pergi - AL-Fatihah


Al-fatihah kepada kawan en asbeen faizal(gemok) yang kembali ke ramahtullah pada pagi ni..akibat sesak nafas...

ceritanyer berlaku pagi tadi...tengah aku dok sebok nak punch card, FIL call bagitau yang BFF en asbeen dah meninggal..terkejut, terduduk aku...

*********************************************************************************

al kisahnya, sebulan sebelom raya tahun lepas, BFF en asbeen ni adcident berlanggar dengan kete di arah bertentangan..bukan dier yang salah..dier naik moto...tapi dah takdir, melambung dier ke jalan yang sebalah, berlanggar dengan kereta yang datang di arah bertentangan...tempat kejadian tu, tempat yang sama 

dier koma hampir sebulan lebey...waktu lps aku bersalinu, kami ke rumah arwah...tp dier rupanyer masih di ICU...bila en asbeen g sana...balik je, muka sedey sgt..terus dier kata..
"sedih sayang..tak mcm rupa gemok"

baru2 ni kami balik lagi...saja balik...so kami pegi lagi umah dier...mmg nampak la perubahan dier, nampak kurus, nak bercakap, kotak suara dah tak da...dah kena tebuk kat leher tu...sedey bila aku kenangkan..bukan pe..dari zaman aku bertunang ngan en asbeen aku kenai dier...mmg tiap2 tahun kami akan G umah dier bertandang untuk raya...alhamdulillah dier pon dah jadi sebahagian dalam hidup kami satu family...itu saja la kawan en asbeen yang ada..en asbeen ni jenis tak suke bergaul...dengan arwah je la kawan dier..setiap kali balik KG...dengan arwah je la dier bercerita semua...

dengar kata dari FIL kata, 4 hari arwah di bawak ke hospital johor...dengar citer dier sesak nafas dengan tebukkan di leher tu..tapi allah lebey sayangkan dier, dier pegi dulu...tadi FIL call en asbeen takdapat, tu yg aku call en asbeen, terkejut dier..terus ayat yang kuar dari mulut dier..
"sayang...saya dah tak da kawan lagi dah..dia je kawan yang saya ada"

ungkapan sabar je la yang aku mampu cakap nan en asbeen...aku cakap ngan en asbeen
"dah la..sedekah al fatihah banyak pada arwah..saya kan ada..saya kan kawan awak jugak.."

tapi en asbeen balas..
"kalo awak kawan saya, awak pon tinggalkan saya...saya tak da kawan lagi sayang"

ya allah sayu je aku dengar suara en asbeen...nak balik tak dapat..sebab x da sape kat umah sebab FIL n MIL balik penang, ada hal...



p/s : moga arwah di tempat di kalangan org yg beriman

16 ulasan:

Ya ALya berkata...

al fatihah.....takziah dari ya....

aizu's life berkata...

innalillah... sedih baca walaupun x kenal arwah.. al fatihah...

kdg2 org lain jd punce walaupun kite ikut undg2.. malang x berbau :'(

Nad MamaZN berkata...

Innalillahiwainnailaihirojiun....
Al fatihah buat arwah
Salam takziah

sue zainun berkata...

alahaiii sayunya hati bila en asben sue ckp camtu..al fatihah utk arwah

Nurzakiah Hanum berkata...

salam takziah

fieda berkata...

takziah buat keluarga arwah..

aanie berkata...

innalillah....

seharum kasturi berkata...

asslamualaikum ... semoga allah letakkan dia di kalangan org yg beriman ... insha Allah

mama ila berkata...

sedih pulak ila baca...tapi nk buat macam mana kan..Allah lebih sayangkan arwah..salam takziah

LYAfrina berkata...

sedihnya sue..
sama2 kita doakan moga roh arwah dicucuri rahmat dariNya..amin

eima berkata...

semoga arwah ditempatkan disamping org beriman ... aku tumpang sedih jugak

mekchu berkata...

al-fatihah... sabar byk2 mak jemah

eB berkata...

alfatihah
tringat bff eB dolo... hu3

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kawan nurul paling rapat sebelum hubby adalah arwah abah..mmg berkacajer mata teringatkan dia.dah tak ada geng ngumpat n kata soal bisnesn apa saja tak tau nak kongsi ngan siapa..mmg kehilangan kematian sesuatu yang memilukan..Al-fatihah untuk arwah gemok...semoga dia dicucuri rahmat drp Allah

IntaNBerliaN berkata...

Innalillahiwainnailaihirojiun....


Alahaiii sedih la plak baca ayat hubby suni ni...

Myra Jay berkata...

Semoga roh arwah dicucuri rahmat..

Meremang baca entry ni