Yang DiSaYAngi

Rabu, 27 Mac 2013

stok berkurangan


arini, aku try x break1st ngan kengkawan opis...aku break1st kat cubicle jee sebab nk pump susu awal arini..nk try pump 3x sehari...

pagi td aku pump pukul 8.30am - 9.30am  = 2.5oz
sekarang pukul 11.30am - sekarang tgh menaip pon pump = 3oz


aku pon tak tau nape...

stok susu berkurangan ni...setiap kali aku pump, mesti aku akan bawak blk utk izz di bekalkan esok, 2, 3 hari ni mmg tak da simpan dalam frezzer pon...semua yg pump kat opis mmg utk di bekalkan esok...

bila kat umah, aku pump pon sikit jee...dapa la 3oz..pon utk di bawak esok harinyer...

nk pump barang 2,3jam lps tu susah, semua kerjaan aku kn ssettlekan mlm tu...

klo tghmlm aku dah give up dah nk bgn...asik la tak terjaga..geram pon ado..mmmm...dah alarm pon tak terjaga..pelik aku nape tak terjaga..sampai satu masa en asbeen bersuara..
"tak payah la pump time mlm, kalo dah tak terjaga, kalo jaga pon, pump pon tak da kuarnyer.."


alahai...

tadi aku call akak aku...minta dier tolong urutkan belakang aku..masih sakit, dari lps adcident tu, lg bertambah sakit lps aku join tarian cuti2 1 malaysia awal bulan disember tahun lps...hingga kini, kesan tetap ado...bangun je dari tido, mesti rasa sakit, kat belakang aku..

aku citer ngan akak aku ni, pastu aku minta dier urut gak utk susu, sebab bila aku pump dalam 1 jam, mesti dapat 2.5oz - 3oz...tu yg en asbeen suruh G mengurut ngan akak aku tu...

bila aku citer, dier kata mungkin sebab saraf susu aku tersumbat...sebab aku pon dlm masa sama mmg sakit belakang...entah aku sendiri pon tak tau...



p/s ; moga lepas mengurut ni elok la sedia kala

11 ulasan:

mamafarah4 berkata...

sangat sedih kan su kalo stok kehabisan.. x per2 gi berurut ye..jgn stress2 tau demi tersayang yg tomei tu

fazilzura berkata...

lama jgk ko pum yew.. aku kalau pum 1/2 jam mau melecet miss B ..
aku pum paling lama 17min .. syukur dpt la 7oz..

ko kurg minum air ke? sure got something2 tu ... cer pk cer pk..

ko kene relax dlu , xpun time nak pum tu kene minum air masak ..

aku kalau tgh mlm xlarat le nak pum, kul 6am baru la ku pum kalau amni nyusu ..

eima berkata...

kesian izz... tp mmg org ckp klu susu kurang ade urutan kat belakang tu ... akan byk sikit keluar ... bidan aku ckp dulu ... die byk urut belakangd r nenen

Cute Mum berkata...

mungkin juga ada liang tersumbat sue.. cuba try bersihkan nipple dengan berus gigi kalao tak silap.. aritue ada terbaca pasal nie, tapi tak pasti kat mana.. try search google..
urut pon bagus gak.. macam uyun dulu 2 hari pertama lepas bersalin susu kurang.. dah urut bertambahlah..
cuma uyun sekarang dah tak sempat nak pump 5 kali sehari.. sara kerap df n badan letih buat tempahan setiap hari.. alhamdulillah still cukup n ada stok..

nurfadilah suardi berkata...

Samalah ngan dila.dua tiga ari ni susu kurang sikit.mungkin sbb penat n sakit belakang kot

Nad MamaZN berkata...

Cuba la sye
Petua zura ngan uyun tu
Maybe dpt membantu
Tak bleh stress sgt
Nnt lg susu malu nk kuar

wan nurul hezrina abd halim berkata...

tengok dlm seminggu lagi nnt..sbb biasa tak pump 3 kali mmg sikit bila nak start 3 kali..nnt oklah tuh=)dun worry

wan nurul hezrina abd halim berkata...

btuk2 kadang mmg perlu urutan

IntaNBerliaN berkata...

wah, kakak sue andai urut ek.. baguslah camtu

IntaNBerliaN berkata...

wah, kakak sue andai urut ek.. baguslah camtu

nuyunbiz (001873431-W) berkata...

salam kenal..

bila baca entry sue ni..teringat kat adik ipar yang baru dapat bb...langsung takde susu masa pantang..rupa2nya bidan cakap tersumbat..dah urut baru ada susu ..itupun ngan bantuan supplement jugak..alhamdulillah dah ok.. :-)

boleh kita berkawan :-)
http://www.jutawanshaklee.com/