Yang DiSaYAngi

Isnin, 29 April 2013

PRU13 - Di bahagi sama rata


Salam pagi kengkawan..pagi ni break1st nasi lemak..pon lapar lagi..

rasa tak semangat je pagi ni, entah...hati ni dok PK minggu ni minggu PRU13...tak lama je lagi.///mmmm...
makanya tak lama lagi jugak la aku berpisah sekejap ngan en asbeen N syawal...
sebabnyer...en asbeen mengundi kat johor...aku mengundi putrajaya..almaklum la..ni je kampung aku haa..menumpang kasih pon kat kampong en asbeen je...so mengundi la kat sini...

so untuk meringankan beban aku ni nnt nak G mengundi
...en asbeen pon dengan rela hati nak bawak syawal balik johor sekali dengan dier waktu mengundi ni...

so that mean jumaat ni berpisah la sementara aku ngan syawal...1st time jugak la aku berpisah sementara ngan syawal ni..sayu pulok hati aku..aku tak risau dier carik aku..tp aku tau yang dier akan cari aku jugak nnt...tapi mungkin tak da la sampai menangis kot kan...mungkin mata dier yang mencari aku kan...kire macam terdetik la mana aku kan.. 

tetibe sedih pulok 1st time nak pisah ni kan...



cepat2 la abis PRU13 ni...dah malas aku nak onn FB..klo on, tgk ada tak notofication je..pastu logout..malas nak scroll yang lain2...mmm..kalo scroll pon lelaju..mmm...


malas ngan sesetengah org yang terlalu taksub dengan sesetengah perkara tentang PRU 13..
tak salah pon nak menyokong sana sini kan...tapi jgn la terlalu taksub, sampai menyusahkan org kan...

tu yg aku malas nak bukak FB tau, semak wall  aku je..macam2, yang ni tuduh ni, yg tu tuduh yang tu pulok..
masing2 buat dosa...dosa yang sedia ada pon tak tertanggung...mmmm..masing2 nak jatihkan masing2..mmm..

yang best tu sesama islam tu berbalah..pening otak aku tgk dorang ni..mmm..dolu tak penah PK pon hal2 ni..muda lagi time tu..sekarang pon muda lagi..kakkakak..tapi sekarang mula PK, mana hala tuju negara ni...moga semua aman dan selamat la...doa seorang ibu dan rakyat..aminnn...

aku tak kisah pon siapa yang mentadbir...janji biar la dier adalah soerang islam...bak kata mak aku..
"ko nak pangkah sape pon tak kisah la, janji ko pangkah tu dier orang islam..."

ya betoi..aku setuju...



p/s : buhsan ngan FB, tak bermakna buhsan ngan blogspot...korang la peneman di kala duka

8 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

tu la pasai...banyak sangat citer politik skrg..hisshhh memang tak suka...berita kat tv pon dah tak layan dah skang..busannnn

pernah terpisah ngan anak,mmg tak keruan jap..teringat..huhu

eima berkata...

tu la aku jrg on dah ..alki aku je tukang report sbb die yg buka FB aku ... hahaha


bagus nye ko sebagai rakyat malaysia ..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

siap bagi sorang2 tu..
jue tukar alamat dan tukar tempat ngundi..
jadi kami akan mungundi di putrajaya..

Nad MamaZN berkata...

Naseb kami 1 kg..
Dan naseb baek masa ngundi sampai jam 5
Klu tak kelam kabut gak nnt

Suka ps bawah tu

Ya ALya berkata...

tu la kan angin je......dok kutuk mengutuk tak kan habis pun.....

ya lak tahun ni first time kena jadi kerani pengundian kt sekolah ya.....

Shima Salleh berkata...

bukak fb main game je akakaka

IntaNBerliaN berkata...

samala sue... sy pun dh xsabar nk tunggu pilihanraya... dh bosan sgt tgk mcm2 org duk mngata...

alaaa sedihnya nk berpisah dgn syawal... saya setakat ni xsaggup lg.. ms bersalin tu pun jnuh mnangis.. hihii

IntaNBerliaN berkata...

samala sue... sy pun dh xsabar nk tunggu pilihanraya... dh bosan sgt tgk mcm2 org duk mngata...

alaaa sedihnya nk berpisah dgn syawal... saya setakat ni xsaggup lg.. ms bersalin tu pun jnuh mnangis.. hihii