Yang DiSaYAngi

Jumaat, 26 April 2013

Syawal pandang pelik


Salam pagi kengkawan..pagi ni BZ gilo ya amat..mmmm...kijo..kijo...
curik2 gak ni...nak ke mana pon susah...lahai...

ni kejadian maghrib semalam...

aku punyer la dok mengahafl..padahal bukan tak tau atau tak egat..mmg selaloo amalkan waktu sekolah2 rendah dolu B4 mula kelas...klo korang ada buat waktu kat sekolah2 dolu, mesti egat kan/../...


so malam tadi lepas solat..macam biasa dah jadi rutin, aku akan doa, macam biasa N zikir ya matin untuk susu ibu ni...kali ni tambah pulok doa penawar ni...

nak di jadikan citer, sekali syawal yang dok khusyuk tgk oggy, terdengar aku baca doa tu banyak2 kali, sekali dier pandang N datang dekat ngan aku, terus peluk..pastu pandang aku lama, sambil tgk aku baca doa tu...dalam pandangan muka yang sangat2 pelik, tgk aku terkumat-kamit baca doa tu..pastu dier senyum...

baru nak feel2 ngan ibu dier, datang pulok si adik ni tarik2 suar dier...terus marah dier kat adik dier..sebab adik pulok jeles tgk si abg duduk dalam ribaan ibu dier yg full set ngan telekong ni...dier pon mula sebok nak masuk dalam telekong tu jugak,,,mmmmmm....

tapi mmg syawal pandang aku lain, nampak lain sangat pandangan dier...mmmm...
agaknyer dier tau kot, ibu dier tak sabar nak dengar dier berceloteh..kikikiki...takpe sayang take time, ibu selagi ada inisiatif, ibu cuba untuk kamoo sayang...





p/s : rasa macam dah tinggi si syawal ni...kurus tinggi ikut....................................jemah..kakakka

10 ulasan:

mama3heroo berkata...

he3..bpe umur syawal ni?

Nurzakiah Hanum berkata...

salam jumaat yang indah
selamat pagi

Fiza Rahman berkata...

In shaa allah, tiba masanya nanti ko plak yg tak larat nak layan syawal bercakap ☺☺

SAma2 comel ☺

Nad MamaZN berkata...

Naluri ibu mmg kuat dpt rase sesuatu perubahan anak anak..
In shaa Allah berhasil

Falsya berkata...

hurmmm, sabar kayh sue..yg penting syawal sihat ngan aktif..nnt kang dh boleh berceloteh, mau xterjawab kang sue ngan akob..kuikuikui..

Mama Idlan Irsyad berkata...

erm, syawal tau la tu sue doa utk dia....

aanie berkata...

mudah-mudahan kan sue....

Zee Suhaini berkata...

mungkin syawal dapat rasa ape yang ibu dia buat untuk dia...
lambat takpe asal cerdik..kan syawal?

IntaNBerliaN berkata...

dia dpt rasa la tu... xpa, nanti syawal mesti ckp byk, kalah ibu dia.. hihii

IntaNBerliaN berkata...

dia dpt rasa la tu... xpa, nanti syawal mesti ckp byk, kalah ibu dia.. hihii