Yang DiSaYAngi

Rabu, 27 Mac 2013

Tabik spring pada mereka - supermak





Tabik spring pada mereka yang sememangnyer duduk rumah , mmg menguruskan anak dan rumah saja kat rumah tu..bangun awal2 pagi mcm org lain nak G keje jugak...siap2kan sarapan...kemas rumah, basuh baju, lipat baju, sidai baju, masak, kemas rumah lagi...angkat baju..mmg memenatkan...

aku yang jadi housewife untuk hujung minggu pon tak menang tangan..bila kemas tang sini, sana sepah. kemas sana, sini sepah..mmmm....mmg menguji kesabaran tu...

bukan takat buat tu, lain2 pon buat gak kan..

mmg  lately ni en asbeen sabtu mmg dier akan OT sekarang..tp ahad duduk rumah je..mmmm...
 ni semua hasil kerja syawal yafiq N izz dani aqlan...

tak menahan tu dua2 nak gak di tangan tu...si abg mula la buat perangai nak tido..nak tido pon nak ajak ibu, si adik ni tak mo pulok haa tido..mmm...

last2 dorang ni menyepahkan rumah je la tau...si syawal pulok sebok dok buka tutup buka tutup peti ais,,,,kalo tutup pelan2 takpe...ni di hempasnyer...mmmmm...sikit lagi la kamoo nak tengok ibu kamoo jadi hijau...




last2 ketiduran jua...mereka kepenatan jaa...suke sgt..yeeee...
last ibu pon tak leh tido..ada keje yg perlu di selesaikan....


p/s : bangga aku dapat kengkawan yang jd housewife, dapat settlekan semua....


9 ulasan:

Nurul Ain berkata...

weh samlah.. aku pun ada gambo sepah and tdo kan anak2.. grr memang aku hari2 dh bertukar hjau pun

fazilzura berkata...

kalau ikut aku suke dok umah dr keje beb ..

aku suke lg part kalu huby balik keje, phtu tgk2 mknan dh siap .. anak2 dh mandi.. dia msuk2 je bau mknan then mandi2 terus leh santap ..

umah berkemas..

xlama dh ku jd house wif kembali b4 start keje baru 15hb ..yehuuu

Nad MamaZN berkata...

Huhu..
Tp xsemua memahami sue..
So mmg kene taham telinga sketla :)

jaakechik berkata...

betul tu. jaa yg bekerja di siang hari dan hanya jaga anak pada waktu mlm tu pun dah pening, inikan pulak nak jaga sehari suntuk.. maunya jadi resaksa sekejap ngn anak2...hihiihi...

Intan Akma berkata...

kdg-kdg terdetik jugak bestnya kalau pegi keje dari dok umah seharian..haha..jahat tak??tapi memang stress..

Mooniqueen berkata...

betul tu... Kadang2 kerja kat rumah lagi penat dari kerja ofis kan...

mamafarah4 berkata...

memang kan su..tabik la..keje rumah yg x pernahnya abis.. Hahaha..samalah mcm ank sy Pqa..suka buka tutup peti ais..buka amik apa pun..bukak pastu pegang2 apa yg dia nak pegang pastu ttup.. x lama pastu kang datang lagi..Grrrrr...hijau sudah..hahaha

wan nurul hezrina abd halim berkata...

betul setuju sangat..mmg supermak..hhahaha kemas,sepah semula kemas alik sepah lagi.huhu depa tidoq bau lega=)

IntaNBerliaN berkata...

saya seriau tgk budak2 tutup peti ais kuat2, bukan pe, takut terbalik..