Yang DiSaYAngi

Khamis, 11 April 2013

Baby Bullet Already - make some puree..yahooo





minggu lepas lagi mak aku dah bagi kebenaran...ko tgk..mak bagi kebenaran..ko ado...

kebenaran beli blander baru..terus zasss la carik en asbeen kat bili, bagitau nak beli blander untuk izz..bukan ape...blander mak tu, banyak mak guna untuk buat kuih...mcm blander pandan la, cili la, mcm2 kan...so kesian kat izz ni haa...tapi time syawal ok je...ala tak pe la..mak dah kata ok..on sajoo la..

terus la zass terfikirkan baby bullet ni...suke jemah tau bila tgk ni..nak2 pulok time MEKCHU
dok la sebok suruh kengkawan dier beli baby bullet ni , sebab dier pon dah beli...

last2 dok la riki2..akhirnyer amik jua baby bullet...tu...eloknyer nak beli kat kedai...kot la ado yang menjual kat kedai..alahai banyak yang jual online la..aku malas la online ni kan..sebab kengkadang ado yang pre-order tu yg malas, lmbt dapat...aku dah la nak guna cepat..seb baik jugak la, ada bekalan izz kat freezer sebelom sampai blander ni kan...

G kat kasih ibu, tempat CUTE MUM
ado la jual..tapi blander Avent...mahal sikit dari baby bullet yang aku jumpe kat FB yang murah...

so pilih2 punyer la pilih...pilih jugak la baby bullet ni..kikikiki.....
lambat sikit la dapat...

so minggu ni masuk, baru la dapat...bebudak kat opis ni dah tau dah, klo parcel yang datang., mesti si suraya yang punya..kakkakakak...tu yg aku segan tu...al maklum la walaupun mak tok ni ado kat umah, tp kengkadang hilang jugak...so nak selamat hantar la ke alamat opis...senang...



so makanan izz baru abis semalam...so malam ni baru boleh buat...yahooo...semanagt nak memuree untuk izz ni..

aritu aku buatkan untuk izz nasi+puree pear+celery


izz ni kalo tarak ado nasi, mmg tak mo jalan...ikut abah dier jugak..apae2 hal nak ado nasi jugak...mmmm...nasib la...

so mlm ni egat nak bagi puree pisang n nasi+carrot+stok ayam...yahoo.....


p/s : en asbeen boleh awak masak malam ni...banyak kijoaan la..kakakkakakkaka

16 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

wow lps nie rajin la masak

LiYa HaNiF :: berkata...

amboi sue sonoknya dikau dpt belende baru hehehe..... :)

ieyda berkata...

berapa nie ko beli?aku der tgk kat youtube hari tu, bestlak...

Fiza Rahman berkata...

Saya pon ada juga. Tapi tak pakai lagi.

IntaNBerliaN berkata...

aqilah lg 12 hari dh blh mkn... yeayyy xsabar nk bg aqilah mkn.. hihii

IntaNBerliaN berkata...

aqilah lg 12 hari dh blh mkn... yeayyy xsabar nk bg aqilah mkn.. hihii

Mama Idlan Irsyad berkata...

syoknya.. selamat memuree pasni..

Nad MamaZN berkata...

Bertambah semangat la nak memuri ni
Demi izz tersayang :)

Sue, dh dpt fm x?

LYAfrina berkata...

ok la gna blander asing utk makanan izz..klo konsi blander, buatnyer kesan cili tu x hilang..sian dia.. cute bentuk blender ni

Alycia berkata...

alahai, comeynya blender tu.. yg xde anak kecik ni pun teringin gak nk beli kekeke...

sue, jom kt ngedet g pesta buku sesame nak hehe..

mamafarah4 berkata...

wah semangatnya nak buat mknn tuk izz dgn blander baru..jgn malas2 tau sue..demi izz yg tomei tu

eima berkata...

selamat memuri zaman kami belum kembali lagi ...hihi

Shima Salleh berkata...

izz akan membesar dgn jayanya hihihihi... semangat sue ye! good luck

wan nurul hezrina abd halim berkata...

tunggu ada baby barulah baru beli..sofia dah makan makanan keluarga.hehehe

Hunn Anne Shop berkata...

Hi dear, I ada jual 20 piece set baby bullet for RM110 + RM10 pos. Limited quantity. Minta izin iklan kat sini ye. Email: hunnanne@gmail.com
TQ :)

Tanpa Nama berkata...

Hi dear, I ada jual 20 piece set baby bullet for RM110 + RM10 pos. Limited quantity. Minta izin iklan kat sini ye. Email: hunnanne@gmail.com
TQ :)