Yang DiSaYAngi

Isnin, 15 April 2013

Izz Dani Aqlan Demam Panas

Salam pagi kengkawan...

pagi tadi dah publish POWER RANGERS


so pagi ni lebey serius bercerita tentang perihal izz dani aqlan yang tak sihat...

start khamis malam jumaat lagi, en asbeen dah bagitau yang badan izz mula panas...so aku pon bagi la cool fever...egat esoknyer dah ok kan..sebab sebelom ni 2X demam, esok pagi dah ok kan...tiba hari jumaat tak kebah2 lagi....bertambah2 panas badan dier...argghhh sudah...so bertanya2 la ngan maktok demo ni boleh jaga ke tak...tapi sebab maktok demo pon ada hal lain....so nak tak nak mmg aku kena la hantar izz ke taska..
 kena paksa ngan abah sedut hingus..melalak la tak yah kata la...


 merajuk betoi ngan abah dier..mmmm..cian dier, petang2 hari lepas balik dari taska, hanya bertemankan baju takda lengan berlubang2 N CD kesayangan dier...

last2 rebah di pelokkan ibu...

petang amik kat taska, cikgu dier kata, dah tak panas..elok petang ni, panas la pulok...alahai....malam tu kami kuar ada hal...dari situ dah teruk, menyusu muntah, makan on muntah...kire 2X dalam 1 masa...mmmm....

mmg tak tido lena la...


nampak sedey la muka dier..tido pon tak lena...hingus jahat ada...

bila tiba hari sabtu...makin menjadi2 panas dier...

39-40...turun sat 38c...adoi cuak2...

muka budak gatal gusi nak tumbuh gigi...tapi tetap ngan bantal kesayangan dier...

tiba malam...makin panas...sampai 42c..mak aiii aku dah cuak ni...
mana yang frenz ngan aku kat dalam FB tau la kerisauan hati ni bila anak tak sihat depan mata kan...
asik la post gamba anak tak sihat kan...seb baik la best frenz aku PM kat FB suruh amik daun bunga raya buat mandi N ramas2 sampai kuar lendir n lumur kat kepala izz..

patutnyer malam tu nak G klinik dah...lepas tu aku cakap ngan en asbeen..

aku : abang..tak yah la G klinik...tapi saya nak makan burger...
en asbeen : apa pelik awak ni...tak nak G klinik bawak anak, tp nak makan burger...
aku : ala, abg G try turun bawak , G kat area parking2 tu, mak kata ada daun bunga raya, tp bunganyer tak da dah..pastu amik, kiter try kat izz...pastu G la beli burger..ok tak...
en asbeen : yela...

balik je en asbeen dier bawak daun...sekali aku tgk daun tu buat aku musykil...

aku : abang...betoi ke daun bunga raya ni....
(tak puas hati...google daun tu..)sekali lain la bang..
en asbeen : yeke...jap saya G amik lain...(sambil bawak turun HP aku)

sekali dier balik je...dier gelak2...

"ye la sayang, saya amik salah..yg saya amik tu daun bunga ros..."


akkakakakkakak..bantai gelak guling2..kkakkakaka..tu la tak mo search..aku suruh, takmo dengar...
bila dah amik, kasi mandi, N en asbeen malas, G tumbuknyer daun tu, bukan nak ramas...kakkakaak...
pastu sessi melumur kat kepala izz...



muka rela lagi bila dier di lumur kan daun bunga raya ni...nampak la sikit perubahan dier..nampak dier selesa tido...lama gak tido ni...tetibe pukul 2.00am terjaga...merengek...tgk dah kering lendirnyer...

pastu aku mandikan N lumurkan lagi 1 badan...tu yg mula dier melalak tak selesa...semua aku lumur, kat ketiak, leher, tangan..semua la...

tgk...nak tido je..budak tak sihat kan...pkul 4am gak la baru tido..N lena la kejap aku ni tido...pastu pukul 5am tgk badan dier dah kebah..tak panas dah..sejuk je badan dier..check suhu..36.5c...
pastu pukul 9.30am bangun, senyum2 kat ibu...alhamdulillah...


nak tgk muka izz senyum setelah sehari tak senyum..nnt ye...




p/s : alhamdulillah...penat jerih, aku tetap kuat sebagai seorang ibu..

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

cian nya dia sis

Nini D.. berkata...

cepatlah sehat budak tembam tu

Zee Suhaini berkata...

amboi anak demam ibu lak nak burger ni..kahkahkah

pas ni leh try la guna bunga raya..kalau kat kampong mak suh guna daun bunga cina..mujarab gak..

Myra Jay berkata...

Daun bunga raya putih memang akan cepat bg demam surut..

Tp skrg susah nak cari daun tu :D

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah...
Demam nak beralih bulan kot ni
Tough jugak badan izz
Berkat susu ibu

wan nurul hezrina abd halim berkata...

alahai nie dah baikkan?sedih tgk anak tak sihat..eh sedut idungtuh beli kat mana?