Yang DiSaYAngi

Rabu, 13 Mac 2013

PSN hala tuju kami - TQ NAD


elok dah settle celebrate, kami teruskan perjalanan ke PSN...pusat sains negara...

nak di jadikan citer, kami dah sampai kat planeterium...dah sampai siap bawak turun anak2 yg tido, sekali dah sampai depan terfikir"dah mano bangunan hijau2 tu"

tertanya la kat en asbeen...
aku : abg, pusat sains ngan planeterium ni sama ke...
en asbeen : entah..sama kot..

sekali tanya mokcik google...ye la salah...yang kami g tu planerterium...adoi penat mak tau....seb baik tak jauh dah dari situ..bila sampai...

"oooo...baru acik tau..kat sini rupanya"

ni baru betoi
PUSAT SAINS NEGARA

jutaan terima kasih pada NAD

kalo NAD tak bagitau pasai PSN ni..mmg tak tau la...mmmm...mmg ke aquria la....



time ni kat kaunter tiket...eh..abg tiket pandang mak jemah la...

bayaran masuk untuk PSN ni..

1 - sports n spinach = 13 tahun ke atas (RM10)
                          6-12tahun (  RM6)
                                               6 tahun dan ke bawah (percuma)


2 - star terk = 13 tahun ke atas ( RM8)
             6-12tahun (RM6)
                                   6tahun dan ke bawah (percuma)

kami pilih sports n spisach sebab more to XTVT...klo amik tar terk tu, lebey pada pameran la..



budak yang asik nak menempel ngan abah dier



masuk2 je nampak terowong ke dalam ado akurium ikan...seb baik la tak bawak syawal...dier pelok abah dier ketat2...takut jaa..kakakakakakak...




ko tgk si syawal punya la pegang erat abah dier...



dah lepas kat akurium tu, dier dah ok sikit...dier main macam2 ko...



sebenar2 nyer abah dier yg excited lebey...








aku tak tau apa function benda alah ni..tapi syawal ngan abah dier cukup la suke...

budak ni ngantok...tp behave jee....



bila sampai kat sini...rambang mata syawal meh...tapi playground yg bersangkar tu dier tak leh masuk sebab tak cukup ketinggian kan..main je la kat sini..




tapi tak di tuju pon kat situ, lebey pada sebok nak melompat2 kat stage tu..alahai...

maap..ibu excited..ibu paksa syawal masuk jugak...


aku suruh main benda lain...benda lain yang di buat...di panjat2 nyer kerusi tu...

ok abah BZ nk jadi ahli muzik..

budak tecik ni pon nampak excited je colourful bagai tau..









dah settle kat situ..kami naik ke atas sports n spinach...

kat situ sempat la NIP izz kejap...elok NIP ramai sekumpulan budak2 sekolah masuk ....tak da la rasa segann..tp ada jugak yg memandang...gayo mcm tak penah minum susu ibu jaaa...

dah settle..izz pon dah tido...aku pon selamat main2 ngan abah n syawal...benda ni cukup suke si syawal..2,3X ajak/.







sebok la tgn abah dier tu


ok fine ibu pon nak gak menyelit





dah settle tu kami ke eureka gallery pulok..

korang tgk la muka si izz ni...







teruja anak beranak ni main piano gergasi ni....

pukul 4.30pm kami settle, terus zass balik umah, penat...korang tgk la belom sampai umah dah selamat dorang ni..


patut tempat adik dier, tgk adik dier ngah selamat DF ngan ibu...dier pon selamat la amik port adik dier...


kepenatan memasing sampai ibu dier pon DF izz sampai ketiduran...


kalo NAD tak kasi tau pasai PSN ni, tak tau la ke mana..at least jimat duit jugak g sini...


p/s : TQ aunty NAD you make my day

18 ulasan:

♥cikmOt♥ berkata...

aler, nak p sini jugak...
sure anak2 suka...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

bestnya..nanti nak ajak cik poji kita pergi..
mesti farisyah teruja habis kat sini

Falsya berkata...

bestnyeeee..tp nape apaknye yg lagi excited...wahahaha

fazilzura berkata...

:p

Mooniqueen berkata...

Ofis MQ aritu ada bagi diskaun tapi tak gi pun... budak2 mesti seronok tgk ikan.. gerak sana gerak sini..

izan mama mia berkata...

bestnyer nak pergi gak laa nanti

Nad MamaZN berkata...

Oiiii, tak perasan kat komen tu, bidak plak peginya hahaha!

Alhamdulillah syawal hepi
Bila syawal hepi mak pak pun hepi la jugak kan?
Kalu syawal sampai tertido time balik tu maknanya hepi la tu, hehehe

Jimat tu yg penting
Klu p klcc kang mesti nak menyoping jugak
Haha!

Nad MamaZN berkata...

Apaknya mcm papazakwan
Depa plak terlebey eksaited :)

Che Rosliza Che Mat berkata...

Mesti seronok bawak anak2 ke sini...

ieyda berkata...

area mana nie?cam best je...

eima berkata...

dah lama aku pegi tp tak buat entry pun lagi ... hehe

yeke RM10 aku pi ari tu cam RM3 je pun ... hmmm tiket aku beli kat gate memula tu

::NureeN:: berkata...

wahhh bestnya...
bleh la terjah pas ni

fieda berkata...

mmg seronok bawak budak2 dtg sini..kak fieda dh gi 2 kali time tu ada pameran dinasour..

Ya ALya berkata...

dulu time sekolah ya pernah sampai ni,time tu rombongan...ada rezeki t teringin gak nak bawak anak2 g....

bukan apaknyer je yg over,maknyer pun sama gak tu....malau2 lak nak ngaku yer sue....

Ema Blog berkata...

pergi sekali ikut lawatan sekolah anak..meemang seronok..mak bapak yg teruja lebih..mcm sue..hahaha

jaa jaa berkata...

wah, menarik.. nak p, nak p...

ha, blh la jaa jadikan PSN ni aktiviti minggu ni..haha...thanks yer Sue..

Shima Salleh berkata...

wah bestnya.. ku tgok gambo Izz
Kat carpet hijau : Mkn dia!
Ulat beluncas : jelir lidah kikikik

Happy family. Comel la korang!

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kena serang umah nad nie.nurul tak tau gaklah tempatnie..kat mana nie?jakun plak!