Yang DiSaYAngi

Rabu, 17 April 2013

Izz Dani Aqlan - 7bulan


Hari ni genap la izz dani aqlan dah 7 bulan...aku lupa lak semalam...tu pon kawan aku yg egatkan..untung la ada yg tolong egatkan...

sekejapan saja masa berlalu...mcm tak percaya...

alhamdulillah izz dani aqlan dah mula berdiri sewaktu umo 6 bulan dan mula nak bertatih N meniti 7 bulan ni...

izz jugak dah pandai tepuk amai2 bila ibu atau maktok demo ni nyanyi lagu tepuk amai2...mula gatai gusi...tu yg demam teruk..

dah pandai makan sekarang...so far sekarang izz dah try makan..
1.  nasi+brokoli =puree pear
2.  nasi+celery+puree pear
3.  nasi+pisang+kurma
4.  nasi+carrot+sweet potato

so far alhamdulillah masih fully BF ngan ibu dier ni..masih suke ngan susu ibu dier...bila tgk abang dier minum susu, guna botol, dier yang teruja lebey..tapi tak la kaco..sebab saya lebey suke susu ibu..
susu ibu pon mmg dah tak banyak sangat dalam freezer tu...tapi berkat usaha ibu dier ni, alhamdulillah masih mampu bekalkan susu untuk izz...susu pon meriah jugak bila pump tu, kuar..tapi tak la penuh freezer..

dah pandai main ngan abang dier...dier yang ajak abang dier main..kalo tak mmg abang dier tak main la...

kali ni tak check up..tunggu next month waktu umo 8 bulan baru pegi balik...
so far sebelom ni berat 6.1KG...kiter tgk la lps ni berapa pulok berat dier...

dah pandai bising2..ngomel2 sendiri...

pandai tgk kartoon sesama ngan abang dier...bila turn nyanyi2..laju je mata tu nak mencari bunyi nyanyi tu kan...


masih lagi pakai CD bila kat umah..kat taska je pakai DD..


p/s : terima kasih ya allah atas anugerah yang kau berikan

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

tomei2

lizz berkata...

dah besar dah dier yer...waa macam2 menu untuk dia makan dulu anak saya pun suka makan nasi n brokoli + carrot ngan salmon...

aanie berkata...

izz dah x sabar nak cepat besar sb nak main ngn abg dia....

mamafarah4 berkata...

Alhamdulillah...Seronok kan tengok perkembangan anak2 ni.. Semoga hero2 sue sentiasa sihat2 selalu..

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah
Izz anak yg baik n senang dijaga

Myra Jay berkata...

Cepat je membesar, pengalaman indah anak membesar depan mata ;D

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

perkembangan yang menarik....
cepat betul izz