Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 April 2013

Ayam Kicap Berempah Magic

haaa..tajuk tak nak kalah...nak magic2..kakakkaka...

selalooo NAD akan buat resepi mesti ada ajaib....ni aku ada magic.kkakakakkaka..

alasannyer guna benda alah ni sebab :

* nak try rasanyer
* nak cepat 2in1(masak nasi sekali ngan ayam kicap ni dalam rice cooker)
* sebok nak buat keje lain pulok lepas tu..(al maklum la, blk keje, letak barang, tak sempat bukak tudung, dah buat keje itu ini..)
* alasan yang paling BEST MALAS...kakkakkakkakak


ni dia la...jom kiter hasilnyer...caranyer dier tak sempat nak snap...sebab sebok ngan benda lain

senang je caranyer...sebab dier ada karung plastik dier sendiri, masak la sekali ngan nasi..kikiki...
so ni la hasilnyer...



 taraaa....ayam masak kicap berempah MAGIC


sayur suun tu, aku tgk dah siap sedia, mak aku dah masak dah awal...tinggal panaskan...
so sambal udang tu sajoo yang aku masak guna kuali...terbaik la...makan sambal udang tu sowang2, sebab en asbeen tak makan udang..gatal tekak dier...so dier makan ayam masak kicap berempah MAGIC n sayur suun..sama la ngan syawal...


so far ayam masak kicap tu, sedap la jugak, sedap lagi, kalo tumis sendiri, rasa semuanyer..so far ni masih boleh terima tekak...alhamdulillah dinner malam tadi...


tadi call en asbeen, minta dier masak pulok malam ni...mau tomyam daging..yahooo....

tomyam daging en asbeen, mmg best...


p/s : seb baik ada laki pandai masak dari aku

10 ulasan:

Nana berkata...

Senang kan utk org yg bekerja
Xyah bkecah dapor
Kita skang mood masak dah ilang hahah
Xlarat ke malas ke xtau la

Ayu azmir berkata...

Senang ni harus cuba

Nad MamaZN berkata...

Waa mmg magic ni
Nak try haha!

Shima Salleh berkata...

senang ekk.. tp plastik tuh.. tak apa kah..
Apa2 pun selamat menjamu selera

IntaNBerliaN berkata...

mmg bagus ni kalau utk mereka yg bekerja yg balik keje penat2 kan... cepat je msk :-)

babYpose berkata...

Salam, mmg magic, cepat dimasak dn sedap, utk mlm ni dh buat order :)

Mama Idlan Irsyad berkata...

hehe..bestnya en hubby rajin tolong masak..

Masya berkata...

mmg magic .. x pernah cuba lg ayam berempah kicap maggie ni... kalau ok... apa salahnya kan.. jimat masa dan tenaga.. mcm kt yg bekerja ni..

Myra Jay berkata...

Wowww!! Memang mabeles ;D

Che Rosliza Che Mat berkata...

untung ler...ada laki hubby pandai masak...