Yang DiSaYAngi

Jumaat, 12 April 2013

Milk Bosster yang terbaik


salam pagi kengkawan...

arini juz nak bercerita pasal breastfeeding journey aku...jauh lg perjalanan aku....walaupun waktu syawal dolu menyusu sampai umo 1T 7B, tapi syawal tak sepenuhnyerBF...dier tetap ngan FM kan...

so kire ini buat cabaran utk aku N izz la kan sebab izz sepenuhnyer susu ibu dengan ibu dier ni haa...

mmg lately ni aku mmg amalkan minum air suam banyak...lg2 B4 pump N after pump...

ni la botol aku...sebelom ni aku guna botol tupperware pink tu = 500ml...penat la jugak nk ulang alik nk amik air...elok je amik air...5min lps tu minum, lps tu, zasss abis...dah kena ulang blk..mls betoi,,....dah la asik kena ulang alik g toilet kan....

so aku pon buat la keputusan cari botol air berkapasiti 2Liter...alhamdulillah, jumpe....so kat opis setiap hari aku akan minum 2.5Liter...termasuk la ngan botol pink tu...

mmg penat la ke toilet...

kadang elok en asbeen sampai, mesti aku akan ckp kat en asbeen
"abg, kejap nk g toilet jap.."

dah sampai depan pintu umah pon, dah rasa terkucil...pastu kena elok pulak en asbeen lambat bukak pintu, mmg hijau kejap la..akaaakakakkaak...siap dier lak kata...
"laaa..ckp la nk kencing.."

akakakaaaak...sengal laki aku ni..

selain tu aku pon ada beli ni gak..

choccolate rice snack...yang ada halba...
mmg rasa sedap, walaupun ada rasa halba...tp aku suke sebab aku dah biasa ngan bau halba...sebab selaloo minum air halba kan...

so semalam mmg memberangsangkan dapat hasilnyer...
 ni semua hasil untuk di bawak bekal esok harinyer untuk izz...semua fresh..mmg aku kasi yg fresh je sekarang...

walaupun aku x dapat bekal kan yg banyak utk izz...janji dapat 1 lg botol penuh buat simpan stok pon dah memadai buat aku...mmg susu izz, sangat2 sikit je...sayu je hati tgk, tp aku kuatkan semangat...cr je apa saja milk bosster yg terbaik utk penghasilan yg baik buat izz...

so mmg banyak susu..ptg semalam pon lps mandi n tidokan izz, aku dah terasa penuh sebelah kiri, settle msk n buat puree utk izz, elok mandi, aku terus pump, alhamdulillah...aku dpt lg 1 botol..mmg itu utk simpanan izz..alhamdulilllah...sgt2 suke ngan air suam 2.5Liter n chocolate rice snack ni...
tgk pump sambil mkn chocolate rice ni..n sambil up entry kat blog....semua aku buat sekali...senang....


p/s : izz demam, x sihat,...hantar jugak ke taska


9 ulasan:

Nini D.. berkata...

teruskan mengepam jemah!..jgn putus asa tau!

LYAfrina berkata...

inilah..ibu sggup berusaha dlm mberiakn y tbaik buat ank.. besar ganjaran tu sue...

sue ni pose kiut sokmo. smbil mkn cokelat..dan g peace ..hehehe..

sian izz.. moga dia ok je kat taska & hrp dmam dia x melarat

man berkata...

lawa botol susu dia..hehhehe

♥cikmOt♥ berkata...

usaha tangga kejayaan tau....

Shima Salleh berkata...

wahaha! hebakk mu hebakk! peace yo!

nk tnya camno sue buat air halba tu? shima ada halbanya biasa msk kari baru masuk halba.. klu nk buat minum gitu nk buat camne ekk?

Nad MamaZN berkata...

Amboi gmbr bwh skali tu hihi
Moga izz cepat sembuh
Caiyok caiyok sue!

Ala xdpt lg, huhu.. Nnt dh dpt inform ek :)

mamafarah4 berkata...

beli kat ner sue coklat tu?

IntaNBerliaN berkata...

coklat rice tu serius nampak sedap!! nak beli kat mana tu?.. terliur la plak.. ahhah

wan nurul hezrina abd halim berkata...

mkanan sue semuanya healthy..suka mak..sila bg tahu mcm mana nak beli beskut tuh?minum air banyak2 susu mmg confirm banyak di tambah ngan makan booster tuk susu