Yang DiSaYAngi

Selasa, 2 April 2013

Xperia Z VS HTC Butterfly


Salam pagi kengkawan...semalam tak up pon entry..bukan M besor tapi kekangan waktu, tgk sekilaspandang je...tp terjah umah korang mmg jemah tak lupakan nok...

pagi B4 buat keje...kiter up dolu 1 citer...

lepas tu baru buat kijo bagi abis...lps tu baru boleh pump sesambil BW korang kan..

citer ni bermula pada jumaat malam lepas, 
aku kesian tgk HP mak aku dah season ko..mmmm, tak da la dier bising nak HP baru, tp asik dok cakap ngan aku HP dier asik tak bunyi bila org call, kengkadang bunyi, kengkadang tak..padan la aku call atau org lain call, dier buat tak tau je..tak dongar rupanyer

so malam tu aku pon grk la G da'mines...di tanya pulok nak kemana...aku pon jawab la..
" nak G beli HP mak la..."

suke bukan main dier..tp mulut kata tak nak..kakkakakka...last2 dapat jugak la..
NOKIA 302
dah dapat bising pulok keypad kecik, katanyer..
"ala, jari aku besar..."kakkakakak
apa la mak ni..mmg besar pon...org dah tak pakai HP keypad besar2 tu mak..kao carik kat kedai pon tak da sangat...susah nak carik...

tak lama lepas tu misi mencari HP aku pulok...alhamdulillah ada rezeki lebey...aku trend in HP aku, dapat la HP mak...aku tak da HP so misi mencarik malam tu...tp hasil tak berbaloi...
kononnyer cadang nak amik pakej digi smartplan nak amik..
HTC BUTTERFLY

tapi semua stok abis kat center digi, kat mines abis..kat alamanda pon abis...mmmm....

last2 esoknyer aku minta opismate aku teman aku G sunway piramid...so aku, dier N syawal je la...izz dier duduk sowang2 ka t umah, jadi diri sendirik..kakakkaka..tak la..mak aku jaga....



misi mencari....

sampai2 je tanya HTC butterfly...tak da stok..sama macam tempat lain...so bak kata en asbeen
"sayang..awak sampai sana, kalo tak da jugak, beli apa yg ada.."

so setelah di batu api oleh member aku....
aku pon rembat la ni..


 SONY XPERIA Z

aku baru tau yang hp ni tak sampai sebulan kuar...mmg aku tak tau langsung...mmmmm....

 bak kata kawan aku HP ni boleh masuk air...mau cuba..?????????????
mmg tak la...
en asbeen dah beri kebenaran beli HP baru sebab HP aku tu susah nak buat calling, dah tu kalo call, cepat mampuih baterinyer, dah tu pulok kalo call, sore putus2 je

selesai misi hujung minggu...esoknyer, nnt aku ceritakan lagi....


p/s ; hujung minggu bersama yg tersayang

14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya

ieyda berkata...

berap rm HTC ngan sony ko tu...cam berkenan lah plk..

IntaNBerliaN berkata...

wah, bestnya.. hp ni mahai ni... mmg blh msk air pun..

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah bestnya... suma dh upgrade hp nih.. jaa jgk x blh2 lagi..sbnya hp asyik ilang.. hubby dh x bg bl hp baru..huhu..sabor jela..

Nad MamaZN berkata...

Yeay, ada geng experia! :)

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

yeyeyeye dapat hp baru

lizz berkata...

wwwaaa hp baru

aanie berkata...

wah, bestnya...skrin dia besar....syok main game..hehe...

Ya ALya berkata...

dulu ya setia pada nokia je....

sekarang setia pada samsung lak....

Myra Jay berkata...

Best best, dapat enpon baru ;D

♥cikmOt♥ berkata...

welkam to geng sony...hehehe...

akak pakai xperia ion jek...
lalala

Zee Suhaini berkata...

selam je kak dalam air..baru tau bagus ke tak..hahaha..tapi mmg kalis air pon..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

terbaik=)

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt HP baru ☺☺