Yang DiSaYAngi

Khamis, 18 April 2013

mula berjinak dalam dunia gadget


Salam pagi kengkawan..

arini ku break1st nasi lemak 2bungkus ngan air hoclicks 3in1 untuk 2pek..kakakkakak....gila banyak...semua nak double ko..

sebenarnyer gadget ni dah lama beli untuk syawal sempena budfay dier lagi...dier pon tau dier punyer...tapi mula2 dlu dier tak heran sangat ngan tab ni...

tapi sejak si ibu dier BELI HP Xperia Z baru
elok pulok ibu dier download game subway surfers, pou n candy crash saga

dier pulok yg lebey2 main...bukan main pon sebenarnyer...lebey kepada tgk ibu N abah dier main...

tapi abah dier tak mo kalah..download jugak la dalam tab dier...baru la dier nak main kan..kalo tak, mmg tak sentuh la tab dier tu...

tapi syawal jenis tak pandai dengan tab, pandai bukak ke ape...dier bukak, minta ibu atau abah bukak, pilih game...pastu dier main...bukan main pon sebenarnyer...lebey kepada tgk je game tu gerak..bila kalah...dier klik play balik...dah busan benda yg sama...di tariknyer tangan ibu N abah dier suruh main, dier jadi penonton..mmmmmm....

tapi ada 1 benda je game yg dier boleh main....

game ni,,
 ninja fruits...

sebab game ni main sentuh2 je kat screen tu..kakakkakaka...

jadi la dari tak da kan,...
 budak khusyuk...tab murah je..beli mahal2 tak guna pon..seb baik la...


 semangat main je...

tapi tu la, bila dah macam tu....susah nak G taska....mcm pagi tadi...tu la abah dier bagi dier main pepagi..pastu melalak bila abah dier suruh tutup, tak mo main lagi, nak G school...meraung2 dier, bila abah dier amik tab tu..aku la kena pujuk..dier tak mo ngan abah dier...

bila sampai dalam kete..ok lagi...tapi cenggeng..tak buat ape pon nangis..teringat kot kes pagi tadi...
aku mainkan utk dier...pastu dah sampai taska, aku bg kat abah dier...melalak lagi..mmmm..last2 aku pujuk tak jalan...aku hijau sikit, baru nak jalan...tu pon kena dukung...dalam keadaan tersedu2..nasiht2 baru diam...

pastu takmo masuk taska pulok...mmm puas di pujuk, last2 bawah G kat kengkawan dier yg ngah tgk kartoon...diam la gak, tapi tak bagi aku G..last2 cikgu dier dukung dier...baru ok...tak la nangis...


mmm....


p/s : pengajaran jangan bagi anak2 main tab di pagi hari tengah org sebok2 nak G keje N taska... 

10 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

hahaha.. idlan plak pagi2 dah suruh buka laptop (sb xde tab) nk tgk upin ipin... tp x buka la..malas..erm, kl ada tab, jd mcm ni jugak la kot...

Masya berkata...

tukar hijau sikit ke banyak tu baru jalan, budak² bkn kata pg jer.. mmg jgn di ajar main game ni.. nnt leka. selamat tab game anak sy dah rosak.. tunggu dia ckp nak baru.. kalau x mintak.. kt org pun buat dono jer...

Fiza Rahman berkata...

Anak saya lagi lah. Asyik berebut jer nak main ipad. Fening dibuatnya. Skang ni saja jer biarkan ipad tu tak caj ☺☺

aanie berkata...

betul la sue....agaknya mmg xleh buka di waktu pagi....bila ptg tu yg x sabar dia nak balik main tu...hehe...

Myra Jay berkata...

Budak2 klau dengan Gadget, memang cekap ;D

Nad MamaZN berkata...

Zakwan punye tab mcm syawal tu langsung takberusik dah.. Huhu

CheNamNam berkata...

budak2 sekarangg memang canggih...tau aje depa camne nak guna..hakak pon terkial-kial lagi..silap hari bulan esok2 ank2 yg kecik2 neh ajar makbapak pulak gajet majet neh semua..hahahahadei...

Che Rosliza Che Mat berkata...

tab kat rumah kita dah nak rosak kikiki

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

Tak puas main Tue dia nangis...hahahahha
Farisyah skrg main tab time sabtu ahad je....ari sekolah Jgn main tab...

Shima Salleh berkata...

suka gak main game ninja fruit tu mcm syawal... pssttt pinjam hp adik je masa balik kl.. klu tak mmg tak tahu game apakebendenya